- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Aktív témák
-
tiv83us
veterán
Gyerekek, itt mara bezarult a jatszoter.
Ha meg mindig elado a cucc, akkor nyisson neki az illeto egy masik topikot es azt majd rendbentartom, de ezeket amiket itt olvasok, ettol mar fizikai fajdalmaim vannak. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
dj.borbely #91 üzenetére
Huhh, király vagy. 18 évesen 300k-t költesz hangfalrendszerre.
Elárulom neked, Te hangfalzseni, hogy 100k-ból már nagyon komoly rendszereket lehet összerakni pc-hez. Pl az enyém 80k volt anno.
[Szerkesztve] -
CocooN-z
őstag
válasz
dj.borbely #91 üzenetére
Ha engem valahol nagyon nem bírnak, akkor el kell fogadnom azt a tényt hogy nem vagyok oda való, máshol kell próbálkoznom...Szóval Szia!
mod: Jha és poénos vagy, ne fenyegetőzz sztem itt, mert csak kinevetnek, vagy...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
dj.borbely #92 üzenetére
A szakmunkásképzőben nem tanítottak meg magyarul, ez nem probléma, de viselkedni azért illene, nem?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
dj.borbely #92 üzenetére
Húzzatok a halál faszára innen.
Mindenkinek jobb lesz.
Tudom, kocka vagyok, csakúgy, mint mindenki más.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Ezt befejezheted. Azt hiszem te kértél segítséget és azt hiszem mindenki jószándékkal jött ide segíteni neked. Te idehoztad a barátaidat, akik mindenkit lekockáztak, leszóltak, mondván nem értünk mi hozzá, mindezt olyan hangnemben és szóhasználattal, ami számunkra érthetetlen volt. És a végén még le is hülyézel. (ne gyere azzal, hogy nem te írtad)
Szerintem nincs szükség az ilyenekre a PH!-n, de ezt nem az én feladatom eldönteni.
További sok sikert! -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
dj.borbely #84 üzenetére
létezzetek már máshol
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
dj.borbely #83 üzenetére
Hogy az összerakni -ról már ne is beszéljük...
Vesszőhibákat meg sem merem említeni...
Szórend is hagy némi kivánnivalót maga után...
Egyébként a hegeszt tényleg egy ''g''. -
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #83 üzenetére
jah bocs
-
Csabesz_45
csendes tag
Hello. Én nem nagyon értek az erősítőkhöz de azt tudom hogy egy Yamaha v. Sony 100000 körül van és tudják a DTS-ES-t illetve a Dolby Digital-ES-t.
A z-2300-at vesz annak nincs szüksége külön erősítőre meg egyebekre, teljesítménye bőven elég és kis helyen is el fér. -
sasa311
veterán
Egy hangcuccon a W jelzés az nem a felvett áram, hanem a teljesítménye, nem?
Akkor meg hogy a pékbe jön ide az U*I ? -
ponti_ak
addikt
válasz
dj.borbely #44 üzenetére
Szia,
Ne haragudj, elkérhetem aláírásnak a hsz-edet? Nagyon megtetszett. -
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #59 üzenetére
''mert nem tudod melyik milyen stilus és mi bennük aközös és mi bennünk az eltérés!!'' - ez így igaz, nem az én műfajom egyik sem.
''a valakiky az a krisztián a dj.borbely az a csabi világos'' - jah, mint a Nap!
Mostmár próbálom kivonni magamat a témából. Olvasgatni azért visszajárok
Mod:
Re-Tech: 21 vagyok, és nem tudok, de nem is akarok különbséget tenni ezek között.
''Jah és még annyi, hogy a 33-mas hozzászólást nem én írtam, hanem csak az én nickemmel lett írva, még ha ez néhány embernek nem is felfogható elsőre..pff''
valakiky: nem, nem fogtam fel elsőre. De biztos én vagyok a hülye.
[Szerkesztve] -
Re-Tech
aktív tag
''nem techno nem vagyok techno buzi!dance haus trance de a technot is birja ne azt higgyétek hogy nem''
Legalább annak az irányzatnak a nevét le tudni írni, amit hallgat: haus => house
És azért különbséget lehet tenni a dance, house, trance között, csak akkor érdemes a 20-as éveidet élni. Én is sokféle stílust szeretek, de leginkább a funkhouse jön be. Techno meg olyan már nem létezik vagy 5 éve szerintem. 90-95 között volt még menő uloljára, azóta felváltotta a fentebb említett trió. -
PB
tag
Az hogy az átlagember, ha már olvas és nem beszélget egy témáról, gondolom elvárhatja hogy legalább rendesen, tagoltan kapja az arcába az infót. A hibák meg mindenkinek szemet szúrnak.
Matekot meg ti hoztátok, a wattokkal meg árakkal meg decibelekkel.
Látom ez az első topikod, nem tudom de ezután a bemutatkozás után mennyi segítséget fogsz kapni a továbbiakban.
Egyébként meg ha a haverok lebeszéltek róla, nem kell a feszkót csinálni, be kell záratni, meg a másik, nem tudom msn-en vagy sör mellett mérnem lehet megbeszélni.
Szomszédokkal srácokkal meg prohardveren tárgyalni, szerintem kicsit beszűkült dolog, meg nem is arra való. -
Re-Tech
aktív tag
válasz
dj.borbely #66 üzenetére
Attól még írhatnál magyarul. Hidd el, nem haragudnánk meg. Marha nehéz feldolgozni, hogy mit írsz, legalább 2x annyi idő kell hozzá, mintha olvashatóan nyilvánulnál meg.
Első blikkre 5 hiba és mégegyszer ennyi központozási is. -
PB
tag
válasz
dj.borbely #60 üzenetére
akkor nálam biztos megvolt a kisker árrés, egyébként úgytom ez az enyém is németes...
azt még mindig fenntartom, hogy érdemes lenne ebay-en hirdetnek ha ilyen árakkal tudsz hozni dolgokat, bár az ebay konkrét lebonyolítását már nem ismerem, nem tudom Mo-ról meg lehet -e valósítani. -
smc_
tag
válasz
dj.borbely #65 üzenetére
Dj Mozart, Dj Händel, Dj Vivaldi...
Bocs mindenkitől, nem bírtam ki!
Over and out! -
valakiky
csendes tag
Na idefigyu Nyelvtantanárok!!!
Igen én indítottam a topicot, akkor még olyan céllal, hogy veszek egy Z-2300-ast..
De amint meglátták haveromék(Bubeszko, dj borbely), azt mondták, hogy ne, mert ennyi
pénzből sokakl jobbat ki tudnak hozni.. Ekkor gondoltam azt, hogy mindenképpen velük csináltatom meg, mert tudom, hogy értenek hozzá, nem egyszer csináltak már ilyent és csak egyszer akarok ennyi pénzt költeni hang cuccra, de akkor már a lehető legjobbra.. Most 5-6 ezer Ft-on már nem veszünk össze, ha sokkal jobb lesz a végkifejlett..
Ezt a sok matekzseni kedvéért írtam, aki tiszteletét tette fórumunkba..
Jah és még annyi, hogy a 33-mas hozzászólást nem én írtam, hanem csak az én nickemmel lett írva, még ha ez néhány embernek nem is felfogható elsőre..pff
További jó nyelvtanozást, matekozást, s nem utolsó sorban zenehallgatást..
By:Kiky -
dj.borbely
csendes tag
már bocs földi zene!népzeneére gondolsz ne röhögtess!!!!azt se tudjátok melyik stilus melyik zenekarhoz tartozik!!!!már bocs!dancenek sok képviselője van!peat junior szatmári már megbocsáás már persz nem értetek ti ilyenkhez!és még sok más előado!!!jah +báli zenét is hallgatok??
-
smc_
tag
válasz
dj.borbely #62 üzenetére
Kesztyűben gépelsz, hogy minden második szavadban van valami hiba?
Más: Ha erre jár egy moderátor és úgy érzi, hogy itt már csak az anyázás megy, jól látja! Nem fogunk sírni a topik után! -
smc_
tag
válasz
dj.borbely #48 üzenetére
Megvan, megtaláltam! Itt a hiba! A genezációs szakadék, vagy mi?! Ezek a mai elektrotechnikusok úgylátszik csak ''kakofónikus folklórzenét'' hallgatnak. Ez mindent megmagyaráz. (Igen, jól látod, leszóltam ezt az irányzatot, lehet anyázni!)
Kedves dj borbely, krisztián, valakiky és még aki azon az oldalon ilyesztegettek minket! Remélem nem sértek meg senkit ha azt mondom, hogy mi, földi halandók - kövezzetek meg érte, de - zenét!!! hallgatunk a hangrendszereinken.
Innentől kezdve ez a vita teljesen értelmetlen. Az általad elmített zörejeket egy szokol rádióval és egy 2x2m-es alumínium lappal is elő lehet állítani!
Az evolúció elmélet ezzel megbukott! -
csongi
veterán
Egy kicsit változtatni kellene a stílusodon. Egyfolytában arról tudsz beszélni hogy ic tranzisztor meg hogy hány kilós a cuccod. Elektrotechnikus. Változztass mert rövid élető lesz a totyikod. Jó szándékból írtam nem azért hogy cseszegesselek.
Szerk: Kedves dy
[Szerkesztve] -
dj.borbely
csendes tag
nem rosszak!jok szobába kisebb bulikhoz tökéletes meg ha jol tudom ezek tranzisztorosak!!én nekem németből hozzák a cucokat!!!azért tudom ilyen olcson!!az én erősitőm 4*120watt le is adja kenwood hozzá kettő hangfal 400watosok kenwood gyári!az erősítő 30ezer!!!!ép hogy használt totál uj álapotban!!hangfalak szintén!!!!kijelző mély éles állitás mono stereo bemenet válto kapcsolo rendszeres akkor 3 bemenet minr egy profi erősítő!!!az erősítő 14kg4nem egy dimenzioba mozgunk mert én nem csak othon használom hanem a buliimban is!!ami havi szinten 3 at jelent!!de szobába is tökéletes!!
-
Protezis
őstag
#33 valakiky állítólag csabi, aki kriszitának haverja (krisztián, vagy krisztina, nem tudni)
Azóta van A csabi dj.borbely személyében. De ki az a kriszitán? Én már csak erre vagyok kíváncsi. Hogy mit vesz és mennyiért, lesz.rom, már bocsánat.
''nem techno nem vagyok techno buzi!dance haus trance de a technot is birja ne azt higgyétek hogy nem!'' - ezek számomra egymás szinonímái -
PB
tag
válasz
dj.borbely #47 üzenetére
oké ha legközelebb bővítek szólok
a NAD 3225 integrált erősítő, ha te tízezrekért tudsz ilyet javaslom szerezz be vagy 50-et és kezd el árulni, ha ezt két linket megnézed elég jó áron kellnek külföldön: [link]
[link]
bárhogy nézem ezek 25-30ezer között jutottak hozzá ehhez a ''gyenge'' erősítőhöz.
nem értem hogy egy technikus hogy mondhat olyan hogy neki egy ASZTALI sztereó erősítő, ami egy SZOBA hangosítására van használva,hogy gyenge a 80 watt
na mindegy, ne értsd félre, nem egy dimenzióban mozgunk, hagyjuk is inkább -
khron
tag
Nevetséges ez a topic! Olyan embernek magyaráztok, aki élvezi, hogy megy a vita, közben meg röhög. Ha körülötte, csak okos ember van, akkor minek ír ide?
Vegyen házi cuccot 30-ért, kit érdekel? Rá kell hagyni. -
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #53 üzenetére
Te vagy a topiknyitó valakiky?
Ha igen, akkor még mindig nem értem, miért nyitottál ilyen címmel topikot, ha most orrba-szájba szidod. -
dj.borbely
csendes tag
-
dj.borbely
csendes tag
én ülök de te is!!!
csak tudod aki nem elektrotechnikus az nem igen ért hozzá már bocs!!!!!
és nekem ne mondja senki hogy az annyit tud!!!!
mennyi enekk acucnak össz kg????
nekem azt mondták 15kg
bocs az erősitőm csak 14kg
ezekről ennyit a cuccokrol
lehet szol de nem tud annyit teljesítményre -
PB
tag
válasz
dj.borbely #38 üzenetére
na van már egy dídzsénk is aki megmondja.
nem tudom játszottál-e már JBL, Cervin Vega, Martin Audio (csak hogy a legpopulárisabb márkákat soroljam) valamelyikén is? Nincs róluk kapcsolási rajzom, de elképzelhető hogy nem 1500ért van bennük hangváltó és talán nem is 50ft/m -es kábelekkel kötik össze. Akkor most ezek szarok, mert drágák és nem háziak?
Nekem is van pár elektrotechnikus ismerősöm, ők általánosságban arra használják a tudásokat hogy olyan berendezéseket vegyenek használtan, amik műszakilag tökéletes állapotban van és valószínűleg erősítő v. hangfal lesz még vagy 10-20 évig. Bármilyen hihetetlen vannak ilyen márkák, és nem is kell sokkal többet rájuk költeni mitha Te forrasztgatnál a legolcsóbb ónnal amit csak találni lehet, csak ismerős kell mint ahogy ezek neked is megvannak. Ezek az ismerősök viszont nem osztálytársak meg konkurrens iskolai dídzsék, hanem importőrök, second-hand boltok eladói, tulajdonosai.
Bírom egyébként hogy a 20éves elektrotechnikus társadalom hogy eltudja süllyeszteni elméleti síkon az egész Hi-Fi ipart. -
finest
addikt
válasz
dj.borbely #48 üzenetére
Kösz az infókat, most már leülhetsz... LOL!
-
dj.borbely
csendes tag
milyen zenét hallgatok rajta??nem techno nem vagyok techno buzi!dance haus trance de a technot is birja ne azt higgyétek hogy nem!
-
dj.borbely
csendes tag
láttam a cuccot!!!nad erősítő jo de gyenge és 30ért sok volt én ezt nekd 10 ért megszerzem ha kell erőlkődő szolj csak!!!!!és nem falbonto hangfalak már bocs csak minőségi cucc!!jah és milyen tranzisztoros vagy icés ez a cucc???
-
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #44 üzenetére
Gondolom a kárpit is ingyen van.
Amúgy megnézted egyáltalán a Z-2300 képét? A subját nem rakom asztalra, és nem műanyag. Én kérek elnézést. -
PB
tag
Egyáltalán milyen zenét hallgatnál rajta? Mert erről még nem esett szó, ez alapján talán lehetne még differenciálni ezt az árkategóriát, bár nem nagyon.
Nem tudom tapasztaltad-e már, de elég érdekes tud lenni a fórumokon hangkeltő berendezések utáni infokeresés. Egyrészt baromi relatív ki milyen hangfal+erősítő kombót milyennek érez! Igen, érez nem hall, mert bizonyos összegek felett már nincs különbség. Esetleg az audiológus, meg sznobok találnak. De persze ebben az árkategóriában azért ilyen nincs.
Mégha 5.1 lenne megérteném hogy miért ragaszkodsz az ilyen multimédia szarokhoz. Figyelj, inkább tegyél még ennyit v. 2x ennyit és megoldod életedre a hangtechnikai problémádat. Nekem 30-ba fájt egy használt NAD erősítő, 2x 80W, ez a legnagyobb típusa amiből már sejtheted hogy nem egy diszkósmárka. Ha lesz pénzem lecserélem a két oszlop hangfalamat, ami 30ezer és gyári, kisebb és komolyabb monitor hangfalakra és úgy érzem amilyen igényeim vannak a zenével szemben ezeken átfog jönni.
Vagy csináltassál csabival falbontót, vagy előbb dönts el hogy mit akarsz szobát vagy mezőt hangosítani és talán utána nyissál témát. -
dj.borbely
csendes tag
bocs állitmány nem állítmány az már nem érdekes!!!!!ide látom csak okosak járnak amint látom ilyen kis kockák!!!bocs atöbbit ami kell hozzá megszerzem!!jah és nem festeni kell hanem van a világon hangfal kárpít!!
-
tiv83us
veterán
válasz
dj.borbely #37 üzenetére
+ #33 Komolyan mondom, meg egy ''jah'' es magamhoz nyulok...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
dj.borbely #37 üzenetére
te meg ki a pöcsöm vagy?
-
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #37 üzenetére
3000ezer + 20 ezer + 15 a te logikád szerint - ha jól értem - 38000ezer, ami több, mint a 30ezerezer (vagy háromszázezer)
A többi ingyér van? Ránézel, és nem hányod el magad ( vagy a festéket is lopod?)
_Volkovy_ : az a bizonyos csabi!!!
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
dj.borbely #37 üzenetére
Te ki vagy?
Nem tudom értelmezni a mondanivalód:
''majdnem elfelejtettem!!!az erősitőt hova rakod nem asztalra sok ész!!!csak az also szomszéd!!!!'' - mintha hiányozna az állítmány. Ezzel nem az a bajom, hogy nyelvtanilag nem helyes, hanem egszerűen kurvára nem értem, mit akarsz kinyögni. Teccikérteni?
[Szerkesztve] -
dj.borbely
csendes tag
majdnem elfelejtettem!!!az erősitőt hova rakod nem asztalra sok ész!!!csak az also szomszéd!!!!más emeletes lakásba és más falun is ám te!!!!akusztika mindig más!!!!már bocs nálunk a 10ik szomszéd azt hallgatja hogy én mit hallgatok és falun már bocs zárt helyiségbe!már bocs a gépemhez egy sony hifit kötöttem rá MHC-AG220!néz utána 2004 es modell!!!!jah és még hozzá egy fx 120 spider mix keverő pult!!!!és ahifi csak 60 van volt!!!és többet tud ennéla cucnál meg le is szolja mindenhogyan!!!jah és 2 éve van meg azota semmi gond nem volt vele!!!!már bocs!P=U*I
ez a képlet segit hogy mégis mennyi a teljesítménye!!!!!
mérd meg mekkor a táp feszed mekkor az áramerősséged és szorozd össze!!én nem szólom le ezt a cucott de nem tud annyit amennyi rá van irva!!!!! -
dj.borbely
csendes tag
nah figy!!!én igy szoktam irni kész!!az a bizonyos csabi!!!ezelőtt 40k volt most meg 30k!egyre jobb!!!annyit mondok,hogy nagy ismeretség kell ilyenhez semmi más és nincs boltom csak ismeretségem meg elektrotechnikusnak magyarázod mi a pálya!!!nem tudom mekkora trafo van benne de ha csak 12 voltos vagy 24 voltos akkor se képes leadni 150watot ha ilyen jol tudtok számolni!!mindenre rá lehet írni!!jah meg ha icés végfog van benne akkor szopás!!!!annál szarbb nincs is a legjobb a tranzisztoros és annál jobb nincsen ez tény és valo!!!jah műanyag láda!!!fos szar hangzás!erre csak ennyit mondok soha sincs olyan jo hangzása mint egy rendes ládának ezt most megsugom!!!!!bútorlap!!!csak megsugom egy hangválto ugy 1500 Ft kell kettő darab!!!az már 3000ezer!nah egy erősitő 20 ezer!!!jah hangszorokat meg 15 ből ki hozom jah boltbol semmi használt!!ennyit a számolásotokról!!!!más minden meg van!!!a beépített erősitő egy nagy szar semmit nem ér!!!nálunk inkább mindenki össze rakja mint hogy egy ilyet meg vegyen!!!!és az én cucomnak nincs semmi zöreje semmi recsegés szép tisztán szol,mert tranzisztoros az erőlködöm!ha tudjátok mi az egyáltalán!!nah csövi!!
-
Protezis
őstag
Mostmár végképp nem értek semmit.
Nem te nyitottad a topikot? Nem te akarsz venni Z-2300-at?
Ha van 30k-s erősítőd, és hozzá hangszóró is, akkor miért akarsz venni Logitechet? Ráadásul a vételi szándékod után fikázod is.
Mellesleg megkérdem: az a 30k-s erősítő úgy szól, mint a Z-2300? Hangszóró nélkül is?? Ugyanis ha rákötsz egy hangfalpárt, már jóval 30000 Ft. felett vagy.
Nem értem, mi a célja ennek a topiknak -
smc_
tag
Szia Csabi!
A hozzászólásod alapján után gondolom a PH olvasók már tömött sorokban állnak a szaküzleted előtt, hogy jobbnál jobb audio rendszereket vásároljanak tőled. Látom eddig nem figyeltél, arról volt szó, hogy megéri-e egy Z-2300-as asztali!!! hangfalszettet venni 30K-ért! (leírom még1x, hogy te is megértsd: nem báli, kültéri, koncert vagy esetleg autós hangredszerről volt/van szó!)
Szeretném felhívni továbbá a figyelmedet, hogy meglepően sok ember nem csak max. teljesítmény, hangnyomás alapján vesz magának hangrendszert. Van akit a hangfalakat elhagyó zörejek minősége is aggaszt. Persze gondolom a te rendszereid mind be vannak mérve ilyen tekintetben és teljesen igazad van, az ilyen bolti zörgőket valőszínű nem mérnökök készítik hanem valamelyik helyi TSZ-ben rakja össze pár kínai vendégmunkás.
Egyébként nem akarlak megsérteni, biztos értesz ahhoz amit csinálsz, de hangzás minőségét illetően nem szeretnék egy DJ-re hagyatkozni!
Szerintem csinálj a haverodnak egy ilyen szettet, legyetek vele boldogok és lehet törölni a topicot.
Ui.: világmárkás
[Szerkesztve] -
Re-Tech
aktív tag
Szóval akkor te a 80 ezres (mellesleg használtan 80, újonnan nem tudom mennyi de legalább 150) hangszettedet méred össze a 30 ezres (új ára!) műanyag cuccokkal. Szerintem nem is érdemes erre több szót fecsérelni...
Ülj már vissza légyszi az iskolapadba (általános is megteszi) pár helyesírás órára. Mondatot nagy betűvel kezdünk. Előtte egy space. Soronként kb. 5 nyelvtani hibát össsze tudnék számolni. -
valakiky
csendes tag
nah csövi mindenkinek!!!csabi vagyok a kriszitának haverja akit okitatok arrol a cucrol!!!figy 40sok érte 20at estleg de semmi több!!!40enből olyan cucot össze hozok neki,ami 4 szer othaggya hangzásilag minőségileg a ti cucotokat!!!!rá van irva a watt szám csak tudod megnézném mekkor trafo van benne és hány voltot ad le kiszámolom neked hogy nincs sehol se meg aza wattt szám!!!vagy ha ilyen oksak vagytok én rákötöm bazza az én erősitőmre kiváncs vagyok nem e durran el de szerintem eldurrana a hangszorok!!!nekem kenwood erősitőm van 4*120 Watt jah és mono stero kijelzős baszus éles szabályzás jah és ez az erősitő csak 14kg!!!bocs akkor most miről beszélünk és csak ez az erősitő jah és ez az erősitő volt 30ezer!!!és ott haggya bármelyik báli erősitőtt és bálhi hangfal eldurrant alatta!!jah hozzá gyári kenwood hangfalak 400wattosak jah és azok nem birják el ezt az erősitőt!!!meg se kottyan neki!!!és ez a hangfal tartalmaz 40venes mélyet 25ös közepet 10es élest jah és 5 cincogo egy hangfal és kettő ilyen van és a kettő együtt volt 50ezer nah akkor miről beszélünk!!!ez a cuc volt össz 80ezer!! ahvernak 40enből össze hozok olyan cucot ami a tiéteket ott hagya!!!!már bocs!de az igazásg!!nekem hiába magyarázod aki djéskedik és többet tudok erről mint ti!!!!oda merem álitani a tietek mellé ezt a cucot ami van nekem!!jah merek küldeni rola képet is már bocs!és lehet nem 40en ruppo de ennyiből jobbat össze rakok neki meg össze hozom neki hogy otthagya!!!kültéri bulikat tartok evvel acucommal és ott hagya bármelyiket!!!!!!akkor miről beszélünk és világ márkás!!és elektrotechnikusnak ne magyarázd hogy annyit tud!!ez az igazság!4jah meg ha veszek valamit inkább több helyen érdeklödök és mindehez csak ismerős kell ne más ami nekem sok van e téren!!!
-
Protezis
őstag
Én csak azt nem értem, Bubeszko miért ír véleményt arról, amiről semmi tapasztalata sincs?
Régebben néztem árakat. Sztereo erősítő, használt!, legolcsóbb ~9-10000 Ft. 20 egynéhány centis hangszóró 4k volt, akkor subot akartam csináltatni. Mivel most 2 hangfal kell, vegyünk mindegyikbe mélyet, így elég kisebb is. Legyen 3-3k. Plusz magas: 2-2k.
20000 Ft-nál vagyunk, és még nincsenek bedobozolva, nincs kábelezve, összerakva, festve stb. Rosszul számolok?
A végeredmény egy ~30k-s hangfalpár használt erősítővel. Házi minőség, házi design.
Nem az épített hangszórók ellen vagyok, de ezen a relatíve alacsony szinten teljességgel felesleges. -
smc_
tag
Nem értek, hozzá és nem kötözködni akarok, de:
1. Én úgy érzem komoly különbség van egy ''asztali'' hangcucc és egy ''buli'' hangcucc között. Koliban lakom most vettünk 150 ezer Forintért 2db 300 Wattos hangfalat és egy 2x200 Wattos keverőerősítőt. Hangos mint az állat, tisztán szól, valószínű a 42. szomszédot is az őrületbe tudnánk kergetni vele, de nem szól olyan szépen mint a Z-2300-am. (pedig nem vagyok audiofil) Persze ez nem azt jelenti, hogy ilyen nincs is, ez csak 1 példa.
2. Nem kétlem, hogy értesz hozzá, ha ilyen árfekvésben össze tudsz hozni egy kb. ilyen minőségű szettet, abból komoly bizniszt csinálhatsz. Nekem van a családomban olyan akinek ez a végzettsége és bár össze tudna rakni magának akármilyen ''csúcs'' Hi-Fi-t, mégis boltit használ. (Speciel B&W hangfalak, erősítőt nem tudom de nem volt olcsó...)
3. Fölösleges azon vitatkozni, hogy melyik a jobb, mert mindenki más szempontból ítéli meg azt ami hallgat.
Végül szertnék elnézést kérni amiért az előző hozzászólásomban leszóltam az otthon készített cuccokat, itt nem arra gondoltam, hogy egy szakember minőségi alkatrészekből rak össze valamit, hanem az önjelölt barkácsolókra. -
Csabesz_45
csendes tag
Sziasztok, vki mondjá már meg hogy, a hangerő és a hanghullámnak mi az optimális beállítása? Nekem most a hangerő 50%-on van így használom. (a használati útmutatóba az volt írva ,hogy alacsony jelerősségű hangot küldjünk rá.)
-
Bubeszko
csendes tag
Nem fogom itt most elregénli miért nem ér meg annyi pénzt, mert nincs kedvem regény írni.
De azért látom te se hallottál olyan rendszert szólni amit házilag raktak össze és jól szól! Mint előbb is említettem én nem 1-et raktam össze, és nem 1 ember használja szabad téren buli tartásra! Nah most sztem egy Logictech-el ugyan ezt nem éred el. És pl ezért is mondom annyit nem ér meg! Persze annak megéri akinek nincs esetleg olyan ismerőse aki ezzel foglalkozik! Én még mindig nem azt akarom mondani hogy ''szar'' a ''kis szar''-t is ezért irtam idézőjelbe! Nah most a szakmámat tekíntve erősítőkell meg ilyenekkel foglalkozom. Szóval csak tudom milyen cuccot raknak olyanokba meg milyet egy ''komolyabb'' erősítőbe! Nem akarnák ide belinkelni neked egy komolyabb erősítő kapcsolási rajzát! Mert kicsit lehet 2szer akkora lenne a panelje mint ami ebbe van, és 2szer annyit tudna és 1végfok mindössze 10ezer Ft környékén mozog, csak azt neked kell összerakni! Ez csak 1 példa! De tudok drágábbat is, ami fényévekkel többet tud. De ha van olyan ismerősöd aki ilyenekkel foglalkozik több éve, szóval erősítőket árul és tudod milyet mennyi pénzért ad akkor nem Logitech cuccot vennél! Szerintem ezzel te is így lennél ha lenne ilyen ismerősöd akinél kb ilyen árkategoriába tudsz jobb cuccot összerakni te is ezt csinálnád? Nem?
A dB-e igazad van, bocsi kicsit illuminált állapotba irtam. -
Protezis
őstag
Ha nem meggyőzni, és nem fikázni akarsz, akkor lényegében mi a célod?
'''kis' szar'', meg ''140 Db''-ket irogatsz ide (ha jól tudom dB-nek kell írni). Légyszíves fejtsd ki, mennyivel jobb egy általad összerakott 40k-s cucc, mint egy 30k-s Z-2300? Mert szavaidból ítélve több, mint az árkülönbözetből adódó ~30%-kal. -
Bubeszko
csendes tag
nem hasonló tudásut......többet tud......nem ugyan azt, de én ezt nem fogott itt elregélni, mert nem érdemes. Mind1 én nem azért jöttem ide hogy fikázzak valakit vagy valamit mert nem az én stílusom, csak azért irtam mert előszőr körbe kell nézni és nem csak azt megnézni amit az ember szeme elé dugnak és rávan irva XY Watt és nem is tud annyit.....de mind1 nem fogom magyarázni miért is nem tud annyit......
-
Bubeszko
csendes tag
Látom te se vagy teljesen tisztába azzal amit én mondok!
Nem azt mondtam hogy 30K hanem 40K ami 10K különbség.....igaz nem sok! A dübörgésre amit te mondasz nem igaz. Ugyanis nem vagyok Hard Techno buzi.....és én nem fikáztam a cuccot, hanem azt mondtam annyi pénzt nem ér meg! Ennyi!
Mondtam elöző hozzászólásba is hogy lehet hogy jól szól, de annyi pénzt nem ér meg!
Az árakra visszatérve, csak jó kapcsolatok kellenek!
[Szerkesztve] -
Re-Tech
aktív tag
Az autós mondatom nem volt elég egyértelmű ezek szerint: Ha letakarnánk a 2 autót egymás mellett, a tiédben szólna a zene, a BMW-ben pedig kicsit túráztatnánk a motort, 10-ből 9 ember egy jó autó hangjára lenne inkább kiváncsi. Got it?
Én nem lennék rá büszke ha az összes szomszédom utálna. Mondjuk én nem is szeretek hosszabb időn át hangosan zenét hallgatni, megfájdul a fejem és koncentrálni sem tudok semmire egy idő után. Szórakozóhelyen persze elviselem, de akkor úgy is csak a tánc köt le
Altec Lansing pedig itthon utoljára 5 éve volt igazán elismert kategória, azok pedig meg sem közelíthetnének hangban egy mai Logi-t.
De tényleg, ha 30K-ból kihozol egy új stereo hangszorót+erősítőt hozzá, akkor le a kalappal előtted. -
Protezis
őstag
Hűha, holnap feltekerem annyira, hogy a 6.szomszéd fog átjönni, ok?
Nálad a 8., utána én elérem a 10-et is, aztán kis idő múlva mi megyünk át egymáshoz szólni, hogy vegye lejjebb a másik.
Oviból kinőttem, te még nem?
Ne nézz légyszíves hülyének, és főleg ne nézz le. Melóért cserébe kaptam, és hallottam már én is házi építésű mélyládát - nem gagyit - , amiben 2 db. 30 cm-es MNC hangszóró volt.
Az egész kollégiumban hallatszódott. De azt hiszem, ez lényegtelen.
Ha 30.000 Ft-ból kihozol egy hasonló, neadjisten jobb hangminőségű szettet (ami nem csak basszust nyom!), és még esztétikus is, ja, és erősítőt is adsz mellé, akkor hajrá, csináld nagyüzemben, csinálj egyet valakiky-nek is, de a fikázást abba lehet hagyni. Ha van tapasztalatod a címben szereplő szettel kapcsolatban, várom az észrevételeidet, de amíg fingod sincs róla, addig ne oszd az észt.
''Én a kocsival is levezettem úgy 400Km-t, hogy üvöltött a zene a kocsiba. Szal hangerő nekem nem akadály!'' - hű bazze, fasza csávó vagy, nem minden községben terem ilyen legény. Amúgy hány embert csaptál el menet közben?
''Nem 1 bulit tartottam már! Lehet hogy 1-2 év múlva nem hallok rendesen, de ez van!'' - feltételezem ezeken a bulikon csak basszus megy, meg 1-2 vinnyogás, közben a 4. szomszéd ugye dörömböl az ajtón, de nem hallja senkki, mert üvölt a diumvisu zene. Kövezz meg, de én nem csak dübögést akarok hallgatni. -
Bubeszko
csendes tag
Sziasztok! Nah most elmondom neked, hogy bátran oda mernék állni a kocsival a BMW mellé. Ugyan is nem a hengerő számít ez tény és való. A hangminősége is a ''jobb'' kategoriába van. Nem azt mondom hogy a legjobb. De az biztos, hogy én a kis csapatommal jobb hangzást érek el, mint a Creativ cuccia vagy a Logitech. Nem azt mondom, hogy nem szólnak szépen, csak annyi pénzért nem éri meg! Ennyi!
Köszi! És még1 dolog, társas házba az alsó szomszéd ablakai kb 2m-es távolságban vannak! Lehet hogy vastag a fal, de nekem nem 1szer a 4. szomszéd jött át, hogy nem bír megmaradni otthon! Hangerőre visszatérve én órákig simán ellhallgatom. Nem 1 bulit tartottam már! Lehet hogy 1-2 év múlva nem hallok rendesen, de ez van!
Én a kocsival is levezettem úgy 400Km-t, hogy üvöltött a zene a kocsiba. Szal hangerő nekem nem akadály!
Szóval én nem fikázni akarom ezeket a cuccokat, de annyi pénzt semmiképp nem ér!
Mert igen bevallom nekem is volt hasonló kaliberü cuccom, nekem egy Altec Lansing volt! Géphez tökéletesen megfelel, de én azért mondtam hogy inkább csinálunk, mert haveromat ismerve nem csak a gépnél használja majd, hanem kisebb házibulikba is pl. És egy nagyobb térbe nem elég egy ilyen rendszer!
[Szerkesztve] -
Re-Tech
aktív tag
Elhiszem, hogy jól szól, nem állítottam az ellenkezőjét.
Szerintem meg élmény egy 4.8-as V8-as X 5-ös BMW-vel menni (na jó csak fél órát mentem vele, többet nem hiszem hogy ülni fogok olyanban) Az tuti hangban odaveri a kérdéses verdát
A másikra meg annyit, senki nem állította, hogy egy általad felvázolt hangfalnál szebb/okosabb/jobb egy ilyen Crea/ Logi.
Mellesleg nem Te indítottad a topicot? -
valakiky
csendes tag
Na most akkor elmondom neked, hogy én űltem abban a kocsiban nem is egyszer..
Hihetetlen jó benne a hangminőség, nagyságrendekel, mint otthon a hifin...
Még 1x:Nem azt mondom, hogy baszottúl hangos, hanem baszottúl jól szól...
Hihetetlen jó benne a hangzás..Egyszerűen élmény avval a kocsival menni..
Ezt nem egy ember tanusíthatja..
Erről ennyit...
A másik meg:
Nekem ne mondja azt senki, hogy 2db 150W-os 30cm átmérőjű SAL mély nem eszi meg vacsorára a Creát meg a Logitechet...Pff..Szerintem enyhén szólva éhes marad utána... -
Protezis
őstag
Tegnap jött fel az alsó szomszéd, mert állítása szerint zörgött nála az ablak.
Állítólag fél percig csöngetett. Lakótársam nyitott ajtót, én csak utólag értesültem a történtekről. Mindez Z-2300-al, téglaépületben. -
khron
tag
Nekem 2300-as volt, és nem azért adtam el mert nem tetszett. A logitech szerintem jobb mint a creative.Bár ez személyes vélemény. Meglepően jó kis cucc, nekem kellemes meglepetés volt. Most egy 5450-et használok
-
Re-Tech
aktív tag
Csak pár comment:
1. Az, hogy veszettül hangosan szól a zene a kocsidban (amit nem is bírnál ki 2 percig sem max hangerőn a kocsiban ülve) nem jelenti azt, hogy szépen is szól a cuccod. Ettől persze még alázhatja a gyári cuccokat akár.
2. Egy ilyen cucc is megéri jópár embernek, pl. akik nem akarnak vagy tudnak kísérletezni házi cuccokkal, esetleg az íróasztalukon nem fér el egy normális méretű hangfal. Vannak egyéb szempontok is mint az, hogy milyen hangosan szóljon.
3. A tapasztalatodról pedig: Látszik, hogy speciel ilyen kaliberű multimédiás számgépes hangfalat még életedben nem hallottál, akkor nem fikáznád le így látatlanban ezt a ''120 watt osztva 2-vel'' teljesítményt. Ember legyen a talpán aki kibírja így csutkára tekerve a hangerőt fél napon át.
4. Nem azt állítom, hogy ezek a műanyag szettek annyira audiofil cuccok, de az én Logi Z-5300-amat (5.1) sem fikázta még le senki (inkább ellenkezőleg) és ha most kéne, újra megvenném 60-ért.
csoki -
Bubeszko
csendes tag
Sziasztok! Olvasva ezt a topicot! Igen nekem van összerakva háziliag a hang cucc!
És 40ezer Ft környékén inkább rakok össze olyan cuccot ami ismerek és nem ilyen ''kis'' szarokat veszek! Nekem a kocsimba és házilag csinált cucc van és hang versenyen 2. helyezést kaptam aza 140 Db-t mértek ami nem kispályás teljesítény. Szal ezért mondtam a haveromnnak hogy inkább bizza ''szakemberre'' mert én nem 1-2 cuccot raktam már össze és csak jó tapasztalataim vannak! Én is sokat kisérleteztem hogy melyik hangszoróhoz milyen láda jó! Sok pénzem ment rá! De sikerült ki tapasztalni.
Szal inkább a 4. szomszéd jöjjön át hogy kapcsoljam már ki a zenét mint hogy egy ilyen cuccot vegyek és nem tudjam rendesen hallgatni! Nem azt mondom hogy nincsenek jó cuccok de ennyi pénzért nem éri meg! Mellesleg Elektrotechnikusnak talunolok......szal egy ilyen ''kis'' cucc sose tudja azt a 150-200 W-ot amit ráírnak. Ez szó szerint paraszt vakítás! Tapasztalat
Ennyi!
Köszi! -
smc_
tag
Nézd, ha ennyiből ki tudjátok hozni, hajrá... Egy használható Hi-Fi erősítő min. 25-30K-nál kezdődik, egy olyan hangfal amiben 30 centis sub van meg min. 50-70K/db (persze itt nem az otthon összebuherált faroslemez hangfalakra gondolok... az inkább a vicc kategória
). És 2x150W-os hangfalakhoz kevés egy 2x40W-os erősítő, az erősebb meg drágább. Ellenben lényegesen jobban szól mint pl.: a Logitech (tudom, mert hallottam olyat is). Szóval ha megteheted nyilván Hi-Fi erősítő + hangfal!
-
valakiky
csendes tag
Köszi a segítséget!!
Az az igazság, h kicsit elbizonytalanodtam, mert haverokkal beszélve enyhén szólva majdnem leharapták a fejemet, hogy ilyen hangcuccot akarok venni...Én gondolom, hogy jól szól,de azt mondták, hogy ennyi pénzért inkább dobjunk össze valami normális hangfalpárt 2x150W 30cm átmérőjű méllyel+magas+közép+normális erősítő occsón..
és hát minden jel arra mutat, hogy inkább ez mellett döntök...
Neki is iylesmi van, és amikor a 4. szomszéd megy át szólni, hogy halkítsa már le...szóval... -
smc_
tag
1.: Szerintem a mélynyomó kialakítása jobb.
[link]
2.: Akkora passzív borda van a hátulján mint ide Mekka (Creative-on nincs semmi állítólag! Bár ezt nehezen hiszem el, mert egy ilyen erősítő megfelelő hűtés nélkül hamar kipurcanna.)
[link]
3.: 120 Wattal is falat lehet bontani, hidd el. Koliban lakom egyszer-kétszer megeresztettünk pár dübörgősebb számot is, mindenki attól félt, hogy az ablak kerettel együtt fog kiesni...
4.: Szerintem a satelitek kialakítása is szerencsésebb és szebb is(Hozzá kell tegyem szerintem egy kicsit lehetnének nagyobbak is, ha a mély egy kicsit is ki van emelve a magas de főleg a középtartomány hajlamos elveszni!)
[link]
[link]
Mindent egybevetve, szerintem megéri a pénzét bár a Crative-ot nem hallottam még. Ja és még valami, a Creative oldalán a következő szerepel: Total system burst power: 300W ergó nem a folyamatos teljesítményt adták meg hanem a csúcsot viszont az össz RMS teljesítmény is kiadja ezt az értéket (150+75+75), szóval itt valami kavar van, a kettő közül az egyik nem stimmel (egyébként Logitech-nek 400W a burst power).
Ha nagyon nem tudsz dönteni, Budán lakom egy koliban, megdumálunk egy időpontot ami nekem is jó, hozol zenét és meghallgatod... -
valakiky
csendes tag
úgy gondolom, h a választásom a Logitechre esett
-
Windex
tag
Hello!
Nézz szét ebben a topikban, itt tárgyalják az eseted: [link] -
valakiky
csendes tag
senkinek sincs tapasztalata..
-
valakiky
csendes tag
Halihóó!!
Kérdésem a következő lenne:
Számítógépes hangfalszettet akarok venni, úgy 30k körűl, kinéztem a Logitech Z-2300-at..
Mi a véleményetek róla??Megéri megvenni??Vagy vegyek helyette inkább Creative MegaWorks 250D-t??
Tapaszatalat??
Tudom,h már sokhelyen összehasonlították őket, de még normális választ nem láttam sehol, hogy melyik érné meg jobban..??
Esetleg van, aki már hallotta mindkettőt??Én először is azért gondoltam a Logitechre,mert igaz, hogy csak 120W-os a mély(Crea:150W)
,de úgy láttam képeken,hogy jobb a láda kialakítás..a magasak pedig kétutasak(Crea:1utas)..
Írjatok..Kíváncsy vok a véleményekre tapasztalatokra..
thanks..
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- #Drive Rally teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max