Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #2249 üzenetére

Hát elég finoman fogalmaztál... :D Úgy is lehetne, hogy teljesen degenerált adatokat írnak ki. Igazából nem értem, miért ijesztik meg a júzert... :)

Na most amúgy felraktam az IE10-et, ahogy elnézem, felületében pontosan ugyanúgy nem tudtak semmi érdemit alakítani, mint az eddigi változatokban (ergo nem igazán hozzák meg a kedvét az áttérésre az addigi IE-hatereknek), viszont tény, hogy nagyon gyors, mind felületre (az ilyen apróságok IE8-nál, mint a fülváltás, ilyesmik is lassúak voltak), mind oldal-megjelenítésre, mind pedig JavaScriptes animációk terén. Utóbbi szerintem manapság nagyon sokat számít (hogy témába vágó is legyen), hogy eltalálják a JS-motort, mert elég sok minden JS-alapon történik; például az évek során a Firefox rettenetesen elcseszte - habár most próbálgattam, most már úgy tűnik, így a 21.x-es verziónál javítottak, pedig korábban pl. az animációk nagyon akadozóak voltak FF alatt.
    Ennél jött elő például nagyon:
    https://www.youtube.com/results?search_query=do+the+harlem+shake
    Itt ugye össze-vissza elkezd ugrálni az oldal minden eleme, valamelyik korábbi változatnál a Firefox teljesen kiakadt ettől, és botrányosan lassú volt, direkt kipróbáltam. A mostani, 21.0 változatnál már jónak tűnik.

Na, és visszatérve az IE10-re: valóban teljes körű a visszaválthatóság egészen IE7-ig (direkt kipróbáltam ezt egy korábban létrehozott tesztoldalon, pl. addEventListener miért is működött volna korábbi verziókban, nekik az attachEventet kellett erőltetni, tipikus - korábbi - Microsoftos önfejűség; IE8-módba visszaváltva ez a metódus ugyanúgy nem megy, ahogy a console.log-nál is pattog, ha nincs megnyitva F12-vel, tehát tényleg full IE8-motor), szóval ezek szerint tényleg teljesen felesleges emiatt több virtuális gépet használni, Linuxon is elég egy, amin IE10 van...

Új hozzászólás Aktív témák