Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
én nem élveztem azon időszakokat az életemben mikor nem volt sex. kanos voltam mint a kurva élet, kapartam is a küszöböt ajtófélfát kínomban de csak nem jött össze a dugás.
Nem kellemes emlék. pokol volt.
nyilván nem vagyok kutya. de azért némi párhuzam csak lehet már. Ha te azt mondod hogy te élvezed ha nincs sex akkor nincs több érvem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
LOOOL nagyon jó.
Kovy: Nyilván a videó kedvéért hagyja.
meg vannak a pillanatok amikor fuldokolva a röhögéstől nem lehet megnyerni a szitut inkább nem is próbálom :d az akkor nem vesztett kör
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17257 üzenetére
megértem és elfogadom.
mondjuk azért ez nem igazi állatkínzás.
Én a macskákra nem vagyok annyira érzékeny, meg a galambokat ki kéne írtani.
amugy szintén harapok minden ilyesmire.
-
fattyu
veterán
válasz Bjørgersson #17262 üzenetére
amikor ennyi gyönyörű nemes érdekes szép állatfaj hal ki nap mint nap eme kártékony városokat elrondító repülő patkány mér nem bír?
Mire jók azontúl hogy összevissza szarnak mindent.
-
fattyu
veterán
vigyázzak mert megfázhat a kutya pont attól ha bent van a 20 fokban majd ki megy utána.Reálisnak tartom mondjuk.
az összes városi kutya nonstop beteg lenne.
-
fattyu
veterán
nyilván aljszőrtelen állatok hátrányban.
De az enyémeket fázni még nem láttam pedig nem 10 perces séták vannak. van hogy 3-4 óra ilyenkor is. És simán lefekszenek aludni a fagyott földre ha elfáradtak.
-
fattyu
veterán
acanára esküszöm én is de felnőtt korban.
A gyerektápjuk nálunk a kölykök 100%nak nem jött be. Nem csak enyémek. bővebb társaságban is fosatta őket. És elég sűrű is. Túl magas a fehéjre tartalom ami okozhat gondokat növésben. ( erre is láttam élő példát ) Egyikkölönc most happy dog puppyt etet és nagyon szép lassan egyenletesen nő tőle a gyerek.
Nálunk egyszerre volt gyerek egy arg dog meg a tarka bocim, kb ugyanazt etettük ( acana puppy orijen puppy majd acana grassland ) iszonayt ugrásokban botrány gyorsan magasodtak a kutyák. lejtett a háta mer a segge gyorsabban nőtt meg ilyenek A dog nem fosott a puppyktól, viszont nála erős gondokat okozott a hirtelen növés. Leváltottak valami hígabbra és megszűntek a gondok.
Mi meg átálltunk a grasslandra azóta semmi gond. A grassland a legjobb táp amivel dolgom volt ( royal canin gyerek, felnőtt, orijen puppy, orijen red, acana puppy acana adult, acana grasslan, acana ranchland, orijen 6fish meg még ami eszembe se jut )
A grassland ranchland amugy nem korfüggő adható gyereknek is, bár ahhoz szintén talán sűrű kicsit meg kell nézni hogy reagál rá.
-
-
fattyu
veterán
A MUNKA kutya nem afajtától hanem a gazdától lesz az...
a területőrzés meg pont nem az amitől munkakutya lesz.Az tetszik amit szeretnél csak logikus szempontok alapján sztefi kánekorzó pont nem is lenne alkalmatlan amire neked kéne.
ÉS akkor jöna másik oldal.
Az az árkategóriád lenne. a száz+ks normális kutya meg nyilván nem.
Tehát szeretnél egy tökéletes vérvoanals olyan németjuhászt ami gyakorlatilag szinte már nincs mert a szaporítók tönkretették. De erre elmondásod szerint max a szaporító árkategóriát vagy képes prezentálni anyagilag.
Na ezért kéne keverék.
Te meg a valóságot fogadd el. egy JÓ, tenyésztőtől és nem szaporítótól származó kutya ( ahol az adásvételiben ő mindenki vállal dolgokat ( ő azt hogy milye nem lesz a kutyának, te azt hogy a kutyát nem tartod úgy hogy visszavegye tőled )) az bőven 100+ kategória. Lehet berzenkedni meg hinni hogy csak lehúznak és ugyanazt kapod meg tizedáron.
-
fattyu
veterán
oké. máris jobb. akkor már cska találni kellegy tenyésztőt aki tényleg az nem csak annak látszó tárgy. Szerintem amugy ez a legnehezebb manapság.
Nem saját szemszögből nézem. 3 nem keverék állatom van. A számodra logikusat mondtam. így hogy mondtál összeget is már elfogadható az elképzelésed.
Ha adsz elég infót mások a reakciók.
nem jelzőztem nem becézgettelek. vegyél vissza.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz capulet75 #17375 üzenetére
másnéven Beauceron
Ebből van nekem 3. világ legjobb kutyái. viszont a kibaszom a kertbe azt csá, arra pont annyira alkalmatlan mint egy border vagy egy mali. szintén rettentő agyasok, és ha unatkoznak roppant kreatívan elszórakoztatják magukat.
Valamint sokkal több hozzáértés kell mint egy némejuhászhoz... Ezek okosak. és gonoszak. ha nem vagy a toppon simán a fejedre nőnek, és visszaélnek az eszükkel.
ELső kutyának NEM.
Házörzőnek NEM. Ügyürübügyürü egyem meg de tündér vagy gazdiknak NEM.
Aki OKOSAN tud szeretni kutyát foglalkozik vele, és tudja a különbséget a helyre tudom tenni és le tudom kezelni ha bepróbálkozik a kutya, meg a szétverem ha megrágja az ajtót között. Na azoknak egy csoda.
-
fattyu
veterán
azt pont nem.
dobi roti keverék a sláger.az iskolázottabb volt az erdélyi kopó.
A harlekinre meg a Cathoula volt a marha jó sacc De azt hogy Boci azt nagyon nagyon kevesen. Ketten ismerték fel. Az egyik szintén bocis.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
Ja a gyomorcsavart erőltessük.
Én is szeretek tele hassal mozogni.
Nálunk kaja után béke nyugalom van. séta kaja alvás. Séta kaja alvás. Séta kaja alvás.
Nálunk ez a rendszer reggel dél este.
-
fattyu
veterán
Mi kölyökkortól ezt nyomjuk. 8 13 és 9 hetesen kerültek ide. Semmi gond nem volt szobatisztasággal. Kölyöknek meg magyarázd meg hogy nincs hempergés.
Okoska? Tököm tele hogy már egy moderátor is jelzőzik ha nem ért egyet. Nektek szabad eszerint?
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Akkor moderáljál. Lehet nem tetszik neked valami bármi, de moderátorként különösen vicces hogy te jelzőzöl amit akárhogy keresel tőlem nem látsz. De ja az én hibám
-
fattyu
veterán
minjá más ez így.
Jól alszom én attól hogy mások mit gondolankmondanak rólam. Csak a kettős mérce szokik csőröt bökni.
Mondták már sokan hogy a stílus az fontos. Csak engem ez nem érdekel. Attól hogy sugarcoatingolod valakinek a tökéletes baromságát max azt éred el hogy nem is olyan hülyeség az. Ami pl állatok kapcsán nekem semmiképp nem fér bele
De kifejtem. Ha azt rakod bele az állatba már első naptól hogy kaja után pusztulás van akkor ez lesz a normális. És később sem lép ki belőle. Lásd nálunk hiába jött két év mulva egy uj kölyök akinek ugye még nincsenek szabályok és ment volna vacsi után is nyektetni a felnőttet, mivel neki ez a norma nem volt vevő. Elhajtotta a gyereket aki jobb híján: alvás.
Kertikutyaként: különösen rettentő sokkal fontosabbnak tartom ezt: Gyomorcsavar este nyolckor. Reggel 8ra mire észrevennéd már ásni lehet sajnos.
Ehhez szeretném kötni hogy szuka kutyák esetén ivartalanításnál rettentő nem hülyeség kivarratni a pociját a kutyusoknak hogy ne tudjon megtörténni. Picivel kell csak nagyobbat vágni meg pár öltés és nyugodtabban lehet aludni.
Gyomrocsavar a sok kevés evés miatt valóban kevésbé jellemző de onnantól hogy szilárd kaja van és hiába napi három sajnos megtörténhet. Ugye a mély mellkasú nagytestűek KÜLÖNÖSEN veszélyezetettek, de bárkivel megeshet.
És a legkissebb dolog amit megtehetsz hogy ez ne történjen meg is kötelesség. Elvégre felelős vagy érte.
Ja és a kifejtések sem állnak messze tőlem amugy az is rosszul esett
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz capulet75 #17483 üzenetére
jutifalatot szoktam eldugdosni.
3 kutya. egy keres kettő vár. fegyelem a kettőnek orrhasználat a dolgozónak. csere. Nyilván ki ki rutinja szerint nehezített rejtést kap. Meg második harmadik körre már az egész szobát lakást belengi a jutifalat szaga szóval egyre nehezebb is. De hálásak mindig.
-
fattyu
veterán
válasz Winner_hun #17524 üzenetére
-
fattyu
veterán
mértékkel. forestot használunk most. nem kullancsos helyen lakok szóval nem tuok hatásfokról nyilatkozni.
Foresto scalibor mostanság az ajánlottak. Kiltixről én csak roszat tudok mondani. nem vízálló és annyira tartotta vissza a kullancsokat mint engem egy harmincas tábla motoron...
scalibor foresto vízálló és elvileg fél év. scalibor vékonyabb rugalmas: ha játszanak fogyóeszköz. annak meg drága. így lett foresto. Annak a fülei engednek el játéktól de a kábelkötöző megoldja.
-
fattyu
veterán
válasz ro_bert17 #17531 üzenetére
idő is kell nekik amíg "átjárják" a kutyát de hogy én ezen nem spórolnék az tuti. Egy benyelt babézia pöti megdobja a költséget az egyéb mellékhatásokról nem is beszélve.
Mi 3 kutyán cseréljük négy havonta a forestot. Akinek ment el kutyája babéziában az nem viccel ilyenekkel...
-
fattyu
veterán
én ha stabilan kirándulnék kullancsos helyre vennék ipari kiszerelés sprét és minden séta előtt megküldeném pluszban. ezt viszont ne kérdezd mit mivel nálunk nem jellemző én csak Foresto
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17589 üzenetére
az én eddigi tapasztalataim alapján jó lenne ha hivatásokhoz tartozó emberek ennyire feketén és fehéren kategorizálhatók lennének.
De vadászok között is van ócska fos szar alak meg jó ember is.
szerintem.
-
fattyu
veterán
válasz TazLeacher #17593 üzenetére
+1
-
fattyu
veterán
az oké csak gyakorlatilag lakott területen kívül ami nem kijelölt túristaútvonal az meg jogilag vadászterület...
szóval nekem is az a véleményem hogy az a vadász aki árt a kutyáimnak erősen meg fog lepődni a hátralevő 30 másodpercében...
-
fattyu
veterán
válasz Bjørgersson #17607 üzenetére
mit? hogy kijelölt futtatón kívül nem engedheted el?
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17609 üzenetére
én meg láttam a másik oldalát. én aktívan fegyverezek ( ill most már nem annyira de még mindig van közöm meg itthon ez az. ) az hogy az alkohol meg a lőfegyver mixelődik sajnos bizonyos körökben teljesen normális dolog. de ez ide nagyon off.
Kovy:
de a pórázon sétában mitől fog elfáradni?[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Bjørgersson #17612 üzenetére
pórázon marha nehéz labdázni. hogy csak egy blődet mondjak.
kicsit kifejtem: hosszabb lesz mert esik és remélem eláll addig húzom a sétát.
Szerencsés vagyok. A XIII kerület legnagyobb hivatalos futtatója mellett lakom. 20 méter séta a járdán és egy 100 *25 méteres bekerített futtatón vagyok. nagy kutyás banda. összeszokott 10-15ös falka. elfogalják egymást oltári hancúr és játék hegyek mindennap.
de ez olyan mint egy nagy udvar. nem kifejezetten az ingergazdagság és a szocializáció jegye ez.
ezért ki kell menni.
mondom mik vannak amiket csinálunk.
Városliget nagyrét. gyakorlatilag kutyafuttató esténként. sok kutyás mindenki elengedi. valójában illegális és megvághatnak érte.
Hajógyári sziget. lásd fentebb. sokan járnak oda. nem engedheted el gyakorlatilag.
dunapart ugyanez.
Aki nem lakik oltári közel egy NORMÁLIS futtatóhoz ( amiből még a kifejezetten kutyabarát XIII ban sincs sok ) az mi a fenét csináljon? hol fog legálisan mozogni a kutya?
bármi ami nem hivatalos futtató ha elengeded megvághatnak.
és a futtatók nagyobb része nem alkalmas FUTÁSRA... 3*10 méteres lukakban mi az istent csináljon az állat amitől elfárad.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Sziasztok,
TUdtok esetleg pesten futtatót akár nem hivatalosat is ahol jellemzően fiatal kölykök vannak?
van egy hiányosan szocializált féléves nálam aki nem tanult meg játszani. Amugy kedves békés nagyon cukor jószág csak ki kéne nyitni kutyákkal.
gyakorlatilag kutya ovi jelige. az is érdekelne ahol játszani hagyják őket nem pedig engedelemesezni akarnak...
XIII környéke előny lenne.
Köszönöm előre is.
üdv
fattyu[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #26823 üzenetére
Nem beszari, egyedüli gyerek volt az alomban.... ritka és nagy szopás. Nem reagál a játékkísérletekre. Pedig amugy ígéretes jószág...
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #26826 üzenetére
tegnap hoztam el.
nyilván még adni kell neki időt is.
de gyakrolatilag vagyok én 95%
5% többi ember.kutyákkal nem agresszió összeszagol és érdektelen, el van köztük nem fél nem kerül de nem konnektál.
én ha játszogatok vele rám nyílik azonal vigyorog fog ugrik.
de a kutyékra semmi.
nekem nem elfogadott hogy csak ül mellettem. Fent meg pörög mint a búgócsiga... :S 6 hónapos beauceron kölyök. energiabomba. csak kutyákkal nem tudja levezetni. nem fogom tudni önerőből kellően kifárasztva tartani huzamosan.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz VIPowER #27316 üzenetére
namégeccer
mindekutya fajtiszta kutya mert KUTYA
Nem minden kutya fajtAtiszta de a németjuhászod amennyiben mindkét szülője fajtAtiszta németjuhász volt akkor ő fajtAtiszta
mond ki sokszor egymás után hogy fajtatiszta. de hülye szó
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz philoxenia #27381 üzenetére
remélhetőleg a belga lelőhetetlenségét az északi süketségével és beleszarok hogy a kétlábú mit üvöltözik mentalitásával
-
fattyu
veterán
válasz philoxenia #27417 üzenetére
elvben jogos, csak az uj gazdák többsége nem lesz se versenyre se tenyésszemlére se kiállításra járós.
Mert fosik bele. A kutya családtag, kirándul sétál fut úszik vele. Nem pedig a fentiek...
így pedig nem lesz reklámérték. én is ilyen gazdi vagyok. Imádom a kutyát. lakásban tartott gyerek napi 3 órát vagyunk szabadban a maradékot amikor otthon vagyok együtt hentergünk kanapén fotelban.
De a fentiekre szarok.
-
fattyu
veterán
válasz Rivaul #27586 üzenetére
+1 annyival hogy nem tudom mennyire okozott fájdalmat neki és volt védekezés az odakapás meg mennyire volt komoly a mozdulat nemtudom. A gazidval szemben odamorgást ínyhúzást meg ilyeneket azt én is torlom kegyetlenül mert annak a csírája sem maradhat kutyában.
a másik felére meg annyi hogy kutya makacsol és megáll? póráz rá én meg megyek. ha a kutya a hátán csúszik akkor úgy. megunja és bele fog törődni hogy nem az van ahogy ő elképzelte.
-
fattyu
veterán
válasz Dorian #27590 üzenetére
ugyanarról beszélünk csak én nem könyörgök neki ha megmakacsolja magát. én sem mondtam rángat. azt mondtam én elindulok és megyek. nem bizonytalanít el a kutya nem elindulása ellenkezése fetrengése.
Én csinálom amit én mint gazda kijelöltem. mindezt higgadt nyugodt eltökélt magabiztos aurával.
ha megtorpansz lazítasz a húzáson bármilyen REAKCIÓT vált ki belőled a növekvő ellenállással ( megtorpanás megállás lefekvés leülés bármi ) akkor Ő nyert te pedig meccset vesztettél. az kell a kimenetele legyen a történetnek hogy akármit próbált meg sem az történt és nem lett igaza ergó felesleges. ha berágsz az is reakció és akkor is vesztettél. Nyilván érzik hogy érzelmileg ki tudtak billenteni és akkor erre fog játszan legközelebb is.
minden egyes vesztett meccs a nem következetes gazdi bejegyzéseket szaporíta a fejében. és ebből lesznek szepás viselkedési gondos bizonytalan kutyák.
Következetesség mindenek felett.
Mindezt úgy mondom hogy sokak szerint túl sokat hagyok vehemenciából és hebrencsségből Deltának pl. Csak én tudom hogy a lehhiggadt felnőtt ha túl sokat kiirtasz belőle gyerekként akkor uncsi felnőtt lesz. Szóval hidd el nem vagyok állatkínzó kutyaverő szadista gazda. Szemem fénye az állat minden ember felett áll, csak ahhoz hogy harmonikus értelmes hosszú boldog kapcsolat legyen van pár sarkalatos NINCS PARDON pont amit következetesen be kell tartatni hétfő hajnalban is meg péntek este is. Nincs olyan hogy most inkább nem nézek oda és ráhagyom mert az visszaüt.
ennyi. részemről.
-
fattyu
veterán
válasz aleister #27773 üzenetére
de azon az elven. de ezzel nem játszanék.
Vagy lakába szobakkennelbe szoktatás a javaslat, vagy ez részemről. A kutya nem hülye. sepillanat alatt megtanulja főleg hogy először sípol majd odabasz. a sípra már el fog hallgatni nagyjából 5 perc után.
És még mindig jobb mint teleszalad a szomszéd farka és jön a csigaméreg...
-
fattyu
veterán
válasz aleister #27775 üzenetére
látatlanban a kinti éjszakai környezetre reagálós ugatás lehet sima izgalmi dolog is hogy jé nyest jé kutya izgalom boldogság is. na most ezt elfolytani ugatásgátlóval nem káros. ha kint biztonságban magabiztosan happyn van a zajongás közben is akkor szerintem nem lenne egyéb következménye. Ha valóban frusztráció miatt arénázik akkor persze.
de ismét. teljesen jogos igény a szomszéd részéről hogy legyen kibaszott gyorsan kuss éjjel. én mint kutyás sem tűrném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest