- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
nos amit már a másik topicban írtam:
''BME-n azért akadnak együttműködések szépszámmal.
pl. mondjuk az egyetem egyik legtöbbet használt (nemtom ez-e a legnagyobb, de amihez a mezei hallgató hozzáfér azok közül talán) szerverét (Sun Enterprise 450 Server; 4 db 400 MHz UltraSparc processzor; 4 GB RAM; 180 GB merevlemez) pl ajándékba kapta az egyetem a suntól (még a 90'es évek végén (mi pénz még ma is egy ilyen masina, nemhogy akkor...))
nem ragoznám túl a témát, annyit mondok, hogy tudtommal az egyetemi költségvetés 40%-a kutatási pénzekből jön össze (sokhelyen ez a 0-hoz konvergál), bár igaz jópár kutató figura is van. szóval együttműködés az iparral, az akad
viszont gyakorlatokban nem dúskál az oktatás ez tény. első 2 félévben még van gyak rendesen, utána meg egyre siralmasabb a helyzet. (jelen félévben pl. 6db szabályozástechnika, 5db adatbázis és 3db hálózat programozás laboron sikerült részt vennem (utóbbiak viszont gyakorlatilag a feladat beadásának körülményeit taglalták, szóval ez valójában nem volt gyak))''
amik még eszembe jutottak:
minden félévben van jópár ingyenes tanfolyam. van amit cégek van amit az egyetem és van amit a hallgatók szerveznek. pl. .net tanfolyam (1 hétvégés) azthiszem minden évben van. java is szokott lenni (hallgatói szervezésben). volt oracle tanfolyam is, az oracle központjában (asszem). meg egy csomó minden. most ugye felújítják a vikes kótert, de ott egyébként rengeteg fél észosztás van. pl. amik eszembe jutnak fotós tanfolyamtól kezdve hangtechnika, stb.
önálló labor uccsó 3 félévben van, rengeteg féle téma van, kutatási és ipari (értsd: céges) egyaránt. bővebb tapasztalam nincs, révén ősszel lesz először önlabom.
röviden szólva annyi lehetőség van, hogy az ember a harmadát se tudja kihasználni
egyetlen para, mint fentebb is írtam, hogy nincs elég gyakorlat. jópár tárgy teljesen gyakorlat nélkül megy, amiből pedig elkelne.
elhelyezkedésről annyit, hogy olyan sztem nem nagyon van aki bme diplomával ne kapna (aránylag jól fizető) munkát. -
concret_hp
addikt
nos az a helyzet, hogy kb. 1 évben van komolyabb lemorzsolódás, utána nem jellemző...
1 évet szvsz olyan 80-85% vészeli át több kevesebb sikerrel. utána akik lemaradnak, azok helyére jönnek az 1el feljebbi évfolyam lemaradói... szóval 1. év után nagyjából állandó a létszám, és nagyrészt (legalábbis ahogy látom) aki az első évet túléli az (csak idő kérdése) lediplomázik. -
bdav
őstag
asszem ha igazolt sportolo vagy és a klubod tud rola adni papirt ráadásul adott szinten vagytok akkor vagy megcsinálsz vmi felmérést (cooperfutás van vagy x km úszás). de lehet h. ezt is meg lehet uszni valahogy (talán ha nb1ben van a csapat /ismerősöm kézilabdázik náluk ez a mérce / akkor nem kell azt se - de ez nem biztos)
-
concret_hp
addikt
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai szak olyan nincs csak tanszék
(egyébként szakirány lehetne az infón belül de ilyen névvel szakirány sincs). bdav kollega érintett autos kérdésben
mire addig eljutsz, hogy xbox360-ra programozz, addigra az már nagyon elavult dolog lesz
de örülök h tetszettmost is volt ilyen mindenféle érdekesség a K-ban?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest