Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thor81
csendes tag
sziasztok
van ingyen elvihető japán kristálygombám Budapesten.
-
rrobi
senior tag
Sziasztok!
Elvégeztünk egy tesztet a gombás dologgal kapcsolatban! A család egyes tagjai panaszkodtak, h furcsa érzésük van a lé után, mintha alkohol tartalma lenne. Nos, nem tévedtek! A szonda 2dl-től még nem színeződött, de 4dl-nél már jelezte, h sumákság van a dologban, így mindenki ennek megfelelően fogyassza munkavégzés, vezetés előtt és közben!
Tehát a lé alkoholt tartalmazhat!
-
rrobi
senior tag
válasz
orkester #190 üzenetére
Szia!
Nem vagyok benne biztos, h a királyi postát túlélné, főleg, h ha nem „dolgozik” a gomba, akkor hűtőben kell tartani. Legalábbis én így tudom. Ha Székesfehérvár felé mozogsz ( Balaton, Velencei-tó, stb… )akkor nagyon szívesen adok Neked gombát! Csak beszéljük meg előre!
Derűs napot!
Robi -
orkester
őstag
Sziasztok!
Elolvastam a topikot, meg az oldalt erről a gombáról és felkeltette az érdeklődésemet, kipróbálnám.Ha valaki küldene belőle egy keveset postaköltség ellenében akkor írjon(persze csak ha kibírja az utazást).
-
rrobi
senior tag
Szilvával biztosra mentem, 3db-ot (nem voltak nagyok) tettem a 3liternyi katymaszhoz.
Véleményem szerint talán az volt a legfinomabb, bár erős a verseny a vörös áfonyával. Ez utóbbiból, mivel darabolt, így kb 20db-ot tettem a vízbe. Saccra’ ezt éreztem azonos mennyiségnek a ~8-10 mazsolával.
Előkóstolás alapján a sárgadinnye nem lesz valami nyerő…
-
Zsadi
őstag
Köszi a válaszokat!
Megkóstoltam én is, csak valahogy van valami mellékíze, amit nem tudok bevenni.
Valamivel lehet azt csökkenteni? (Az elkészítése a szokásos recept alapján van.) -
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Anyukám pár éve fogyasztja a tej alapú kefírgombát.
Most beszereztük a kristálygombát is, és az lenne a kérdés, hogy a kettőt lehet-e egymás mellett fogyasztani?
Köszi előre is! -
rrobi
senior tag
Barackkal nem lett valami finom...
-
rrobi
senior tag
Arra jöttünk rá, h két napot szabad állni hagyni, akkor tűnik a legfinomabbnak. A három napos az már testes, nehéz. Ó, mintha borról lenne szó...
A leginkább meglepő, h a semmi ilyenben nem hívő feleségem úgy rákattant, h az hihetetlen! Nem gondolom, h az íze miatt, mert nem tűnik őszintének a mosolya miközben issza...
Bő vízzel sokáig mosom a gombákat! Nem tudom mennyi idő alatt duplázódik meg a mennyiségük, de látszatra már nagyon megdagadtak. Tényleg, olyan nincs, h ki kell válogatni a nagyokat, mert mondjuk már öregek? Vagy valami más ismérv szerint esetleg a régi sejteket nem kell kidobni?Hja, a minap hallottam: volt olyan szerencsétlen, akit egy erkölcsileg megkérdőjelezhető személy 4000Ft-ra vett le a gombáért! Micsoda emberek vannak! Biztosan rendben van a karmája...
-
rarri
senior tag
Szerintem a konyhában is jó helyen van.
Én 2 naponta szoktam szűrni. Majdnem 1 évig ittam napi fél litert, de volt úgy , hogy többet. Utána már egyszerűen nem bírtam meginni.
Nálam annyi volt a mérhető hatás, hogy mivel rendszeres véradó vagyok,itt nézték a hemoglobin szintet / ez az oxigént szállítja a vérben / , és ez emelkedett meg fél év alatt olyan szintre, hogy a legegészségesebb kategóriának számított. Én mást nem tapasztaltam. Igen, a pezsgés a cukorral hozható össze, amit a gomba " eszik" .Szerintem amíg jóízű az ital, addig nyugodtan igyad. A gombát mindig jól öblítsd át.
-
rrobi
senior tag
Az a baj, h szerintem nálunk a kamrában melegebb van 15foknál. A konyha egy hűvösebb szegletében van, akitől a gomba van az tanácsolta, h itt tároljuk.
Már második nap estére észlelhető némi pezsgés, harmadik napon intenzívebb. A cukor forrásával hozható össze? Vagy a gomba „emésztéséből” keletkezik? Véleményem szerint nem ront az élvezeti értéken, csak nehogy rossz legyen nekünk vagy a gombánknak...Milyen hatást várjak gombaivás után? Úgy értem milyen érezhető hatásra lehet számítani néhány nap után?
Köszi!
-
rarri
senior tag
Igen normális. A hőmérséklettől is függ, hogy milyen hamar kezd el pezsegni. A legjobb a kamrában tartani, kb. 15 fokon.
Ha már elkezdett pezsegni, akkor én leszűrném a helyedben.
Marika A pattanásos zsíros bőrt nem gyógyítja meg, de segít a bőröd tisztulásában. Ettől ne várd hogy megszűnik a pattanásod, de ha iszod, csak javadra válhat. Nem tudom hány éves vagy, de 16 év felett van kis hormontartalmú gyógyszer, ami egyben fogamzásgátló is. Ez szokott használni makacs pattanásoknál.
[ Módosította: Racecam ]
-
rrobi
senior tag
Nagyon pörög ez a topic...
-
rrobi
senior tag
Kaptam gombát! Alakul a cucc! Mikor fogom tudni, h kész?
-
Marika_4
újonc
Sziasztok!
A japán kristálygomba segít a pattanásokon és a zsíros bőrön is?
18 múltam néhány hónappal és nem tudok szabadulni ettől a két kellemetlenségtől.
Próbáltam sok mindent, de időlegesen használtak. Kifogytam az ötletekből és a sok kence-fice miatt a moneyból is. Szóval igen csak el vagyok keseredve
Ha tudtok, segítsetek nekem -
Tuvok
csendes tag
veszprémi vagyok, ha gondolod küldetek a fehérvári haverommal. (ezt azért még vele is le kell dumálnom
)
Csak japánkristályom van. Ingyen kaptam, ingyen adom, ha érdekel írj!Kb 1 hét alatt megduplázódik a száma. 4,5L-es műanyag zárható edényekbe vannak a gombáim. 1 edénybe kb 3L vizet töltök 7 evőkanál gombára, 6 evőkanál cukrot, 10 szem mazsolát és egy fél citromot (melyet félbevágok mégegyszer) rakok és kiváló! Spájzban a polcon erjesztem a vizet. 3 nap után megkóstolom, ha már jó akkor leszűröm, ha nem akkor még 1 napot állni hagyom, de 5 nap után már kellemetlen íze van, ilyenkor le kell önteni róla a löttyöt és jól átmosni a szűrőben folyó víz alatt és használható tovább.
-
rrobi
senior tag
Sziasztok!
Székesfehérváron keresek kristálygombát! Tudnátok segíteni? Ez lenne az első próbálkozásom a „szerrel”!
Köszönöm!
Robi -
Gombaléivó
újonc
Ja a cím: jozicszilvi@citromail.hu.
-
Gombaléivó
újonc
Kedves érdeklődők!
Én is iszom a kristálygombából készült italt. Sőt az egész családom, és nagyon finom. Jótékony hatását már érzem is az emésztéssel kapcsolatban. Valóban megszüntek a felfúvódások, és hasfájások! Szivesen küldök postaköltség megtérítése ellenében bárkinek ugyanis sajnálom kidobni!A megadott cimen jelentkezzetek!
-
Athene
újonc
Van felesleges kristálygombám. ha valakinek kell szívesen adok. Budapest, Dunaújváros és környékén mozgok sokat.
Athene
-
Judit005
újonc
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy nem-e tudja valaki, hogy van-e alkohol tartalma ennek a gombának? Néha úgy érzem... Tud valaki válaszolni?
Köszi -
vizespisti
újonc
Sziasztok.
Elburjánzott a japánkristály telepem.
Aki kér szívesen adok ingyen. Budapesti vagyok.
Dobj emilt a vizespisti@freemail.hu-ra -
szutyika
újonc
Jó, jó, de hol punnyadt be? Szobahőmérsékleten, vagy hűtőben?
-
szutyika
újonc
Ja,majdnem elfeljtettem! Ti leszűrés után hol tartjátok? Én a hűtőben, de a még le nem szűrtet szobahőmérsékleten.
-
szutyika
újonc
Sziasztok! Én kb egy hónapja iszom és nálam pl a legfőbb hatás, hogy egyáltalán nem kívánom az édességet. Pedig ha vki, akkor én aztán édesszájú vagyok.Voltam?
Simán kibírom mindenféle süti nélkül, azelőtt minden nap kellett vmit ennem. Számomra ez szinte hihetetlen! Az étvágyam is kissebb. Anyukám pl jobban alszik, amióta issza.[P][/P]
-
L!NK->Q3
senior tag
hahóóóóóóóó vki!!!!!!!!!!!!!!
SOS -
L!NK->Q3
senior tag
veszprém megyében nincs vkinek gonbája?
nekem elhalt sajna
ha lenne vkinek akkor privizzen pls -
Beva
újonc
Sziasztok.
Beva vagyok.
Japán kristálygomba fogyasztó vagyok egy hónapja iszom.
Ha valakinek szüksége lenne gombákra és szeretné az életét egészségesebbé
tenni az jelentkezzen 06305302544-en de 08-tól du-án 16-ig ezen vagyok elérhető.
Jelenleg 6 adag gomba elvihető .
Szigetszentmiklós és vonzáskörzete ahol elérhető vagyokLegyen szép napotok Sziasztok
-
Bacopa
újonc
Sziasztok!
Most írok ide először, hátha valamelyikőtök tud válaszolni a kérdésemre. Mindig a párom készítette a kristályombát, Én csak most a két legutóbbi alkalommal. Elfelejtette közölni, hogy mossam le. Kicsit nyúlos, de jóízű lé lett belőle. Nem lesz bajunk, ha ezt így megisszuk? Vagy valami káros nyálkagomba élősködik ilyenkor rajta és inkább ne igyuk? Ízre nincs más íze és nem szeretném kiönteni, ha nem muszáj. Erről még nem olvastam a régebbi levelekbe. Előre is köszi, ha szakértő választ kapok valakitől. -
hajnalka0913
újonc
Sziasztok! Nagyon sok kristálygombám van,ha valakit érdekel írjon az email címemre!
eletenergia@msn.com (gyorsan fogy!) -
csill
újonc
Sziasztok!
A kefírgombát most kezdtem egy napja, viszont szívesen kipróbálnám a kristálygombát is, mert nagyon jókat hallottam róla
.
Ha van valakinek fölöslege szivesen átvenném (ha esetleg a szentendrei HÉV vonalán megoldható lenne valahol). Köszi előre is! -
Évamargit
újonc
Helló !
Nálam őrülten szaporodik, jó helyen van a konyhámban.A baráti köröm telítődött, 3-4 adag feleslegem van.
Ajánlat : holnap csütörtökön fél négy: 50-es villamos végállomásánál, 4 óra Ferenciek tere.
Maximum 5 percet tudok várni, mert órám van.
Csak akkor viszem, ha visszajeleztek.
üdv.
Éva -
rnemeth61
újonc
Szervusztok!
Budapest, Vác környékén élőktől szívesen elfogadnék japán kristálygombát, cserébe szívesen küldök kefírgombát. -
Tresquante
csendes tag
Japán kristálygomba, kaukázusi kefírgomba és kombucha gomba Szombathelyen ingyen elvihető.
Elérhetőségek adataimnál. -
schumi600
újonc
Sziasztok ! nekem 1 napja van meg nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! de már ugy kaptam hogy nagyon sok volt ezért ha valakinek kell írjon.
schumi600@freemail.hu
06204882127 -
stapi
újonc
Sziasztok!
+ hónapja iszom a Japán kristálygomba levét. Amit kérdeznék: legutóbb megbüdösödött, ki kellett öntenem. Mi lehet az oka? A gombát most hideg vízben áztatom, naponta több ször cserélem rajta a vizet, hátha megtisztulna... Ha valaki tanácsot tudna adni, megköszönném. Azt valaki mondta, hogy néha pihentetni kell hűtőbe téve. Ezt hogy tegyem? Ja, és a gombák mérete lényegesen megnövekedett!
Üdv:
Stapi -
Kismacs-
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van eladó kaukázusi kefírgombám Pesten, akit érdekel / majdnem ingyen / 1 tábla Milka csoki fejében adok.
Prohardveren ritkán vagyok, inkább hívjatok vagy e-mail.
Tel.számom: 06-70-371-5521http://archiv.kefirgomba.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28
-
tüncike
csendes tag
valami új infó valakinek a kristálygombáról?
-
biga
őstag
válasz
Overlocker #106 üzenetére
Van még Nyíregyházán belőle neked? Mert akkor esetleg kipróbálnám én is...
-
tüncike
csendes tag
hülyeség hogy lerakódik a szervezetben,és nem lehet kiírtani,szerintem aki ilyet kitalál túl sok horrorisztikus filmet látott!
-
tüncike
csendes tag
sőt a kefírgombát is rendszeresen használom,még saláta öntetnek is jó a belöle készült kefír.Igaz kicsit savanyúbb mint a bolti,de megiható,és hatékony is.
-
mire jó ez a cucc?kábít, vagy ahogy a kisembeket ismerem gondolom valami potencianövelőizé, de hogy néz ez ki, be kell vele kenni vagymi?nem zavar sex közben, ott figyel a fején a gomba feje, ááá inkább hagyjuk, engem akkkor nem érdekel
max akkor ha megnő tőle a nők melle
[Szerkesztve] -
tüncike
csendes tag
na hali én most kaptam a kristálygombát,és nagyon jókat hallottam róla.Remélem egészségemre válik,nekem ízlik
-
mrpromi
csendes tag
Sziasztok!
Azt hallottam, hogy eszébe se jusson senkinek inni belőle, mert lerakódhat a szervezetben és ki sem lehet írtani utána. Több kárt okoz mint hasznot.
Mit gondoltok?
Üdv! -
schild
újonc
Hali, Apukám most kezdte gombázást, és engem is érdekel.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy tudom szétválasztani a régi gombát az fiataloktól (az újak a kisebbek?) honnan tudom, hogy melyik halt meg? Azokat érdemes kidobni, nem?
És amik feljönnek a tetejére azok miért jönnek fel? Meg azok olyan puhábbak is.
: -
Pank Orsyka
újonc
Sziasztok!!!! Hát nekem is van ilyan kristálygombám!!!! És szerintem is fini az a lötty!!!!
Hát most reménykedek, hogy a nyelvgyökrákos kerestapámon is segít!!!! Szerintem jobb mint a gyógyszer mert nincs mellékhatása és nem kell hozzá 10000Ft mint a mostni gyógyszerekhez!!!!Szaisztok!!!!!
-
pilu01
senior tag
üdv
Aszalt szilvával próbáljátok! szuper! -
L!NK->Q3
senior tag
ha veszprém megyében kék vkinek gooombbaaaaa akkor nekem szólni
-
pilu01
senior tag
up a gombáknak!
-
zsoanna
újonc
Japán kristálygombát használom
ovábbitani is szeretném az érdeklödőkknek , újatke-
resöknek; én 5 hónapja használom tejcukor érzékeny vagyok:sajtos ételeket ehetek
ami könnyiti az éttkezésem.
Érdeklődöm: van-e valaki,aki összetételét vizsgálva elemezte informálna, ill.
van e amiért ellenjavalt a hosszú ideig való fogyasztása...?!
szegediek előnyben,a szaporulatot átadnám!
természetes anyagok híve vagyok. -
Gica13
csendes tag
válasz
YouCanCANON #109 üzenetére
helló Can!
Nah, vége az érettséginek, ha érdekel, következő héten viszem be a gombát! -
banyamancs
csendes tag
válasz
YouCanCANON #116 üzenetére
Szia!
Merre laksz? Én pesten lakom a IV. kerületben. Szerintem postán nem igen tudom elküldeni.
Gabi -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
YouCanCANON #116 üzenetére
merre lax?
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
banyamancs #115 üzenetére
hali érdekel! persze... de hogy kapom meg, gondolom ennek posta nem tesz jót
-
banyamancs
csendes tag
válasz
YouCanCANON #109 üzenetére
Szia! Nagyon szívesen adok. Email címem gabi1965@freemail.hu. Ha valóban érdekel jelentkezz!!!!!!!!
-
banyamancs
csendes tag
Sziasztok!
Az előzőekhez még annyit, hogy akit érdekel az email címem: gabi1965@freemail.hu -
banyamancs
csendes tag
Sziasztok!
Aki kipróbálta vagy szeretné kipróbálni nagyon szívesen adok. Tényleg gyorsan szaporodik és nagyon sajnálnám kidobni. Ha érdekel bővebben írj. -
kricat
újonc
Szisztok, nekem van gombám és adok is szívesen. Ha kell, írjatok!
kricat kukac yahoo pont com
veszprém -
L!NK->Q3
senior tag
hi all
5-6 évig kombucháztam, most 3-4 éve krisztálygomba rulez!
egészség 4ever -
Gica13
csendes tag
válasz
YouCanCANON #107 üzenetére
Szia!
ha tudsz várni az írásbeli érettségik végéig, akkor nagyon szívesen adok
Címem: gica13@citromail.hu -
YouCanCANON
aktív tag
hallo halooo... nekem is kéne egy kis gombusz! ha valakinek van Db-ben, akkor megszánhatna egy kezdő adaggal
-
Overlocker
veterán
Az én muterom is bőszen tenyészti őket,és fogyassza.Én is ittam már belőle véletlenül ugyanis Mountain Dew-us(remélem jól írtam) üvegbe rakta, és nem tűnt fel hogy nem az
Szval ajánlani tudom,akinek esetleg kell Nyíregyházán, szívesen adunk..
[Szerkesztve] -
Gica13
csendes tag
-
Gica13
csendes tag
Én is most kezdtem tenyészteni a kis gombácskákat és már el is neveztem őket Killernek...Jobb mint a cica vagy a nyuszkó...
Valakinek még valami pozitív tapasztalat vagy valami tipp? -
Idri
újonc
Sziasztok!
Hogy kell tárolni a felesleges gombákat? -
Tapika
újonc
Halihó!
Nekem is van felesleges kristálygombám, szívesen adok bárkinek!
study@freemail.hu -
pooshy
újonc
sziasztok!tud nekem valaki segiteni,hol szerezhetek japán kristálygombát ?köszi..
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Mennyibe kerül egy ilyen gomba? Még sose hallottam róla
-
padee
tag
Hmmm. Eddig csak erdei gombákkal foglalkkoztam, azokért megveszek.
Tudna nekem adni valaki? A gond az h vidéki vok, nemtom h kibirna egy utat.
Nagyjából h liter vizben kell tartani? mikor leszüröm akkor az egészet lekell es teljesen tiszta vizbe kell visszarakni?
a gomba összeáll egy darabba, vagy kis gombocok lesznek belőlük? -
Gyegye
újonc
Hello mindenki!
Nem iszom régóta de sztem király a cucc!
És itt nem azt kell érteni hogy megtanultam repülni csak egyszerüen jobb tőle a közérzetem.
.. -
cortez25
senior tag
Pontosan, szerény emlékeim szerint 1987-ben nagymamám kapott ilyen gombát, japán kristály néven..szaporodott is rendesen, mazsola meg citrom volt benne neki asszem. Hát sok hatását nem érezte...és kb tényleg mya fél évig nyomta. Én elvből nem kostóltam meg akkor...igaz gyerekfejjel mondták egészséges vagyok szvsz nem kell.
de a kombucha gomba, haverom természetgyógyász anyja itatta velünk, buli előtt lenyomtunk vagy fél litert, jobb volt mint a redbull.... -
listván
tag
Senkinek nem kell japán kristálygomba??? Nem szeretném kidobni őket, de lehet, hogy az lesz a sorsuk.
-
Starsky72
addikt
mi tejalapút nyúzunk már pár éve.
csajom most volt 2 hetet Sziciliában, én meg nem akartam szöszölni a gombákkal, úgyhogy azt kell csinálni vele, hogy baromi alaposan meg kell mostni, persze úgy, hogy lehetőleg ne morzsolódjon össze kis darabokra, szóval amikor már tiszta a gomba, nincs rajta az a tejszerű szutymadék, akkor felönteni vízzel és mehet vissza a sötétbe.
2 hetet simán kibírnak így.
Ha meg hízlalni akarod, akkor tejet rá és nem leszűrni, hanem hagyni hízni 1-2 hétig. -
listván
tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy ha elmegyek nyaralni két hétre, és nem akarom magammal vinni az egész szaporulatot, akkor mi a teendő? Mert kidobni nem szeretném, ha már ennyi munkám fekszik benne. Arról meg nem olvastam, hogy valaki valóban lefagyasztotta volna őket, és utána is minden rendben volt velük
.
Szívesen venném a tapasztalatokat ez ügyben! -
listván
tag
Szia!
Amikor a gomba szaporodik, akkor vannak benne nagyobb és kisebb darabok is. Nekem is vannak nagyon picik, némelyik még a szűrőn is átesik. Azt nem tudom, hogy hogyan néz ki, ha meghal a gomba, de amíg él, addig fehér, és olyan, mint a gumi. Az enyém legalábbis. Az biztos, hogy az enyémeknek nincs semmi baja. Tehát szerintem normális, hogy kicsi. Majd megnő! Adj neki rendesen cukrot, amiből táplálkozhat, és megnőhet tőle. Ha az sem segít, akkor szerezz be újabb adagot!
Nekem is már elég sok van, ezért ha kell valakinek, szívesen adok! Folyamatosan szabadul fel felesleg. Írjatok mailt, és Budapesten meg tudjuk beszélni, hogy hol adom oda. -
marcim
újonc
Sziasztok!
Egy hete kaptam ilyen cuccot, de azt hiszem halottan. Honnan lehet tudni, hogy halott?
Ha jól gondolom ilyen körömnyi darabokba kellene összeálnia, de az enyém most tök apró...
Szóval? Ötlet?
Akitől kaptam azt mondja feléleszthető, szerintem meg baromira nem történik vele semmi, pedig tömöm cukorral, mazsolával... -
Kriza
őstag
válasz
mselevele #74 üzenetére
A citrom csak az ízesítés miatt van. Én múltkor nem raktam bele, mert nem volt itthon, és lusta voltam venni, de az eredmény elég lehangoló és ihatatlan cukros lónyál lett. Szóval inkább rakjál bele. Bár az is igaz, hogy ízlések és pofonok, elvégre valakinek a kék kóla is ízlett.
-
Ágica70
újonc
Sziasztok! Én Tatabányán lakom és nagyon szeretnék kefírgombát és japán kristálygombát! Kérlek ha valaki tud segítsen mert már jóideje próbálok szerezni, de sajna nem sok sikerrel! Előre is köszi! címem:maciagica@freemail.hu
-
V.ki
aktív tag
hoppá,most látom,meghackelték a kefirgomba.hu-t
''HACKED BY CRACKERS_CHILD''
a jó anyját az ilyen köcsögöknek! -
deedee
őstag
forever living products magyarország kft forgalmazza...Keress rá aztán biztosan találsz hasznos infót...Termékkatalógust nem tudok szkennelni és mélben küldeni mert nincsen hozzá gépem és regényt írni sem érek rá,bocsi...
Ha nem jársz eredménnyel,akkor írj és utánnajárok a feleségem révén a dolognak és telózok a szállítónknak......
-
deedee
őstag
ugyanúgy elkaptam/elkaptuk a ''futó'' betegségeket mint előtte például.Nem szüntek meg régebbi bajaink stb...Persze az lehetséges,hogy ''mélyen bent'' jót csinált,csak éppen nem éreztük...Ezt nem tudom...Viszont mostanában/kb 2 éve/ aloavera gélt szipókázunk és annak konkrét jó hatásait tapasztaljuk...Hogy ''mélyen bent'' még mit javít azt szintén nem tudom,de a tapasztalatok nagyon pozitívak.....
ja és az aloavera gél nem fínom...Ez mindenképpen negatív tulajdonsága a kristálygombával szemben...
-
deedee
őstag
kb 20 éve már egyszer sláger volt kishazánkban...Gyerekkoromban én is ittam,de különösebb jó vagy gyógyhatást nem érzékeltem A felnőtt ismerőseim se,úgyhogy kb fél év után abbahagytuk.......Mindenesetre kicsit szkeptikus vagyok vele....
-
Kriza
őstag
Naaaa? Senkinek nem kell? Senki nem akar egészséges lenni?
Lakótársaim is mind fanyalogtak eleinte, most meg már rendszeresen kérik, mert ízlik nekik. -
Zizi:))
újonc
Sziasztok
Tegnap egyik ismerősöm meglepett egy adaggal, úgy döntöttem, kipróbálom én is... Most olvastam frissen a fentebb említett oldalt, itt írták, hogy állítólag kiválóan tűri a mélyhűtést is a gomba (ha pl. elutazol). Ha viszont csak pár napig akarod pihentetni az ügyet, elég, ha a hűtőben tárolod. Azt hiszem, holnap veszek citromot és műanyag edényt (kb. 2-3 litereset) és magam is kipróbálom. Van esetleg köztetek (az újak közül), aki issza és fogyásra bevált neki?
Jó kísérletezést, olvaslak titeket továbbra is! -
sanyixXx
senior tag
ez valami narkó?
mert akor jöhet -
Kriza
őstag
Ha valakinek kell kristálygomba, Újpestre jöhet érte. Ingyenes!
-
Eagl3
veterán
Egyébként öreganyám is itta ennek a gombának a levét, hát mit ne mondjak nem volt túl étvágy gerjesztő...
''olyan az íze, mint a 2napos limonádénak, ami ásványvízzel készült''
Mivel citrom poshad benne, persze, h. hasonlít a limonádéhoz
U.i.: én valószínűleg hamar viszont látnám ezt a löttyöt. Mit is iszol meg tulajdonképpen? Vízben poshasztott penész gomba levet?
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
válasz
Papa-Georgo #27 üzenetére
izé, nem akarok beleszolni, de én a magic mashrum gombával más formában találkoztam
-
Soockit
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem ám 2-3 adag kristálygombám ami felesleges. Elég gyorsan szaporodik.
Ha kell valakinek akkor szóljon. elérhetőségeim a nevem alatt. -
Kriza
őstag
-
Kriza
őstag
Ahogy átfutottam a topicot, azt nem írta senki, hogy a gomba fémmel nem érintkezhet!
-
Kriza
őstag
Hali mindenki!
Faterom nyomja ezt a gomba témát, most kértem tőle ide az albiba. Nekem bejön az íze, meg aztán állítólag egészséges is.
Súlynormalizálásra is jó - ha valaki sokat pihenteti a seggét a monitor előtt.
Írjátok, hogy gyorsan szaporodik, én ma indítottam el a ''tenyészetet'', szóval nincs tapasztalatom, de biztos lesz szaporulat, ha valakinek esetleg kellene Újpesten lakom. (Ingyen van, de hálasört elfogadok)
-
zsuzsu20
újonc
MIÉRT KELL LEHÜTENI?
-
zsuzsu20
újonc
sziasztok énnekem már régóta van kristálygombám de még csak most találtam meg ezt az oldalt én eddig csak mazsolát raktam bele mert nem tudtam mit rakjak bele örülnék ha mondanátok egy-két ötletet amúgy ha kell tudok néhányat adni vkinek
-
Edwig
újonc
Én a harmadik napon szoktam leszűrni, és Nekem egyáltalán nem szénsavas
A leszűrt ital, ha nincs hűtőben, akkor a második nap olyan lesz mint az enyhe felíratú ásványvizek, de ha hűtőben marad semmi szénsav nincsen
üdv
Eda -
Edwig
újonc
Sziasztok
Nekem volna egy csomó felesleges Kristálygombám amit szivesen odaadnék. Én iszom 6 hónapja, és nekem szuperül bejött.
Akinek kellene írjon egy mailt, és megveszéljük hogyan jutassam el
edwig@freemail.hu -
Papa-Georgo
senior tag
Elvileg rendeltem gombát..magic mashrum
-
Papa-Georgo
senior tag
up a jó dolognak
-
ActionMan
tag
válasz
Papa-Georgo #20 üzenetére
Az a helyzet, hogy szívesen adnék, de nekem nincs.
Rokonnál találkoztam vele először.
Szépen elírogatok itt róla, de magam még nem fanyalodtam rá, hogy kipróbáljam.
A szénsavas dolgokkal nem vagyok teljesen kibékülve, ez pedig enyhén szénsavas.
Itt a fórumon biztosan van, aki otthon tart ilyet és szívesen adna belőle.
Amúgy a kefirgomba.hu készítője azt írja, hogy ''japánkristály gombát postaköltségért korlátozott számban tudok küldeni!'' info@kefirgomba.hu -
ngabor2
nagyúr
egyszer régen kipróbáltuk, nem volt rossz íze. aztán elfeledkeztünk róla. a macerát szerintem nem éri meg, maradok a (gyógy)teáknál.
-
törölt tag
válasz
Papa-Georgo #20 üzenetére
kérj meg egy hajléktalant hogy adjon a lábujjai közül...
-
ActionMan
tag
Kristálygombánál nincs olyan, hogy felszabadul, illetve nem kell, hogy legyen.
Mivel iszonyú gyorsan szaporodik, elég ha valaki ad neked egy-két evőkanálnyit.
5 literes üvegbe beteszed, öntesz rá vizet, némi citrom, mazsola, akármi ízlés szerint.
Naponta egyszer felrázod, vagy megkavarod, néhány naponta pedig leszűröd és cseréled a vizet.
Ennyi és nemsokára nem győződ majd hova tenni a sok gombát.
[Szerkesztve] -
Stimpy
senior tag
Nálunk tesóm tenyésztett anno kombucha gombát, Ő teába tette, az egész iható volt és másnaposság ellen kitűnő gyógyír.Ha valakinél felszabadul ilyen gomba, akkor én szívesen kipróbálnám, hátha ez is jó.
-
_Volkovy_
nagyúr
Irtóztatóan hangzik.
Miket nem esznek-isznak meg emberek? És akkor a kannibálokon csodálkozunk.
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
Izgatóan hagzik...
olyasmi mint az a kombucha vagy micsoda volt.
Most akkor, ennek a levét kell inni ugye? amit leszűrtünk? és ami fennmaradt gomba azt lekell mosni, és újra lehet érlelni cumót benne?
Vmi leírást tud vki írni, hogy hogy csinálja pontosan? és hogy ilyen cuccot honnan lehet szerezni? -
ActionMan
tag
Egy fél citromot és néhány szem mazsolát.
-
V.ki
aktív tag
Aszalt barackot próbált már valaki belerakni?Én még vasárnap raktam bele,ma szűrtem,háát,a szaga olyan-amilyen,de az íze...az nagyon ott van
-
guga
Közösségépítő
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Adjatok -
Algieba
őstag
Nagyanyám évekkel ezelőtt megpróbálkozott a gombával, mint gyógyizével. Én is ittam belőle. A külseje a gombának, olyan mint valami extra vastag penész.
Az íze, nagyanyám epres teában tenyésztette, hmm, kissé pezseg, és határozottan érződik, hogy gomba van a dologban.
Akinek bejött, annak egészségére! Nekem túl bizarr volt.
Ui.: A kefír jóóóóóóóóó. Én is imádom.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Régebben volt hozzá szerencsém, de egy kiadós hányingeren kívül rám más hatással nem volt...
-
escie
őstag
valami konkrétabbat írhatnál...
milyen íze van? kefírt csináltál már? vagy csak a vizes verziót?
megtetszett, érdekelne, bár elég blőd duma van elhintve az oldalon. (tökéletesen egészséges leszek, meg ilyesmi, lol.)
tetszik a dolog,
szívesen kísérletezgetnék vele, a kefírt meg amúgy is imádom.
honnan kéne szerezzek?
nyíregyen nincs valakinek?
--
Agyzuzo,
bíztató...
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
Sziasztok!
Bátorkodtam megnyitni a topicot.Talán elfér a többi mellett.
Nos,ki termeszt itt rajtam kívül vízalapú kristálygombát?
Akik nem hallottak róla,azoknak mondom:
A leve írtózatosan finom,amelett roppant egészséges.Használják a gyógyításban is,anyatejpótléknak,terhességi ekcéma ellen is szolgált,valamint krónikus női altesti betegségeknél,daganatoknál,stb..Egyszóval mindenhol3 naponta le kell szűrni a levét,majd hűtőbe tenni,1 óra múlva iható.Gyomorbántalmakra kiváló,az emésztést nem zavarja.Gyorsan felszívódik.Enyhén szénsavas.
Maga a gomba sűrű,fehér.Miután leszűrtük,langyos-meleg vízzel át kell mosni,visszahelyezni az üvegébe,vizet engedni rá,cukrot,fügét,félcitromot beletenni,majd fóliával+gumival lezárni.Gyorsan szaporodik,a fölösleget nem kidobni kell,hanem továbbadni.
Bővebb infó itt:[link]
Képeket rakok fel nemsokára.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest