Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzol
tag
Sziasztok!
Milyen androidos okostelefont tudtok ajánlani az alábbi igényekre?
-jó custom ROM támogatás
-legalább 3,7"-es kijelző
-Ár: max 6-70eFt függetlenül, de örülök ha kevesebből is kijönNem fogok rajta játszani, de szempont, hogy gördülékeny legyen (custom ROMmal) és hogy gyorsan tudjak feljegyezni dolgokat, ugyanis főleg (1-2 szavas) jegyzetelésre és naptárként használom (+skype, +rynga, +net). Emiatt is fontos a 3,7"-es kijelző, itt már ritkán ütök félre a virtuális billentyűzeten. Ilyen felhasználás esetén mennyit számít két magos processzor?
Előző telefonom egy Motorola Milestone volt, amin szinte muszály volt lecserélni a gyári FW-t, annyira bugos volt. A telefon sebességét még a legújabb CM9 mellett is "csak" kielégítőnek éreztem, de szerintem már az olcsóbb mai procikban is gyorsabb processzor van.
-
tzol
tag
válasz maggi1886076 #6619 üzenetére
Köszi!
Gondolkodtam használton is, csak nem értem, hogy egy viszonylag új telefont mért adne el bárki is. Persze ha már több, mint egy éves, akkor megértem, hogy frissít. Használt készülékek közül mit ajánlanál?
Néztem Ace2-t is. Bár lehet, hogy egy gyors egymagos is megtenné az én esetemben. Néztem árgépen az árakat és ott 60eFt-től kezdődtek. Honnan lehet tudni, hogy hol árulják a készüléket gyári garanciával?
-
tzol
tag
Sziasztok!
Egy ideje már nézegetem, hogy milyen telefont vegyek és a nagy kérdés, hogy hol vegyem.
1) GSM bolt
2) használtan
2/b) használtan külföldről
3) szolgáltatótólAz eddigi tapasztalatom alapján előbb utóbb úgyis custom ROMot fogok tenni rá. Milestone-om egy nagyon masszív készülék volt, de
kritikán alulinem volt support. Utolsó FW verzióba is hemzsegtek az idegesítő hibák.Van olyan készülék, amelyre tehetek custom ROM-ot úgy, hogy nem vész el a garancia? Én egyetértek az xda-s cikkel, de nem akarok bíróságra járni, ha a gyártó másként gondolja.
Ha meg elvész a garancia, akkor nem éri meg új telefont venni.
Ti hogy látjátok a nagy kérdést?
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
Erősítsetek vagy cáfoljatok meg!: Van olyan telefon, amire lehet úgy custom ROM-ot rakni, hogy ne vesszen el a garancia?
Álltalában elvész, ezt tudom, de - külföldi weblapon - olvastam utalást arra, hogy ez nem mindig van így, de ott se írtak példát... Ha lenne ilyen telefon/gyártó, akkor őt részesíteném előnyben.
-
tzol
tag
Az alábbi készülékekre szűkítettem a választást:
-SGS Advance
-HTC Desire XŐk T-mobil-nál nagyjából egy árban vannak. (Nálam a gyári két év garancia alap, mert legalább két évig nem akarok telefont cserélni és gyártói garival sokkal drágábbak függetlenül...)
Szereintetek melyik lenne jobb vétel? És pár szóban írjátok le, hogy miért!Addig használnám a telefont, amíg el nem romlik. Emiatt szimpatikus a HTC, mert robusztusnak tűnik. Szintén emiatt raknék majd egyszer rá custom ROM-ot, ugyanis valószínűleg tovább használnám, mint amíg javítják a bugokat a gyári firmwareben. (ZTE Grand X In itt esett ki, állítólag viszonlag zárt rendszer a többihez képest)
Az eltérések, amit találtam: HTCn nincs előlapi kamera, és állítólag az Ardeno 203-nál jobb az Advance Mali-400Mp1-je. A kijezők közötti különbség merre billentené a mérleg nyelvét? S-LCD vs S-AMOLED?Köszi!
-
tzol
tag
Sziasztok! P8 lite és A7000 között gondolkodom, de nem értek valamit. Ahogy olvastam - kb 800 hozzászólást futottam át - mostanában a P8-at ajánljátok itt, azonban nekem úgy tűnik, hogy az A7000-nek jobb a procija, fényesebb a kijelző és nagyobb a kontrasztja, tovább bírja az akksi, egyszerre tudok két SIM-et és SD kártyát használni valamint 10eFt-tal olcsóbb. Ha a számomra ismeretlen kis gsm boltokat nem számolom, akkor a p8 lite 75eFt, míg az A7000 65eFt. Mi az amit szerettek a P8 lite-ban? Mitől jobb mint az A7000?
-
tzol
tag
Köszi! Számomra ami 4" fölötti az már phablet, mert a kezemmel már nem érem át kényelmesen. Már csak az a kérdés, hogy nadrágzsebben mennyit számít nekem a méret. Majd kipróbálom valaki phabletjét.
Mire alapozod, hogy az A7000 kamerája rosszabb? Kevesebb a megapixel, de engem inkább a szenzor mérete és az optika érdekel. Amit találtam az alapján az A7000-es optikája több fényt enged be, de a többi paraméterre nem leltem rá a neten. Mivel a tesztképek nem ugyanozok a két telefon tesztjében így nem tudom, hogy mit gondoljak az A7000 kamerájáról.
(#84790) MeGabee:
Köszi az ötletet! Bár a full HD kijelző nyom a latba, a 8GB ROM nem zavar, úgyis megy mellé SD kártya. Kicsit félek az EU warehouse-tól a garancia miatt. Morfondírozok majd rajta. -
tzol
tag
Sziasztok!
Milyen telefon lenne a legjobb szerintetek a következő paraméterek alapján? Referenciaként: egy Lenovo A7000-es van, őt cserélném le.
-Jó legyen a hangminőség: jól értsem, amit a telefonba mond (top priority)
-dual sim
-Ne legyen nagy. Max 5"
-ujjlenyomatolvasó, fényszenzor, közelség érzékelő és 4G hálózat legyen
-használható legyen a kamerája - legyen legalább a mezőnyben átlagos
-A belső tárolón a rendszer után maradjon még legalább 3-4GB hely
-A fenti paraméterek mellett lehető legjobb áron. (<75eFt)Eddig Redmi 3S-t találtam. Érdemes még más készülékeket is megnéznem? Merengtem egy kicsit a Redmi Note-on, de szerintem az már nagy, amit a gyorsabb hardver nem ellensúlyoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs