Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Kalandor: Tartalom
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 
Új hozzászólás Aktív témák
- 
			
			
 - 
			
			
Miért kell ütni a 702-öt? Én nem szoktam bántani
  - 
			
			
válasz
							
							
								RetepNyaraB
							
							
								#6633
							
							üzenetére
						Én csak le szoktam kocogtatni a pulthoz, óvatosan megütögetem oldalról és tamperelem. Vagy ez a tűsbigyó mire is való? A kv-t igazgatni, nem?
  - 
			
			
válasz
							
							
								RetepNyaraB
							
							
								#6415
							
							üzenetére
						Itt olvasom a tesztet róla és így kezdődik:
Kapucziner kávé, elég sokat iszok mostanában. Már az érkezésekor azonnal kibontottam a légmentesre zárt csomagból, had szellőzzön mire tesztelésre kerül a sor. A Kapucziner kávéknak 1,5 hét kell, némelyikek még több is mire igazán a legjobb oldalát adja. Ennek elég az 1-1,5 hét szellőzés utána törekedjünk a légmentesre zárt (én dupla simítózáras) zacskóban tárolásra.
Szóval eddig úgy csináltam, h mikor megjött egy új kv mindjárt dobtam a fagyóba. Akkor ezt mégse így csináljam?
  - 
			
			
 - 
			
			
válasz
							
							
								Andreaspasco
							
							
								#6384
							
							üzenetére
						Én kipróbálom. Rendeltem is egyet
  - 
			
			
Hasonló nagytudású gépem van. Kicseréltem a hozzá kapott nyomásfokozós szűrőt (nem a kart) egy lukacsosra, jóval finomabbra őrlöm a kv-t és sokkal jobban összenyomom (gagyi tamperrel). Szerintem ahhoz képest tök finom ami kijön a gépből
 Intenzívebb, sokkal több íz jön így elő... Tök más a cremája mint nyomásfokozóssal, sötétebb de kevesebb. - 
			
			
Azt hittem, h én nem tudom lefőzni a boro-t mert nem vagyok elájulva tőle. Van egy sima bolti omnia baristám hát az 100x jobb
 
Egyébként van arra szabály, h melyik kávét (világos, sötét, arabica, robusta, blend, spanyol, olasz, kongói, akármilyen...) hogy érdemes főzni? Igaz nálam csak az őrlés finomsága és a tamperelés amivel mókolni tudok, de érdekelne.
manu - 
			
			
Ezen mi az a hangerőszabályzó?

 
Lehet állítani, h milyen gyorsan jöjjön le a kv?
  - 
			
			
válasz
							
							
								hyperspace
							
							
								#5076
							
							üzenetére
						Ahhha, akkor kell mind2

Azt mond meg még nekem, h mire jó a clean cup:
 Itt meg a blind bowl:
 Úgy nézem azok egyformák 
 - 
			
			
válasz
							
							
								hyperspace
							
							
								#5072
							
							üzenetére
						Ez nem jobb mint a sima?
 - 
			
			
válasz
							
							
								hyperspace
							
							
								#5060
							
							üzenetére
						Jah ezt úgy szokás, h nem borítom tele az őrlőt kv-val hanem méricskélem?
 
Első mozdulatra felöntöttem a tartályát - aztán meg szétszórtam mindet ahogy levettem róla
  - 
			
			
válasz
							
							
								hyperspace
							
							
								#5055
							
							üzenetére
						Dejó, köszi
  - 
			
			
Vettem egy cm 702 őrlőt de valami nem kerek nekem. Nem tudok vele finom (a bolti darálthoz hasonló) kávét őrölni. A legfinomabb fokozaton is olyan darabos a végeredmény, h ihatatlan lötty jön le
 
Mit rontok el?
Jah, nyomásfokozós a szűröm ha ez számít - 
			
			
 - 
			
			
Nem is tudom, h merjem-e megmutatni:
 Nekem ehhez kellene vmi alátét

#4727kory24: Félre értetted, nincs kotyogóm. Automatáról váltottam "kézire"
 
Csak ügye most magamnak darálok - persze mindig kicsit több sikerül. A darálóból már alapból nem egyszerű beletenni a karba. Az persze mellé megy óvatosan - csak nézelődők, h mit kellene jobban csinálni...
#4728RetepNyaraB: Kb. ez a "rutin" nálam is. Csak az egy gombnyomás után ez kicsit más. Mindegy, le tudom törölni a pultot persze
 
 - 
			
			
Mint kezdő kv készítő kérdezném, h miként szoktátok a rendszert megtölteni. Nem a mennyit teszek a kotyogóba meg mennyire finomra őrlöm lenne a kérdés. Az az egyszerű kérdésem lenne, h miként / hogy / hol készítitek a kv-t? Magyarán: konyhapulton? Utána mi lesz a megmaradt kv-val? Tálcán? Hogy szeditek össze a maradékot? Esetleg egy papír lapon?
 Van erre speciális alátét? Gondolok itt olyanra mint a zöldséghámozáshoz való "akármi" ami félbe hajtható és mint egy csúszda kiborítható a tartalma. Van ilyen kávékészítéshez? Ilyen hülyeségek foglalkoztatnak mióta lecseréltem az automatát
  - 
			
			
Hamár ajánló, ez milyen lehet?
Douwe Egberts Omnia Barista Edition Cortado szemes kávé 900 g
Van egy 3 ezres kuponom és ingyé hoznák ki

Vagyis inkább ez:
Douwe Egberts Omnia Barista Edition Espresso Mezzo szemes kávé 900 g
 - 
			
			
válasz
							
							
								body007
							
							
								#4558
							
							üzenetére
						Na megvolt a próba (a reggeli kv). Szerintem tök finom amit lefőz
 Mondjuk csak automata gépekhez tudom hasonlítani (otthon is az volt, melóban is az van) de azokat sztem hozza. Egy régi darálóval daráltam (az is szarvasi 
) nem túl apróra és teljesen jó lett így elsőre.  - 
			
			
Az a piros tömítéses az gondolom (nem hallom a videót csak nézem, melóban vagyok).
Egyébként mi az összefüggés a nyomás a darálás finomsága és a kávé minősége / íze között?
Azt így levettem, h bolti darált kávéhoz kell a nyomásnővelő - mert, h az finomra van darálva, és talán ennek a leggyengébb az íze.
Mivan ha nagyobbra darálom és lassabban főzőm le? - 
			
			
válasz
							
							
								RetepNyaraB
							
							
								#4530
							
							üzenetére
						Sziasztok!
Rendeltem egy szarvasi cm 4677 gépet, h támogassam az ipart. Remélem nem lőttem nagyon mellé
  - 
			
			
válasz
							
							
								soldier2
							
							
								#3729
							
							üzenetére
						Őrlőköves darálóra gondolsz?
pl.: SENCOR SCG 5050BK
kotyogóst nem szeretnék, inkább valami olcsóbb karosat
 
pl.: Krups XP320830 Opioezek mennyire vállalhatóak napi 1 kv-ra?
#3730viktorhu:
kv-t tisztán iszom már sok éve, ezért nekem se mindegy az íze
  - 
			
			
Sziasztok!
Lecserélném a ~10 éves automata gépemet (szegényből már mindenhol folyik a víz). Gondoltam veszek egy "sima" főzőt és egy kézi darálót. Ehhez tudtok ajánlani márkát / típust? 50k körül. Csak napi 1-2 (hosszú) kávé lenne a dolga. Nem kell hab, tea, semmi extra
  
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - Könyvajánló
 - Milyen videókártyát?
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Asztrofotózás
 - Autós topik
 - Kínai és egyéb olcsó órák topikja
 - Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
 - További aktív témák...
 
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
 - NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
 - Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
 - HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
 - Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
 
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
								
							
 
 
							
 
							
 
							
 De legalább egy fél tekerésnyivel el fog tolódni...
							
							
 
							
							
 Már bent a lakásban - jöhetnek rá a muslicák meg penészedhet - ami a szabadban nem gond.
							
							
							
 
							
 
 
							
 
 
 
 Van erre speciális alátét? Gondolok itt olyanra mint a zöldséghámozáshoz való "akármi" ami félbe hajtható és mint egy csúszda kiborítható a tartalma. Van ilyen kávékészítéshez? 
							
							
							
							
 Mr.Csizmás
