Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• LanyUs

őstag

válasz Vesa #3166 üzenetére

Összeraktam a 20e Ft-ért akcióban vett 300 cm-es Lidl medencét a gyerekeknek.
    2 hete már felszedtem a műfüvet és kiszinteztem a zúzott követ + szürke homok + vastag geo textil + műfű vissza + 2 cm xps + lidl alátétfólia. Legközelebb össze kell ragasztanom a lapokat, mert 1 cm-t szétcsúszott a lap 60 cm hosszan, remélem ott nem szakad ki a medence alja.
    48 cm magasan 3000 liter meleg víz 6m3 gáz, tehát 500l/m3 a feltöltés 37 fokosra, ma reggelre 30 fokig hűlt vissza. 3kg/1000l -> 9 kg só került bele.

1 db Krystal Clear Sóbontó készülék QS400 [link]
    2 db INTEX SolarMat napenergiás medence fűtés [link]

A sóbontó leírása szerint a szivattyú a sóbontó elé kerül. Elsőre úgy kötöttem be, de összeszorította a napenergiás gumi melegítő kimenő részét, ezért nem áramlott a víz.

A Solar mat útmutatója viszont leírja, hogy a melegítő elé kell a szivattyút kötni, tehát másodszorra oda tettem. By-pass szelepeket teljesen elfordítottam a fűtés irányába. Ezzel szinte forró víz csorgott vissza, de annyira lefojtotta a gyári 1200l/h papírszűrős csodát, hogy hibára dobta a sóbontót. Szerencsére a közepes by-pass állásban már van akkora áramlás, hogy szépen működik a rendszer. Víz enyhe klórszagú és a gyerekek szemét sem csípi. Kezdésnek, tapasztalat szerzésnek tökéletes.

Gyári csatlakozók elég gagyik, de eresztés a 10-ből 1 helyen történt, ahol a tömítést felgyűrtem. Azt megigazítva mind a 10 hibátlan.

Új hozzászólás Aktív témák