Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zamar
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy tuning mentes, gyári, 2015 előtti GC-t. Van hozzá egy Graef CM800-as őrlőm, amit még a Dedicához vettem és a gyárin kívül egy ilyen szűrőkosár. A gyakorláshoz bolti, kilós Lavazza ORO-t vettem. A nagy részét fagyasztóba tettem, kb. 200g-t vettem ki mindig, amit a sima hűtőben tároltam. Ebből 19g-ot őröltem 12-es fokozaton. A rögöket szétzúztam, disztribútorral egyengettem majd tömörítettem. Igyekeztem mindent mindig ugyan úgy csinálni, de a kávé így is kicsit savanyú lett mindig. A 38g kávé mindig 25-30, esetleg 33mp alatt folyt le. A gépet 20 percig melegítetem, csapolás előtt pedig kifolyattam egy kevés vizet a fejből. A kicsit kellemetlen ízt betudtam annak, hogy nem friss a kávé, ez ilyen.
Ma voltam a Kapuczinerben és vettem ilyen és ilyen 1-2 napos pörkölésű kávét. A probléma az, hogy 12-es fokozaton őrölve 19g-t, ahogy korábban, ez nagyon gyorsan folyt le. A szűrőben is szemre sokkal kevesebb volt az őrlemény. A súly stimmelt, mindig lemérem az őrleményt is, nem csak a szemest. A disztribútor nem is ért bele a kávéba. A Lavazzát őrlés előtt mindig a hűtőből vettem ki, amit ma vettem az szobahőmérsékletű volt. Kb negyedik próbálkozásra sikerült 9-es fokozaton őrölve megfelelő idő alatt 38g kávét lefolyatni. Ez sem volt túl finom, savanyú lett.
Két kérdésem lenne. Az egyik az, hogy mitől lehet hogy a frissen pörkölt, szobahőmérsékletű sokkal kevesebbnek tűnik a szűrőben ugyan olyan súly mellett, mint a másik. Emiatt teljesen másik beállítások kellenek, ami 200g-nál elég sok szemetet eredményez.
A másik, hogy mitől lehet hogy még mindig savanyú az íze, ha a crema szép, a lefolyás ideje és a mennyiség megfelelő? Szinte csak az dominál. Ennyit számítana a PID?
Megcsináltam a 100Ft-os tesztet is, majdnem teljesen belenyomódott a 19g őrleménybe. Amikor kevesebbel próbálkoztam a Lavazzával, akkor nagyon "iszapos" lett a pogácsa teteje finomabb őrlés mellett is.
Van esetleg pár tippetek?
Köszönöm előre is!
-
zamar
csendes tag
Sziasztok!
Van két új eladó disztribútorom. Ha valakit érdekel írjatok pm-et.
-
zamar
csendes tag
Sziasztok!
Aeropresshez keresek szűrőtartót. Ha valakinek van kérem írjon pm-et. Újan 3000 szállításért kicsit soknak tartom tekintve hogy 5000-ért vettem az egészet.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ulefone RugKing 4 Pro
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest