Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
törölt tag
üdv, mondja meg már valaki nekem mi az a SS, ilyen téren nem vagyok túl művelt.
Hogy on is legyek, van még valakinek olyan őskori MTB-je aminek még acélból van a felnije? Nekem olyan, több mint 10 éves már, múlt héten át kelett festenem a felnit, mert elkezdett rozsdásodni a belső felőli részen. Hamarosan le szeretném cserélni, olyan bicajra van szükségem ami, erős (súly nem számít), erős felnik, fék lehet V, vagy tárcsás is, lengéscsilapító nem kell se elöl se hátul. Vegyesen, városi tekerés, földutak, egy tekerésre 40 km-nél nem valószínű, hogy többet mennék vele. Valami javaslat?
-
törölt tag
Készítettem képet a bicajról, közben megtaláltam a kilométeróra papírjait is 10 évvel ezelőtt tavasszal vetem (kifogástalanul működik még most is), szóval a bicaj se fiatalabb mint az óra, talán egy évvel a bicaj megvétele után vettem.
-
törölt tag
Ma végre voltam tekerni a montimmal 28,64 Km átlag 23,38 Km/h. Hazatekertem, odafele és visszafele is majdnem elkapott az eső. Csak úton mentem, tudom nem sok, de nekem ez is valami, tavaly alig ültem a bicajon, és most is örülök ha sikerül elszabadulni tekerni. Nagyon jólesett.
-
törölt tag
A fékrendszerem alakítom át. Ez az utolsó dolog amit még megcsinálok a bicajon (remélem, egy cross-t szeretnék venni majd). Eddig bal oldalon volt az elsőfék karja, most hogy mindenképp leszedem az öreg karokat akár át is tehetem az elsőféket jobb oldalra.
Jobbkezes vagyok, nálatok melyik oldalon van az első fék karja?
Másik kérdés: Kellys -ről mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat. Nem cserélem meg, csak egy kósza ötlet volt, valahol olvastam róla.
Y féket cserélek le V fékre, ha lesz időm este meg is csinálom. -
törölt tag
Tegnap tekertem 35 km-t. Igyekeztem betartani a 90 körüli tekerésszámot, nekem kicsit furcsa még , mert régeben inkább erőből tekertem. Sikerült egy felüljáró után 52,8 Km/h-t kitekerni ( 11 éves acél vázas, kerekes montim van). Persze egy mellékutcából kifordult elém egy másik bringás, nem is nézett, így le kellett lassítanom, mert mellettem autó volt. Este fájt kicsit a térdem, megerőltettem volna, vagy a 18 fok már hideg lehetett rövidnadrágban?
Asszony durcizott, hogy csavargok. Persze, teszek az egészségemért és az is baj. -
törölt tag
válasz Hasaggymeg #5149 üzenetére
Csak ő tudhatja. Elhiheti. Szerintem nem tetszett neki, hogy egyszemélyes programom is van, ő nem bicajozik.
Hetente kétszer 25 km-t tekerek szobabicajon, és egyszer kint 30 km körül (amikor minden összejön, mert ugye a nőnemű egyedek előszeretettel szeretik beosztani más idejét is).
Kilométerórát mutattan, elmeséltem mit láttam. Útvonalat elmondtam neki előre, nem csak annyit hogy tekerni megyek. -
törölt tag
Múlt héten megvolt a fékcsere, fém fékkar, bowdenház, bowden, V fék. Sokkal jobban fog mint a régi Y fékem. Most már csak nyerget kellene vennem. Többet nem szándékozok már erre a bringára költeni, inkább spórolok egy cross-ra.
Tesztelgettem is. Ideális tekerészszám 90 körül, hátul négyesben 25 km/h -al haladok. Ezt a sebességet tudom tartani olyan 15 km-n keresztül, ha nem fúj a szél (síkságon, aszfalton), ötösben ideális tekerésszaám mellett 28-29 km/h -al haladok kb két három kilométeren tudom ezt a sebességet tartani. Hatosban 35 km/h körül lehet a sebesség ideális tekerésszám mellett, és ez a vége, több sebesség nincs a bicajon. Maximum, amit eddig kitekertem sík terepen az 48 km/h volt, pár másodpercig. -
törölt tag
Valaki próbálkozott már dinamóról telefontöltővel?
Végszükség esetén jól jöhet, egy graetz kapcsolás a dinamóra, szűrőkondenzátorokkal, és utána egy 5V -os stabilizátor ic (7805), usb hosszabbító vége, hogy bármilyen usb-s eszköz tölthető legyen, 500 mA elég is volna a töltéshez. Lehet építek majd és letesztelem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nektek mennyi idő volt megszokni az új nyerget, mikor cseréltetek? 25 km után már sétálnom kellett kicsit mert nem bírtam ülni a nyergen, kicsit állítottam is rajta, most már kényelmesebb. Eddig 40 km-t tekertem le, és még szoknom kell.
-
törölt tag
Nekem is, új nyereggel az ismerkedés fájdalmas volt, sokat állítgattam, mire úgy ahogy sikerült, de még szoknom kell, mert nem sokat mentem vele. Viszont nekem inkább kicsit az elejét le kellett döntenem (mert elzsibbadt a ..... tekerés közben), vízmértékkel mértem a dőlést, így kényelmesebb lett. Láttam már másnál is, hogy nem vízszintes.
-
törölt tag
135 cm-s gyereknek mekkora bicaj kell? Gyerekbicaj , felnőtt bicaj kisebb méretben? Lehetőleg ne kelljen két év múlva lecserélni, vagy ez az elvárás irreális?
-
törölt tag
válasz venember83 #7992 üzenetére
Hét éves. Egy 24-esen gondolkozok én is. Majd bemegyek a közeli kerékpárboltba nézelődni, közben neten is láttam egyet használtan, megnézem azt is.
-
törölt tag
Valaki írjon nekem shimano minőség - név listát. Folyamatosan olvasom a topic-ot de még nem vagyok annyira képben.
valami ilyesmit:
altera
alivio
deore
....lehet rosszul írtam a példát.
-
törölt tag
Tamoo
Köszönöm, pontosan ilyenre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #9071 üzenetére
Én is az új nyergemmel barátkozok még mindig, valahogy nem bírom eltalálni a helyes beállítást, a régin jobb volt tekerni. Még tesztelek egy kis ideig, hátha jobb lesz, talán egy kicsit keskenyebb lehet az új és emiatt kényelmetlen, majd lemérem.
-
törölt tag
Van itt olyan, aki otthon szervizeli a bringáját? Nem csak defektjavításra gondoltam, hanem komplett szétszedi átzsírozza a kormánycsapágyat, agyakat. Kormánycsapágyat még nem zsíroztam meg (szervizbe vittem), de jó lenne megtanulnom hogyan kell szétszedni. Tippeket, esetleg leírásokat tud valaki linkelni. Középcsapágyat se lenne rossz tudnom szétszedni. Milyen szerszámokat szerezzek be. Amit meg tudok csinálni, az az agyak szétszedése, zsírozás, (defektet természetesen), most cseréltem le az Y fékrendszerem V fékesre, váltózsinórcsere, bowdencsere megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz belaazallat #10029 üzenetére
Leírod légyszives milyen szerszámaid vannak ezidáig. Én is úgy vagyok a bringa karbantartásával, hogy szeretnék mindent magam csinálni.
-
törölt tag
válasz rétisün #10035 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Gondolkoztam, középcsapágyat már nem bolygatom a mostani bicajon, jövőre tervezek venni egy újat (remélem sikerül is), majd ahhoz szerzek be hozzávalót. A mostani bicajjal nem tudom mi lesz, lehet eladom majd jó áron valakinek, vagy megmarad futkározós bicajnak a városban.belaazallat
Köszi, ezek nekem is vannak, kivéve láncbontó és amit még neked is be kell szerezned. -
törölt tag
Nekem 68 Km/h volt a leggyorsabb eddig, lejtőn lefelé. Jól meg kellett tekerni a montit, mert rövid volt a lejtő.
25 Km/h körüli sebességgel már tudok elég hosszan menni a montimmal (aszfalton). Van még hova fejlődnöm, a két legkisebb fogaskereket alig használom. Majd ha tartósan 30+ Km/h -t tudok menni, akkor már lassan kinövöm a bicajt.
Múlt vasárnap belehúztam, és egy 500-600 méteres szakaszt letekertem 40 Km/h-val. Utána volt kis lihegés és éreztem az izmaim is.
Ideális tekerésszám mellett olyan 35 km/h körüli lehet a sebesség a mostani leggyorsabb áttételen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
üdv.
Térdmelegítőt én is keresek már egy ideje, 4 sportboltban is voltam a környéken és még csak nem si tudták mi az ( egy városban) . Keresek egy Decathlon üzletet amit ajánlasz, és veszek ott mindent. Talán Győr van nekem a legközelebb, úgy is el akartam menni már oda, mert horgászdolgokat is kéne vennem, amit itt nem kapok meg, pedig apróságok csak ( zsinórjelölő filc, mélységmérő ólom ...)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest