Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Ez nem matek, de:
Rajzolsz 3db digitális kettest és elkezded forgatni:
2,5,8 megvan.
Valahogy a többit is ki lehet így kombinálni.''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Dalai Láma
őstag
Addig eljutottam, hogy felrajzoltam a vázlatot
Igazából nem is törtem magam, nekem elég, hogy tudom: képes vagyok rá. e most sok megoldási ötlet kavarog a fejemben, valamelyik biztosan jó lenne.
Lassan már az eredeti kérdést is kezdem elfelejteni.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
MaUser
addikt
Magyarul csak a három kettes a fix és a műveleti jeleket meg tetszőlegesen odarakom? Azthiszem így nem egyészen értem.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
-
localhost
Közösségépítő
válasz KovacsUr #109 üzenetére
Okos nem, de én igen...
Én a bináris logika felől próbálok közelíteni 2^n, de nem sok időm volt agyalni a témán felvetése óta. Talán holnapra ''megálmodom''¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Cefa
senior tag
válasz KovacsUr #103 üzenetére
Gratulálok máris megtaláltál 5 számot a végtelensokból.
szívesen mondanék valami okosat .
De max annyit tudok hogy középiskolás matekkal meg kell tudni oldani mert egy középiskolai felkészítőn hallotta a RIDLER.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Cefa
senior tag
válasz KovacsUr #116 üzenetére
Állj Nincs olyan képlet amibe 3 ugyanazt a számot behelyettesítve minden más számot megkapunk. Ez egy áprilisi tréfa.
A fizikusok szent grálja is az hogy egyetlen képlettel mindent le tudjanak írni de az is lehetetlen.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Cefa
senior tag
válasz KovacsUr #126 üzenetére
Fogod a 3 darab kettest és abból 2 darabot elhajítassz mert az csak figyelem elterelésképpen volt hogy ne jöjj rá a megoldásra.
Tehát van egy darab
2-es számod.
Jaj Wc-re kell mennem mindjárt jövök.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Cefa
senior tag
válasz KovacsUr #161 üzenetére
igen de igy kész a feladat. Ne lehet belekötni. Na jó csak egy kicsit.
de akkoris 1 óra alatt lenyomtuk a matektanárt. Aki gondolom a sok kombinálás miatt végtelen ciklusba futott és eldurrant.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Cefa
senior tag
válasz KovacsUr #201 üzenetére
Ja az biza és végtelen sok képlet van nem pedig egy.
tehát dupla hiba + félrevezetés. Ez már majdnem rekurzió.
De a miénk az makulátlan letisztult formákkal érthetőségével máris belopta magát a szívembeKeresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Male
nagyúr
válasz KovacsUr #215 üzenetére
Kb az igaz rá, mint az enyémre: nem volt rá megkötés, ugyhogy az is jó.
A tanár megoldása viszont szerintem nem jó: ha felemelsz egy számot pl az 1526-odikra, akkor az tulajdonképpen egy rövidebb írásmódja a 2*2*...*2-nek, amiben viszont már nem 3, hanem 1526 kettes van, ráadásul a kitevő is egy szám, ami nem kettesekből áll (ennyi erővel azt is írhatná, hogy 39,064...^2, az is 1526). -
ajmn
újonc
válasz KovacsUr #224 üzenetére
A beirt kor erintesi pontjait a csucsokkal osszekoto szakaszok
egy ponton mennek at.
Ha meg tenyleg nem derult volna ki a megoldas: Ceva tetelet kell
hasznalni. Legyenek az AB oldalon R, a BC-n P, a CA-n Q harom pont.
Az AP, BQ, CR szakaszok akkor es csak akkor mennek at egy ponton,
ha AR/RB * BP/PC * CQ/QA = 1.
A fenti feladatban ez trivialisan teljesul, mivel pl. AR=AQ stb
(erintoszakaszok).
Ceva tetele eleg egyszeruen bizonyithato pl. haromszogek teruletei
segitsegevel.
Udv, Ajmn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elemlámpa, zseblámpa
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- OTP Bank topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest