Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
Most próbálkozom egy őskövületre (Nvidia kártyával) felrakni egy mintet és konkrétan csak compatibility módban tudtam telepíteni. Aztán telepítés után közvetlen a bootolás után elsötétül a képernyő és hallom a Mint indulós hangját. TTY-t se tudtam elindítani.
Most kicseréltem a vgat egy 5750-esre és röccre-pöccre indul. Olvastam, hogy valamit a grubos izében kéne átírni... ennek sem vagyok tudója.
Lehet, hogy az összefoglalóba be kéne írni, hogy nvidia kártyád van? Felejtsd el az egészet, menjél vissza a windows topicba.Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
Manjaro KDE, a gép indításánál automatikusan indítja a Brave-et meg a Dolphint. Hol lehet ezt kikapcsolni? A beállítások automatikusan induló progiknál nincs semmi. A brave-ben, dolphinban sem találtam ilyen opciót és nem állítottam be ilyet.
[ Szerkesztve ]
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
válasz tordaitibi #98661 üzenetére
Ez a kettő szerintem ugyanaz. Ha biosban turkálok akkor mindig kikapcsolom. Egyrészt linux esetében nem játszik, másrészt windowson frissítéseknél bekavarhat, ha leállítással kapcsolod le a gépet és nem újraindítással. Tudtommal újraindításnál szintén nem játszik.
-
Warton
őstag
válasz ubyegon2 #98668 üzenetére
Amúgy egy általános javaslat. A windows saját keresőjébe ha beírod, hogy faststartup akkor kiírja, hogy lehet be-, illetve kikapcsolni. Tulajdonképpen bármilyen beállítást keresel oda ha beírod jó eséllyel kapsz rá választ, hogy hol találod. Ha nincs keresés meződ akkor pedig jobb klikk a tálcára és ott be kell kapcsolni.
-
Warton
őstag
válasz IstvánLászló #98845 üzenetére
Mint, MX de már leszarom és Nouveaut használok. Úgyis régi fos kártya mindegyik (MacBook Pro 2009, meg valami Zotac lowprofile csoda egy core2Duo gépben). Múltkor Linux Mint22-es friss install nem is adott képet nvidia kártyával (GTX750 talán, de nem biztos), kidobtam, raktam bele valami régebbi amd-t HD4850 azt csá. Aztán próbáltam csak úgy felrakni a drivert persze nem engedte mert nemvolt bent a kártya és anélkül nem megy.
-
Warton
őstag
válasz CirrMee #98868 üzenetére
Valahogy menj ki a gyökérbe, onnan home/júzer/.wine/drive_c/Games/World_of_Tanks_EU
alapesetben ide pakolja a WGC a játékot, ergo ide kéne bemásolnod a cuccost, meg majd a modokat is ide kell berakni, de csinálj integritás csekket vagy micsodát a WGC-n belül, miután mindent bemásoltál.megj.: a .wine rejtett könyvtár, ha dolphinban vagy nem tudom milyen fájlkezelőben vagy akkor Ctrl+H, hogy lásd a rejtett dolgokat.
Egyébként igen, a linux fájlrendszer eléggé másmilyen mint a windows.
A Steames verzióval az a baj, hogy új accot kell csinálnod, ergo, ha van egy accod tele minden jóval akkor azt nem tudod steamből előhozni.
-
Warton
őstag
válasz CPT.Pirk #98878 üzenetére
Eleve a lutrisos link több mint egy éves. Emlékeim szerint anno elindult lutrissal, de kb. 3 verzióváltás után kakukk lett az egész. Nem tudom, ti most próbáltátok?
Saját tapasztalatom szerint Lutriszal most nem indul el. A log mindenféle errort dobál rád dxvk meg a frincfranc, dxvk-t kikapcsolod, utána fekete kocka, de igazából semmi értelmezhető nem jelenik meg nálam, biztos lehet állítgatni, de ki a tök ért hozzá? Én nem. Persze lehet, hogy az én Manjarommal van a baj, nincs kizárva.
Ezzel szemben exe letölt, kattrá, wine feltelepíti, utána a WGC feltelepíti a játékot és játszol, folyamatosan frissítgeti magát és eddig (kopp-kopp) semmi gond nem volt a wine-nal, meg ezzel a játékkal. Most megnéztem 1.0.22 óta használom így a játékot, ami elvileg 2023. októberi kiadás, kb. 1 éve.
Úgy, hogy az SDDM-em nem működik, Manjaron még mindig x11-et használok nem waylandet, , át se tudom állítani valamiért, ott is valami gebasz van, mert az a plazmás frissítés nekem sem sikerült, a mesanonfrees csomag maradványok még mindig szemetelnek és a mesat sem tudom a hivatalos manjarosra frissíteni. Szóval egy csomó szar van a rendszeremen, de a World of Tanks megy.Tényleg a mesásra mond valaki valami okosságot, hogy hogy lehet, hogy a kisebb verziószámút újabbnak veszi?
Illetve ennek ellenére lehet forceolni a frissítést ezekre a csomagokra, anélkül, hogy nuke-olnám a rendszert?Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz CPT.Pirk #98902 üzenetére
Mindenkivel megesik. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy másnál megy-e lutrisról
Talán egy sima pacman -S -el újratelepítheti a mesat? Nem tudom, az a baj, hogy ez a mesa ragad mindenhez a különböző függőségek miatt, ezért nem nagyon mertem piszkálni eddig. Az biztos, hogy törölni nem lehet, mert a függőségek nem engedik, viszont ha rns-esel törlöm akkor az tényleg nukeolja a rendszert. Ezt tudom, mert egyszer már csináltam. Mondjuk az vicces volt, amikor látom, hogy éppen törli a networkmanagert meg az egyéb cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
Egy olyan kérdés merült fel bennem, kísérletezési céllal, hogy a Crossfire és a Linux milyen kapcsolatban van. Mondjuk egy x58-as chipset és 1. generációs intel CPU-val Mehet ez kernelből vagy kell valami extra? Illetve ez nem vulkan kompatibilis kártyákkal is működhet?
-
Warton
őstag
válasz tordaitibi #99228 üzenetére
Nekem simán megnyitja, mondjuk nem Operával, hanem Brave-vel. Le is fordítja magyarra.
Az MXLinux nem ligthweigth disztro, teljesen normális, átlagos disztro, talán picit bloatos inkább. Néhány gépre azt telepítettem, teljesen élhető rendszer, bár a csomagok néha elavultak, de arra meg ott a flatpak.Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz Pityu. #99281 üzenetére
Szerintem kár itt izélni. Fel kell rakni egy Linux Mintet Cinnamonnal, meg kell nézni, hogy mit tud a gép azt utána dönteni. A lájtvéjtlinux olyan mint a tündérpor, nem létezik. Teljesen mindegy mit raksz fel.
Elsőkörben azért tennék bele SSD-t, a proci csere i5-ösre kb. 6000 forint vaterás árakat nézve és akkor már jobb géped van, mint, amin én szoktam nézni a Netflixet 720pben.
Egyébként én nem tudom, hogy ti honnan veszitek, hogy régi hardveren nem megy a facebook meg a yt. A 2009-es Macbook Promon MX Linux KDe-vel simán mennek ezek az oldalak. Nyilván nem 1080p-ben.Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz CPT.Pirk #99287 üzenetére
Szerintem 775 a legalja normál (nem géming, nem 3dzés, nem videóvágás) felhasználásra, ha lehet E8400, Q9xxx még jobb. (3 ilyen gépem is van, a gyerek ilyenen szokta nézni a yt-t). 6 generációs i processzor esetén már a lájtosabb géming is simán mehet, mittomén simán fut normális beállítások mellett a RDR2. Úgyhogy egy 1150-es gépet én még nem temetnék.
-
Warton
őstag
Már nagyon régóta nincs. G5-ös Elitebookokkal zsonglőrködöm, azokban még cserélhető a ram, meg az ssd, meg a wifi bt kártya aztán annyi.
Viszont, ahogy nézem az újabb gépekben, főleg apple termékekben semmi sem cserélhető, még az ssd sem. Azaz meghibásodik az ssd-d vagy a ramod (és meg fog az tuti) van egy szép papírnehezéked. Nem is olyan régen történt, hogy az egyik laposomban elszállt az egyik ram modul. Újabb lapos esetén az egész kuka lett volna vagy annyi a szerelési költség, hogy nem éri meg, tehát kuka. Én mondjuk ezeket a cégeket, akik ilyet csinálnak szénné büntetném, de úgy, hogy egyből csődbe is mennének.
-
Warton
őstag
válasz V.Stryker #99370 üzenetére
Úgy látom, hogy te nem szoktál hús-vér emberekkel találkozni. Nagyon kevesen fognak áttérni linuxra, szerintem senki. Mindenki ellesz a win10-es gépével, amíg megy aztán amikor az elpusztul akkor vesz egy win11-es gépet és kész. A frissítések, meg a biztonság meg ezek a dolgok csak ebben a fórumban jelentenek valamit, a normális emberek nem foglalkoznak ilyesmivel. Használják a gépüket amíg tudják és kész.
Petya XT
Most is fel lehet tenni a win11-et mindenre csak trükközni kell vele. Hogy érdemes-e? Szerintem egyelőre nem. Egyik laptopomat felfrissítettem win11-re, semmilyen előnyt nem látok a win10-hez képest.Kompromisszummentes linux gaming.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest