Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #27883 üzenetére
Hááát, írtam, h nálunk mi megy
Kutyát a személyiségének megfelelően kell nevelni. Buborék maximálisan kötődő, de visszahúzódó idegenektől tartó személyiség, dominánsabb kutyának megadja magát, és szeretetből csinálja meg amit tudja hogy kell, vagy nemcsinálja amit tudja, h nem kéne.
Vincent pedig félelem és veszélyérzet nélkül gátlástalan eb. Kötődés helyett inkább hízelgés van, ha akarja akkor is megcsinálja amit nemszabad, ha tudja ezt, kaja mindenek felett és simán elzavarja 4 hetes létére a felnőtt angol bulldogot is.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #27883 üzenetére
Kifejezetten arra a mdellre gondolok, amikor van a falka (kutyákból) én meg a falka felett állok, mint vezető. Érti?(#27884) Dorian
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #27893 üzenetére
Hát ez nagyon hálás téma volt. Rákerestem a kutyafajtára és megtaláltam azt, amiért szintén annyian leugattak már ( nem itt ). A hangnemről van szó a kutya felé.
"Igen érzékenyen reagál gazdája hanghordozására, sok esetben pusztán azzal is tökéletesen irányítható. Nem szabad vele kiabálni, és nem szabad bántalmazni sem, mivel erre soha nem ad okot." [link]
Dettó ilyen a Beagle, figyelni kell a hangsúlyra, mert különben beint, megszivat súlyosan.
-
törölt tag
válasz philoxenia #27896 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy ezt én szerkesztettem bele. Azért fajtán belül is vannak egyéniségbeli difik. Az enyémet beszariként vettem, a kennelből egy blöki volt, aki sírdogált egy farakás mögött, míg a többiek boldogan szaladgáltak. Karitatív alapokon őt hoztuk el.Hosszú hónapokig mikor jött valaki hozzánk, egyből bepisilt. Most már nagyfiú ( 6 éves ), de az emberekkel továbbra sincs bizalmi viszonyban, ellenben minden blökit imád, az a kedvence amikor a nagyok üldözik és beletiporják a földbe. A lényeg, hogy kergesse valaki és rohanhasson előle.
(#27895) erik365 Hát ezen jót nevettem.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #27867 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz philoxenia #27893 üzenetére
Köszi,ezeket én is olvastam. Két kaukázusink van,illetve már csak egy. Őt kéne majd pótolni és azt az űrt amit hagyott.
[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #27896 üzenetére
Mifelénk a Thalia, és a Weltbild kutyasorozatokat olvasgatjuk. Rhodesian Ridgeback1,
Rhodesian Ridgeback2 őszépsége lenne a Tiéd? Szerintem minden fajta van a sorozatban.[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #27901 üzenetére
Ja, csak a kettő nem ugyanaz, a pitet (sajnos) direkt ezért így nevelik hogy harcra alkalmas legyen, míg a kemény kéz fogalma nálam a szófogadó engedelmes kutyát jelenti. Persze a keménykéz, nem a verést jelenti, te is tudod mit jelent, mivel te is alkalmazod a kutyáidnál. Az említett pincsik meg azért olyanok, mert nevelés hiányosak, reájuk van hagyva minden.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #27901 üzenetére
A kemény kéz ahogy monti0222w is írja nem a verést jelenti. Sőt.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #27909 üzenetére
Lehet de azért nem ez a jellemző rájuk, fajtársaikkal szemben legalábbis tuti nem. Tehát egy spániel vs pit azért teljesen más-más nevelési habitust igényel. Természetesen vannak mindegyik fajtában kivételek de azért a jellemző vonások adottak. És az sem mind1 hogy egy pit harap meg vagy egy spani . Így a spaninál kevesebb kockázattal jár ha el linkeskedjük és hagyjuk önnön magát nevelni. Ezekkel csak arra céloztam hogy berontani valahova hogy mindenki baromságot beszél mert csak ez vagy az a jó, az nem túl okos, mert még a fajon belül is teljesen eltérnek a fajták. Csivavára nem tennék szögeset de egy olyan kutyára aki elhúz 3 tonnát ha jobb kedvébe van (és akkor is ha rosszabba és épp megtépne valamit), azt nem árt ha segédeszközzel is de meg tudjuk zabolázni. Erre pedig egy sima póráz nem jó. Már mint akkor biztos nem ha szabad elvűen van "nevelve".
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #27911 üzenetére
Hát nem mindegy?
A lényeg az hogy a közép méretű testben iszonyú erő van, az kirobbanó energiáról nem is beszélve ami bennük van. -
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #27921 üzenetére
Na ezzel én sem értek egyet, mert egyik véglet sem jó, egyik véglet sem igaz. De nem is érzem, hogy az osztrákok kutyái annyira barátságosak lennének, csak nem veszélyesek, és ezért nem baj, hogy barátságtalanok. Én szeretem az osztrákokat, de sok mindenhez nem értenek.( Sok mindenhez meg igen.)
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
törölt tag
válasz philoxenia #27921 üzenetére
Ebben nem tudok egyetérteni veled. Kár a nagypolitikára fogni ezt, ilyen a helyi lakosság. Az életben nem szólnának többet hozzád, kinéznének, ha a faluban egy bullal sétálgatnál. Arról nem is beszélve, hogy tömegesen jelentenének fel a létező összes hatóságnál....
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #27924 üzenetére
Az hagyján, de még saját nyelvük sincs
-
törölt tag
válasz philoxenia #27924 üzenetére
Jó kérdés, de ha hiszed, ha nem én nem is nagyon láttam még se kaukázusit, se dogot sehol errefelé.
Alapnak egyébként jó kiindulás a vizsgaköteles, "különösen veszélyes " fajták itteni listája.Pitbull Terrier, Tosa Inu, American Staffordshire, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerbel, Kangal, Central Asian Ovtcharka, Caucasian Ovtcharka, Southern Russian Ovtcharka, Tornjak and Sarplaninac.
-
törölt tag
válasz philoxenia #27945 üzenetére
Az a lista érvényes, amit írtam, elvileg azok se tiltottak, csak tanfolyam és vizsga kötelezettek. Nagyvárosokban, egyes tartományokban meg is adják az engedély rájuk is ( nálunk pont nem igazán ) Ezeket a hatásköröket, adó kivetés, annak mértéke ( mert nem egységes országosan ), engedélyezés, a helyi gemeinde ( elöljáróság ) hatáskörébe vannak utalva. Plusz roppant jó néven veszik, hogy legyen teljes körű blöki felelősség biztosításod. Ezt dotálják is, nekünk így 120€ helyett a felébe kerül a Beagle / év. Ami még fontos, hogy féregirtó nincs szabad forgalmazásban ( tilos ), azért el kell menni az állatorvoshoz, aki kiadja és neki kell csengetni érte. A bolha és kullancsirtók is csak környezetbarátok és bizonyos hatóanyag mentesek lehetnek, másfajtákat nem lehet kapni sehol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #27947 üzenetére
Teljes körű. Ha kirohan egy autó elé és összetörik, fizetnek, ha megharap valakit és tartósan megsérül még az esetleges prémium rehabját is kicsengetik. Megrágja a kecódban a szőnyegedet, fizetnek. Feljelent a szomszéd, hogy lepisálta a rododendron bokrát és kipusztult tőle, fizetnek. Olyan 6€ / hóba fáj ( nekünk a Wiener Städtische-nél van )
(#27948) Mosquito34 Már rákerestem, se németül, se magyarul nem találtam, szóval a linket továbbra is tőled várom.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #28019 üzenetére
Most mindenki a törléssel jön? Nyilván nem fogom az offokat törölni, amíg nem jön egymás után 30, és nincs megtűzdelve anyázással. BTW Szerintem te többször töröltél itt mint én.
Egyébként nekem nem azzal van bajom ha valaki nem tudja megnevelni a kutyáját, mert tudom milyen nehéz.
Azzal van problémám, mikor a kutya magatartás zavaráról valami nemlétező erényre asszociálnak. Sarkalatos példa erre mikor a bullos megszólal, hogy "bazzeg az én kutyám mindent széttép ami a közelébe kerül, k.va jó kutya!" vagy "nagyon kemény házőrzőm van, be nem enged senkit" kijelentés is. És ilyen a "pufika nem labdázik, nem érdekli semmi játék, ő a világ lustája" Az első az megfelelő szocializáció hiánya, a második ugyancsak, hozzátéve, hogy ilyenkor felruházzák a kutyát egy olyan skillel amit nem sajátított el, a harmadik pedig egyértelmű példa arra, hogy az illető nem tudja és nem is próbálja motiválni a kutyáját.
A másik dolog amit nem értek. (nem a mostani példáról beszélek, hanem általánosságban) mikor látom, hogy valakinek az imponál, hogy a kutyája milyen nagydarab. Azt figyeltem meg, hogy egy bizonyos nagyság felett a kutyákat több tisztelettel illetik, és meghagynak neki egy intim zónát, lényegében elfogadják, ha agresszív, ha lusta, ha kidönti a kerítést, ha nem szereti az idegeneket stbstb csak mert az a kutya, tekintélyt parancsolóan nagy és nehéz. Ugyanaz, mint mikor a kiskutyára ráhagynak mindent, mert jajj hát pici. Hát milyen aranyos, hogy jár a szája, hogy főnökösködik, hát nem mókás? Hát nem aranyos? Úgyse tud ártani senkinek, hagyd rá! stbstb. És akkor ott tartunk, hogy a nagy kutyát azért nem kell/lehet nevelni mert nagydarab a kicsit meg azért mert kicsi, és kiderül, hogy lehet akármekkora, felülkerekedik rajtunk, így vagy úgy.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #28019 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem off.
Egyetértek, a kutyáknak is van egyfajta habitusa, ha ez összhangban van a gazda személyiségével, mindkettejük dolga sokkal könnyebb. Erős, makacs kutya + gyenge gazda hozzánemértéssel -> micsoda mocsok dög, nem lehet megnevelni.
Ha meg valaki érti a dolgát, csodák csodája pillanatok alatt ér el eredményt ugyanazzal a kutyával.
Ezért nem értem, miért kell Ceasar Millant szidni. Nem kell egyetérteni vele, de amit el tud érni egy-egy kutyánál rövid idő leforgása alatt (amivel a gazda esetleg évek óta kínlódik), az valami elképesztő véleményem szerint. És nem agresszivitással, bikacsökkel, hanem a kutya reakcióira adott egyszerű válaszreakciókkal.
Nálunk egy makacs mudi van, bármilyen négylábút meglátott, már ment volna ismerkedni, játszani; kerítés mentén nem tudtunk végigmenni anélkül, hogy ne húzott volna. Belenéztem A csodálatos kutyadoki 2-3 epizódjába, pillanatok alatt megértettem 1-2 egyszerű "alapelvet", utána a pórázt 2 ujjal fogva tudtunk végigsétálni ugyanazokon az utcákon. Nem volt elektromos nyakörv, nem volt szögesnyakörv, már korábban is a barkácsboltban vett 50 Ft/m kötélből készítettem pórázt.
Aztán jött az e-nyakörv, kétszer-háromszor kapott egy figyelmeztetést, azóta póráz sem kell.Megtörtén olyan is, hogy sétáltatás során egy másik gazdi kutyája rám jobban hallgatott, mint a saját gazdájára. A kutyával volt a baj? Nem. Csak nem tudott úgy fellépni a gazdi a kutyával kapcsolatban, ahogy annak igénye lett volna rá.
Persze az is igaz, hogy idehaza engem is hülyére vesz a kutya, mert fél pillanat alatt le tud venni a lábamról. És itt jön be a képbe, ez az első lánykutya, a többi mind kan volt. Ég és föld.Na jó, nem offolok tovább.
Szerk.: látom, közben más is offol. De miért is off mindez?
(#28020) bb0t
Nagydarab kutyákkal kapcsolatban: bevallom, nekem régebben egy bizonyos méret alatt nem volt kutya a kutya, igaz, nálam a német dog volt a mérce. Olyan kényelmes volt, hogy nem kellett lehajolni megsimogatni. Aztán jött egy mudi.[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
válasz philoxenia #28045 üzenetére
Mentett kutya. Már több mint egy éve az enyém. Semmi gond nincs vele. Szóvogadó okos. Sétál póráz nélkül. Csak a lakásba nem akar bejönni.
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
skitzoo
senior tag
válasz philoxenia #28048 üzenetére
Nem igazán mondanám tiltásnak. Szerintünk bántották. Mert fél midentől. És csipőficammal került be anno a menhelyre.
Probálok csinálni videot róla.[ Szerkesztve ]
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #28057 üzenetére
lehet h akkor az lesz.
tudnál kérlek linkelni valamit? (kva nagy havazás van melóhelyen, próbálok a melóra figyelni, csak most mondták, h már megint kint volt)
illetve ennek nincs állandó fogyasztása?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #28132 üzenetére
nem járunk bekeritett futtatóra. sokkal jobban élvezik a kvázi végtelen és változatos terepet. futtatóra nincs is értelme feltenni.
eladó topping dac
-
addikt
válasz philoxenia #28134 üzenetére
Csakhogy ha normális "kütyüje" van, azonnali visszafordulás garantált.
A hatótávolság csak egy marketing szöveg,valahogy meg kell adni a használhatóság fokozatát.
Az 400-1600 m pont azért jó mert az akku merülése miatt drasztikusan csökken a hatótáv és az erősség.
"Aki ad,az nyer"
-
Steady74
addikt
válasz philoxenia #28136 üzenetére
Vadászok egymást is lövik...
-
törölt tag
válasz philoxenia #28213 üzenetére
2X lett megfürdetve Armittage bolha irtó shamponnal, párom utána is látott rajta mászkálni ( mondjuk én nem vagyok biztos benne, hogy nem tévedett ) Ráadásul a hálóban lévő szekrényt kipakolta / kimosott mindent és valami spriccelövel befújt mindent.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #28216 üzenetére
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #28408 üzenetére
Na akkor ez majd segít a kollégának.
bigrob mienk is mindenevő... azért nem árt tájékozódni, hogy mit szabad és mit nem, kesudió pl mérgező nekik.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #28491 üzenetére
neked nem okoz örömet a sex?
ez egy jelentős különbség. pl a kan kutyának a nyil alakú makk miatt konkrétan fájdalmas.
eladó topping dac
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #28491 üzenetére
Így a negyedik gyerek után nekem is egyre vonzóbbnak tűnik a dolog amúgy
-
törölt tag
válasz philoxenia #28511 üzenetére
Lehet, hogy tévedtem a jármű pontos típusában, de lényegben nem annyira. Stimmel a házszám. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #28511 üzenetére
érdekesség miatt írtam azt a válaszHSZt. sztem azt gondolja, h én vok azon a videon, és az az én kutyám. hát nem.
erre válaszoltam.Arra a kutyára, akivel most élek, viselkedése miatt vagyok büszke, a mozgását csodálom, de abban nekem nincs érdemem. és őt még sosem mértem. hja, ilyen tipikusan a sebességfetisiszta
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz philoxenia #28513 üzenetére
"Előző dobim 1 percen át tolta a 40km/órát, a mostani az messze nem olyan gyors"
A videó nem az övé, de akkor kérlek értelmezd már ezt a mondatot. A házszám meg továbbra is pontos és továbbra is nagy nagy kedvencem belőle a " dobim ..tolta a 40km/órát " Ezért az elég gáz, hogy a feketén - fehéren beidézett sorok se elég jók az azonos brancsbéli véd és dacszövetségieknek.
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz philoxenia #28507 üzenetére
Szerintem az, hogy nálad így volt, max kivételes eset. Normális esetben a kan szenved a tüzelő szuka mellett, közelében.
Ivartalanítás nem csak a kutya miatt jobb, hanem mindenkinek. Pl. sétánál tüzelő szukának nem örülnek a kan tulajok. Szuka tulajok meg az ivaros kanoknak, akik egyből kiszagolják.
Párzási időszakban még a legjobb kerítésen keresztül is megléphet a buksi, aki aztán körbeudvarolja a környéket.Én azt mondom, és mindig azt fogom, az ivartalanítás alap, lehet nem mindent kerülünk ki vele, de jobb lesz az együttélés. És ez elég.
-
törölt tag
válasz philoxenia #28535 üzenetére
Léteznek államok, törvényekkel, erőszakszervezetekkel.Nem a polgár dolga az önbíráskodás.Majd, ha megsütik és megeszik a kutyákat, akkor az illetékes hatóságok eljárnak. Vagy valami szemet - szemért berendezkedés a cél ? Ha igen, akkor nem szóltam.
-
erik365
senior tag
válasz philoxenia #28539 üzenetére
Értem én, csak fel...sz az emberi tudatlanság....
[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
törölt tag
válasz philoxenia #28538 üzenetére
Nem kétséges, hogy a kutya - gazda relációban erkölcsileg a kutya toronymagasan nyer. Én nem akarom előírni, hogy otthon mi legyen a törvény. A példa tudományos kutatásokon alapult, érdemes lett volna pár értelmes szót váltani róla és a szokásos anyázáson kívűl érvelni. Túlmutatóan azon, hogy ott az van , itt meg ez, akinek nem tetszik az bekaphatja. Régi tapasztalat ebben a topikban, hogy a mainstream véleményektől eltérni minimum trollkodás, flame, ha meg esetleg egyik sem, akkor csak szimplán migráns dédelgető az illető, de leginkább menjen a pics@ba az eltérő nézeteivel.
-
törölt tag
válasz philoxenia #28542 üzenetére
Ráerőltetni? Linkeltem egy tudományos tanulmányt. A mai 'bűnöm ez volt. Jah és a ki nem mondott ( csak célozgatott ) másik állandó nagy bűnöm. Az európai hasonlatok. Ezekre azonnali szemrángásotok van. Az ottani adófizetők pénzéből élni bezzeg évek óta nem derogál, az is ki kellene kérni magatoknak, nem pedig benyelni évente. Norvég példa? Szar. Osztrák példa? Kit érdekel? Az nem játszik, hogy ugyanazon közösség tagjai vagyunk. Francba velük. ( lóvé azért jöjjön, gurulgasson ! )
-
törölt tag
válasz philoxenia #28544 üzenetére
Jaj, mindent szó szerint kell érteni persze. Mert én arra gondoltam, hogy személy szerint Te közvetlenül élsz belőle.A következő lépés meg az lesz, hogy nincs is uniós támogatás és anélkül is minden fasza lenne GDP vonalon. Lennének új utak, vasút és minden más is. Ezek még közvetetten se járulnak hozzá az életnívódhoz?
"The Norwegian Animal Welfare Act makes it clear that surgical procedures are not to be used to adapt animals to the needs of humans, unless strictly necessary."
Melyik cikket olvastad? Rólam lévő véleménnyel meg nincs baj, nekem is van természetesen rólatok.
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #28596 üzenetére
Vannak speciálisabb, egyénibb bontó vasak, ha nem dolgoztál, láttál ilyeneket, akkor nem értem a kérdésed!
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #28706 üzenetére
trénerünknek van egy rakat 35-40kilós malija. 8vagy 10, már nem emlékszem, de ők együtt sztem elég jó védelemnek tekinthetőek. nate oldalán levő videokon is van olyan, ahova tuti nem mennék be.
ezzel együtt nekem se célom házörzővé nevelni a sajátomat, ugyanis egy kutya kevés védelemnek, többre meg nincs időm. besurranó alsókategóriások ellen jó a mostani is, a komolyabb betörők ellen meg inkább ne lépjen fel, még baja esik. jelezni meg jelez. pont a hétvégén beszélgettünk a szomszédokkal erről, kérték, hogy ne próbáljam csitítani, örülnek, hogy van egy normális jelzőkutya is az utcában.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #28708 üzenetére
Bízom benne, hogy nem akarnak majd ennyire felkészült emberek bejutni hozzám. Azért mégsem vagyok egy Fort Knox.
Bár jobban belegondolva: ok-okozat. Mert ha látnak 3 mali/NJ szerű komolyabb kutyát, vajon nem merül-e fel a kérdés bennük , hogy "itt meg miért van szükség ilyen komoly védelemre"? És már jön is az okozat, hogy jobban felszerelkezve jönnek vissza esetkeg, mert kíváncsiak, hogy mégis mit véd ez a 3 fenevad? Ne adj isten még a kamerát is kiszúrják (ha van). Én egyből arra gondolnék ilyen esetben a betörők helyében, hogy ezek nem kis vagyont takargathatnak odabent...
Nehéz kérdés. -
NateDogHUN
tag
válasz philoxenia #28706 üzenetére
Ebben igazad van. A kutya az kutya, az ember pedig okosabb nála. Pont.
DE: a betörők nagy többsége eleve a kevésbé macerás célokra repül rá, minél kevesebb melóval, kockázattal járó bulit keres. Ugat a kutya, ő inkább odébbáll. Azt, amikor tippre mennek, sokkal nehezebb kivédeni, mert arra rákészülnek, léteznek persze trükkök a kiképzésben is amivel lehet meglepit okozni. Ellenálláson nem tudom mit értesz, 1 vs 1-ben, puszatakezes harcban ha egy képzett kutya fog meg nincs sok esélye senkinek. Leszúrni, lelőni le lehet, de ez igaz a ház elé állított biztonsági őrre is. Házőrzésre két, három kutya az ideális egyszerre, kiképezve, az összedolgozásra megtanítva. Mozgásérzékelős refi, mozgásra nyíló kennel ajtók úgy beállítva, hogy már nincs esély kimászni és kamerarendszer ami értesíti a tulajt. A kerítés meg eleve legyen teli 2m vagy feletti.http://www.natedog.hu
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #28719 üzenetére
Mekkora jelenet ez?!
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #28721 üzenetére
Tényleg! Rég láttam már a filmet, de gyűjteményben megvan. Lassan neki is állok végig nézni.
-
rwin5
őstag
válasz philoxenia #28719 üzenetére
pont tegnap jutott eszembe ez a filmjelenet, fogalmam sincs mi kapcsán
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #28760 üzenetére
Rövid szőrű és szétfagy, + eléggé a gazdihoz kötődő, szóval lelkileg sem viseli jól, ha ki van zárva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #28764 üzenetére
a hasonló rövid szőrűek várható élethosszát sokak szerint megrövidíti a hidegtartás.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest