Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
Na úgy néz ki nem veszek az LW5590-es TV-mhez magic remote távírányítót, mivel letöltöttem az androidos telómra ezt a remote programot és teljesen jól használható! Ahogy mozgatom az ujjam a teló képernyőjén úgy mozog az "x" a képernyőn a "touchpad" funkció során. Nagyon király! A TV egyébként kábellel csatlakozik a routerhez így még LG wifi stickre sem költöttem és nem is szükséges hozzá, hogy működjön ez a program. Gondoltam megosztom ezt a tapasztalatot veletek.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #13248 üzenetére
Megosztok én is pár tapasztalatot az LW5590 DVR-ről, hátha valakit érdekel.
Az kimaradt, hogy a felvételi listát el lehet érni az OK gomb majd zöld gomb megnyomásával is. /csak hogy kukacoskodjak /
Nekem DVR-re egy Maxell Tank P series 2,5"-os külső vinyó van rákötve szimpla /azaz nem Y/ kábellel, de mivel ez rack is egyben, így a vinyót egy "hibás" 8%-os kondiciójú Toshiba 320GB-osra cseréltem benne és teljesen jól megy vele, adattárolásra tökéletes.
A másik USB-be egy Samsung Story Station 2TB-os USB3-as külső vinyót használok filmezéshez, gond nélkül megy.
Üdv! -
benvolio
őstag
LW-s tulajokat kérdeznék a DVR lejátszáskori képbeállításáról.
Nálam a DVR lejátszásakor csak a Mozi, Élénk, Normál, Játékgép képbeállítások választhatók.
Bármelyikre van állítva, kilépéskor a TV adás képe is az ott beállított lesz. Tehát ha Haladó1-en volt előtte a TV, akkor elállítja azt. Ennek függetlennek kéne egymástól lenni mint a többi bemenetnél, de itt van valami anomália.
Mivel én a Haladó1-et használom a TV adáshoz, be kellett állítani az Élénk-et is hasonló beállításra, mert a DVR lejátszásakor ilyen esetbe arra ugrik. Vagy pl. csak a Mozi beállítást kell használni, hogy egyforma legyen mindkét esetben, mert úgy megmaradnak.
Nálatok is van ilyen anomália vagy nektek független maradnak egymástól? /például: TV adás Haladó1, DVR lejátszás Mozi, és ez meg is marad/
Remélem érthetően írtam.
Üdv! -
benvolio
őstag
Ha már szóba jött androidos alkalmazás én most tettem fel a telóra az iMedia Share-t is és így a telefonon lévő összes média tartalom közvetlenül lejátszahtó a TV-n.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #26375 üzenetére
Köszi, lehet befrissítem én még a gyárit használom.
-
benvolio
őstag
válasz atirag #37143 üzenetére
Na most nem értem mit mivel kötöttél össze, de optikain kimegy az 5.1 a TV-ből az erősítőbe. Ha pc-t kötök rá HDMI-n akkor is, és a TV adás is.
(#37144) szunya1: nem a PCM-et kódolja át az erősítő, nekem ha pc-ről PCM jelet kap az erőlködő a TV-n keresztül akkor azt írja ki, ha DD5.1-et akkor azt, mint bemeneti jelet.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz direwolf #41384 üzenetére
Nekem más LG TV-m van, de minden frekvenciának külön, egymástól független teljes körű képbeállítási lehetősége van. Én a tv-t pc-módra állítottam és úgy használom játék alatt is és XBMC-vel is film nézéshez.
Tehát ha az XBMC beállítja 24Hz-re vagy 50Hz-re esetleg marad 60Hz-en a film alatt akkor mindhárom frekvencián külön kellett a képet beállítani. -
benvolio
őstag
Bár ezek Samu-k, de itt láthatod milyen a nem pixelpontos kép. [link]
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Van lényeges különbség a két TV között a talpán kívül? LG 50UK6300MLB vs. LG 50UK6470PLC. Megvehető bármelyik?
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz GodSied #94437 üzenetére
Köszi nektek, azt nem tudjátok, hogy pc-vel összekötve 1080-as felbontáson jó képe lesz egy játéknak? Illetve egy 576i Tv adás nagyon gagyi lesz rajta? Jelenleg egy 42-es full HD-s TV-m van, ezzel rendben van 3 méterről nézve, tartok nagyon ettől az UHD-től, de nincs már nagyon más választás.
Üdv! -
benvolio
őstag
Na megvolt a TV mustra! Az a helyzet, hogy a 6300 és más 6-osok közül néztem 49"-est, de még 43"-ast is, de nem tetszett. A széleknél láttam sötétedést és nem egy üzletben néztem, valahogy nem volt egységes a kép, főleg világos jeleneteknél. Így néztem másokat is és láthatóan jobb volt a 7550 és a 8100-es. Nem akartunk drágább tv-t, de lehet, hogy a 7550-est bevállaljuk most, mert a 6-os széria csalódás volt . Még az asszony is azt mondta inkább a jobbat vegyük, hiába drágább egy ötvenessel, ami nem kis különbség, de évekig fogjuk nézni. A 7-es szériából van itt valakinek ilyen TV? Vélemény? Esetleg pont ez: LG 49UK7550MLA, mert ezt néztük ki.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz blakey #94460 üzenetére
Akkor jóféle a 7550-es?
Egyébként ami feltűnt ezeknél az új TV-knél, hogy a távirányítón nincs dedikált gomb a fényerősségre, illetve az energiatakarékosságra, mert "energy" gombra van rakva. Nappal mindig "ki" vagy minimálison van nálunk, este max-on, hogy ne üsse ki a szemünket. Menübe kell majd ugrálni, hogy levegyük a fényerőt estére?[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Na elhoztuk a 49UK7550-est végülis. Brutál jó! Régen vettem a másik TV-hez pluszba egy LG utángyártott távirányítót, hogy ne kéregessük egymástól és legyen mindkét éjjeliszekrényen. Az összes gomb működik ezzel a TV-vel is, még a dedikált gombok is, így az "energy" gomb is! Ez a probléma is megoldva, de egyébként van automata ebben a tv-ben is. Az asszony is teljesen elégedett vele. Most a Jurrasic World nagyon ott volt vele, még a hangja is sokkal jobb mint az előzőnek. Holnap játék próba.
Üdv! -
benvolio
őstag
Adott egy LG49UK7550MLA TV és optikain nem hajlandó csak PCM jelet kiküldeni az erősítőre hiába "automatikus" van állítva. A Dolby Digitál TV adásokét is, illetve HDMI-vel csatlakozatott pc hangját is (film lejátszóba "passthrugh" beállítva), valamint DLNA-n lejátszott film hangját is. Mi a hiba? Már mindent végig próbálgattam a menübe állítgatni de nem jön össze.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz junior19 #94574 üzenetére
Sehogy nem megy, már mindent próbáltam. A 7 éves LG TV-nkel ilyen gond sose volt, külön is de egyszerre is ment, illetve több információt is kiírt. Új OKOS TV azt mégis butítva vannak a funkciók rajta, ezeknek nem számít semmi csak a net legyen meg az előre berakott alkalmazások.
-
benvolio
őstag
válasz benvolio #94570 üzenetére
Na meglett a hiba, nem elég automatikusra tenni, külön a beállításokba az "optikai" alatt van plusz beállítás pcm-re ás automatikus-ra, szóval jön a Dolby Digital is most már rendesen, de az elszomorító, hogy a TV hangszóróval egyszerre viszont nem, ilyenkor csak pcm van. Ilyen probléma se a 9éves se a 7éves tv-nkel nincs. Na mindegy ez van, ezt kell szeretni.
-
benvolio
őstag
válasz Clubforum2 #94669 üzenetére
Én egy "BlitzWolf BW-FYE2" fülhallgatót párosítottam össze, szerintem mással is jónak kéne lenni. (A TV egy LG 49UK7550)
Üdv! -
benvolio
őstag
Nekem is eldobálja, de nem csak az LG, hanem a Samsung TV-nk is. Mindig vissza sírom a Digi kábelt, soha semmilyen problémánk nem volt vele, de ahova költöztünk itt csak UPC és Telekom van sajnos. Mivel több TV-n is jelentkezik a probléma, szerintem a UPC kártyái/olvasói sz@rok vagy a szolgáltatásuk. Saját kártyaolvasó modul-t meg nem lehet használni UPC kártyával. Remélem egyszer eljut a Digi hozzánk.
-
benvolio
őstag
Lehet akkor TV-je válogatja, de nálam 1 Samu és 2 LG sem szereti a UPC kártyát. És ami érdekes, hogy a régebbi LG-vel nem volt semmi gond eleinte, aztán egyszer, az egyik frekvencia alá tartozó HD adások nem jöttek be. UPC-s kijött, kis műszere szerint minden rendben a jellel. Szóval szerintük csak a TV lehet a hibás. Na de három? DIGI-t akarok, de ide nem fog jönni úgy néz ki sajnos!
-
benvolio
őstag
válasz Beni2360 #95212 üzenetére
Egy box-om volt, azt hiszem ott jól jöttek az adások, de ez meg sokszor sz@rakodott más miatt és a végén ezért is cseréltem le kártyára. De akkor sem hiszem, hogy válogatni kéne a TV-ket a UPC kártyához, amikor a hangolásnál két TV-men is lehet UPC-t a menüből választani. Biztos, hogy valami nem kerek a UPC-nél, olvasó vagy szolgáltatás, lehet, hogy helye is válogatja. Mindegy, régen se voltam velük elégedettek a CRT TV-k korába a régi lakásunkba, ezért váltottam át ott digi-re, és lett is "problem solved".
-
benvolio
őstag
válasz djentleman #96124 üzenetére
A VGA driver-ében állítsd be az 1080p-t 120Hz-re a játékozás idejére.
-
benvolio
őstag
válasz djentleman #96132 üzenetére
A TV menüjébe a HDMI bemenet címkéjét állítsd át "PC"-re, hátha ez is számít és a VGA driver-ben a kimeneti színformátumot állítsd RGB-re, vagy próbálgasd melyik jobb neked játék alatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik