- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ƵøŁĭ
veterán
+
-2 motor
- bármilyen meglepő nem növeli a boot időt
-viszonylag alacsony gépterhelés
-óránkénti frissítés
- kiváló webvédelem
- kiemelkedő detektálás
-telepítő tartalmaz Rescue Disk-t
-win8 támogatás-
-telepítő mérete nagy
-telepítéskor nagyon régi vírusdefiníciós adatbázissal rendelkezik melyet frissíteni kell az adott verzióra
- első telepítés frissítése után ,programverziót is frissíteni kell
-játékos mód nincs
- beállítás igényes ,fertőzéskor jól jön
- hosszas teljesrendszervizsgálat"Jó termék,megfelelő promó keretében igen hasznos a kipróbálása".
-
szabeska
addikt
Üdv! Bitdefender free hogyan teljesít?
-
válasz
GEPESZ66 #16190 üzenetére
Személy szerint a Nodot nem ajánlanám, mert az elmúlt hónapokban ismét csak nem bizonyított túl sokat a környezetemben. Akkor sokkal inkább az F-Secure AV Comodo fallal, de ha fontos a biztonságos online bankolás, akkor egyértelműen a KIS. Nekem is későn töltődik be induláskor, de utána szinte észrevétlen. Egyetlen meglévő hibája a Java blokkolása böngészőn belül W8 alatt.
Érdekes, hogy a 2013-as GData-t senki sem kérdezi/próbálja ki... Milyen tapasztalatok vannak eddig?
-
ƵøŁĭ
veterán
Coranti R.I.P.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Shuzen #16188 üzenetére
Az előbb kérdeztem egy másik fórumon, de talán itt megválaszoltad a védelemre vanatkozó kérdésemet.
Talán az alábbi három közül a NOD lesz a befutó,bár gondolom jobban fogja a gépet, mint az MSE.
Sokan mondják, hogy korlátozott fiókkal használjuk a gépet. Én évekkel ezelőtt jártam úgy, hogy a korlátozott fiókot használva egyes programok, vagy játékok nem tudtak mentést csinálni, már nem emlékszem, hogy melyik volt az. Ezek után inkább rendszergazdaként használom a gépet, s próbálok odafigyelni."Elég régi volt a rendszerem, ezért tegnap felraltam a WIN8 Upgrade-t.Viszint a HP scanner-t, a CANON nyomtatót, ill. a MICROSOFT webkamerát nem ismerte fel a WIN8, ill. nem is volt hozzá WIN8 driver. A korábbi driverek-et kompatibilitás módban felraktam, de azt tapasztaltam, ill. a fórumokon olvastam,hogy a Skype esetében a webkamera nem működik.A korábbi rendszerem a KIS2013 védett, de az utóbbi időben bekapcsoláskor nagyon megfogta a gépet, az is lehet, hogy a legutóbbi patch volt az oka.Valamint már a korábbi rendszertelepítéskor megfigyeltem, hogy az NVIDIA driver csak akkor települt, ha a KIS-t kikapcsoltam. Most ezért másik védelemben gondolkozok.
NOD32 újságos kóddal
F-Secure IS újságos kóddal
MSE
Szerintetek melyiket válasszam, hogy a gép sebességét csak kis mértékben fogja vissza, de a védelem is elégséges legyen?
Vagy esetleg a KIS csak azért fogta vissza a gépet, mert már hulladékkal volt tele a rendszer?" -
Shuzen
csendes tag
Sziasztok!
Rendszer újratelepítés előtt állok. Szerintetek a beépített tűzfal és az Mbam free mellé az Avira free, az Mse vagy az újságkódos Nod32 közül melyik kerüljön? Természetesen egyiket sem alapbeállításokkal használnám és korlátozott jogú felhasználóként jelentkeznék be. Az Avira free reklámjait ki tudom iktatni. A laptop 4 gb memóriával és kétmagos 2 ghz processzorral rendelkezik. A rendszer egy jogtiszta 64 bites Windows 7 Pro lesz.
Előre is köszönöm.
-
AtHoS
nagyúr
Akkor ezek szerint nem végeztél a tömörítés hatékonyságában összehasonlítást hasonló programokhoz mérten.
Backup progiknál azért eléggé fontos tényező, hogy mekkora méretre tudja zsugorítani a mentést.
Annak idején (jó pár évvel ezelőtt) gigabájtnyi eltéréseket is produkáltak egymáshoz képest az ilyen programok 3-5 GB méretű végeredmények mellett.
Mostanában nem tudom mi a helyzet, gondoltam hátha van ilyen infód. De már nagyon OFF ez a téma itt, szóval csöndben maradok -
Devilhun_HUN
aktív tag
Comodo Internet Security 6.0.260739
Ez már jó vin 8ra? -
betyarr
veterán
xp-hez mse vagy defender?vagy mse igazából már nem létezik mert átalakult defenderré?vahy hogy is van ez?
mennyire észrevétlen egy gyengébb gépen?
-
Dévacsen
senior tag
Sajnos xp-hez nem tudok.
talán ezt nézd meg[link]
-
hamyka
senior tag
-
w.miki
veterán
köszi, és van hozzá egy kis program is, ami megcsinálja a boot pendrive-t
(engem is érdekelne win telepítő usb-re írása, de ahhoz nem találtam ilyen egyszerű programot
)
-
hamyka
senior tag
válasz
hamyka #16172 üzenetére
Engem mondjuk az érdekelne hogyan lehet azt megvalósítani hogy pendrivról be bootolni
Tudom mi az a bootolás ( nem élelmiszer üzlet tudom de az a bolt
) bootolás= betöltés
ennyit tudok
anno volt egy xp-n rá tettem pendrivra és be bootolt róla, nekem olyan megoldás kéne hogy bedugom a pendrivot és arról telepíteni mindent
ui: Pendrivról ment az xp érdekes volt
-
sz.j
nagyúr
válasz
Tetete1 #16170 üzenetére
"...(de mindenki másképp csinálja)"
Ez többnyire így van ..., bár ritkán van rá szükségem, én például vagy a Kaspersky Rescue Disk-jét futtatom, vagy az előzőleg lementett (backup) komplett rendszert kb 15-20 perc alatt visszaállítom.
-
kispx
addikt
válasz
w.miki #16168 üzenetére
Kaspersky rescure disk
Használata -
törölt tag
Na mi újság szabin vannak a VÍRUSOK vagy mi ez a pangás a topicban?
-
hamyka
senior tag
-
Stephan89
aktív tag
Srácok, a Symantec kiszállt a Virustotalból? Most néztem egy fájlnak az elemzését, ami már korábban vizsgálva volt (nem a reanalyse-ra nyomtam, hanem a view last analysisra) és nincs a listában a Symantec. Mi történt?
-
psg5
veterán
Segítségeteket kérném:
Symantec endpoint lett telepítve. Azóta hihetetlenül lelassult a gép, leginkább a levelezőrendszer (outlook 2003) Nincs rendszergazdai jogosultságom. Bármi mód memória vásárláson kívül, hogy gyorsabbá tegyem?
Ha lenne rendszergazdai akkor mit lehetne állítani? -
alec.cs
tag
Sziasztok!
Trend micro internet security 2013 vírusvédelmi programot használ valaki?
Milyennek tartjátok?
Kell még mellé más is?
-
stingy2
senior tag
válasz
Vegitaa #16153 üzenetére
egyfajta tűzfalprogramként viselkedik.
különböző listákat tudsz letölteni hozzá, és a listán szereplő ip-ket blokkolja.
mivel torrentezéshez lett kifejlesztve, ezért értelemszerűen azokat az ip-ket tiltja, akinek a tulajai hivatalból szeretnék látni, mi folyik(át) a gépeden.
de nem csak erre jó: pl tilthatsz országokat , bizonyítottan spammelő ip-ket, spy ip-ket, adware ip-ket stb..
a program:
http://www.peerblock.com/releases
a listák:
http://www.iblocklist.com/lists.php?category=general
mivel ez némileg off, ezért ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, inkább pv-ben küldd el -
stingy2
senior tag
válasz
Vegitaa #16151 üzenetére
nekem hasonló konfigom van (csak i3 cpu), és némi kísérletezés után az MBAM Pro mellé a CIS-t raktam fel védelemnek. Főképp, mert a tűzfala nagyon jól konfigurálható.
Online bankolok, warezolok, sőt még ritkán olyan oldalakra is tévedek, ami nem túl biztonságos, de évek óta semmilyen komolyabb rossz indulatú program sem jött be.
szvsz a víruskergető csak egy része a védelemnek, önmagában attól, h akár a leg leg antivírus, is van a gépeden, még simán bármit összeszedhetsz.
Nálam a komplex védelem így néz ki:
1, Mbam pro
2, CIS: pro-aktív mód, a fw, defense+ sandbox is egyénileg konfigurálva
3, firefox: adblock+, noscript, wot, traffic light-és nem csak dísznek van ott,hanem ha piros, akkor nem megyek az oldalraha gázos oldalakra megyek, átállítom privát böngészésre
4,netezés (meg minden egyéb, amihez nem kell r.gazda fiók) felhasználói fiókból megy
5, UAC maxra húzva, dep bekapcsolva
6 torrentnél bekapcsolom a PeerBlock-ot, ami kb 2,5 milliárd ip-t kiszűrezen kívül kikapcsoltam a DHT-t, azóta nem keresnek mindenféle védelmi minisztériumból, meg a tunéziai idegenforgalmi hivatal is békén hagy
- ezeket a Peerblock listájából láttam, hogy szerettek volna csatlakozni a géphez)
Legfontosabb védelmi vonal pedig az user, aki simán ingorálhatja az előbbi összes védelmet egy-két kattintással, és utána jön a csodálkozás
-
-
-
válasz
Vegitaa #16145 üzenetére
Nem egészen...
Tűzfalhoz semmi köze. Az MBAM egy kártevő, kártékony program, spyware, stb. kereső alkalmazás.
Lényeges, hogy legyen egy bekapcsolt tűzfalad, egy vírusirtód illetve kiegészítő védelemnek a Malwarebytes ( MBAM )
Ezek mellett ajánlatos létrehozni a gépen egy korlátozott fiókot, mely alól a rendszert használod, de semmi esetre sem ajánlott rendszergazdai profilból használni a gépet!
Természetesen a rendszer legyen rendszeresen frissítve ( Windows frissítések ) illetve a védelmi programok is legyenek naprakészek. -
válasz
Vegitaa #16143 üzenetére
Vírusirtó kell hozzá, nem feltétlenül az MSE.
Kiegészítő védelemnek jó az MBAM, de nem helyettesíthet egy vírusirtót.
Természetesen van pár ember akik a kivétel kategóriát képzik, de Ők átlagnál többet tudnak ilyen téren mint egy sima felhasználó...
Tehát egy vírusirtót érdemes feltenni. -
Vegitaa
senior tag
De a Malware Pro megy.
-
Vegitaa
senior tag
Elég ha bekapcsolom mellé a Win7 gyári moduljait?
-
janes1976
őstag
válasz
Vegitaa #16136 üzenetére
Igen, képes, legkirályabb és legmegbízhatóbb védelmi program, amit ráadásul faszán fejlesztenek is!
Akár egy Microsoft Security Essentials mellé is felrakhatod, kiválóan megy együtt.
Persze erre csak a PRO képes. 5000 valamennyiért meg kell venni, élettartam licences!!!
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van valakinek tapasztalata / vényelénye Malwarebytes Anti-Malware téren?
Képes komplex védelmet nyújtani?Illetve másik, hogy uTorrent használata mennyire lehet veszélyes vírusok és egyéb kártékonykodók tekintetében?
Köszi!
-
válasz
Szellem. #16134 üzenetére
DoS támadásokhoz még jó lehet Windows Server 2000-en...
Szeret botnetet kiépíteni a kis görcs, de ez ma már nem veszélyes, ha minden igaz. Bár ahhoz képest, hogy a legtöbb felhasználó talán még mindig XP-t használ (a világ viszonylag szegény keleti felén tuti) és valószínűsítem, hogy az olcsó kiszolgálókon sem Server 2008 R2 van...
A 2012-esről nem is beszélve...
Az viszont tényleg érdekel, hogy mostanság miért nincsenek egyéb kígyót-békát szóró szétfertőzött gazdagépek, amelyek csak úgy küldözgetik a férgeket a hálózaton...
Mi lehet ennek az oka?
-
Gaberking
senior tag
válasz
BigManus #16109 üzenetére
Nem veszem kötekedésnek.
A kérdésben az állt, hogy ne fogja a netet és a képet.
Szerintem a KIS 2013, ezeknek a feltételeknek megfelel, mégpedig maradéktalanul.
De komolyra fordítva a szót. Segítséget várt és én a rendelkezésemre álló adatok alapján, a szerintem legideálisabb védelmet ajánlottam neki. -
eternam
tag
A Helkern egy frissítetlen XP-t tud megfertőzni. Egy naprakész XP, vagy pláne az újabb MS termékek nincsenek veszélyben e támadástípustól. A Kaspersky háklis rá, más biztonsági alkalmazás is blokkolja, de nem jelzi mert annyira régi támadástípus. Valamelyik magát hackernek képzelő hülye gyerek szórakozik, ennyi.
-
válasz
BigManus #16127 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha kikapcsolnám a tűzfalat, vajon milyen kárt tudna tenni, ameddig le nem lőné az AV...
Bár így is sokat kellene várni egy újabb támadásra, egyébként a képen ott az IP, amiről jött, bár nem hiszem, hogy bármit is lehetne vele kezdeni...
-
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok
Egy asztali PC-re (E4300, 6GB DDR2-800, Samsung 160GB 7200-es vinyó), általános használatra Bitdefender vagy NIS a jobb választás? Laptopon KIS 2013-at próbáltam ki, de a boot-ot percekkel megnövelte, illete van amikor net közben is észre veszem. Kicsit akadozik a weboldal görgetése...
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
janes1976 #16119 üzenetére
Ilyen hozzáállás mellett lehet. Nem azt mondom ,hogy a legjobb de megfelelő beállítások mellett nem lehet ok a panaszra,gépen észrevehetetlen,jogtiszta kulcs igénylése 1 perc se és még sorolhatnám. Nem a marketingre kell építeni a védelem beszerzését hanem után na kell olvasni . Mindenki saját tapasztalataira építsen ne másokéra mert nem biztos ugyanolyan a gépe,szokásai és stb. Minden terméknek van gyenge pontja de ebbe ne menjünk bele. Én nem védek egy terméket se ,de tudatos felhasználó vagyok így tudom mikor mit kell tenni . Adott termék leminősítése általában akkor kezdődik egy felhasználóban ,mikor átenged valamit. Nem minden esetben lehet a vírusirtó a hibás. Nem megfelelő beállítások , figyelmetlenség, rossz weboldalak használata, warez,operációs rendszer nem frissítése , stb....
-
ƵøŁĭ
veterán
Köszönöm a válaszokat , EAV ment fel.
-
lck
senior tag
-
ƵøŁĭ
veterán
Most térek át Win8-ra
, ki mit használ rajta ,okozott-e gondot valamelyik vírusirtó termék ?
-
Gaberking
senior tag
válasz
motacilo #16107 üzenetére
Nem gúnynak szántam!
Azt gondolom, hogy a hozzászólást, miután beírta valaki, illik átnézni, hogy helyesírási és stilisztikai hibák ne legyenek benne! Gondolom, a "képet" beírásakor a gépet szerette volna írni, de ez nem lehet elgépelés, egy átlagos klaviatúra használatát feltételezve.
A kérdésére a válaszomat (KIS 2013), a tapasztalataim alapján, a legnagyobb segítő szándékommal adtam, mert a családban több gépen is ezt használjuk és kifogástalanul működik! -
válasz
bmwe30 #16104 üzenetére
Szia! Neked is BUÉK!
Két dolog lehetséges...
Vagy nincs beállítva az Avast illetve nem veszed figyelembe a riasztásait, vagy pedig warezolsz a gépen.
Az utóbbi esetben a használati szokásaidon kellene változtatni, nem a vírusirtón...
Ha warezolsz, mindegy mit raksz fel, vírusos lesz a géped hamarosan. -
bmwe30
tag
Sziasztok BUÉK
Egy olyan kérdésem lenne, hogy idáig avastot használtam, de nálam átengedett sok virust.
Valaki tudna ajánlani, valami franko virusirtot ami nem lassaitja be a netet meg a képet se.Köszi
-
válasz
Szellem. #16101 üzenetére
Valami csak van, az is lehet, hogy az eszköz gyári drivere fertőzött...
Meghagytam a férget, az autorun fertőzött részt már korábban leírtottam. A féreg nem látható, de ha nyomok egy scant, akkor ez fogad:
Egyébként az MBAM is látja, ha visszaállítom a fájlt és az autorun komponenst a KIS karanténjából (MBAM scan közben a KIS file-av ki van kapcsolva, különben a KIS hamarabb ráugrik, és az MBAM így nem jelez értelem szerűen):
Érdekes, hogy ha csak magát az exe kiterjesztést rakom vissza, azt nem látja az MBAM...
Ugyan, ez nem szomorú, hanem izgalmas...
Viccet félre téve, ez baromira veszélyes, és komoly jogi aggályokat vet fel a gyártóval kapcsolatban, mert ki tudja milyen kis huncutság ez...
-
Szellem.
Topikgazda
Még azt lehet megcsinálni, hogy ezt a fájlt a KIS-ben a kivételek közé kéne tenni.Ha visszaállítod, de fertőzésnek véli automatikusan karanténozza, és nem szól érte. Már jártam így. Ha a kivételek közé rakod és akkor sem látod, akkor már bocs, de ott sem volt a fájl és a KIS nézte félre. A KIS nem töröl véglegesen fájlokat, csak karanténozza alap esetben. Ha látod a karanténban és van visszaállítási lehetőség, akkor kéne látni még ha rejtett is.
Mindenesetre érdekes anomália.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4