Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) Viktor0610 válasza chillag (#2000) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A korlát nem azt jelenti, hogy 0 kbps sebességgel tölthetsz le, meg állandóan szakadozik a hozzáférésed. Vannak minimálisan vállalt értékek.
Ez sokkal inkább lehet a terhelt hálózat miatt, amit a sok letöltőhuszár miatt nem tudsz normálisan használni.

Egyébként ebben az esetben én is jogosnak tartom panaszod.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2002) zoo8800 válasza Viktor0610 (#2001) üzenetére


zoo8800
veterán

Már nincsenek letöltőhuszárok a Pannonnál :U

rip and tear, until it is done

(#2003) Rockford


Rockford
csendes tag

Vége ! Befejeztem a pannonal sálálá -lá-lá :))
Most már van végre rendes, valóban korlátlan netem.
Felmondtam kötbér nélkűl...
Hozzá kell tegyem, hogy a pannonba az ügyintéző srác nagyon korrekt,rendes volt. Meg is lepődtem. :R
Mondta, hogy az adataimnál ott van , hogy engedélyezik a felmondást (persze elötte írtam mailt...) De, hogy ha most mondom fel akkor kell fizetnem még 6ezret a köv hónapra mert már bele estem a számlázásba. És ajánlotta, hogy köv. számlazárás elött mennyek vissza és akkor nem fizetek feleslegesen még 1 hónapot. Mondom jó, oké, kösszi. El is mentem.... rá 10-20 percre felhívott és mondta , hogy megbeszélte a kollégával, hogy megtudják oldani most is és nem kell plussz 6ezer. Időarányosan kiszámlázzák.
Sz@rhatott volna az egészre pláne hogy már el is mentem a boltbol. De nem, felhívott telón és mondta mennyek vissza, ha gondolom ...
Ilyen emberek kellenének a többi pannonba is :K

(#2004) freedom1 válasza Viktor0610 (#2001) üzenetére


freedom1
csendes tag

Viktor0610

Tisztelem kitartásod mellyel a Pannon céget véded, de az általad leírtak megbocsáss kissé butaságok.
Megértem, hogy a mobil internet még nem olyan fejlett mint a vezetékes társa, de én úgy gondolom, ha kifizetek 6.000.-Ft-ot a szolgáltatásért akkor azért várok is valamit. (Én a szerződés megkötésekor minimum az 5BG mennyiség garantálást havonta - tudom ezt sehol nem írták -, az értékarány alapján)

"A korlát nem azt jelenti, hogy 0 kbps sebességgel tölthetsz le, meg állandóan szakadozik a hozzáférésed. Vannak minimálisan vállalt értékek."

Ebben igazad van, de akkor nézzük a végén. A Pannon a korlátlan net bevezetésekor 8 kbps le / 4 kbps fel töltési sebesség biztosítását vállalta. Teljesíteni sajnos volt, hogy ezt sem tudta.
Itt kívánnám megjegyezni, hogy minden Pannon boltban, illetve újság hirdetésekben is szerepel már az újabb ezzel kapcsolatos vállalása a cégnek, miszerint GPRS/EDGE/3G hálózaton is biztosítja a 30 kbps letöltési sebességet.

A Pannon a 8 kbps értéket sem tudta vállalni (személyes tapasztalat). Amikor hazahoztam a stick-et akkor csodálatosan működött az első korlátozásig. Nem szakadt meg a letöltés, megnyitotta a honlapokat.
Mielőtt visszavihettem 15 perc alatt nem volt képes EZT! a honlapot megnyitni, csak a fejlécet olvasta be.
Hidd el lemértem nem volt meg a 30 kbps, de esetenként a 8 kbps sem.

A net EDGE hálózaton 17.00. óra és 21.00. óra között használhatatlan volt. Az email posták megnyitásánál állandóan megszakadt.

A korlátozásommal kapcsolatban annyit hogy a 3 hónap alatt összesen 9 GB adatforgalmam volt, de korlátot igy is sikerült kapnom.
A telefonos ügyfélszolgálat úgy mint a többiek esetében nem tudta megindokolni, hogy miért.
Amikor egyszer külön konkrét kérdés miatt egy másik ügyfélszolgálatoshoz kapcsoltak, többször visszakérdezett, mert nem hitte el ő sem, hogy mennyi adatforgalom után korlátozták be a net-et.

Arra a felvetésedre, hogy nem a korlátozás miatt nem lehet használni a net-et, hanem a terheltség miatt, a következőt tudom hozzáfűzni, Ebben az esetben a Pannon szerződést szeg minden esetben. A Pannonnak úgy lehet a szolgáltatás menetébe az ÁSZF szerint beavatkozni, hogy a minimál érték mindenkor biztosított legyen. Ha ezt a cég nem teljesíti, akkor hibás teljesítés történt. Tehát neki akkor is be kell avatkoznia - például a hálózati kapacitás bővítésével - ha azt észleli hogy a minimál érték nem biztosított.

Tisztelettel Freedom1

(#2005) ottoyes


ottoyes
senior tag

Hát ez a mobilnet szolgáltatás a Panninak nem nagyon jött be..bár lehetnek olyan ügyfelek,akik szó nélkül fizetnek ezért a cuccért. :)

Ottoyes

(#2006) club1


club1
veterán

Tegnap volt pofám letölteni egy MS SQL 2008 Express szervert meg egy .net express telepítőt (összesen 1.22 GB) a MS downloads oldaláról. Kb. 1.5 óra alatt lejöttek, de mivel ezzel a tevékenységgel (előtte 1 hétig nem használtam ezt az előfizetést) annyira veszélyeztettem a hálózatot, hogy ma délelőttre már le is korlátoztak...

(#2007) zoo8800 válasza club1 (#2006) üzenetére


zoo8800
veterán

Nem tudom, mit írjak az ilyen kis partizánokra :D Panka tényleg azt találta ki tavaly, hogy az emberek fizessenek 6K-t a semmiért. (Oh bocs emailezni szabad, de csatolmányok nélkül!!!)
mobilnet körkép az itcafén

rip and tear, until it is done

(#2008) Hikvision válasza club1 (#2006) üzenetére


Hikvision
senior tag

Engem is lekorlátoztak, pedig nem is töltöttem semmi ilyesmit.

20 éve a PH-n.

(#2009) M.W.H válasza tildy (#1992) üzenetére


M.W.H
aktív tag

Szia látom te eléggé benne vagy a témába. na akkor nézzünk utánna mit csináltam a pannon netemmel mostanába, hogy lekorlátoltak(nekorlátojjá szeretem ha gyors vagy egy kicsit)
szoval engem 15k/s re korlátolnak, ami változo mert kiugrik néha 18-19 k ra is de hamar jön bosszu és lecsap 12-13k ra nemis baj hiszen ez egy olyan sebesség amivel jutubot nézni nem lehet nemhogy a virtuál gép frissitse az adatbázisát tökjo, végülis csak a tanulmányaim várnak plusz 5-7 orát.(megkérdeztem direkt az eladot hogy ilyen nemlesz?neeeeem)

csak pár dolog amit direkt felirtam mert már 3 honapja van pannon, és unom kicsit.
amikor feloldották a korlátozást az február 14.-én történt, azota csináltam 5,6 giga adatforgalmat február 27-ig. namost ez 13 nap... ebbe beleszámitok egy filmet 1,3 gigást meg 2x300 megás sorozatot torrentel és az egyéb dolgot böngészés stb. a free ftp accomat már elis felejtettem mert egyszerüen képtelenség használni. aztán február 26 estéjén lejött a film megnéztem és február 27dikén nézem jutyub megint nem tölt be... gigabit korlátozást felejtsem el? amikor még egy Bob Marley számot se tudok meghalgatni jutyubrol, csak 10 perc várakozás után? 36 megés progi lejön fél ora alatt? hát ehez már zen buthizmus is kevés...

remélem elég böven informáltalak. de lehet én vagyok önzö és 5 nap alatt nemcsinlok 300 mega adatforgalmat és az 5. napon lemerek tölteni valamit ami 1,3 giga aztis félnapig szedi és emiat lekorlátolnak.... :O :F

Mad W. Highflyer

(#2010) M.W.H válasza Viktor0610 (#1997) üzenetére


M.W.H
aktív tag

Neked is irok kicsit:D
De elöre irom hogy volt pillanatom amikot láttam egy pannon matricát egy kocsin és körbenéztem hogy vajon a tulaj beszáll vagy ittvan és megfordult a fejembe hogy leadom a pannonos feszültséget rajta randomra mint ök randomra szurnak ki az álszabályokkal embereken.

Tárgyratérek: bementem h veszek egy ilyen "jokis dolgot" alapbol gyanus volt tehát kérdezgettem. velem egykoru csini szöke csajszi hát tegyük fel az elsö kérdést (nem a számát kértem;)) mennyire korlátlan ez a net? korlátlan. és nincs olyan hogyha én beleszaladok esetleg több giga letöltésbe lekorlátozzák a sávot esetleg kikell fizetnem a töbletet? nem ilyen nincs csak egyetlen egy ha torrent vagy más fájlmegoszto porgramot használok akkor arra(csakis arra!!!) az idöre nagyon lassura korlátozza a netet a pannon. és akkor ugy gondoltam dejo és kisétáltam az üzletböl mint boldog mobilinternet tulajdonos

azthiszem ez nemlehet kommunikácios hibának venni mert én megkérdeztem és jéé nemtorrentezek mostse de elég lassan frissitem a db-t. semmi bajom nem lenne ha mondjuk nem 15k lenne az átlag hanem 30 40k kicsit emberibbnek érezném a szitut :(((

Mad W. Highflyer

(#2011) Viktor0610 válasza M.W.H (#2010) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az elégtelen kommunikáció alatt nem azt értem, hogy az ügyfél nem kérdezett eleget, hanem azt, hogy a Pannon értékesítők nem rendelkeztek elég (pontos) információkkal az akcióról.

A feszültség-leadásra nem reagálnék... :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2012) okib4100 válasza M.W.H (#2010) üzenetére


okib4100
aktív tag

De elöre irom hogy volt pillanatom amikot láttam egy pannon matricát egy kocsin és körbenéztem hogy vajon a tulaj beszáll vagy ittvan és megfordult a fejembe hogy leadom a pannonos feszültséget rajta randomra mint ök randomra szurnak ki az álszabályokkal embereken.

Csak remélni merem, h amennyiben ezt valaki ténylegesen is implementálja, a törvény képviselői nem lesznek annyira elnézőek, mint egyes tengerparti országok egyes fővárosaiban.

Mondom ezt úgy, h vodafone előfizetésem pannonhoz hordozása 2007-ben életem legrosszabb döntései között szerepel (és már vissza is lett csinálva)

[ Szerkesztve ]

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#2013) lehetetlen_v


lehetetlen_v
csendes tag

nem új dolgok, csak eggyel több rovátka az átverések falán.

nem torrenteztem, átlagosnál többet netezek, kezelek nagy file-okat email csatolmányként. pont azért választottam ezt a szolgáltatást, mert azt a terméket kommunikálták felém, amire szükségem volt.

két hét használat után lekorlátoztak. átlagosan 170 Kbps-re. nem tudják megindokolni a korlátozást, mondatfűzéreket kell helyesen megfejteni mielőtt aláírsz bármit. erre persze nem figyelmeztetnek a szerződés megkötésekor.

a korlátlan internet a korlátozás alatt is korlátlan, hiszen bármennyit letölthetsz... csak kisebb sávszélességen. ez volt a végső érv a válaszlevelükben.

a feloldást nem tudják ilyen nagy mennyiségű szolgáltatás esetén egyénenként kezelni. a lekorlátozást igen.

a korlátozásról egy darab sms-t igazán küldhetnének, hiszen az eszköz erre tökéletesen alkalmas.

a korlátozás azonnal megtörténik, a feloldás a következő számlazárást követő 72 órán belül.

nem is dühös vagyok, hanem szomorú.

(#2014) M.W.H válasza okib4100 (#2012) üzenetére


M.W.H
aktív tag

mindenesetre ne azt gondoljátok hogy én mint felböszült duvad megakartam lincselni csak ugy ez egy plléda volt arra hogy ilyen szinten dühit és irritál valoszinü hogyha véletlen beszált volna egy fazon a kocsiba nem rángatom ki söt mégcsak oda se szolok neki de egy pannonos felsö vezetövel elbeszélgetnék egy sör mellet hogy ugyan mért kell ennyire az embereket kiszolgáltatni...

Mad W. Highflyer

(#2015) okib4100 válasza M.W.H (#2014) üzenetére


okib4100
aktív tag

Nem gondoltam. Csak hallottunk itt már mókás pannonnal kib*ós sztorikat... ;]

Számomra mondjuk még mindig teljesítmény, hogy mind hozzáállásban, mind kommunikációban a pannon a voda 2x mobilnet fiaskóját tudta überelni csekély 4 hónap alatt....

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#2016) buta voltam válasza Viktor0610 (#2011) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Ez az egész sajnos nem ilyen egyszerű!
Nem szabad akármit eladni, akárkinek. Mert nem mindenki jogász, és nem érti csak azt hiszi hogy ért, és aláírja.
Utána persze a NAGY cég véleményt nyílvánit az ügyfélszolgálatosokon keresztül a kis emberről. Próbáld ki beszélj egy nap háromszor az ügyfélszolgálatisokkal. Három féle válasz fognak mondani, sajnos nem nagyon vannak képbe, legalább mind azt mondaná.
Na persze te vagy a hibás alapba, az ügyintézők szerint, és még meg is mondja hogy ő nem továbbítja a hibabejelentést a technikusok felé.
Akkor kérdem én miért van ott az ügyfélszolgálaton, ha nem azért hogy segítsen. Hogy jön ahhoz hogy Ő eldönti továbbítja - e vagy nem.

Kérdem én milyen dolog az ha már megszüntettem a szerződésem velük és ők a szerződés megszűnte után leszednek pénzt a folyószámlámról. Volt nekik adva megbízás hogy leszedjék a pénzt, de ők mindig csekken küldték, amit a következő nap én mindig be is fizettem. Ha elküldték volna az utolsó csekket akkor azt is befizettem volna, még a szerződésbontás után is. Undorítónak tarom az ilyet!!!!!
Hogy jön ahhoz bárki hogy a szerződés megszűnte után még garázdálkodjon a folyószámlámon!!!!!!!!!!!!!
Mikor megtudtam felhívtam ismét az ügyfélszolgálatot és jól kiosztottam őket, majd a banknál is lemondtam gyorsan a megbízást feléjük.

Na ezt magyarázd meg!
Mit szólnál ha a te folyószámládban garázdálkodnának, az a gyanúm hogy nem örülnél neki!

(#2017) buta voltam válasza Rockford (#2003) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Én sok ügyintézővel beszéltem telefonon, és személyesen is.
De sajnos csak egy volt képben, és nagyon profin elmondott mindent.
Ha írtál alá nekik még a szerződés kötéskor megbízást, hogy a pénzt levegyék a folyószámládról, akkor naaaagyon gyorsan szüntesd meg a banknál.

(#2018) okib4100 válasza buta voltam (#2016) üzenetére


okib4100
aktív tag

Tanulság: a csoportos beszedési megbízás káros az Ön és környezete egészségére -----> kerülni

Én elvből nem használom, sok idegeskedést, reklamációt, macerát lehet vele megspórolni. Ráadásul a pannonnál van bankkártyás ATM-es meg netes fizetés is, az előbbi bármilyen kártyát elfogad, nem kell dombornyomottnak lennie.

Ui. ettől még a cég esetleges sakkozgatását, inkorrektségét nem mentegetem.

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#2019) Viktor0610 válasza buta voltam (#2016) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Tudni kellene, milyen számlát vontak le... :U Ez így kevés
Csak mert azzal, hogy megszüntetted az előfizetésed, attól még a keletkezett számlák okán fizetési kötelezettséged lehet a cég felé.

Előfordulhat, hogy tévedés történt, erre van megoldás: miután kiderítettétek, hogy jogtalan volt a terhelés, visszautalja neked az összeget a Pannon.

Samsung Galaxy A54

(#2020) freedom1 válasza buta voltam (#2016) üzenetére


freedom1
csendes tag

A folyószámlád Pannon irányába történő zárolását szerintem már hamarabb meg kellett volna tenned. Azt hogy le tudták emelni a számládról így sajnos a te figyelmetlenséged.

Abban viszont osztom álláspontod, hogy miért akar a Pannon még tőled pénzt. Amikor felmondásra került a szerződés akkor nekem ki kellett fizetnem az egyenlegem ott helyben készpénzben. A Pannon ennek ellenére kiküldte nekem is a csekket.

Érdekesség, még hogy saját szememmel láttam, hogy a számlám egyenlege ezt követően 0 Ft. volt, azonban a Pannonnak az egy napra ami átcsúszott a következő hónapra sikerült 120 Ft-ot kiszámlázni. (Így tehát a Pannon is tud időarányosan számlázni).

A 120 Ft-os számla az egy napra jogos, be is fizetem, csak hát ilyenkor eszébe jut az embernek az a régi bölcs mondás, hogy pénztártól való távozás után........

(#2021) ili1121


ili1121
csendes tag

A Pannonál vásároltam egy3G net tesztet 2009 jan 20-án.Hazahoztam és nagynehezen szobáról szobára hordoztam mire betudtam állítani nagy nehezen. :C :C Ez már este fele történt.Nagyon örültünk a kislányommal hogy most már mi is internetezhetünk.70 percet használtuk és alvásra került a sor mert másnap suli.Másnap beakartam indítani ami nem sikerült.Beérkezett egy üzenet.Az ön számláján magas forgalmat észleltünk kérem hívja az
ASZF-et.nem hívtam hanem a városban jártam és bementem a Pannon boltjában hogy m i lehet az oka annak hogy egyik nap jó volt most meg nem tudom elindítani a kütyüjüket.Az eladó hölgyike igyekezett a a segítségemre lenni és felhívta a 1220-at.Nagy döbbenet :Y és közli velem hogy a számlámon 214ezer ft van :O .Ezt nem hiszem el. A marson voltam 70 perc alatt vagy esetleg az ANTARTISZON. HÁt erről ennyit. Nem tudom és nem is akarom kifizetni ezt az összeget mert ez egy IRREÁLIS összeg a számomra.Igy elmentem a békítő Tárgyalásig ami még csak ezután lessz és nem tudom hogy mi lessz az eredmény.Reménykedem abban hogy nem kell ezt kifizetnem, mert akkor mehetek és leülöm.Kérem ha járt így valaki akkor írjon nekem.ili1121@fremail.hu-ra addig is köszönöm.
A további fejleményekről majd még írok. :o :W.A hölgyike utánna közölte velem hogy már én elöttem jártak így hárman.Milyen rendes volt hogy időben szolt.A pannonak írt levelemben
ara hivatkozott, hogy erősebbnek találta az A1 hálózatot.Vigyázzatok határmentén élők, mert
így jártok. :(( :( :U .

[ Szerkesztve ]

(#2022) club1 válasza ili1121 (#2021) üzenetére


club1
veterán

Megint megdőlt egy axióma (boldogok a lelki szegények). Tényleg erre nem tudok mást mondani. Sajnállak, de eszedbe sem jut, hogy ezúttal nem a szolgáltató volt a hibás?

(#2023) ottoyes válasza club1 (#2022) üzenetére


ottoyes
senior tag

...hát...dehát háttal nem kezdünk mondatot,ugye..nos,én is úgyérzem,hogy ebben az esetben azért a felhasználó igencsak tevőlegesen hozzájárult a magas számlaforgalom generálásához..hozzátenném:ez beszédforgalomban is előforduló jelenség.Talán méltányosságból elengedik-na azért ezt nemhinném..-,vagy csökkentik a számlán szereplő összeget..tanuság:ellenőrizzük,hogy milyen hálót használunk...illetve a hálózatválasztást érdemes kézi,manuális modra állítani...így csak a felhasználó engedélyével használható bármely háló.Persze tudom,hogy könnyen ugatok már így utólag.. :(

Ottoyes

(#2024) leo81 válasza ottoyes (#2023) üzenetére


leo81
aktív tag

Netkártyára nem raknak 3 hónapos roaming hívástiltás? Vagy ez már általában megszűnt? :U

(#2025) pinnacle válasza ili1121 (#2021) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Mennyi volt az adatforgalom? Szerintem, ha az automatikus hálózatválasztás (ez tényleg szívás a határmentieknek) az alapbeállítás, akkor talán elengedik méltányosságból, de lehet, hogy perelni is érdemes.Lehet, hogy itt is érdeklődhetsz.

(#2026) buta voltam válasza Viktor0610 (#2019) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Ez teljesen jogtalan, és indokolatlan volt a Pannon részéről!

Fel kéne ébredni mindenkinek, és nem hinni az ilyen mesebeszédeknek!
Ha elhiszitek az ilyen lehet, elképzelhető, visszautalja szavakat akkor meg is érdemlitek!
Álomvilág : )

Telefonálásban korrekt a pannon, de nem internetben, és az ügyek elintézésében.
Az volna a minimum, hogy bocsánatot kér az ilyen ügyintézések után. Nem pedig kábít. Kinőttem már a mese világból.

(#2027) KonzolozZ válasza ili1121 (#2021) üzenetére


KonzolozZ
csendes tag

Míg nekem is volt ez a szar net, addig ilyen gondom nem volt.
Határ mentén vagyok időnként, de H pannon hálózaton kívül másra nem tudtam csatlakozni soha.
Sőt, azt is kifejtették a szerződéskötéskor, hogy 1 évig nem tudom majd külföldről használni.
Hogy az esetedben mégis hogy csatlakozhatott fel idegen hálózatra... érdekes.

(#2028) ottoyes válasza leo81 (#2024) üzenetére


ottoyes
senior tag

Sima beszédalapú szolgáltatásra él a korlátozás...adatroaming esetében ezekszerint nincs.. :F

Ottoyes

(#2029) Viktor0610 válasza buta voltam (#2026) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Még mindig nem tudom, mire fel vonták le az összeget, ebből adódóan nem tudom megerősíteni/megcáfolni azt sem, hogy jogosan vonták-e le azt vagy sem.

Vegyünk egy példát, ha már te nem írsz semmit, csak fújod a magad igazát.

Amennyiben megszüntetted a számod, de nem fizettél hóközi számlát a helyszínen, a Pannon joggal vonhatja le ezt az összeget később, még akkor is, ha már nem vagytok szerződéses viszonyban, hiszen ettől még fizetési kötelezettséged van a cég felé.
Vagy egy másik eset. Elkészül a hóközi számla, te azt megszüntetéskor kifizeted, de van valamennyi késedelmi kamat és/vagy egyéb díj, amit nem rendeztél. Ezt megint jogosult levenni, hiszen ez megint csak fizetési kötelezettség a Pannon felé.

Ismétlem, mivel nem tudom, milyen összeg, milyen számla nyomán került levonásra, csak a sötétben tapogatózom.

Végül a legfontosabb. Az összeg levonása előtt megkaptad számlán a tétel részletezését, amivel szemben az esedékesség napjáig kifogással élhettél volna. Abba most ne menjünk bele, hogy esetleg te ezt nem kaptad meg, mert az már a Posta hibája, tehát egy másik topikba tartozik.

Összeg visszautalása. Nem egy példát láttam, mikor az ügyfél bejött a panaszával, miszerint jogtalanul került levonésra összeg a folyószámlájáról, és láss csodát, a Pannon visszautalta a pénzt... Lehet, álomvilágban élek? :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2030) Spor


Spor
tag

Sziasztok!
Nekem is elegem van ebböl a korlátos korlátlan netböl! Fellehet bontani a szerződést ingyen? Ha igen valaki írja le nekem h mit kell tennem. A segítséget előre is köszönöm!

www.pc-style.hu

(#2031) Viktor0610 válasza Spor (#2030) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A topik címét kellett volna csak elolvasnod, aztán az ott hivatkozott #1-et... :U

Samsung Galaxy A54

(#2032) zoo8800


zoo8800
veterán

Hali mindenki!

Tehát pár napja nekem is sikerült kötbér nélkül szabadulnom. De nem igazán úgy ment, ahogy elképzeltem. Azt hittem, hogy majd papírok tonnáit kell majd aláírnom a 30-35 perces procedúra végén, de összesen kettőt kellett: egy átadás-átvételit a modemről, és egy tollal kitöltött formanyomit a megszüntetésről.
Továbbá fizetnem sem kellett a boltban, csak a postai csekkeket kell majd befizetnem, és ennyi. Kérnem se kellett, rögtön tört havi számlát(csekket) állított ki a boltos az utolsó hónapról.

Ez így normális? Túl korrekt befejezése lenne ennek a sztorinak.

Köszi

rip and tear, until it is done

(#2033) Viktor0610 válasza zoo8800 (#2032) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Normális, persze. Bár azt furcsállom, hogy a visszavételkor készült hóközi számla. Ilyen esetekben azt nem szoktunk kiállítani, mert a visszavét könyvelése nem a boltban, hanem a háttérben történik. :U

Samsung Galaxy A54

(#2034) Otisz


Otisz
őstag

Hónap elején én is kaptam egy teljes hónapról szóló számlát, ellenben ezt "megfellebbeztem", és így jóvá is írták.

Ez olyan mint a viccben.
Az oroszlán megeszi a nyuszit, és bizony a nyuszi nem mer egy szót sem szólni, hogy ne tegye. Amikor a rókát akarja, az megkérdi az ÁLLATOK királyát. Nem lehetne, hogy ne egyél meg? Az oroszlán válasza röviden: de. (ez többféle változatban is létezik, de a lényeg benne van. Ne legyetek nyuszik!)

(OO[IIII][IIII]OO)

(#2035) Becsaptak


Becsaptak
csendes tag

Nos, a mobilszélessáv atyaúristene, innovációs, milliárdokat hálózatfejlesztésre költő Pannon után továbbra is stabilan szárnyal a T-Mobile:

8 Gb.-os csomagra van aktiválva - immáron második hónapja - a korlátlan opció, 9-én léptem át a 8 Gb.-ot - a napi forgalmam kb. 800 Mb. Eleddig nem korlátoztak... Úgy tűnik, a T-Mobile-nak nem jelent gondot a hagyományos adatforgalom, még akkor sem, ha 2-3 szorosa a forgalmazott adat a díjcsomaghoz képest. Hálózat stabil, az új w'n'w HSUPA-modem is kifogástalanul működik...

(#2036) dedike válasza Becsaptak (#2035) üzenetére


dedike
addikt

Tudod a T-Mobile, az T-Mobile... ;)

<ne csak beszéljünk róla>

Jó szerencsét!

(#2037) zoo8800


zoo8800
veterán

No.
Hála az égnek, lassan kihal a topik. Mindenki megszabadult végre a Pannon csudajó netjétől?
Érdekelne, hogy vajon az előfizetők hány százalékát találták extrém partizánnak, és hány százalék hagyta ott őket.

Becsaptak
Jó neked, Te 7,2-es hálón lógsz, én nem :( No meg amikor megvettem a sticket, akkor volt másfél óra alatt 4 kékhalál, ami csak egy trükkel múlt el.
Meg gyakran csak tölt-tölt, de nem jön be semmi, "weboldal nem elérhető" :O

rip and tear, until it is done

(#2038) Pilu 007


Pilu 007
tag

Igen érdekes, hogy mostanában nem korlátoznak, pedig folyton cégügyeket intézek.
A csajom, meg alig csinál valamit- havonta 2 szer is lenyomják.
Érdekes :U

http://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/ - - - - - http://www.munkaruhadiszkont.hu/

(#2039) Echosmart


Echosmart
csendes tag

Megreklamáltam a fél havi számlát, igaz hogy kifizettem az egész hónapot, és ezt a választ kaptam.
Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy az Előfizetői Szerződés értelmében "A Szolgáltató jogosult az Egyedi előfizetői szerződést és az Általános Szerződési Feltételeket egyoldalúan módosítani.

Jogosult továbbá a Szolgáltató az Előfizetői szerződés egyoldalú módosítására az előfizetői igények (technikai, minőségi, kényelmi, gazdasági, stb.) minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében."

2008. október 19-étől Cégünk a tarifacsomagok és szolgáltatások havidíjának, valamint a tarifacsomagokban foglalt és/vagy a szolgáltatások által nyújtott kedvezmények igénybevételének módját.

Szolgáltatás megrendelésekor és lemondásakor nem időarányosítjuk a havidíjakat, hanem teljes havidíjat terhelünk, minden esetben. A szolgáltatás teljes havidíj terhelése mellett, az adott időszakra vonatkozó teljes forgalmi kedvezményt is biztosítjuk.

A változásokról minden esetben Közleményt adunk ki, mely a nyomtatott médiában (Népszava, Népszabadság) jelenik meg, illetve Bemutatótermeinkben és Partnereinknél kifüggesztésre kerül, valamint honlapunkon is megtekinthető (http://www.pannon.hu/pannon/szerzodesi_feltetelek/).

Az Általános Szerződési Feltételek 2008. október 19-től életbe lépő változásairól 2008. szeptember 18-án közleményt jelentettük meg, melyet az alábbi linken érhet el.

http://www.pannon.hu/pannon/szerzodesi_feltetelek/archive/2008/
Ezt azért fűzöm hozzá, mert furcsa hogy egyeseknek tört havi díjat számolnak, illetve az üfsz állít ki tört havi számlát.

(#2040) Brutális eb


Brutális eb
addikt

jááááááááááj!

Biztosfoglalt tud valamit :)

[link]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#2041) bzoley válasza zoo8800 (#2037) üzenetére


bzoley
veterán

Én még vagyok. Karácsony óta most korlátoztak először, kb. 10-24-ig(szla zárás, 18-án).
Elvileg ebben a hónapban a két évem is lejárt.
Számítottam a korlátra, mert ~380MB-ot fel kellett töltenem a gyártónak, ami természetesen crc-s lett, úgyhogy még egyszer megpróbáltam(az is az lett).
Elismerem, hogy komolyan veszélyeztettem a hálózatot.
Ja, Netlimiter non-stop megy tavaly óta(768/250k).

(#2042) zoo8800 válasza bzoley (#2041) üzenetére


zoo8800
veterán

Te kis partizán :(
Ezek szerint ért volna valamit nekem a netlimiter, én nem használtam. Egyszer fórumozás közben fogtak meg, akkor pislogtam rendesen.

rip and tear, until it is done

(#2043) For357y


For357y
aktív tag

Na akkor én is hozzászólnék a dologhoz. Tegnap kötöttem 2 éves hűséggel 1GB-os netre a Pannonnál. Azért 1 GB, mert csak mailezésre kell, meg utazáskor híreket olvasni.
2000Ft, meg nem olyan vészes, akkor sem ha éppen nem használom. Legalábbis azt hittem, hogy ez így fog működni.
Aztán hazahoztam a modemet, feltelepítettem, minden ment rendesen, böngészgettem kicsit, meg kb 40 percet voltam MSN-en, amikor a Connection Manager forgalommérője 250 MB-ot mutatott. Kicsit soknak tűnt, de nem foglalkoztam vele. 1 perccel később jött az email Pannontól, hogy elértem a 800 MB-ot(forgalommérő 250-en) 5 perccel ezután újabb üzenet, hogy 1 GB-on túl vagyok, innentől 6 Ft/MB. Írtam nekik mailt az ügyfélszolgálatra, de persze kussolnak. Ilyenkor mi van? Netezzek nyugodtan, mert csak tévedés volt, vagy tegyem széfbe a modemet, mert rámegy a gatyám is erre a "csodára"?

"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."

(#2044) Brutális eb válasza For357y (#2043) üzenetére


Brutális eb
addikt

Amíg a dolog nem tisztázódik addig modem elrak.
Ezeknél semmi sem biztos.Lásd ezt a topikot.

E-mail halott telefon vagy papír alapú levelezést ajánlom. :(

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#2045) Esmein válasza For357y (#2043) üzenetére


Esmein
nagyúr

Emailre is, mint minden írásbeli megkeresésre 30 napos az átfutás.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#2046) zoo8800 válasza For357y (#2043) üzenetére


zoo8800
veterán

Esetleg DU Meterrel tudod ellenőrizni a valós adatmennyiséget.

rip and tear, until it is done

(#2047) Viktor0610 válasza For357y (#2043) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Azért jelzett korábban, mert az első, tört hónapban az adatmennyiség is tört részben felhasználható. A leküldött SMS téves adatokat tartalmaz, csak a jelzett 80 és a 100% számít.

Nézd meg a PannOnline oldalán, mikor van számlazárásod, miután elérkezel ahhoz a naphoz, onnantól már a valós százalékokat és adatmennyiséget fogja mutatni a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2048) For357y válasza Viktor0610 (#2047) üzenetére


For357y
aktív tag

Köszi, ezt konkrétan hogy tudom megnézni?

@zoo8800: Köszönöm, jól fog jönni. :)

[ Szerkesztve ]

"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."

(#2049) Viktor0610 válasza For357y (#2048) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Miután regisztráltál a PannOnline oldalán, az oldalsó menüből válaszd a Számlainformáció és befizetés lehetőséget, majd kattints a mobilinterrnet száma melleti Tovább gombra, itt az "Ügyféladatok:" részen az utolsó sor lesz a lényeg: "Számlazárási időpont: Minden hónap xx. napja"

Samsung Galaxy A54

(#2050) For357y válasza Viktor0610 (#2049) üzenetére


For357y
aktív tag

És milyen regisztrációt csináljak? Ügyfél szintűt, vagy kártya színtűt?

"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.