Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) dezur


dezur
csendes tag

Figyelem a pannon mindenkinél jobban tudja, hogy milyen programokat használtok. Velem az ügyintéző megpróbálta elhitetni, hogy torrentet vagy valamilyen fájlcserélő programot használtam egy frissen telepített oprendszeren. Biztos ez az első dolog, amit ilyenkor telepítek... Még az automatikus frissítést is egyből letiltottam. :R

(#1502) nyafika


nyafika
csendes tag

Sziasztok!

Úgy tűnik működik a szerződésbontás, ma küldték nekem is a választ a december 15-én elküldött levelemre. Fényezik magukat egy oldalon keresztül, ők nem sértettek meg semmit, ennek így kell működni, és természetesen én vagyok az, aki ejnye bejnye nem jól használt ezt a "cifranyomorúságot"! A levél végén pedig felajánlja,- bár szerinte nem kellene megtennie-, de mivel az egyedi ügyfélkezelési csoporthoz írtam levelet, vigyem vissza a lomokat, és kötbér nélkül megszüntetjük csodálatos kapcsolatunkat egymással.Ezzel én élek holnap, és visszaviszem a rendkivűl buta (de legalább önmagával elégedett) vállhuzogatós ügyfélszolgálati hölgynek a cuccot, aztán mivel még mindig jó kedvemben vagyok ettől az egésztől,-és talán még havi díj fizetésére is akar majd engem kényszeríteni, (de felőlem a végrehajtót is küldheti tőlem akkor sem látnak egy vasat sem) lehet hog a nyakára tekerem a kábelt. De végre megszabadulok tőlük, és este szakításunk örömére pezsgőt bonthatok! :C
Tehát rajta emberek, írkáljátok a leveleket, talán még nem késő!!!!!!!!!!!!

(#1503) buta voltam


buta voltam
csendes tag

Bocs a kíváncsiskodásért.
De akinek már válaszolt a pannon, azoknak mit irt?
Hogy lehetett megszüntetni a szerződést, mennyit kellett fizetni?

(#1504) Viktor0610 válasza buta voltam (#1503) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Eggyel visszább írta nyafika (illetve biztosan többször előfordult már ilyen beírás a topikban), hogy mit írt neki a Pannon.

A fizetendő összeg a hóközi számla. Más nincs.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T

(#1505) buta voltam válasza nyafika (#1502) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Boldogan olvastam a leveled, remélem nekem is ezt írják.
Én is szívesen bontanám már velük a szerződést! :C

(#1506) buta voltam válasza Viktor0610 (#1504) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Igen, kösz.
Nem olvastam el az előző írást, csak beírtam.
Remélem nekem is ezt írják.
Akkor én is pezsgőt bontok.
Pannonos a telefonos is, de azzal nem volt soha gondom.
Az internetük valahogy nem jön be nekem.
Az ilyet csak internyetnek tudom hívni :DD
Most mértem ismét le 27 kbps, fel 24 kbps.
Alig lehet használni, naaaagyon lassú :(

(#1507) apamacska


apamacska
csendes tag

Csoda :)) 19.00 kor felgyorsult hihetetlen :DD demedig :W

(#1508) SztiviVander


SztiviVander
őstag

Na nekem is megjött a pannon válasza a december 7-én írt panaszra (január 7-én válaszoltak, és persze hova küldték? neeem nem a levelezési címre hanem az állandóra...).
Valszeg egy előre gyártott sablon van már erre, és csak az elején beírják hogy mi volt az illető panasza amire válaszolnak. Azt írják, -ez a legjobb- a pannon a jogszabályi lehetőségekkel élve lassított és hogy azért tartott számlazárásig mert nem tudják tömegesen feloldani ha már nem veszélyeztetek.
Ezzel csak két dolog a bibi:
1. mint itt írták többen az EHT (elektronikus hírközlési törvény) szerint a szolgáltató nem lassíthat le a hjálózata védelme érdekében "extrém használat"-ra hivatkozva (nem definiált mi az extrém)
2. az ÁSZF szerint a veszélyeztetést követően fel kell oldania, az nem lehet magyarázat a hetekig tartó korlátozásra hogy nekik erre nincs technikai hátterük (illetve január 11-től már korlátozhat hónap végéig az ÁSZF szerint, de ez továbbra is törvénysértő mivel nincs definiálva mi az extrém amiért korlát jár).

A végén természetesen nekem is közlik hogy mivel ők valójában kurvajófejek így elengedik a kötbért (amit szerintem 14 hónap alatt bőségesen visszatermeltem már nekik) és felbonthatom a szerződést.
Kíváncsi vagyok a második levelemre -amit december 27-én írtam és amit január 7én sikerült egyáltalán az egyediek felé továbbítani- mi lesz a válasz. Abban ugyanis már az 5GB-os csomag sávszélesség korlátozása miatt írtam egy szívhezszóló levelet és amiben megmondtam hogy én ezért nem fizetek, megszegik a szerződést innentől nincs mit követelőzniük. De szerintem arra totál ugyanez a válaszlevél fog jönni. Nembaj, majd a GVH megb*ssza őket, de ebből sajnos mi nem látunk egy fillért se. Az igazságos az lenne hogy a versenyhivatal egy jogerős bírói döntés alapján (aminél fellebbezésnek -és ezáltal a per évekig elhúzásának- helye nincs) kötelezné a pannont kártérítésre az előfizetőkkel szemben. De ehhez nem lakunk eléggé nyugatra sajnos.

Szerk:
Ja a GVH-tól is jött levél (vagyis egyenlőre csak az értesítő), de mivel ajánlott így majd csak holnap megyek be érte. Kíváncsi vagyok ők is sablonból dolgoznak-e :)

[ Szerkesztve ]

(#1509) apamacska


apamacska
csendes tag

:W Nos edig tartot kb 10MB letőltréséig :W

(#1510) apamacska


apamacska
csendes tag

:W Mostanra szinte megált 1 2kb :W

(#1511) fecoka91 válasza Mopar426 (#1500) üzenetére


fecoka91
tag

Nem tudom de asszem te írtál választ Mopar arra amit írtam hogy a pannon dinamikusan lassítja a letöltési speedet....
nos nem tudom mi lehet az igaz... de egy feltevés volt amiben az volt hogy délután kevesen neteznek, este meg többen. így hát csináltam most egy speed test-et most

[link]

íme több mint 2mbit
1,5giga 7nap alatt és no korlát :D

[ Szerkesztve ]

http://alte.kaktusz.net Gyertek regizni, nagyszerű torrent tracker! sok torrentel! nem bánod meg ha reggelsz! ;)

(#1512) nyafika válasza buta voltam (#1505) üzenetére


nyafika
csendes tag

Kitartás, és mindenkinek sok-sok szerencsét!!!!!!!!! Akik pedig ide írtak nekik köszönöm, legalább volt lehetőségem erőt meríteni valamiből, és nem adtam fel.....Ezért írtam le én is a tapasztalataimat. :K :))

(#1513) Mopar426 válasza fecoka91 (#1511) üzenetére


Mopar426
tag

Nem, nem én írtam arra választ.

Hope for the best, plan for the worst!

(#1514) fecoka91 válasza Mopar426 (#1513) üzenetére


fecoka91
tag

okés, akk Sztivi volt :))

http://alte.kaktusz.net Gyertek regizni, nagyszerű torrent tracker! sok torrentel! nem bánod meg ha reggelsz! ;)

(#1515) SztiviVander válasza fecoka91 (#1514) üzenetére


SztiviVander
őstag

jelentkezem! én voltam! :D

(#1516) SztiviVander


SztiviVander
őstag

http://index.hu/politika/bulvar/bank090113/
Ez viszont NEM én voltam! Én még ekkor dolgoztam! Szerenecsére, különben lehet engem is letepernek a jófej rendőrök hogy "namostaztán megvagyóteg*eci!" :) Kár hogy a pannon nem bank is egyben, akkor talán kirabolnák néha őket is :D

(#1517) Tom1939


Tom1939
őstag

Leadtam a modemem. Hivatalos bemutató teremben nem engedték, vissza kellett pont oda vinnem ahol vettem (20 km)... A rendszer rámterhelte a kötbért. Csak manuálisan megy minden pannonéknál... Kötbér tehát megúszva, közlik hogy tartozom 12 ezer valamennyivel. November 30-án kötöttem, december 8-án jött a korlát, december 12-én mondtam fel, dec. 30-ig használtam nagy ritkán, január 9-én írták kegyesen hogy elengednek. Ja, ki kell fizetni ám a teljes 2. hónapot is! Sok szerencsét nekik. A szerződészerű teljesítésük szívesen kifizettem (a korlátig), aztán semmit. A korlátos időszakban engem ért kár legalább eléri az Ő szolgáltatásuk ellenértékét. A 2. hónap kiszámlázása már sima pofátlanság.

(#1518) SztiviVander válasza Tom1939 (#1517) üzenetére


SztiviVander
őstag

És azt ott helyben kellett (volna) befizetni? Vagy elengednek simán és utólag küldenek számlát?

(#1519) Viktor0610 válasza SztiviVander (#1518) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A szerződés felbontásának feltétele, hogy az elkészült, de be nem fizetett számlákat a helyszínen kifizesse az ügyfél.
Persze, ez nem feltétel akkor, ha manuálisan történik meg a szerződés felbontása.
Persze, kötelezni nem szoktam az előfizetésüket megszüntető ügyfeleket a számláik kifizetésére.

Xiaomi 13T

(#1520) SztiviVander válasza Viktor0610 (#1519) üzenetére


SztiviVander
őstag

f@sz@. mert én nem csinálok segget a számból. megmondtam hogy olyannak aki megszegi a törvényeket, a saját ászf-jét, és nem hajlandó szolgáltatni bizonyíték nélküli műindokokkal annak egy fillért se fizetek a nagy semmiért cserébe. itt a hivatalos levél ami bizonyítja hogy szerződést szegtek, innentől pereljenek be egészen nyugodtan :)

(#1521) Tom1939 válasza Viktor0610 (#1519) üzenetére


Tom1939
őstag

Igen, hivatalosan be kellene fizetni. Szerencsém hogy a kötbér kiterhelés miatt leveleznie kell az üzletnek és a központnak. Különben be kellett volna fizetni. Így kaptam egy papírt hogy a .. számú kötbér elengedés alapján leadtam a modemet. És így nem fizettem semmit.

Egyáltalán nem mindegy hogy nekem kell követelnem vissza 10 ezret, vagy a Pannon követel 12 ezret rajtam. Azért találták ezt így ki... Nem nagyon éri meg megőszülni a szemétségükön egy tizesért. Ezt ők pontosan tudják (Ki fog hónapokig levelezni és esetleg évekig perelni emiatt?).

Így viszont ha kiküldik a csekket kapnak egy térivevényes választ, hogy csak a szerződésszerű teljesítést kivánom kifizetni. Gondolkozom rajta, hogy ebben a levélben kérjek e tőlük kártérítést szerződésszegésűk miatt :) Ezután már náluk pattog a labda. Egy fizetési meghagyástól sem fogok megretteni, szépen ellentmondok. Csak ciki lenne nekik ebben a témában egy nyilvános per. Főleg ha addig elmeszeli őket egy hatóság.

(#1522) Mopar426


Mopar426
tag

Na itt a levél amit a GVH-tól kaptam.

[ Szerkesztve ]

Hope for the best, plan for the worst!

(#1523) Mopar426


Mopar426
tag

A másik oldal lemaradt. Pótolom:

Hope for the best, plan for the worst!

(#1524) isti35


isti35
csendes tag

Sziasztok már rég irtam kb 1hete,de olvaslak benneteket,kinek mire sikerült jutni.Nekem még semmire azon kivül,hogy ismét bekorlátoztak:Veszélyeztettem a rendszerüket ugy,hogy be sem volt kapcsolva a gép.Reggel megnéztem az emailokat utána meló lakásban senki este meg korlát.Hát van valami rendszerük!!!!
Az ügyintézö képes a pofámba hazudni,nekem 28.án levették a korlátot,mondom ja jan 6.án.1hetet tudtam használni most 27.ig korlát.Hát én nem fizetek csak 1 hetet.
Az lenne a kérdésem aki irt ezeknek mindenkit elengedtek?

(#1525) crue


crue
őstag

Kedves sorstársak! Jelentem, hogy tegnap nekem is is sikerült megszabadulnom a kék b*zivirágtól. Jött a levél, amiben két oldalon keresztül ecsetelték, hogy ők mennyire nagyon f*szagyerekek egyébként, de az utolsó sorokban ott volt a lényeg: mehetek és nagyon sajnálják. Mentem is rögvest. Szóval kitartás annak, aki szabadulni próbál!

(#1526) mobilstephan


mobilstephan
csendes tag

Hello, ha egy szöke felveszi a telefont valószinüleg Romániában egy Call Centerben ül és a választ, amit Neked kell hogy adjon kikeresi a PC-ben. Amit ott nincs, pl. korlátozás mennyisége, nem tudja megmondani, mégha a fejed tetejére is állsz.

Az átvágás egy magyar specialitás, ne is próbálj ellene semmit tenni, ök mindég mindent jobban tudnak :DD Ha nagyon csodálkozol, köss az UPC-vel egy szerzödést, ott megélheted, hogy a banki átutalásaid nyomtalanul eltünnek. Kapsz még egy fenyegetö levelet is, ha nem fizeted be ujra amit már befizettél, lekapcsolják az internetedet 3 napon belül. Aztán még jön a késedelmi dij hozzá. Az hogy már hónapokkal ezelött átutaltad a pénzt, senkit nem érdekel. Bizonyitgasd csak, majd kapsz egy ujabb szemtelen fenyegetést. Ez az aktuális kép Magyarországról :P

(#1527) SztiviVander válasza Mopar426 (#1522) üzenetére


SztiviVander
őstag

nekem is ugyanez jött :)

(#1528) kribor1


kribor1
csendes tag

Örömmel jelentem, hogy ma megjött a levél, kötbér nélkül elengednek. Ma le is adom a szutykot.
Köszönöm nektek a tanácsokat.
Viktor! Köszönöm az 1. pontot, kicsit módosítva a taktikát, de alapvetően ez tényleg működik.
Csak nem szabad indulatoskodni.
:DD :DD :DD

(#1529) safranek50


safranek50
csendes tag

"Tisztelt ...... Úr!

Hivatkozva a mai napon történt telefonos egyeztetésünkre, valamint a 2008. december 29-én történt telefonos ügyfélszolgálatunkkal folytatott beszélgetésre tájékoztatom, hogy egyedi elbírálás alapján engedélyezzük Önnek, hogy a 20 ....-....-es GSM számmal kötött Mobil Internet előfizetését kötbérek terhelése nélkül felbontsa.

Kérem, hogy az ügyintézéshez fáradjon be a vásárlás helyszínére (...................... .........,...........3.), a kapott adatátviteli eszközt annak minden kapott tartozékával együtt vigye magával, a beazonosítás végett kérem továbbá, hogy személyi igazolványa, valamint lakcím-igazoló kártyája legyen Önnél.

Remélem sikerült megfelelő megoldással szolgálnunk kérésében.

Tisztelettel,

...............
Pannon
Ügyfélkapcsolati osztály
Egyedi igénykezelési csoport"

Ehhez csak annyi tennék hozzá, hogy jovoltotokból sok okos mondat állt rendelkezésemre, amelyek - kissé ingerült felhangon történt - előadása igen hasznos volt, (még a gyomofekélyem is elmúlt ezidőre :) ) még öndicsérő levelet sem kellett olvasnom. Köszönöm nektek, s ha lesz új Net, jövök s szorgosan olvaslak Benneteket, s fenne hirdetem:
CSAK PANNONT! NE!!
Igaz, egyik kutya másik eb.

(#1530) fecoka91


fecoka91
tag

Sziasztok!! látom mindenki itt dicsekszik h elengedte a pannon.. :DD

nos hát most én is ezt teszem mivel ma kaptam meg a levelet melyben azt írják hogy ködbér mentesen bonthatom a szerződésemet :D :C :C
végre egy nagyszerű hír :P

akinek nem ment eddig az próbálja meg az ászf változás miatt. talán az bejön..
de amúgy sztem azért engedik el sorjába az embereket mivel tudják h nagyon sárosak..

mindenkinek további szép napot :))

Tudjátok mennyire boldog vagyok?! Nagyon! :DD :DD :DD :DD

http://alte.kaktusz.net Gyertek regizni, nagyszerű torrent tracker! sok torrentel! nem bánod meg ha reggelsz! ;)

(#1531) safranek50 válasza fecoka91 (#1530) üzenetére


safranek50
csendes tag

Bocs.
de semmiképpen nem büszkélkedtem, mintsem inkább - szurkolva a többi sors -és "megszivatott" netestársnak - tájékoztatásul jeleztem, mivel s hogyan "sikerült" +szabadulni eme - egyébként ha jól működne, még jó is lenne - találmánytól.
Korom miatt nem vagyok naiv, még a BBS-es korban kezdtem, de! ma! ezt! megérve, azt mondtam NEM!

S amikor ezt látom

igaz akkortájt nem volt ilyen hiper-szuper , de senki nem mondott olyat, hogy üptre korlátoznak, ha nem tetszik a frizurám......
Sokan írjátok és igy igaz: Először megcsinálni, aztán eladni.
Ps.
Mindezt összesen 11' alatt "sikerült" ide"varázsolnom" közben 4x ledobott.
Hát ennyi

[ Szerkesztve ]

(#1532) Jamby18


Jamby18
senior tag

Igaz T.Mobilos vagyok,de megkérnék mindenkit segítsen vagy mondjon valami ötletet.
NAGY BAJ VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :O :O :O :O :((( :((( :((( :(((
Megjött a számla 278404eft jól látjátok!!!!!!!!!
Nem értem miért korlátlanra váltottam 2008.dec.5 erre kijön ez.kicsit fel van bszva az agyam,ez lehetetlenség
Hogy nyugisan gondolkozzak.
1.Vagy elírás.
2.Vagy nem váltották át az 5GB csomagról a korlátlan adat opciót,de akkor azt nem értem,mert volt nyáron ilyen,hogy túlléptem és lekapcsolták mert 10eft volt már a számla.Itt meg nem???vagy mi?????
Holnap bemegyek és megkérdezem,mert mi ezt a számlát biztos hogy nem fogjuk kifizetni.

(#1533) tucci válasza Mopar426 (#1523) üzenetére


tucci
csendes tag

Üdv.Én a Nemzeti Hírközlő Hatóság hoz tettem bejelentést.2008.12.23-án.
Amennyiben van fejlemény közzé teszem.
Annak meg örülök,hogy GV is végre elkezd foglalkozni ezzel a felháborító eljárással amit a
/pannon/ tesz.

(#1534) apamacska


apamacska
csendes tag

Javasolnám irjon mindenki panaszos levelet a problémárol rádióknak tévének hirszerkesztőknek ahova csak lehetséges felhivjuk a figyelmet! Valaki előb utob felfigyel és jókis szaftos riportok lesznek és töbeket nem tudnak becsapni.Én elkeztem de egy fecske nem csinál nyarat.Irjatok sorstársaknak őkis csatlakozanak!!! :C

(#1535) SztiviVander válasza apamacska (#1534) üzenetére


SztiviVander
őstag

próbálkoztunk mi már mindenfelé de úgy tűnik a nagy médiáknak nem érdekük védemi az embereket egy (esetleg nekik is szolgáltató) céggel szemben.

én arra gondoltam, mi lenne ha egy szépen megírt és jópofa egységes A4-es szórólapból oszogatna minden károsult a szabadidejében a jóóó forgalmas pannon boltok előtt. lehetőleg ne a partner üzletek, hanem a pannon nagy saját üzletei előtt. elvileg a szórólapozás nem tilos. mive nem lesz rajta hazugság így nem perelhetnek be sem. így az igazi célközönség, aki menne be előfizetni fordulna vissza az ajtóból. jó nagy betűkkel a lényegek ráírni pár mondatban, alatt meg kisebb betűkkel érthetően kifejtve hogy mi miért és hogyan. ha ki akarják fizettetni velem az ászf ellenes korlátozásuk alatti időszakot is. akkor tuti beígérem hogy a hétvégéimet feláldozom a pannon bolt előtti szórólapozásra :)

(#1536) szabaca válasza Jamby18 (#1532) üzenetére


szabaca
csendes tag

Kedves Jamby18!

Én tegnap kötöttem a t-s internetet, eddig pannonos voltam, felmondása folyamatban, és kifaggattam az ügyintézőt a korlátozásokról stb. végülis lényeg, hogy nincs korlátozás, csak max ha sokan vannak a hálón lassabb lesz. Viszont a lényeg, ha valaki p2p-t használ (a t-sek ki tudják szűrni) azt kiszámlázzák pluszként (de csak az 5 giga feletti részt, 5 Gbig azt csinálsz amit akarsz), ami azt jelenti, hogy 10 Ft/mega = 10.000 Ft/giga, vagyis te kb 27 gigát töltöttél p2p-n.

Legalábbis egy magyarázattal több van mostmár, de lehet persze a t-mobile tévedése is.

(#1537) SztiviVander válasza Jamby18 (#1532) üzenetére


SztiviVander
őstag

hát izé. nem nagyon nyilatkoztál arról hogy milyen tételként szerepel ez a 278e. mert ugye rajta van a számlán, hogy pl "GPRS adatforgalmi díj: 0,01Ft/kb 27.800.000 Kb 278.000 Ft" vagy valami hasonló.
ha elolvastad a T ászf-jét, vagy esetleg utánanéztél mikor előfizettél hogy mi az amit szabad és mi az amit nem, és semmi olyat nem csináltál amit nem szabad akkor valszeg elírás és nem kell kifizetned.
DE. Ha valóban a T-nél az a kikötés hogy a korlátlan opcióval 5GB-ig lehet csak p2p (előző hozzászólóra támaszkodom) felette pedig 10Ft/MB árat számláznak ki, te pedig csináltál 27,8 + 5GB (annyit lehet ugye) p2p adatforgalmat (a feltöltés is számít), akkor pedig biztos hogy ki fogják fizettetni veled, ekkora összeget meg pláne. max ha nagyon sírsz akkor valszeg kapsz kb. 12 havi részletfizetési kedvezményt. ha jogos a követelés, akkor szinte kizárt hogy elengedjék a tartozást. kollegám nemrég valami 30e-es számlát csinált magának mert aszitte a céges előfizetésen lévő net korlátlan (hogy honnan vette passz) közben meg valami 10MB-os vagy 50MB-os csomag volt, felette szintén ilyen horror 10-15Ft/MB volt a díj. Ki kellett fizetnie...

azt már rég tudja mindenki szerintem hogy olyan mobilnet aminek nem csak a neve korlátlan, nem létezik.

(#1538) ottoyes válasza Jamby18 (#1532) üzenetére


ottoyes
senior tag

Minek várni?Ügyfélszolgát csörgesd meg,hogy mivan..

Ottoyes

(#1539) kribor1


kribor1
csendes tag

Tegnap sikerült elválni Pannitól.
Remélem ti is megkapjátok a levelet, melyben fényezi magát Pannika, emagyarázza, hogy mire való a netje tulajdonképpen és biztos én vagyok a gonosz ügyfél, hogy nem úgy használom a netet, mint az ő általa megálmodott átlag net júzer és az ügyfélszolgálat engem félretájékoztatott vagy esetleg félre értettem. :Y Kiemeli, hogy ő nem hibás :U , és jön egy csavar hirtelen: tekintettel a levelemben leírtakra mégis elenged. Ha nem hibás akkor miért is? De az a lényeg, hogy kimondták a válást! :C
Én a félretájékoztatást támadtam meg, erről nem szól a levél...
Ha vásárlás előtt ilyen szépen tájékoztattak volna, hogy mi a Panni net, az korrekt lett volna, bár akkor nem kötöm meg a szerződést.
Tegnap megkérdeztem az eladó hölgyet (viszonteladó) hogy mikor korlátoznak, a válasz p2p alatt.Még mindig nem tudja!

Mikor még volt Pannon netem, felhívtam a 1220-at, hogy a Skype korlátozó ok-e?
Valószínűleg igen -jött a válasz- ez egy VESZÉLYES alkalmazás.
Megkérdeztem, hogy ha limitálom a beszélgetés idejére a sávszélt, akkor lehet-e?
Várjak türelemmel, mindjárt megkérdezik a technikusokat.
Várok és jön a válasz: nem tudják, de érdemes lenne kipróbálni! ???? Az én kontómra - kérdezem? "Nem tudok önnek mit mondani uram" Komoly csapat, könnyű más f****-val verni a csalánt.

Sok sikert és mégegyszer köszönöm!!!

[ Szerkesztve ]

(#1540) Mopar426 válasza szabaca (#1536) üzenetére


Mopar426
tag

"Viszont a lényeg, ha valaki p2p-t használ (a t-sek ki tudják szűrni) "

Szerintem meg nem tudják kiszűrni! Max p2p-re utaló jellemzők alapján tudnának szűrni, viszont arra meg nem elég, hogy az alapján teveled pénzt fizettessenek ki.
UPC is szűri a torrentezőket tudom mert barátnőmnek is UPC előfizuja van és töltök nála ezerrel. Viszont ők se tudnak pontosan mindent szűrni mert néhány torrentet észrevesznek és szűrnek néhányat meg nem. ( T-nél sincsennek csodák )
Ezzel arra akarok kitérni, hogy mivel nem tudja pontosan megmondani ezért nem is számlázhat saccra.
Ha fizettetnek valami többlett összeget az más indokból lesz.
Aztán lehet nem így van de szerintem sanszos!

[ Szerkesztve ]

Hope for the best, plan for the worst!

(#1541) mittudomén69


mittudomén69
csendes tag

hát, ez szerintem is butaság, hogy file-cserélést kiszámlázzák pluszba. főleg, hogy egyáltalán joga nincs egyik szolgáltatónak sem, hogy vizsgálja részletesen a kapcsolatot. a p2p maximun úgy észlelhető, hogy egy időben megy le is, meg fel is a cucc, sokáig. ez viszont nem bizonyíték, mert ilyet lehet generálni pl. torrent nélkül is. úgyhogy én csatlakozom az előttem szólóhoz, ez alapján tuti nem tudnak rászámlázni senkire, mert ezt a dolgot nem lehet bizonyítani, ha meg mégis, az azt jelentené, hogy figyelnek komolyan, de az meg nem jogszerű.
én inkább látom reálisnak azt, hogy valami adminisztrációs hiba miatt van ez, vagy el lett szúrva valami a megrendeléssel. plusz csatlakozom a másik előttem szólóhoz is, ha a követelés jogos, azt lehetőségeikhez mérten keményen be is fogják vasalni.

[ Szerkesztve ]

(#1542) Jamby18 válasza Mopar426 (#1540) üzenetére


Jamby18
senior tag

Mindenkinek bocs a kellemetlenségekért,most jöttem haza bementem a legközelebbi üzletükbe.Telefonálgattak és elvileg nem volt rátéve a korlátlan adat opció.Bocsánatot kért és elkérte a telószámomat fel fognak hívni,hogy akkor mennyit is kell fizetnem(mármint havidíjat).A múlt hónapit és az e hónapit is máig TÖRLIK.
Úgyhogy örülés van.
Mindegy kíváncsi vagyok ha hívnak mit mondanak.
De,hogy mindenki mást mond azt nem értem.Ilyen jogon ha haveromnak átküldök MSN-en 1-2Gb zene pakkot az is p2p mert felhasználók között folyik az adatforgalom,na ne már.

[ Szerkesztve ]

(#1543) Jamby18


Jamby18
senior tag

Más. Decemberben küldtem nekik emailt válaszuk itt.
Tisztelt .............. kedves Előfizetőnk!

A korlátlan meghatározás az adatforgalomra vonatkozik. Az adatforgalmat és a kapcsolat idejét nem korlátozzuk, normál használat mellett a sebességet sem.

Amennyiben az adatforgalom a T-Mobile szerverétől függetlenül, azaz a felhasználók között zajlik, akkor előfordulhat, hogy korlátozzuk a sávszélességet. Ha a korlátozás bekövetkezik, az a számlázási ciklus végéig tart, de ekkor is biztosítjuk az ÁSZF 18. számú mellékletében garantált sebességi értékeket, melyek jelenleg a következők:

Tehát ha torrentezel vagy bármilyen p2p- csinálsz és észreveszik KORLÁTOZNAK az előírt minimumra azt már nem is vesézem ki hányan közületek 15kb/s is torrentezik és azzal a kis adatforgalommal éjjel-nappal torrentezve is szép kis mennyiséget le lehet szedni.
DE nekem nem történt meg a korlátozás decemberben se....

(#1544) pintyo68


pintyo68
csendes tag

Helló mindenkinek már rég írtam a fórumba csak azt szeretném tudatni hogy,megjött a pannitól a felmondó levelem

[ Szerkesztve ]

(#1545) SztiviVander válasza mittudomén69 (#1541) üzenetére


SztiviVander
őstag

hát ez azért nem egészen így van. a torrent egyedi csomagokat generál amit bizony tök eccerű kiszűrni/kiszúrni. próbáld ki, tegyél fel egy ethereal-t (vagy most már wireshark) és monitorozd a saját kártyádat miközben torrentezel. fogsz látni egy csomó "Torrent..." kezdetű csomagot :) kivéve ha titkosított torrent protokollt használsz (de ilyenkor csak szintén titkosított protokollt használó seedertől tudz tölteni amiből sokkal kevesebb van), ez esetben a csomagról nem lehet megmondani mi az, az pedig hogy 1024 feletti portokat nyitsz még nem jelenti azt hogy torrentezel. bár amikor van 500 konneksön az azért már több mint gyanús :) aztán próbálkoznak egyesek proxykon meg tunneleken át de az is meg lehet fogni. a legjobb amikor valaki egy nem korlátozott szerven torrentezik, majd arról http-n áthúzza magának a sokgiga letöltött cuccot. na azzal nehéz mit kezdeni... valszeg ezért is írta nekem pl. a levélben panni hogy az FTP is veszélyes alkalmazás, amit meg is értenék mondjuk 20-30GB felett, főleg ha ezt számszerűsítenék is, és nem az lenne hogy lejött egy 15MB-os driver ftp-ről, na ez akkor legyen extrém meg veszély aztán 3 hétig nuku net.
szóval visszatérve, simán lehet logolni a torrentet, bár én inkább a kiszűrésére törekszem, olyan igény még nem volt hogy hadd menjen a torrent de logoljuk és legyen róla riport. mondjuk nem is mobilgengszter cégnél dolgozom :D
valószínűleg T a p2p alatt a fájlcserélő (torrent, dc, emule, stb.) alkalmazásokat érti és nem az msn-t vagy a skype-ot (az is p2p de nem 500 szálon megy le-fel az adatforgalom hanem 1-2-n, azért az nagyon nem mindegy).

(#1546) mittudomén69 válasza SztiviVander (#1545) üzenetére


mittudomén69
csendes tag

az addig oké, hogy csomag alapon követhető, csak azt is érdemes figyelembe venni, hogy a hatályos törvények értelmében erre egyik szolgáltatónak sincs joga :K

(#1547) buta voltam


buta voltam
csendes tag

Írtam a panonnak december végén, kértem a szerződésem felmondását mint ti is.
De közben is hívogattam az ügyfélszolgálatot mer rossz az internetem, most is naaagyon rossz.
Erre ma felhívott valaki /azt mondta pannontól van/ t mobilos számról.
Gyanús nekem, hogy mióta van a pannon technikusoknak T mobil telefonuk.
Mondta megnézik a gépemet, csinálnak mérést, mennyi a sebesség.
Mire haza sikerült érnem már hívott is hogy nem jó nekik ma, holnap reggel jó-e nekem. Közöltem vele holnap is dolgozok munkaidőben, illetve hétvégén más programot szerveztem.
Szerintetek ez mit jelent?????
Most már nem mondják fel a szerződéseket, hanem ki akarják vizsgálni???
Sajnos csak az a baj hogy én nem bízok már bennük az internet terén, a telefonos szolgáltatásukkal nincs semmi bajom az naaagyon jó.

(#1548) isti35


isti35
csendes tag

Sziasztok nekem is sikerült megszabadulni tölük megjött a levél,azt irják ők nem hibáztak én vagyok a netkaloz.A lényeg,hogy ködbér nélkül bontanak.Mivel 27,-én van zárásom 26.áig csak töltök.Aztán megkapják a szemetüket meg persze a család és a cég telefonokat is felmondom.Akinek még nem sikerült sok sikert kitartást.Valami van ezzel a céggel,hogy simán elengedik az embereket.

(#1549) Viktor0610 válasza isti35 (#1548) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Gondolom, belátta a cég, hogy sokat akartak, ezért engedik el azt, aki menni (szabadulni) akar.

Xiaomi 13T

(#1550) buta voltam válasza Viktor0610 (#1549) üzenetére


buta voltam
csendes tag

Hogy érted azt, hogy sokat akartak?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.