- Fórumok
- Egyéb
- Magyar csernobil
- (téma lezárva)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Protoss
senior tag
A problem az erőteljes félre tájékoztatás volt, péntek (itt még tájékoztatás sem volt), hétfő és kedd annak a jegyében telt, hogy nem történt itt semmi mindenki húzzon dolgozni. Szerdán meg mellbe vágnak korlát túllépési értékekkel (táblázat) és hogy kint legelésznek a talajon az izotóp cimbik. És egy vacak búvárszivattyú leállása miatt történt az egész.
Röviden: egészen más ha húsvét hétfőn öntöd nyakon a barátnődet egy vödör vízzel vagy karácsony szent napján. Egyik sem kellemes a kedves számára, de húsvét napján tojást kapsz, karácsonykor meg védheted a tojást. -
Protoss
senior tag
-
ArchElf
addikt
-
Gábor22
csendes tag
-
Sipi
addikt
Csak azt az egyet nem értem, hogy miért nem szokták SOHA gatyáig büntetni az ilyeneket? Egy dolog a Blikk stílusú gagyi-írás, de amit ma művelnek, az már a legundorítóbb agymosás és manipuláció. A paksi eset a legékesebb példa erre. Miért nem csinálnak már olyan műsort, ahol megpróbálják elmagyarázni, hogyan kell híreket hallgatni? Mit jelent az, hogy gondolkodás? Hogy TV-ben, rádióban, újságban is lehet (sőt, úgy látszik, ma már kell) hazudni?
Többször van rémálmom. Ezek a példák ugyanis megmutatják, hogy _bármire_ rá lehet venni az embereket, _mindent_ elhisznek. Csak úgy kell tálalni az információkat. És most még azt is megmutatták, hogy ehhez sokszor még hazudni sem kell, egyszerűen csak szórendet kell cserélni egy mondatban...:(
Sipi -
tomcs
őstag
-
ArchElf
addikt
Amúgy én is pont emiatt indítottam anno ezt a topicot...
Mi az igazság-><-mit mondanak-><-mit lehet még az emberekkel elhitetni
Szóval ez itt fura... A végén már a n*300 részes sorozatokban is erről beszének (a nép persze meg elhiszi azt is, mivel a TV-ben mondták; lásd Isaura kiváltása...) Nevetek csak ezen, de inkább sírni volna kedvem :):):O
AE -
localhost
Közösségépítő
-
Protoss
senior tag
Nem adtam a jól értesült bennfentest, de zavar, hogy egy kukkot sem szólnak nekem arról, hogy tőlem 800 m-re komoly gondok vannak. Valamint, mivel érdeklődő típus vagyok, körbekérdeztem és utána is néztem dolgoknak (és nem az indexen, meg a TV-ben -- ennyi előnye van a cégnek, pl. modellek vannak dögivel).
Valamint az elolvasott tájékoztatóban a 198-szoros érték nem igazán megnyugtató. A fő problem a talajminta volt, mert az minden, csak nem nemes gáz. Tehát azt belélegzem és belülről sugároz.
Végzettségemmel nem tudtam elhelyezkedni, de tanultam vegyszerkezelést. Ott is vannak szabályok. És ha egy terület vegyszerkezelt, és korlát felett van a vegyszer dózisértéke akkor azon a területen nem szokás mókázni, pl. nem lehet a területen x napig munkát végezni. És ez nem pánikkeltés, ez bizalom és hitelesség kérdése.
Nem értem miért nem közölték reggel 8-kor mikor felvettem a munkát, hogy mi történt??? Hiszen ha minden rendben van, akkor nincs mit titkolni. Valamint emiatt alakulhatott ki a suttogás is, hiszen a tájékoztatás hiánya miatt mindenki onnan szerez infót, ahonnan tud. És bizony a péntek reggeli ''semmi gond'' verzió messze eltér az ápr. 16-ai tájékoztatótól.
Ja, igen, mail ment. A típusú mérőállomás 3 km-re van a blokktól. -
Protoss
senior tag
Szeretem ezt a kedves hangvételt.
Irodai alkalmazott. De ha akarod bemásolom ide a hivatalos intranetes tájékoztató szövegét. (Erre meg gondolom majd azt mondjátok, hogy én írtam, meg nem létezik)
5 oldal az elgondolkodtató benne két dolog amit már írtam párszor. Most kinyomtatva van nálam.
1,
Környezetellenőrzés
Az esemény következtében a környezetbe került radioaktív anyagok közül a földfelszíni levegőből vett minták vizsgálata során jód-131 izotópon kívül más atomerőművi eredetű izotópot nem lehetett kimutatni. Az állomások környezetéből vett talaj-mintákban jód-131 és cézium-137 volt kimutatható kis mennyiségben. Az A-típusú állomásokra telepített dózisteljesítmény-mérő műszerek csak 2003. 04. 11-én hajnalban néhány percig mutattak magasabb értéket, azonban ez az érték nem érte el a figyelmeztető szintet.
2,
És egy táblázat amit, ha akarsz elküldök emilben. Aeroszol és jód kibocsátás mutatja. ápr 10-13.-ig. A durva az ápr. 11. 131 I kibocsátás, a korlát 138-szorosa.
Ha van kedved linkeld ide a képet. -
bitfarkas
őstag
Ma még a vágyak kategóriája, amiben gondolkodsz. Ha James 100 üzenetét vesszük alapul, a jelenlegi energiaárak mellett a napelem 35-38 év alatt térülne meg. A napelem által előállított teljesítményt az elektromos szolgáltatótól az egyszeri befektetésnek csak a kamataiból meg lehet venni. És akkor még nem szóltunk amortizációról, meg az üzemeltetés esetleges ráfordításairól.
-
james
aktív tag
OFF
Ez kb 10*8 m2 alapterület, családi háznak nem túl nagy. A fölös energia általában nyáron képződne nappal, amikor nehezen lehetne felhasználni, ezért célszerü lenne a tárolás. Persze az egész egyenlőre csak álom, mert a mai árakon ez teljes képtelenség.
Különben a sivatagi ''napraforgó'' erőmű nyilván sokkal jobb hatásfokú lenne, ott csak a homokviharra kellene ügyelni. -
gesuz
senior tag
-
james
aktív tag
A házi naptelepek esetében a fölös energiát mindjárt vízbontásra lehetne használni, késöbb pedig pl. este üzemanyag-cellával lehetne visszaalakítani az áramot. Ez elvben működne, de elöbb meg kellene oldani a hidrogén és oxigén biztonságos tárolását, illetve a sokkal olcsóbb napelemeket és üzemanyag-cellát. Engem az fogott meg, hogy elvben a napból is kinyerhető az elegendő energia, borús időben talán csak 5-10 KW a 25 KW helyett de ez sem kevés.
Bizom benne, hogy a jövőben sikerül valami trükkös és olcsó napelemet kifejleszteni, de végső esetben a sivatagi naperőmű is jó megoldás lehet. -
Szalma
őstag
Valóban felrobbant, hiszen szétrepedt a reaktor épülete, viszont nem atomrobbanás volt. A reaktor ''csak'' mint szennyező és teaforraló vett részt a robbanásban... Azután megindult a talajvízbe... :(
Egy atomrobbanás előidézéséhez elég komoly technika kell. Spontán nem tud NAGY atomrobbanás előállni, mert ha ''kicsi'' a nyomás a kritikus tömeg körül, akkor kb. 1 pillanat alatt szétdobja a kritikus tömeget az elpárolgó uránium vagy egyéb hasadóanyag. A veszély tehát elsősorban a SZENNYEZÉS. Nem a robbanás...
Szeretettel:
Szalma -
Protoss
senior tag
Na srácok ez az idézet bizony az npp.hu-ról van. [L]http://www.atomeromu.hu/hirek/hir0417.htm[/L]
Tehát tényleg hűtési gond volt, a pihentető medencében lévő cellákat most is hűtéssel és és brómos vizzel fogják vissza, de a normális érték 4-szeresével kb.
A probléma az, hogy be következett a túlhevülés ezért sérültek a kapszulák és ezért került ki a sugárzó gáz is.
Ne nevezz demagógnak mikor nem tudod, hogy hol történt: mondom hogy nem üzemelt, nem a reaktorban az üres!!!! a medence van tele fűtőanyaggal (nincs szabályozó rúd, nincs védelmi rendszer csak a víz és a fedél) -
Protoss
senior tag
Nos szétszedés nincs, hanem fedél leemelés és vissza helyezés a 3 fokozat azért lépett életbe mert sérült a fűtőanyag ill. az ezt tartalmazó kapszula (ezt már pénteken is tudták), az elégtelen hűtés miatt. Első körben nem tudták megmondani hány kapszula durrant, egész pontosan először a rakodás közben elpatant huzall miatt volt a pánik utánna vizsgálták meg mi is és hogyan történt. akkor terelődött a figyelem a kapszulákra és a hőmérsékletre.
A 2 mindig jobban hangzik mint a 3 (az ilyen skálákon), meg ne csináljunk pánikot (inkább kockáztassuk a dolgozóink életét). -
Protoss
senior tag
Nos szétszedés nincs, hanem fedél leemelés és vissza helyezés a 3 fokozat azért lépett életbe mert sérült a fűtőanyag ill. az ezt tartalmazó kapszula (ezt már pénteken is tudták), az elégtelen hűtés miatt. Első körben nem tudták megmondani hány kapszula durrant, egész pontosan először a rakodás közben elpatant huzall miatt volt a pánik utánna vizsgálták meg mi is és hogyan történt. akkor terelődött a figyelem a kapszulákra és a hőmérsékletre.
A 2 mindig jobban hangzik mint a 3 (az ilyen skálákon), meg ne csináljunk pánikot (inkább kockáztassuk a dolgozóink életét). -
pilóta
nagyúr
Most olvastam az indexen:
''A szekértő szerint a kettes blokk karbantartása során bekövetkezett szivárgást emberi mulasztás okozhatta. Ugyanis a fűtőelemeket először le kell hűteni, mielőtt a kötegeket kihúzzák, és a pihentető medencébe helyezik. Mint Mayer elmondta, Csernobilban is hasonló emberi mulasztás következett be, csak ott a működő reaktor rúdjait próbálták meg mozgatni.''
Én elhiszem, hogy nincs semmi baj, de ha itt hibáznak, akkor hibázhatnak máshol is. És ha belegondolunk, hogy csernobilnál 200Km-es körzetet kellet kitelepíteni, akkor Magyarország gyakorlatilag megszünne, mert nem nagyon van olyan hely, ami kívül esik Paks 200Km-es körzetén. -
Protoss
senior tag
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Magyar csernobil
- (téma lezárva)
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest