- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Nincs aljszorzete, emiatt sokkal erzekenyebb a hidegre, mint mas fajtak.
Telen mikor nagyon hideg van, szigetelt kutyahaz ide vagy oda, nem jo otlet kint tartani, viszont ki-be teszegetni sem ( ejjel bent, nappal kint ), a hoingadozas miatt.
Foleg ha az ev tobbi reszeben kint eldegel meg ossze is zavarja.
Van baratom, aki kint tartotta a vizslajat, az elso telen hamar kiderult, hogy nem fog menni.Ha mindenkepp kinti kutyat akarsz, en masik fajtat javasolok, de nyilvan nem az en velemenyem fog donteni
-
TazLeacher
nagyúr
Pont annyira nem normális az orra, mint egy bulldognak, egy shar peinek, vagy bármi másnak.
A bullterriert vagy imádni, vagy nem szeretni lehet (direkt nem írtam, hogy utálni), de általában senki nem közömbös felé. Gyerek korom óta ilyen kutyát akartam, mert tetszett. Mióta meglett Bibi, azóta egyenesen szerelmes vagyok ebbe a fajtába, és már tudom, hogy soha nem lesz más fajta kutyám. (Hozzáteszem, a bullterrier tulajok 99% ezen a véleményen van, sokuknak ez az 5. kutyája már az életében, de akkor is...). Meg kell ismerni őket, el kell velük tölteni egy kis időt, hogy tudd, hogy miről beszélek. Nekem is volt más fajta kutyám, a környezetemben, családban is van nem egy, nem kettő, de ők mások.
Ne ítélj külsőre...de szerintem a legszebb kutyák a világon.
-
canniball
nagyúr
Igen, közben megtaláltam.
-
Viszlát
addikt
Na most alapesetben az lenne a normális, hogy léteznek egymás mellett értelmes módon és senkinek nem kell megvédenie senkit. De tény és való, hogy nem fog széttépni nagy valószínűséggel senkit és semmit.
A fiú vizsla egyszer megvédte a kislányt két böhöm nagy dögtől, de akkor sem volt az elpusztítás, az ölés a szándékában, csupán móresre tanított.
-
Viszlát
addikt
Te mennyire ismered a kutyát? Kerítésen keresztül nem tudod őket összebarátkoztatni?
Persze bevallom, én hajlamos vagyok túlparázni a dolgokat mióta megtámadott minket egy boxer. Ugyanis az a helyzet, hogy ezekben a "szerencsétlen" vizslákban annyira nincs agresszió, hogy Mini akkor is azt hitte, hogy játék lesz amikor az az undormány nekünk esett. Iszonyatosan megviselt az eset és azóta keményen arra rendezkedtem be, hogy nekem kell megvédenem az ilyen ebektől...
-
bzoley
veterán
Pont amilyennek korábban olvastam róla, ezért is tetszett meg. Makacs, önfejű, csak azt hajlandó megcsinálni, amihez kedve van. Ettől függetlenül szereti a gazdáját, örül, ha valamelyikőnk hazaér, piszokul tud integetni három lábon állva. Amúgy egész nap elvan valamelyik sarokban, ritkán áll neki beszélgetni más kutyákkal, ha megszólal, akkor valami van. A macskánkat, és a szomszéd macskát elfogadja, néha persze megzavarja őket, de össze tudnak bújni. A postáson, és a pizzafutáron kívül mindenkit megugat, még ismerőst is, szóval néha játsza a hülyét, védi a házat.
-
Viszlát
addikt
Igen, ha már akkora lesz, hogy egy főétkezés elegendő számára egy nap, akkor célszerű így csinálni. Nálunk ez az esetek 90%-ban úgy megy, hogy 5-8-ig séta (ez télen nyilván korábban, sötétben nem sétáltatjuk a kutyát
), utána vacsora és 10 körül fekszik a kutyuli. De olyat is ismerek aki nem tudja így megoldani, ezért délután 3-4 körül kap enni a tutyu és rá bő két órára viszik ki ugrabugrálni.
Sajna arrafelé meglehetősen ritkán járok... a könyv címe pedig Füzesiné Szegvári Zsuzsa - A magyar vizsla (Kutyatár sorozat).
-
Viszlát
addikt
Ööö, őszintén szólva fogalmam sincs. Mi egyedül arra figyelünk, hogy zsíros ételeket ne fogyasszon (ahogy mi sem tesszük). Mondjuk a mi kajánkból csak falatokat kap, a fő étele a csirkemellcsont, 200 Ft kilója a piacon és imádja a kutya, mert hát marad rajta hús is. Vagy megfőzzük neki, vagy megpirítjuk olaj nélküli sütőben, mindkét formában szereti. E mellé kap a leveszöldségből rendszeresen és tápot, a vitaminok miatt (na meg fogazat karbantartó rágcsákat). Arra persze figyelünk, hogy édességből csak nagyon minimálisat, csokit soha, a jégkrémnél viszont mindig ő nyalogatja le a pálcikát a végén.
Amúgy a vizslánál arra kell nagyon figyelni, hogy nagy zaba után ne kezdjen heves mozgásba egy ideig, mert megcsavarodhat a gyomra és akkor abból nagyon nagy baj lehet (olyan a gyomra mint a függőágy, két végén rögzített).
Szerk.: Merre laksz egyébként? Van egy nagyon jó vizslás könyvem, minden le van írva benne, amit érdemes tudni a fajtáról és amire figyelni, vigyázni kell. Szívesen kölcsönadom.
-
Viszlát
addikt
Három vizsla alapján tudom mondani, hogy csak rajtad múlik mit csinál a vizsla és mit nem. Ez a három vizsla a mezőn rendszeresen 60-70 cm mély gödröket ás ürgék után kutatva, de a kertben, az udvarban, a veteményesben még semmihez nem nyúltak. Nálunk is ki van húzva egy vékony zöld zsinór (ruhaszárítókötél), amikor kihúztuk, akkor párszor használtam a tiltó szót (ez ugye saját választás, nálunk rendkívül fantáziadúsan a "nem szabad" lett
), azóta nincs vele gond. Sőt, most egy darabon újra kellett a tavalyi szárazság miatt füvesíteni az udvart és csak annyit tettem, hogy levertem a négy sarkára kis cöveket, körbehúztam a zöld zsinórral és nem mennek oda. De ami még durvább, hogy még a labda után se ugrik be arra a területre, még játék közben is tudja, hogy az tilos! Ott toporog a zsinór mellett, nyüszít, szenved, de bemenni nem megy be.
A vizsla kapcsán inkább azt gondold át, hogy van-e annyi energiád, energiátok, amit ez a fajta igényel. Illetve van akinek nem jön be a vizsla személyisége, ugyanis ő a nap 24 órájában veled akar majd lenni, szünet nélkül. Nagyon nem is kell neki más a komfortérzetéhez, csak, hogy a gazdái közelében lehessen. Ha van kedved, olvasd el a blogbejegyzésem a saját vizslákról.
-
iwu
addikt
nálunk van egy kis "veteményes". Simán egy szál zsinórral körbekerítve, és tudja a kutya, hogy oda nem mehet be, és nem is megy. A virágoskert nincs bekerítve, és oda sem megy be, ez tanítható, felfogja.
A szabadon kitett rózsákat vmiért nem kedvelte, egytől egyig ledarálta a juhász, de minden mást békén hagynak.
Egy nagy gödröt ásott csak, de azt is a háza mögé, még kis korában. -
Okuyama
tag
Nézd . mivel nem volt még Golden retriever -em csak vizsláról tudok írni pár sort ami segíthet .
-Szőr ápolása: Ha a rövid szőrzetű vizsláról beszélünk akkor nem kell rá különösebb gondod fordítani
-Betegségek: Ha a kötelező oltásokat megkapja akkor nincs velük gond ,a vizsla nem az a beteges fajta kutya .Tehát ettől nem igazán kell tartanod ,kivéve a német vizslát .Volt 1x egy nekünk és kiskorában nagyon beteg lett ,pedig az oltást is megkapta időben .És sajnos már nem lehetett megmenteni ,lehet egyedi eset de más németvizslánál is láttam hasonló betegséget kiskorában.
-Tanulás: Nagyon gyorsan tanul és nagyon okos kutya ! persze kiskora óta foglalkozni kell vele és nagyon sokmindenre képes ,hallgat minden szóra,gazdin múlik az egész mit és "hogy" tanít meg neki .Énrám már úgy hallgat hogy zsebre tett kézzel mondom neki a parancsot és megteszi
-Játékosság: Játszani azt nagyon szeretnek
,és nem az a fajta kutya aki játék közben csak úgy elfárad és otthagy .Hamarabb fáradsz el te mint ő
és mondjuk ugy játszani is kell vele néha
- Intelligencia: Erre azt tudnám mondani hogy részben nevelés kérdése ,a fiú kutyám soha nem venne le az asztalról semmi féle ételt önmagától .Csak akkor fogadja el ha én adom oda neki ,ha viszek ki neki kaját és kiöntöm a táljába .Akkor kb 2 méterre távolabb megáll .Megvárja ott amíg végzek és csak akkor megy oda ha bementem a házba .Addig engem figyel
ami vizslára jellemző még nem piszkol az udvar közepére ,csak zöld "övezetben" füves részen végzi el a dolgát .Nálam elég sok vizsla volt az idők folyamán .....,de soha nem kellet az udvarról összetakarítani utánuk ,mégcsak nevelni sem kellet ilyen téren .
-Mozgásigény: Itt viszont a vizsla ezt nagyon nagyon igényli !!,jobban mint más fajta kutyák ! 1 héten legalább 4x megkel futtatni hogy kimozogja magát.Csak akkor lesz nyugodt ,ha nem viszed akkor az bizony megesik hogy ott fog neked ugatni nyüszíteni .Ez benne van a vérükben ,talán a lány kutya nyugodtabb egy picit ilyen szempontból .
-Időjárás: Meleget nem szeretik úgymint 1 kutya sem ,a hideget viszont elég jól bírják a rövid szőrzetük ellenére is .Ilyen téren sem kell félteni
Még ennyit tudnék hozzátenni hogy házőrzőnek is aztkell mondjam megfelel ,senkit nem enged be és azonnal jelez ha bárki jön .Ha valaki idegen bejön képes nekimenni az illetőnek ! Persze részben nevelés kérdése ez is hogy azért támadjon ,vizslát csak kertes házba ajánlom és szabadon eresztve.Kerttől veteménytől elzárva mert belemegy ,kikaparja stb .Remélem amit leírtam segít a döntésben ,ha van valami kérdésed kérdezz és válaszolok .
-
Dr.Zoo
őstag
Szia!
"Nekem olyan kutya kellene, amit kölyökkora óta én nevelek, és 10-12-14 évig nálam van..."
Akkor ballagj el egy tenyésztőhöz, (előtte érdemes olvasgatni fórumokat, és kimenni kutyakiállításokra)
És nézelődj... Ne az elsőnél vedd, ne a másodiknál, és ne az alapján, hogy milyen cuki a honlapja
Szerintem. -
fattyu
veterán
nincs ezzel baj. én is ezt az utat járom.
Csak akkor ne árat nézz hanem kérdezz utána járd körbe és ne az érdekeljen mibe kerül ( ja és valami kevésbé populáris amennyire csak lehet ismeretlen ( értsd nem szétbaszott ) fajtát keresnék )Menhely meg keverékek többnyire. vannak kölkök is amugy. Keverék: nagyon kellemes friss nem bel és túltenyésztett génállomány. örökletes nyavaják gyakorlatilag kiesnek.
cserébe lövésed sincs mekkora meg milyen lélek lesz belőle. Míg egy fajtánál azért vannak támpontjaid még ha eltérések vannak is darabról darabra. -
Dr.Zoo
őstag
Ennél nagyobb?
Próbáld meg az aproneten, az expresszen, a jofogas.hu -n, esetleg a vaterán...
Ha hosszútávra szeretnél olyan kutyát, ami szűrve van (Pl. DP, patella, szívultrahang stb..) és apját-anyját látod a tenyésztőnél, az zsebbe nyúlós történet.
Miért jó ez Neked?
Nos: 7 év francia bulldog tenyésztés után, kb. két kezemen meg tudom számolni, kit tudnék nyugodt szívvel ajánlani, ha ilyen kutyát szeretnél ma venni Magyarországon, Magyar tenyészőtől.
Miért mondom ezt?
Mert iszonyatosan sokan foglalkoznak kutya "tenyésztéssel" amit aztán a leendő gazdi szív meg, de nagyon.
Ha sorban állsz majd a különböző állatorvosi rendelőkben, mert a kutyád allergiás, genetikai baja van, epilepsziás, stb. és adod a doki kezébe a rengeteg dellát, utána szokott az jönni, hogy megy a kutya a menhelyre, vagy az utcára.
Ez szigorúan a saját magánvéleményem, de ez a sok éves tapasztalatom. -
stangli
senior tag
lehet, hogy már tanácsolták, de miért nem nézel körül a menhelyekben?
ha jól emlékszem golden retrievert akarsz...
ahogy elnézem a fajtamentés, azt tudom mondani, hogy eléggé elszomorító, hogy átlag életkoruk 5 év a gazdiknál, és ezt követően kiteszik... -
z00li
senior tag
Szia!
Látom már jó ideje gondolkozol egy kutya beszerzésén, és ebből kicsit magamra ismertem. Még régebben elhatároztam, hogy ha majd lesz saját házunk, akkor nekünk is lesz kutyánk. Németjuhász, boxer, bullterrier, rengeteg fajta megfordult a fejemben, és természetesen venni szerettem volna, kölyköt, fajtatisztát, mert az úgy a jó. Gondoltam én. Párom ezzel szemben mindig a menhelyről befogadást erőltette és utólag be kell ismerjem, hogy (esetünkben) igaza volt. Mondjuk nem menhelyről fogadtuk be a kutyánk, hanem az utcáról. De első saját kutyának jobbat elképzelni sem tudnék (labrador). Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne vesd el a menhelyi kutya befogadásának lehetőségét se.
Z
-
pakfong
tag
Egy örökmozgó és egy bohóc még most is
(csajból van amúgy). Mindemellett rettentően okos és értelmes, pedig egyáltalán nem lett kiképezve vagy tanítva, csak simán nevelve. Kaput ha kinyitom nem rontanak ki, még akkorsem, ha kutya vagy macska van az utcán. Kocsival, ha kiállok-beállok nem mennek az autó alá (ja egy vizslám van még). A vizet nagyon szeretik, mármint pancsolás szempontjából. Kb 2 éves korukig mindent szétszedtek az udvarban és a ház körül; mindegy, hogy az rózsa vagy sün volt. A garázst is kipakolták párx, ha nyitva maradt. Unatkozni nem lehet mellettük. Nagyon ritkán sétáltatom őket, nincsenek pórázhoz szokva, de lehet velük menni, ha mondjuk dokihoz viszem őket oltatni.
-
pakfong
tag
Nem. Most lesz 6 éves a goldenem. Betegsége még nem volt. Léteznek hosszabb szőrű fajták is, azoknál is ez rendszeres probléma lenne? Nem hinném.
Hetente, 2 hetente ki van kefélve a bundája, így a kullancsokat is észrevenni, meg esetleg nyáron egyszer meg van fürdetve, de különösebb odafigyelést nem igényel. -
iwu
addikt
Amit felettem írt Lauda, az szentigaz...
3 éve van nálunk kb. Egyszer találtam benne, de tutti volt többször is, mert megyünk erdőben velük...
Néha kikefélem, de csak vedlés idején...ápolja az magátTörzskönyvre tégy nagy ívben, nekem az előző juhászom nagyon tetszett az állatorvosnak, mondta, hogy "szerez okosban" törzskönyvet, és mehet a "tenyésztés" ... nah, ennyi.
A mostaniaknak sincs... Meg szerintem egy falusi fajtatiszta pár szerelemgyereke tutti egészségesebb lesz, mint egy tenyésztett, néha hamis felmenős, kitudja vérbajos-e állat. Bár ez a juhászokra igaz, mmint a falusi pár
-
fattyu
veterán
hajlamosak rá ennyi. Iszonyat tömött a bunda bepállik berohad nem szellőzik és máris van minden baj. fül ugyanez.
kullancs is a bunda miatt. egy dobiban nem lehet nem észre venni. Egy téli bundás goldin meg akkor se fogod kb ha már lufira szívta magát.
azonkívül meg hogy cukik szerintem elég sótlan kutyák felnőttnek már.
a törzskönyv meg egy dolog. attól még simán előjöhetnek dolgok. Fasza hogy apu anyu mondjuk Bs diszpláziás ( ami már bűn szerintem tenyészteni ) de 3 - 4-el feljebb mi van ha mindenki Cs volt?
A szaporító meg a tenyésztő között nem sok különbség van ám messzriől nézve. lakiusnak meg közelről.
-
iwu
addikt
hát, mintha füvezne
be van lassulva, mint Lauda juhásza
Bármit csinálhatok vele, csak ott lehessen. Általában ha sharpei-t akarok, akkor megfogom a tarkóját, meg az orrát, és összenyomom
A lelkéről: 1,2,3,4, jah, a kislányt először látta.Csendélet a bejárati ajtó előtt
.
Viszont a nagy testű fiú kutyákat nem csippáza. Winner sajna tudna erről mesélni, mert összekaptak az övével
Egy igazi birka. Leteszed, és bárki szeretheti... (ez nem biztos, hogy mindig előny, de inkább ilyen legyen)
Szerencsére hozzászocializálódott a juhászhoz, és nem igazán ugat, csak ha tényleg oka van rá.Jó választás mindenképp.
-
Nagyon lutri.
Óriási a beltenyészet, lelketlen szaporítók közreműködése miatt is, jó eséllyel lehet beteges immungyenge, diszpláziás, későbbi gerincproblémás kutyát kifogni.
Hosszú szőre kényes, bőrbetegségre, fülbetegségre hajlamos,kullancs tuti lenne benne, egyszer -kétszer többször- babézia, soroljam még?
-
stangli
senior tag
jó fej kutya, de ha alomból választasz, akkor azt javaslom, hogy a leglustábbat válaszd...
amúgy jó pár hete készült őrmezőn a kép kutyasétáltatás közben. nagyon kemény, hogy a gazdi, ahogyan füttyentett úgy mentek az adott feladatot megoldani...
pár hétre rá, ugyanígy futottunk beléjük, az én idióta kutyám odarohant megnézni, hogy kik a behatolók, de semmi, ugyanígy ültek és viselték a betolakodó szaglászását... én meg ordibáltam, hogy visszajöjjön a kisasszony, ami egy kis időbe beletelt, mert játszani akart velük... -
joey0235
aktív tag
Szia!
Szerintem egyenlőre ha így állsz a dolgokhoz felesleges kutya én napi 2 órát játszom vele, tanítom meg 2x40 perc séta. Első kutyának szerintem a boxert,terriert felejtsd el mert ott néha határozottnak kell lenned vagy különben a fejedre-nő
Német juhászt ajánlanám nekem is volt nagyon okos kutyák kintre jó. Nagy mozgásigényű kutyát felesleges venned mert ha nem tudod lefárasztani lehet rongálni kezd...
Vagy nézz szét állatmenhelyben esetleg fajta mentésbe. Ha befogadsz egy kutyát nagyon hálás lesz neked érte. Nekem pl: pitbullom van de nem szeretem ha anyám tanítja vagy ilyesmi nem elég határozott. Az meg hogy ne sokat egyen az vicc
Ha én szeretek 1 kutyát mindegy hogy mennyit eszik....Ezen kívül még ott vannak más költségek is chip,oltás
Egyenlőre én még nem igazán tanácsolnám hogy vegyél magadhoz egy kutyát. Készülj fel rá elsőnek
-
CsaBully
tag
Első kuty esetén egy középtermetű,sima szőrű(ha lakás,ha ház akkor hosszúszőrű) javasolnék neked(kifejletten úgy 15-20kg max) pl: erdélyi kopó(házörzőnek is kíváló)..első kutynak semmiképp ne vegyél beagle-t vagy bármilyen terriert mert tapasztalat hiányában nem fogod tudni megnevelni..inkább vmilyen simulékonyabb fajtát nézz..nem ajánlom továbbá a nyomott orrú fajtákat mert a légzési nehézségek miatt sok közülük beteges(szív,keringés,stb)..álltalánosságban kerüld az extrém kinézetű fajtákat és a szélsőségeket(leg gyorsabb,leg erőssebb, leg...),mert "ahol sok a fény ott sok az árnyék" alapon valahol valószínű vissza fog ütni a speciálisan tenyésztett fajta..(magyarul vmi egészségi vagy idegrendszeri baja szokott lenni azoknak a fajtáknak,amiket túl specifikusan tenyésztenek-beltenyésztenek)..nekem staffordshire terrierem van,van is most egy kislány akinek gazdát keresek de első kutynak nem ajánlom mert tudni kell nevelni,kezelni).
Ha kérdésed lenne szívesen segítek,vállaszolok.
-
Szerintem felesleges, egyre rosszabb lesz.
Nemrégiben a boxer is sokat evett
Javaslom először alaposan nézz körbe az interneten egyes fajták tulajdonságait, táplálását,és nevelését illetően, majd miután felvértezted magad kellő tudással, és még van kérdésed szívesen segítünk itt is.
De ennyire semmi tudással, ne akarjál kutyát tartani, hidd el neked is, a kutyának is jobb lesz
-
public73
senior tag
oké, szerintem rosszul kezdtünk neki....
mi a kérdésed pontosan?
mi mondjuk meg Neked, hogy milyen kutyát tarts otthon anyuval, ami cirka legjobb esetben elél 10-12 évig?
rendben, legyen német juhász, az nagyon hálás jószág, nem túl nagy, de nem is kicsi, okos és bátor!
egy ilyen kutyó mellett Te is felbátorodsz majd egy kicsit....
ne egyen sokat, oké!
ne adj neki csak Royal Canin-t, vagy Purina-t, abból kevés mennyiség is többet ért, mint a zsákszámra megvett "Blöki és Morzsika kedvence" táp a Penny-ből.
más biztosan majd másik kutyát ajáln (csak hogy összezavarjon!), de hát már a kutyaratás csak ilyen: mindenkinek másik fajta jön be és nem szín szerint, vagy kilóra, hanem, hogy milyen jellemű a kutyó, ki mit szeretne szabadidejében együtt csinálni a kis kedvencével.
én például imádtam kutyasuliba járni vele, tanítani mindeféle okosságra, engedelmességre, fegyelemre és őrző-védő feleadatokra.
természetesen más fajtával mindezt nem tudod elérni, viszont vannak fajták, amikkel apportozhatsz, vagy aggilityzhetsz.
ha nagy vadász vagy és természetjáró akkor természetesen jók a kopók, vagy az említett vizsla is! -
Winner_hun
félisten
Ha máshogy fogalmazol a lényeg ugyanaz marad. Mondhatod máshogy hogy kevesebbet egyen mint 2 ember, attól hogy az esetleges vele töltött időt nem írod le, vagy csak annyit írsz hogy napi szinten lenne vele foglalkozva esetleg lehetett volna jobb a helyzet de már tudjuk hogy mi a szitu, javítani a tényeken már nem lehet.
-
lacos001
senior tag
Foglald össze normálisan megfogalmazva.....úgy tedd fel a kérdéseidet.
Jobban jársz,ha részletesen teszed mindezt,akkor bővebb felvilágositást,tanácsot fogsz kapni.
Hidd el ha normálisan tálalod a dolgaidat,akkor rengeteg segitő szándékú mondatot fogsz olvasni,ami neked szól!Láthatod,ez előbb nem jól sikerült,máris szét lettél tépve!
-
Bibby
addikt
Nekem van ötletem, és csodálom hogy még senki nem hozta fel.
Hagyd a csudába a vásárlást.
Menj be egy nagyobb menhelyre, és hozz el egy szép, nyugodt vérmérsékletű kutyát. Amelyik csak megtetszik.
Az aztán iszonyú hálás lesz neked, valószínű sokkal többet törődsz vele mint amihez hozzá van szokva, és talán te is rájössz hogy nem azért szeretjük a kutyát mert az xy fajta, hanem a személyisége miatt... -
stangli
senior tag
mire használnád a kutyát?
jah most látom, hogy kertbe lesz tartva, akkor a vizsla alapból kilőve, mert alig van szőre, a kutyasuliba is látom pár óra foglalkozás után remegnek a szerencsétlenek most így télen... szóval csakis valami szőröset nézzél, vannak jó fej keverékek is...
-
fattyu
veterán
Sokkot fogsz kapni. Az enyémek olyan napi 4-6 órát vannak sétáltatva bandáztatva kirándulva. A fennmaradó időben pedig velünk egy légtérben ( amikor nem dolgozunk
)
Mondom mégegyszer. Két kutya. És máris nem kínzás mert stimulálják mozgatják lekötik egymást... Persze nem te leszel az isten, mert lesz egy minifalka meg te mint kajaadó...
-
fattyu
veterán
csak csöndben említem meg hogy az udvar és a lakás között annyi a különbség hogy nem megy az agyadra az unatkozó kutya mert nem vagy ott... Egyedül ugyanis se nem mozogja le magát se nem van agyban stimulálva.
szerezz két kutyát... azok legalább egymást elfoglalják
Persze tudom azok sokat esznek...
-
-
stangli
senior tag
A vizsla ha nincs kifuttatva, akkor a lakásban hiperaktívnak fog tűnni. Ezt amúgy is akkor fogod megtudni, amikor csak rohangálni fog, kaparni, és csak nézed, hogy ezt miért? Azért mert tele lesz energiával...
Szóval ha nincs időd vele foglalkozni, ne a te érdekedbe, hanem a kutya érdekébe ne fogj bele, mert az lesz a vége, hogy ha nem tudod megtanulni kezelni, akkor jobbik esetben máshoz kerül, aki foglalkozik vele, rosszabbik esetben meg egy menhelyre kerül...
Azért gondolja bele, a vizsla egy vadászkutya faj, ha ezek az ösztönök nincsenek kielégítve, akkor ezek kijönnek máshogyan... -
fattyu
veterán
nemérted.
a tápból amit etetünk a most kölök versenyzőm kezdett napi 200 grammal. Ez 3 hónapos korban felkattan 450re. és nő folyamatosan 8 hónapos korig gyakrolatilag 700 gramm napi kajára. ebből a gyderek tápból.Majd a felnőtt amit etetünk az nagyjából 400 gramm per nap.
Ugyanez egy szar minőségű tápból ( sajnos én sem tudtam mindig hogy a szar az szar ) 600gramm lenne per nap.
szóval mikor egyen mennyit?
DE egy zsák jó táp ára még mindig alatta van egy éjszakai ügyeletes orvoslátogatásnak. Bőven. Szóval ha ez szempont akkor guppik. És nem nagyzolásból meg sznobságból mondjuk.
-
Winner_hun
félisten
Mi az hogy ne egyen sokat? Pénztárcafüggő? Ha ilyen igényed van akkor felejtsd el a kutyát, ha történik vele valami, előjön valami fajtabetegség akkor ki fogod tudni fizetni? A kutya nem annyi hogy elvagy vele, adsz neki enni meg a kötelező oltások / féreghajtás és jónapot...
-
fattyu
veterán
légyszi inkább ne.
napi fél egy óra ( pénteken meg ugye inkább buli van ) egy lakásban tartott kutya állatkínzás.
A kettőt kéretik összeolvasni. napi fél óra egy óra sétával állatkínzás.
Napi fél egy óra sétával mikor lesz szobatiszta? sose. de legalábbis fél éves korig tuti nem.
Azt már meg sem említem hogy egy unatkozó nem kellőképpen lemozgatott lefárasztott kölyökkutya minden csak nem szerethető.... Aminek egyenes eredménye hogy a "kezelhetetlen" kutya menhelyen köt ki.
A fajták. elkeserítlek de minél nagyobb annál nyugisabb és megfelelőbb a naphosszat a kanapén henyélek életmódra....
Boxert rutintalan kézbe lécci neeeeee. Első kutyának nem alkalmas, nem nyulsz bele a kellő pillanatban és önkioldó fegyverré válik(hat) ( 3ból 3 ilyet tapasztaltam az elmult 3 évben )
De a lényeg. Ha ideális esetben tudsz vele napi egy órát foglalkozni akkor inkább macskát/vadászgörényt/akváriumot....
szerk: és ha meg már most azon rágod a körmöd hogy mibe kerül etetni akkor szintén inkább akvárium. Mi lesz ha jön valami durvább benyalt betegség? Állatorvosra miből lesz pénz?
Annyit még hozzátennék hogy nem mindegy mivel eteted... Táp és táp között oltári különbségek vannak, nemcsak árban és minőségben de a koncentráltságában, tehát jobból kevesebbet kell etetni...
Új hozzászólás Aktív témák
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready