Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
You!
újonc
Köszi a reagálást! Tudom hogy nem egy kategoria, az árukon is érződik, csak mivel Lelit a kinézett gépnis, azt gondoltam viszonyitasi alapnak jó lesz, a Baratza pedig a keret teteje, ha a Glendat veszem alapul gépnek. Akkora lényeges ugrás lenne a kettő között minőségben? Ezek szerint a Baratza lenne a jó választás, vagy van más alternatíva ebben az árban? A graefek pl agyon vannak dícsérve mindenhol.
Nem feltétlen a gyári pid a vesszőparipám, inkább az hogyha pideltetem utólag ugrik a garancia elvileg... pid nélküli géppel, pedig kezdőként nem tudom mennyire tudnék boldogulni és jó csapolásokat csinálni. Ráadásul V5 helyett megjelent a V6 is tán, bár nem találom ez miben térne el az elődtől, és pláne ki forgalmazza.
-
Neck
veterán
Ez igen! Nem mondom, drága is, de igazából a legnagyobb gondom vele, hogy nagyon nagy, a két konyhapult közül az egyiket telibe, vagy a másikat félig elfoglalja.
Van ettől kisebb? Az se baj, ha beférünk 600€ alá, mert még a feleségemnek is el kell valahogy magyarázni, miért is jó ez
MOD: Én valami ilyesmire gondoltam, ez mennyire ajánlott / nem ajánlott?
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
vicces1
aktív tag
Napi tapasztalatom nem lesz vele sajnos csak az elején, mert nem saját.
Őszintén szólva aki a gazdája lesz ott nem szívesen lennék kávégép
-de majd néha kap tőlem egy kis gondoskodást.
Elsőre bekeverek 5l DM vizet, hogy csak azt tegyen bele a csávó.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
norkov84
tag
Én (igaz GB-ről) Silviara váltottam először, onnan R58-ra. Silviat is nagyon szerettem, de ott ugye a fém ház is (nekem) pozitív irány volt. Viszont szerintem single boileren belül maradva az örlő váltás többet hoz.
Egyébként Silviahoz képest nem is sokkal nagyobb az R58, inkább magasságban. Azért itthon látva kicsit sokkoló volt a méret De az egész gép használati (gép)érzete, a kész produktum és a kinézet kárpótol.
A Linea mini nekem nagyon túlárazottnak tűnik a tudáshoz képest: 1.5-ért a gőzkar nem dupla falú pl, illetve a PID is mechanikus tekerő, mint egy mech. termosztát. Nem azt mondom, hogy nem jó gép, csak szerintem a nevet LM-nél jobban megfizeti az ember. Mondjuk kíváncsi lennék, mit mutat ugyanazon setup mellett egy R58-cal összehasonlítva... -
Cathfaern
nagyúr
Gőzölés egyáltalán nem fontos. Viszont a Flair vagy Rok a 3. ponton bukik el, hogy külön kell vizet forralni meg töltögetni. Főleg a Flair tűnik nekem macerásnak a tartály elhelyezkedése miatt: vagy nem férsz hozzá, vagy a forró vízzel töltött tartályt kell mozgatni.
Mylord3:
Koxx értette jól, nem kezdő szett volt a kérdés, hanem a teljesen kompromisszum mentes espresso gép És csak az espresso gép, tehát daráló külön történet (azokkal elég jól képben vagyok).
Én kb. egyformán szeretem a kávé különböző formáit, szóval nekem annyira az espresso nem létkérdés itthonra. De hosszú távon szeretnék egyet, mert szeretem azt is. Viszont nem szeretek bütykölni és kínlódni gépekkel. Nagyon szeretek kísérletezni, de magával a főzéssel, nem a technikával. Szóval inkább v60-azok, ahol a darálót leszámítva fillérekből meg van minden (és akkor elérted kb. a minőség tetejét, nyilván kényelem és "feeling" oltárán még lehet áldozni ), mint hogy vegyek egy "olcsó" espresso gépet. Ahol ugye az olcsó se olcsó, mert 6 számjegy már akkor is (újonnan mindenképp), ha csak azt nézem, hogy ami kijön belőle az vállalható legyenEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
bluesfan
tag
Írtam már itt többször, elsősorban kényelmi funkciók, merevebb váz és talán a kevésbé kocka dizájn indokolja az árdifit. Tény, hogy nekem is jobban tetszik a Victoria, de a Glendát is szerettem és a 70 ezres árkülönbség eltúlzott az alapvetően megegyező hardver mellett.
De hát mit tegyünk, úgy tűnik, ennyiért is elviszik...[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Ez igaz, de ha valaki nem akar "tuningolni" semmit, a Lelitnél adnak mindent hozzá, és lényegesen olcsóbb a szett. Szerintem döntés kérdése.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Mylord3
csendes újonc
Ahogy te sem említetted tegnap a GC+Graef párost, úgy én sem említettem ez idáig sem a brikkát, sem nespressót.
Amúgy szerintem azért 'jók' ezek a gépajánlók annak, aki esetleg idetéved és rákérdez, mert ha talán másra nem, de arra ideálisak, hogy megkeverjék fejben a gyanútlan és tapasztalatlan kérdezőt.
Viszont az olaszpresszós blog - megint csak szerintem - tényleg hasznos és hiteles infókat ad(ott) a gépek vonatkozásában. Kár, hogy Károly "illegalitásba vonult", jó lenne most az ő tapasztalata is. -
bbuffy
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze és bizonyítottan szar is ezeknek a szűrőteljesítménye.
Venni kell a mosogató alá egy 2-3-4 fázisú szűrőt aminek a betétje valóban kibír 6 hónapot.
Nekünk 2 fázisú van (sediment és aktívszén), kb 16e volt, bele a szűrők éves szinten 8k körül vannak.A legnagyobb probléma a kancsókkal abból ered hogy nem hűtőben tárolják az emberek. Ha a konyhapulton van tárolva akkor az a bacik melegágya.
[link][ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez nem foglal több helyet mint egy cipős doboz. RO-t sosem akartam, nekem az már túl kezelt vizet ad, meg ahhoz tényleg nincs hely panelban sem.
[link]Mosogató alá szerelhető víztisztító : AWF-UPS-2H
Ez a két lépcsős készülék a mosogató alá szerelhető és a mosogató sarokszelepére csatolható. Külön csaptelepből, a meglévőtől teljesen elkülönítve vételezzük a tisztított vizet. Az első betét eltávolítja a homok és rozsda szerű lebegő anyagokat az aktívszenes a klórt valamint az egyéb íz és szagrontó szerves vegyületetek.
Műszaki adatok:
- vízátfolyás: max. 6 liter/perc
- működési nyomás: 1-8 bar
- kapacítás: kb. 8.000 liter ( max. 6 hónap )
Ár: 18.600Ft + Áfa
( betétekkel, kerámiacsap és szerelési kellékekkel )
Cserebetétek ára:
AC-PP-10-1: 480 Ft+ Áfa
AC-CTO-10: 1.400 Ft + Áfa
Kapcsolódó link: A klórról és egyéb vízben oldott szennyeződésekről[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
SteelCowboy
csendes tag
Mert gtr313 Malwani Livi-je váltja.
Kúposban feljebblépés mindenképp, Kony késről Robur késre. Motorról kézire (ez meg szubjektív kinek előre-, kinek hátralépés).
Azért én is kíváncsi leszek majd bluesfan tapasztalataira, pro és kontra érvekre...We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
törölt tag
https://mycoffeeshop.hu/Uno-Pid-BW
Én utólag pideltetém a sima uno profot.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Nem tudom, hogy mekkora kamu a cég, én -epként kb. 2 éve- rendeltem, meg is kaptam rendben a gépet, bár az ígért időponthoz képest késve. Kaptam mellé 2 kg olasz kávét is - mondván: a késés miatt. Átvételkor fizettem, kaptam számlát külön kérés nélkül.
A géppel meg vagyok elégedve - régebben tettem is fel néhány képet meg videót.
Van neki néhány érthetetlen hülyesége, pl. az, hogy a kar túl magasan van, vagy az, hogy a teteje - a csésze melegítő - nem vízszintes, így a csészék csapoláskor közlekednek a lejtőn és csörögnek, ha ott tartjuk őket. A pumpa érzésem szerint nem kapott rezgéscsillapítást - ez sem volna egy űrtechnika.De mondom: szeretem a gépet, a kávéminőség tekintetében nekem teljesen megfelel.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
Xabi78
aktív tag
Inkább az a kérdés, Neked megér-e?
Igazából még egy faktor, amivel játszani tudsz. Nálam a kedvenc a perem nélküli IMS, második a Reneka s harmadik a LM (ami tulajdonképpen egy peremes VST). A reneka szépen mintázza a cremát, én azoknál a kávéknál szeretem, ahol kisebb mennyiségű őrleményt használok. Nálam az eredmény "direktebb" és kicsit több fanyar keserűséget hagy benne, mint az IMS, ami nálam egy kicsit balanszosabb (meg perem nélküli, vagyis nálam egyszerűbb a szűrő ki-berakás, a szűrőtartó elöblítése - részben a kényelem miatt is használom legtöbbször ezt).
Szerintem ár-érték arányban, meg első "minőségi" szűrőnek a legjobb az IMS, de ha már van pár szűrőd, és éppen nem tudsz mire költeni, játékszernek jó ez is - pláne, hogy itt a legtöbben már bőven túl vagyunk a józan ésszerűség határán.Cave canem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest