Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrkatona

tag

válasz csapos2 #1302 üzenetére

Csapos pont úgy van ahogy írtad!
    Próbáltam úgy is ahogy az allinbox.com oldalon zömében láttam ,hogy a fresnelek az lcd előtt és mögött vannak. Így viszont az volt a gondom,hogy a fresnel körök valami iszonyat módon benne voltak a képben,meg mintha kevesebb is lett volna a fény. Nem tudom és nem is értem az okát egyik hibának sem,mert a "szendvicsben" az fresnelek 1-1,5 centire voltak az lcd-től (tehát viszonylag távol) és mégis körös volt a kép. A fényerőveszteséget meg megint nem értem,mert idáig úgy gondoltam ahogy itt olvastam,hogy akkor jó ha az lcd-n párhuzamosan halad át a fény.Az én esetemben meg bizonyos szügben halad már csak át,így elvileg most kéne kevesebb fénynek lennie de nem így van. :))
    Érdekes hogy mire az ember átrágja magát a dolgokon és úgy véli hogy már mindent tud,akkor az első gyakorlati próbálkozás már nem minden esetben igazolja az elméletet. Valamit biztos elrontottam. De mind1 nekem így most jó és nem bonyolítom tovább ,mert úgy érzem már lassan hogy az sosem lesz tökéletes gépezet. Nem is gondoltam volna hogy milyen hosszú utat kell bejárni,mire minden elfogadható minőségű lesz.Kezdve a lámpától,lcd-n át az objektívig és itt még véget sem ért a dolog,mert már látom a következő próbálkozások tömkelegét a vásznat...

Új hozzászólás Aktív témák