Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz oregpaca #3125 üzenetére
Még egyszer: a pihenő idő korlátozásán és beosztásán van a hangsúly, nyilván kell pihenni, nem mondtam, hogy nem, eleve a 4 perces blokkból 1p kötelező pihenő. Meg ha úgy érzed, hogy nem megy, leteszed a 3 perc közben, de az lenne a cél, hogy végig told, és annyit, amennyi megy. Ha szabályosan, koncentrálva (ahogy kéne) csak 3 fokig megy, akkor addig megy 3 perc alatt.
francois72: azért nem kell túlmisztifikálni, minden kettlebellel lehet edzeni, csak van, ami esetleg jobban kézre áll, valakinek jobb vele nyomni / swingelni, de néha érdekes lehet pont egy másmilyent kipróbálni is. De nem mondanám, hogy nagyon fontos lenne, csak ha van lehetőség, akkor nyilván próbálunk válogatni.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3132 üzenetére
Dobd fel ide, aztán jól megvéleményezzük, szerintem nagyon nem lehet mellélőni, bár persze kérdés, hogy mi a cél, jelenlegi edzettségi szint, stb.
-
harry
veterán
Emelkedik az ismétlés szám, mint a létra fokai.
1 ismétlés bal oldalt, 1 jobb oldalt.
2 ismétlés bal oldalt, 2 jobb oldalt.
Stb.
Ha azt mondjuk, hogy '5-ös létra', akkor bizony végig kell járni: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 ismétlés, ami így összesen egy oldalon 15 ismétlést jelent.Vagy mint a festőknél, létra tetején állva kell csinálni a gyakorlatot, mialatt körbemászkálsz a szobában
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Olcsóbban kijött, mint venni valahonnan egy 48-ast? Néha van kifutó/akciós, de igaz, hogy elég ritka... Kép nincs róla?
Edzés: nekem most ritka sz..rul ment, kedv sem volt, a nyomások sem mentek. Igaz az is, hogy nem Ervin tartotta mert most nem ért rá, ilyenkor nyilván mindig más egy kicsit az edzés üteme (főleg, hogy kezdők is voltak). Ilyenkor látni, hogy amúgy milyen flottul és dinamikusan zajlanak az események, valahogy pörgősebb, és így nekem is jobban megy. Aztán lehet csak bemesélem magamnak, mindegy is, remélem holnap már nem fogok szerencsétlenkedni.
Snatch: sokat kell gyakorolni, idővel rá lehet érezni a megfelelő ütemre, mikor nyújtsd ki a kezed, hogyan nyúlj alá, miképp csapódjon, hogyan húzd le, stb, így emiatt nem kell aggódni, de az is igaz, hogy eleinte elég lehet egy kisebb súly is. Fontos, hogy itt tényleg sok csípőt kell beletenni, különben biztos nem megy elég magasra, karból meg ezt nem lehet megoldani.
Hozzáteszem, nem nyújtott kar: mikor mellmagasságba ér a golyó, hátrahúzod a könyököd, majd 'aláboxolsz', így a fenti pozícióba már átfordulva érkezik, és nem üt. (Bár lehet csak az egyszerűbb leírás miatt írtad így, mindenesetre gondoltam ez fontos lehet).[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz EQMontoya #3173 üzenetére
Vikinger nem rossz, bár a normál buci nekem pici, az XXL-es már aránylag laktató.
De akkor inkább Marika néni, a Mester utcától nem messze, ott is vannak komoly dolgok, egy hasonló kaliberű Béke burger megvan egy ezresből. Itt is van ilyen brutál burger, na de az tényleg másik dimenzió... [link] Bár lehet be tudnám tolni ha rákészülök... ki kell próbálni
Magicnél még nem ettem, de már hallottam róla.Ja, hogy ON is legyen Ma már jól ment az edzés, sikerült az 5db 4-es létra úgy, hogy közben nem tettem le, ami előrelépés. 1-1 létra kevesebb, mint 3p alatt megvolt (c&p&húzás). Tudom az 5*5-től még messze van, de ahhoz képest, hogy fél éve egyszer vissza kellett váltanom 20 ra, és a 5db 3-as létrával elégedett voltam, ez fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz EQMontoya #3176 üzenetére
Nagy étkűnek én sem nevezném magam, de ha evésre kerül a sor (mármint rendes étkezés, pl. vacsora), nem szoktam elaprózni, akkor együnk rendes adagot. Mondjuk ehhez társul, hogy napközben nem igazán eszek, bár a péksütikre könnyen elcsábulok
-
harry
veterán
válasz szike90 #3182 üzenetére
Nem, ugyanitt írtál neki, de tekintve, hogy 2.5 éve járt utoljára a fórumon, biztos nem is látja, akkor már inkább emailt írj, ha bízol benne, hogy ennyi idő alatt nem adta el...
Mod: illetve privátot, amiről kap értesítőt, ha még él a megadott regisztrált mailcíme (mert publikust nem adott meg).Más, PH-val kapcsolatban: ha már itt tartunk, nem tudom, ez miért volt jó, hogy nem tették be alapból publicba a regelt mailcímet, hiszen eddig ez volt a default
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Néhol azért elég elnagyolt, vagy nemtörődöm, vagy nem is tudom...
"A guggolás lenti pozíciójában, amikor a fenék résznél hajlik az alsóháti rész. Ez egy általános jelenség a kezdő súlyemelőknél, de még a haladóknál is, teljesen rendben van és természetes."
Szerencsére a szerkesztő megjegyzi, hogy ez nem teljesen így van, nem is értem, hogy lehet ilyet leírni egy cikkben.Meg nagyon preferálja ezt a lenti ponton rugózást, miszerint sebességnöveléshez ez jó, bár megemlíti, hogy erőnöveléshez meg az alsó ponton állítsd meg, én ezt mindig is így tanultam.
Arról sem igazán ír, mennyire mehet előre a térd, legyen egyenes a hát...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3202 üzenetére
Bemelegítés:
- ez a vállfeszítés inkább nyújtás, nem? Szerintem itt még nincs ehhez eléggé bemelegítve, és nem is szükséges edzés elején, csak a végén.
- csukló / kézkifordítás és láb esetében hasonlóképp. Inkább maradj a körzéseknél.
- amit még beletennék, az a fejbillentés előre-hátra, oldalra - valamint ugyanez a csípővel.
De a lényeg végül is, hogy átmozgasd magad, mielőtt súlyt fogsz, és ne nagyon nyújts hidegen. Nekem az előfárasztás rész sem szimpatikus, biztos nem sétálgatnék, amikor helyben is tudok edzeni De ez egyéni dolog, én máshoz szoktam.Bemelegítés súllyal:
- deadlift és halo jó, mi utóbbit úgy csináljuk, hogy 5 jobbra, 5 balra -> és ebből 2 kör. Mondjuk. De lehet egyesével is irányt váltani.
- érdemes swingelni is, mi mostanság 50-et szoktunk (10 kétkezes, 10 bal, 10 jobb, 20 váltott), de egy 20-as is elég lehet bemelegítésnek.
- pár felrántás&swing, felrántás&nyomás is mehet bemelegítésképpenMeló:
- TGU nem kezdő gyakorlat, ezzel óvatosan, az 5-5 szerintem sok, ha csinálsz, mindenképp lassan, minden pozíciót kitartva, felfeszítve, háttartásra figyelve. Első kör mehet súly nélkül is, hogy az útja meglegyen. Vagy akár később is, ha nem érzed a súlyt biztonságosnak. Szoktunk gyakorolni úgy, hogy egy cipőt rakunk az ökölbe szorított kezünk tetejére, amivel így egyensúlyozni kell, vagyis biztos nem lehet kapkodni.
- hot potato hogyan kapcsolódik a twisthez? Nem kell ezt ennyire bonyolítani...
- szélmalomból is szerintem elég 5-ös ismétlés oldalanként, 2-3 kör
- törölközős mókát rád bízom, én maradok a golyónál
- egylábas deadlift mehet ha stabilnak érzed, mi ezt bemelegítésnél szoktuk 10-10et
- létrák jók, ahogy írod van c&p (felrántás és nyomás), vagy simán nyomás létra is, utóbbi nehezebb talán, de más a kettő, lehet csinálni ilyet és olyat is.Igazából az egésszel kapcsolatban kicsit az az érzésem, hogy sok az "egzotikum" (egylábas deadlift vagy fűrész, krumpli, bottom up), amik érdekességek, de szerintem nem jó, ha ez szolgálja az edzés alapját, sokkal inkább az alap / egyszerű gyakorlatokra hagyatkoznék, swing, clean, guggolás, nyomás, snatch, tgu, malom, és ezek változatai.
És valahogy a bemelegítő / levezető részekhez képest kevés a tényleges munka. Nálunk van direkt egy ilyen 'munka blokk', ami kb 20 perc, felrántás és nyomás létrák, vagy különböző swingek végig, guggolások, stb. Tehát sok alapgyakorlat.
Érdemes megnézni Tamás edzésterveit is, amik iránymutatásnak jók lehetnek: [link]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz whatnot #3204 üzenetére
Jó, csak alternatívaként írtam, hogy meg tudod-e oldani, azt én nem tudom.
Ha viszont 17 környéke, akkor ismerőseimet tudom javasolni, nemrég kezdtek egy kis csoporttal, szakmailag szerintem jobb, mint az említett két másik hely, hiszen többet tudnak egyénileg is foglalkozni az emberrel a kis létszám miatt, és mert többnyire ketten tudnak ott lenni instruktorként: [link] Nem tudom merről mész, utazás miatt lehet kérdéses...
-
harry
veterán
válasz francois72 #3209 üzenetére
Instruktoros találka mindenképp jó ötlet, néha még edzésen is látom, hogy valaki hosszabb ideje csinálja, rosszul... meg persze folyamatosan lehet fejlődni, felfigyelni részletekre, amik eddig nem tűntek fontosnak , aztán pedig dehogynem. Edzéstervvel kapcsolatban is biztos tud segíteni.
TGU: inkább arra gondolok, hogy kezdőként nem feltétlenül kell súllyal nekiesni, tényleg inkább a helyes testtartás, stabilitás az elsődleges. Mennyiséget csak azért sokalltam, mert egybe nem rémlik, hogy 3-3nál én csináltam volna többet bármikor is, arra kell figyelni, hogy fárad az ember karja, nehogy magára ejtse, és persze sosem szabad kapkodni, lefelé sem.
A fél perc kb. reális, ma volt nálunk is, ennyi idő volt rá, mi úgy csináltuk, hogy 1p alatt 1-1 tgu, majd 4 perc alatt felrántás, nyomás, húzás létra ameddig megy, de leginkább 3-4-5 fokok, kinek-mi, majd 1p pihenő -> ez egy 5 perces kör, ebből volt 5 kör. TGU után már az első nyomás sem ment egyszerűenA mobilitás / egyensúly / egyéb javító gyakorlatok persze jók és hasznosak, csak azt mondom, hogy ha egy erős, fárasztó edzést akarsz összerakni, nem ezek/ilyenek köré építeném, hisz ez nem a nagy terhelésről, nagy súlyokról szól, de kiegészítésnek tényleg jók, vagy célzottan egy-egy képesség fejlesztésére.
Létrák: felrántásokkal elvileg azért könnyebb, mert a nyomásokat megszakítja egy ballisztikus gyakorlat, van idő egy kis 'átmozgatásra', míg ha csak nyomást csinál valaki, akkor nem pihen a váll, folyamatosan rack-ben van a golyó, amihez rendesen fel kell feszíteni a törzsed, szerintem nehezebb. De lehet csinálni csak clean létrákat is akárÉn igazából még nem nagyon foglalkoztam edzéstervek összerakásával, így nehéz erre mit mondani, sok szempontból meg lehet közelíteni, kérdés az is, hogy mi a cél, mire akarsz rámenni, mik a lehetőségek, stb. Nekem pl. tetszik, hogy Ervinnél minden hónapnak van egy fő irányvonala, és akkor abból a gyakorlatsorból van elég sok, esetleg különböző variációkban (swing, c&p, két golyó, snatch, guggolás, stb). Más lehet inkább arra szavaz, hogy egyik-másik edzésen egy-egy izomcsoportot fog megcélozni, és főleg arra terhel, esetleg direkt sok ballisztikus gyakorlatot, vagy épp sok erőgyakorlatot csinál.
Amíg valaki szabályosan csinálja a dolgokat, nem érzi, hogy túlterhelné és nem sérül le, addig nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy 'rossz edzésterv', hiszen valamit mozogsz, más kérdés, hogy lehet más gyakorlatokkal / felbontással jobb eredményt lehet elérni, de aztán, kinek-mi tetszik.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3213 üzenetére
A sok gyakorlatot és kevés pihenőt talán inkább pont állóképesség fejlesztésnek mondanám; nagyobb súllyal, kevesebb ismétléssel, több pihenővel tudsz inkább erőre menni. Hogy kinek-melyik 'jó' az megint cél / preferencia kérdése, én bár alapvetően az erőt 'kedvelem', Ervinnél talán nagyobb szerepet kap az állóképesség, és ez is bejött.
SFG: azért az, hogy másokat taníts, sok melóval jár, ahhoz tényleg kéne Neked is egy jó forrás. Erőnlét / megjelenés szerintem nem probléma, ha van mögötte szakmai tudás. Nyilván ne jelentsen problémát egy-egy egyszerűbb gyakorlat, de ennek alapvetően nem a nagy erőről kell szólnia.
Amúgy hivatalosan az SFG mellett úgy tudom valamilyen sportoktatói képzést is el kell végezned, ha hivatalosan akarsz oktatni (meg talán legyél egyéni vállalkozó, hogy számlaképes legyél, de ez már végképp másik téma). Na meg terembérlet, reklám, kezdő súly-szettet beszerezni, edzéstervet és saját stílust kialakítani, macerás dolog ez.
Ha elég eltökélt vagy, sokat tudsz edzeni, gyakorolni, tanulni, van időd, kezdőtőkéd, és úgy érzed, lenne rá olyan kereslet, amiből ez fenntartható, akkor érdemes lehet belevágni. De ahogy írod, az alapján nem így tűnik, ami persze nem baj, én is jobb szeretem magam edzeni, mintsem másokkal foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Persze, mivel az a vizsgakövetelmény, amit én írtam pedig ahhoz kell, hogy Magyarországon sportoktatói tevékenységet folytass, ott senkit sem érdekel, hogy milyen vizsgád van adott sportágban.
Cleannel pedig, mint írtam is, azért lehet könnyebb, mert alatta gyakorlatilag pihennek azok az izmok, amik a nyomáshoz kellenek.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3225 üzenetére
Néha persze lehet kint edzeni a hidegben, de az ízületeknek nem túl jó, érdemes fokozottan figyelni azok bemelegítésére / melegen tartására, akár gyakorlatok, akár öltözék szempontjából.
-
harry
veterán
Nem jó, felső ponton nem nyitod a tenyered Amúgy király, grat.
Edzés végén mi is snatcheltünk egy kicsit (60-at), de nagyon ki volt száradva a tenyerem + magnézia, eléggé meggyűrte, nem nyerő...Jó hír, hogy ma elhagytuk a fűrészeket, így csak felrántás-nyomás létrák voltak, viszont kötelezően 5-ös fokig, amiket sikerült is 5 körön keresztül tartani, szóval ezzel elégedett vagyok. Jobban mondva az utolsó kör 2-4-6 ismétlésből állt, ez kicsit kevesebb. Illetve nem sorrendben vettük a fokokat, hanem vegyesen, ez is talán némi könnyítés. Mindenesetre elégedett vagyok a maival.
Hétfőn pedig a létrák előtt volt 1-1 tgu, az első két körben sikerült 32-vel megcsinálni, aminek szintén örülök. Nagyon nem szeretek térdelősből felállni, nem merek hátsó lábra terhelni, nehogy megcsússzon, így meg azért elég nehézkes a felállás.
TGU-nál szoktatok valamit magatok alá tenni? Törölközőt nem szeretnék, mert egyrészt az is elcsúszik, másrészt csak nem akarom megtaposni. Van ilyen vastag gumiszőnyeg, megoldás lehet, de az sem az igazi.
Nem is az első néhány alkalommal gond, hanem később, ha már vizes pólóval lefekszem, azon a területen nem szívesen támaszkodok meg hátsó lábbal... Visszajövetelnél hasonlóképp, bár ott először hátralépek, és ha stabil, leereszkedek.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Integra #3238 üzenetére
Miért ne félnék? Volt már, hogy kicsit hátracsúszott a lábam, nagyon nem szerencsés súllyal a fejed fölött... Meg úgy egyáltalán, bármikor, elesel, az fáj, nem jó :-P
Térdemmel eddig nem volt gond, ha stabilan állok, tudom lassan engedni. Amúgy ilyen tornatermi PVC-n edzünk, ez ugye nem a legkeményebb, de messze nem puha.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Integra #3240 üzenetére
Mezítláb tuti nem (esetemben szerintem még rosszabb lenne, amúgy nem lenne gondom a mezítlábas mozgással, pár év karate alatt volt időm szokni), de egy másik cipőt lehet kipróbálok majd. Annyira nem necces a helyzet persze, de azért zavaró tud lenni.
-
harry
veterán
De, és javarészt így is csinálom, na de akkor is támaszt a hátsó. Jobban mondva, nem tudom, a terheléselosztásra van-e valami szabályozás, maga a pozíció aránylag fix, és persze a végén előre felé lépsz a hátsóval, de azt nem tudom, addig mennyire számít, hogy merre terhelsz.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3265 üzenetére
Arra figyelj két golyónál Cleannél, hogy mikor fellendül a golyó a helyére, nyitva legyen a tenyered, mert ha markolod a golyók fülét, és ha nagyon összecsattannak, akkor nem lesz ujjad... de ha kicsit, az is elég fájdalmas. Lehet gyakorolni egykezessel is ezt a fajta felvételt, miután behúzod a golyót magadhoz, és nem az ujjaiddal fogod, már nyithatod a tenyered, de erre úgyis ráérzel.
BajzáthA: szép cél Mióta edzel? Valami korábbi teszteredményed van, pl. 10p alatt hány snatch, ilyesmi? Azért a dupla snatch elég beteg játék, vagy akár simán az 500, na de a kettő együtt? Egyelőre bele sem tudok gondolni De tetszik, motivál.
lorcsi muszáj meglökni csípőből, különben tuti nincs elég lendület, hogy magasra menjen, noha kívülről ez lehet nem látszik annyira, azért van ott lendület. Karból kb. annyi, hogy mellkas magasságában hátrahúzod a bogyót, hogy a fejed fölé érkezzen, átfordulva.
Nálunk mostanság elég kevés snatch volt, áprilisban megint bekerül a tervbe, és májusban lesz majd a középpontban, ha jól sejtem az ütemtervet. Múltkor csináltunk ugyan edzés végén levezetésnek 60-at, csak annyira száraz volt a kezem, meg a nyomások után fáradt is már, hogy legyűrte kicsit a bal tenyerem. No de majd legközelebb.
-
harry
veterán
~Fél év alatt elég sokat lehet fejlődni, tán pont ezért, mert megdolgoztat olyan részeket is, amiket más kevésbé, és hát eleinte minden gyorsabban megy Hosszabb távon meg erő, pontosabb technika, erősebb törzs, még jobb állóképesség, stb.
Snatch bár nem kedvencem, de nagyon jó gyakorlat, rendesen megmozgat, itt is rá kell érezni a dologra, onnan már nem olyan rossz a helyzet. Mondjuk akkor is utálom, mert mindig kikészít De hát azért van.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3331 üzenetére
Amúgy alapvetően nekem tetszik az állítható KB ötlete, no nem annyira a tölthető, de mondjuk egy hasonló golyó, amiből tárcsákat lehet kivenni, szerintem nem rossz ötlet. Más kérdés, hogy én inkább 16-32kg közé lőném be.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3333 üzenetére
Ez elég bizarr, hogy fekszik ez fel mégis a kezemre? Snatchnél milyen lehet? Azért a golyó formánál maradnék... Azt az elképzelést tartom érdekesnek, amikor (mint az egykezes, kézi súlyzónál), van egy tengelyed, csak itt függőlegesen, és arra lehet kör alakú tárcsákat pakolgatni.
No mondjuk nem érint a dolog, szóval szinte mindegy is.Más: hétfői edzésen két golyó volt, eléggé kikészített, sajnos néha lehet a kelleténél jobban belegörnyedtem racknék / nyomásnál, kissé fájlalom a gerincemet... na igen, itt nem árt fokozottan vigyázni már, főleg 48 kilónál :-\ De legalább legközelebb biztos jobban figyelek.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3335 üzenetére
Köszi!
Súly: még esetleg ha egy burok lenne rajta Azért a snatchet tényleg kipróbálnám, mégis mennyire rossz, mert ugye ha szépen csinálom, nem igazán üt, na de azért mégis csak lendülettel fekszik fel, nyom, érdekes lehet.
-
-
harry
veterán
válasz agent2.0 #3342 üzenetére
Tegnap próbáltam egy ilyet (piros), noha most nem volt sok gyakorlat, inkább a swingeket néztük át, de nem tűnt rossznak, amúgy a DD-hez tényleg eléggé hasonlít a felülete, melléraktam azok közül egy 16-ost, de sok különbséget nem éreztem... talán picit ezt mondanám jobbnak, de ennyi alapján nem tudom, snatchet kéne kipróbálni, majd pár hét múlva talán meg tudom nézni megint, és akkor kipróbálom.
-
harry
veterán
válasz francois72 #3344 üzenetére
Azt írtam is, hogy a tölthető golyó létező megoldás, csak macerásnak tartom, meg mozog is benne a töltelék, egy tárcsás kényelmesebb lehet, csak azt meg elkészíteni nem egyszerű.
-
harry
veterán
válasz Csarlee #3348 üzenetére
Jó, hogy nem No de pont ez lenne az érdekes, hogy nem mindig fullon van. Noha mondjuk edzés közben nem tudom, mennyire pakolgatnám... legfeljebb bemelegítéshez könnyebbet, aztán rátöltök, de így biztos, hogy még annyit se edzenék otthon, mint most
Vagy, ahogy erősödök, úgy emelném a súlyát (tehát akár csak ~félévente). Vagy, ha többen edzenének vele a családban... no de mint mondtam, nem olyan fontos.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Integra #3358 üzenetére
Pont ma néztem én is... alapvetően az a baj, hogy teljesen máshogy közelítik meg a témát, avagy, hogy "izom felszedés szempontjából ez nem jó, és jóformán semmi előnye nincs". Ez, még ha így is van (ezt nem próbáltam, nem tudom), akkor is csak egy szempont, nem tudom, miért nem vizsgálják meg a többit is, tehát pl. szinten tartás, diéta, erőnövelés, átlag személy étrendjeként is működhet, vagy akár ilyen dolgok, mint napi közérzet, felszabaduló idő, egyebek, ami azért igenis számít az ember életvitelében.
Azt mondjuk én sem hiszem el, hogy napközben zsírból fogyasztana a szervezet, amikor ott a rendelkezésére álló fehérje készlet (kivéve pl. edzés utáni nap), illetve az is érdekes lehet, hogy a koplalás után bevitt nagy kalóriamennyiség mennyire dobja meg az inzulin szintet, és, hogy az mennyire probléma De ezekhez nem értek. Belassult anyagcsere szerintem egyáltalán nincs.
(Itt megjegyzem, hogy még nem olvastam a könyvet, bocs, ha ezek le vannak írva, de elsőre ezek a kérdések merülnének fel bennem - úgy általában, az időszakos böjtölésről olvastam már 1-2 cikket).
-
-
harry
veterán
válasz francois72 #3367 üzenetére
Igazából ha valaki a hobbinál komolyabb szinten űzi a testépítést (de persze még messze nem versenyszinten), ott azért nagyobb izomtömegekről lehet beszélni, mint szerintem itt legtöbbünknél (vagy általában, legtöbb sportolónál), ami logikus is, hiszen ott az a cél, máshol meg nem. No és ezért egy ilyen esetben megkövetelt diétát nem feltétlenül hasonlítanék más sportolók diétájához. Ott az izomtömeg megtartása elsődleges, míg mondjuk egy fekvenyomó esetén az erő, küzdősportnál a dinamika, stb. Ezért is élnek (szerintem) ilyen éles kritikával bármivel szemben, ahol nincs biztosítva egy állandó tápanyagellátás a nap folyamán, és így (vagy akár intenzívebb mozgásforma miatt) emelkedik az izomvesztés valószínűsége. Szerintem alapvetően nincs ezzel gond, hiszen ott ez a cél. Más kérdés, hogy egy átlag sportolónak mennyire érdemes ezt a célt hajszolnia, mit áldoz fel érte, és mit nyer vele. Én sem értek vele egyet.
-
harry
veterán
válasz Sztyipáncsuk #3373 üzenetére
A régi orosz módszerben nem szokás hajlítani, hivatalosan az első láb rogyaszthat, a hátsó legyen nyújtva, efölött van a testtömeged nagy része, ahogy a csípőd hátra-oldalra kitolod. Nem kell ennyire lehajolni sem, elég, ha az ujjaiddal meg tudod érinteni a bokád / zoknid tetejét (nem térdzoknit ).
Más: Ervin a héten helyettesít kedden és csütörtökön egy másik srácot, teszek egy próbát, és megnézem, milyen heti 4 edzés - illetve 5, mert most pénteken is ellátogatunk máshova.
Tudom, ez nem feltétlenül előnyös / szükséges, figyelni kell a regenerálódásra és túledzettség elkerülésére. De 1-2 hétig megnézem milyen (eleve össz 4 hétről lehet szó legfeljebb). Mondjuk sajnos így eléggé lefoglalja a délutánjaimat...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz agent2.0 #3375 üzenetére
Nekem van, az is kb. 4k volt, ránézésre ilyen, szerintem érdemes beszerezni, feltéve persze, ha fel tudod szerelni, és használnád is Az enyém egy aránylag széles ajtónyílásba került (nem is tudom, talán ~90cm), szóval ki van hajtva a két oldala jobban, de így sem igazán hajlik meg.
-
harry
veterán
A heti harmadik edzés letudva, amelyek nagy részében ráadásul két golyót használtunk, vagy eggyel snatcheltünk, szóval volt terhelés bőven. Egyelőre a tenyereimet fájlalom kissé De amúgy minden rendben. Mondjuk kizárt, hogy ezt sokáig lehetne így húzni, értelme sem lenne, egyelőre talán ezt a hetet próbálom csak ki így, leginkább kíváncsiságból. Na meg mert szeretem csinálni.
-
harry
veterán
-
-
harry
veterán
Az egyszerűbb vasak ellen nem nagyon szokott kifogásom lenni, no de azért vas legyen, ezeknek a mindenféle furcsaságoknak (műanyag, gumis, cementes, stb) nem vagyok híve, azért mégis csak egy olyan cucc, amit ha megveszel, nem nagyon veszít az értékéből, el lehet adni később is, ha nem kell már, akkor meg egy kis pluszt megérhet egy jobb (és akkor még nem a profi cuccokra gondolok). No meg ha két golyóval edzel, sérülhet is, amit nem viselhet túl jól.
-
harry
veterán
válasz Integra #3411 üzenetére
Igazából a 15 pontból mindössze 3 említett valamilyen tápkieget... Nyilván céljuk errefelé terelni az embereket, de ettől függetlenül, szerintem a többi pontnak van értelme. Konklúziót nem látok, mindenki vonja le magának amit akar, nekem nem az jutott eszembe, hogy rohanok tesztoszteron termelés fokozó bogyókat venni...
Sokkal inkább az, hogy nem árt ésszel, jobban odafigyelve edzeni, mértéktartással, nem túlhajszolni magunkat (súlyválasztás, bemelegítés, helyes technika, stb). Ezek miatt számomra hasznos volt.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz tomtrial #3433 üzenetére
Megvan az a szint, amikor még hasznos tud lenni. Túl sokat nem szoktam használni, mert akkor jellemzően két dolog történhet:
- teljesen száraz lesz a tenyerem, a kelleténél jobban tapad, és begyűrheti a golyó
- ha idővel nem törlöm meg a kezem, és elkezd megint izzadni, akkor egyfajta síkos réteget képezhet, ami nyilván megint nem jó.Én megpróbálom rendesen megtörölni a tenyerem, és az ujjaim hegyére tenni magnéziát, hisz úgyis az lenne a fontos, hogy lefelé meg tudjam tartani a golyót, ne csússzon ki a tenyeremből. Mármint snatchnél, máshol nem is nagyon használom, legfeljebb nagy súlyos swing, clean, de ez elég ritka. Na meg persze úgy egyáltalán akkor, ha már izzad, csúszik a tenyerem.
Ilyen szempontból, igen, növel ismétlésszámot, mert nem kell letennem (mert érzem, hogy különben kicsúszna).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
No, hogy elszaladtatok a súlyokkal Grat!
Én a múlthétvégén vagy négy napot ~38° körüli lázzal töltöttem, alig mozogtam/ettem, szóval nem állok túl fényesen, fogytam is pár kilót. Szerdán is lesz edzés, jó lenne már menni, legalább átmozgatni egyet, aztán remélem jövőhéttől mehet minden ismét teljes gőzzel.
Közeledünk a snatch hónap felé Amit nem annyira szeretek, mert mindig kinyírja a tüdőmet és idővel a tenyeremet is - viszont tényleg jól lehet fejlődni. Valamikor szeretnék kipróbálni egy snatch tesztet is a 28-as bogyóval, megnézni, meddig megy. 24-gyel sikerült (bár már azt is rég néztem), talán 28cal is menne egy 60-db legalább. Ha nem csúszik...
-
harry
veterán
válasz Integra #3449 üzenetére
Ismerősök mikor RKC képzésen voltak, ott azt mondták nekik, próbáld meg szabályosan kinyomni, rendesen felfeszítve, ha nem megy, nem megy - de ameddig igen, addig csináld. Tehát, ha pl. rackből ki tudom emelni mondjuk fejmagasságig, de feljebb nem megy, akkor érdemes így csinálni, és mindig próbálgatni, tovább tudok-e lépni, vagyis nem rugózni, dőlni, stb.
Értem a lényegét, de valamelyest talán nekem is szimpatikusabb egy valamilyen lökés + kontrollált negatív szakasz, vagy hasonló.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
harry
veterán
válasz Integra #3454 üzenetére
Nem úgy volt, hogy egy piros 28-asod lesz? Ez ugye Silver Elite? Edzettem már ilyennel, de ezt nem szeretem, hamar csúszós lesz az a kalapácslakk, no meg jobb szeretem a kisebb fület. A 40-es szép
Amúgy Ervinnél is ilyenek vannak, mint a képen jobbra a 24-es,+ egy másmilyen, ami a kedvencem, majd lövök már róla egy képet, mert szerintem ez a széria itt eddig nem nagyon került szóba, avagy nekem fogalmam sincs, melyik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest