- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
IQOS cigaretta
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
válasz
eladogeppc #649 üzenetére
Szia!
A 2.4 Plus olcsóbb (20eFt) és majdnem ugyanazt nyújtja.
Itthon összesen 6 féle ízt lehet kapni, amelyből 3 alapvetően dohányos íz, 3 pedig mentolos:
- Sienna (piros) - erős dohány, teás, fás jellegű utóízzel
- Amber (narancssárga) - közepes dohány, mogyorós jellegű utóízzel
- Yellow (citromsárga) - ez a lágyabb dohányíz, de ez is inkább közepes, citrusos jellegű utóízzel
- Willow (világoszöld) - mentol és citrom
- Turquoise (türkiz) - mentolos
- Blue (sötétkék) - erős mentolMindegyik HEETS 0,5mg nikotint tartalmaz.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Páromnak szeretnék venni cigi helyett ilyet. Jelenleg valami büdös LD-t szív.
A boltban azt mondták, hogy ez az iqos jó alternatíva lehetne neki.
Nyomatják a 3.0-át, de őszinte leszek, a 30 ezer sok.
Nem leszokás miatt venném neki ajándékba, hanem azért, hogy át szokjon egy kevésbé káros alternatívára ami talán nem annyira büdös.Szeretném megkérdezni, hogy itthon milyen ízeket lehet kapni ? Ha jól olvastam, nem minden vásárolható meg könnyen hozzá. Párom nem egy nagy guruja a témának egyébként, így biztos nem fog rendelgetni.
Köszönöm a segítséget !
-
fagylalt
senior tag
Szívesen!
Ez jó hír, mert én tervezek váltani 3.0-ról duo-ra, akkor legalább nem kell túl misztifikálni a dolgot.
A heets válogatás ezek szerint csak webes rendelés útján jöhet szóba és ehhez kell a szlovák lakcím (mivel Mo-ra nem szállítanak). Valószínűleg ezzel kevertem össze.
Én a kezdetek óta - többnyire - ambert szívok. Enyhe mogyorós beütésű, bár én már nem érzem túlzottan, csak ha másik fajta után szívom. A natúr dohányhoz véleményem szerint ez áll a legközelebb. Az összes heets 0,5mg nikotint tartalmaz, az enyhébb (pl. yellow) / mentolos (pl. turquoise, willow) ízeken talán kevésbé érződik.
Azt azért jó észben tartani, hogy ezzel egy kicsit másképp kell dohányozni, mint az analóg cigivel. Pl. a slukkok között célszerű kisebb szüneteket tartani, hogy újból átmelegedjen a dohány és keletkezzen megfelelő mennyiségű dohánypára. A hevítő 6 percig vagy 14 slukkig működik. Akkor használod jól, ha a slukkok kb. egyenletesen vannak elosztva ebben az időtartamban. Persze nem kell ezt sem túlparázni, de sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan szívják és ezért 2-3 perc után kikapcsol a hevítő.
Ha elszívtad, akkor mehet vissza rögtön a töltőtokba, hogy a következő alkalomra már készen álljon. Technikai szempontból is jobb, ha feltöltve áll, mint hogy lemerülve.
A töltőtokot nem szükséges kikapcsolni, én egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kapcsoltam ki egy év alatt. Ha rendszeresen használod, maradhat bekapcsolva. Újraindítani is csak akkor kell, ha valamiért rosszalkodik a készülék (pl. pirosan villog - persze ennek azért más oka is lehet).
-
válasz
animatrix11 #633 üzenetére
Kipróbáltam így is, ill. a használati szerint is - kb. azonos az eredmény.
Eddig 2 Ambert szívtam, hmmm... érdekes
leginkább az enyhén megégett köménymagos sajtos tallér ízére emlékeztet, vagy az égett szezámmagéra. Megszokható, bár nagyon szeretek cigizni. a nikotin tartalma nekem bőven elég, inkább sok.
Gyakorlati kérdések:
1. Mikor elszívtam, tegyem bele a töltőbe, hadd töltödjön fel előre?
2. Mikor érdemes kikapcsolni a töltőtokot?
Köszönöm!@chipesz: Thx!
-
válasz
fagylalt #640 üzenetére
Köszönöm még egyszer!
Ma jártam Párkányban, mivel délután értünk oda, így a Billa "Aquarium" (?) területén működő dohányboltot kerestem fel. 2 típust árulnak jelenleg:
- 3.0 duo 99€
- 2.4 plus 49€
Mindkettő mellé jár 10 doboz Heets, végül a 2.4-et vettem.
Nem kellett kamu szlovák lakcím, simán regisztráltak a hazai címemmel, telefonszámommal. Mindent elintéztek, udvarias, gyors magyar nyelvű kiszolgálást kaptam.
A cigiből csak egyfajtát lehet választani, én az Ambert (narancssárga) kértem (amúgy 0,1-es cigit szívok).Egy dolog gyanús, a dobozból kivéve nem tudtam bekapcsolni, teljesen lemerült állapotban volt az akkumulátor; most töltöm. A garancia itthon is érvényes.
-
SztiviVander
addikt
válasz
animatrix11 #637 üzenetére
nem, nem lehet izesitettet árulni és nincs kivétel se. az hogy te milyen izt érzel az egy dolog, elöbb-utóbb lehet hogy lesz majd purple is, ahogy lett pl csoki "izű" bronze is. de nem fogják egyszere behozni mindet mert az újdonság varázsa gyorsan múlik, kell majd valami par hónap múlva is amivel fel lehet kelteni az érdeklődést.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
animatrix11 #634 üzenetére
...ha te mondod.
-
fagylalt
senior tag
Szívesen! Ha gondolod adok kontaktot, akivel tuti menni fog.
Én 1 éve álltam át teljesen analógról erre, nekem pozitív a tapasztalatom, de az én környezetemben is van olyan, akinek nem jött be (mint pl. nekem az ecigi). Ha minél kevesebbet szeretnél rizikózni, akkor a 2.4 a jó választás, mert ebből lehet a legjobban kiszállni, ha nem jönne be.
Szerk.: Én azt javaslom, hogy próbáld ki, ha van ismerősi körödben valakinek.
-
válasz
fagylalt #638 üzenetére
Köszönöm ismét!
Tegnap benéztem Bp-n egy nagyobb trafikba, a 2.4 ára 20 e. Ft, a 3.0 (nem emlékszem, melyik változata) 31 vagy 32 e. Ft.
Holnap, ha szép idő lesz, amúgy is kirándulnánk valamerre, így kézenfekvő Párkány. Szlovák címet ki tudok találni... személyi igazolványt nyilván nem tudok produkálni. Köszönöm a tippet, ez a bolt szombaton 12:00-kor zár, de majd akkor a Billa.
Még alszom egyet az Iqosra; olvasok nem túl lelkes véleményeket is.
-
fagylalt
senior tag
Természetesen lehet tölteni laptopról csak lassabban fog feltöltődni (USB 2.0 500mAh / USB 3.0 900mAh). Nekem még a "sima" 3.0 van, aminek a gyári töltője 2A-es, szerintem ez nem más a duo esetében sem.
Csak kerülő megoldással lehet megnézni a külföldi iqos honlapokat itthonról (vpn, tor).
A boltban a készülék vásárlásakor fognak beregisztrálni, saját magad nem tudod regisztrálni.
Kicsit bonyolultabb megszerezni az "ajándék" kartont, mert szlovák címednek kell lennie. Gyakorlatban az eladó jófejségén múlik. Én pont egy éve vásároltam Párkányban a készüléket (amikor még itthon nem forgalmazták) és az egyik ismerősöm segítségével tudtam beszerezni így. Esetleg egy telefont engedj el valamelyik boltnak (ennyit megér, mert amúgy nem éri meg kimenni érte). Én pl. itt vásároltam, de van még egy "dohánybolt" a közeli Billában (beszélnek magyarul).Szerk.: Én gyanítom sikerülni fog így megszerezni, mert elég sokaknak sikerült már.
-
animatrix11
őstag
válasz
SztiviVander #636 üzenetére
Na ez a kivétel, mert ez ízesített, viszont ha már lehet, miért nem árulják a lilát illetve a green zinget, mint máshol, ami tényleg jó
-
SztiviVander
addikt
válasz
animatrix11 #634 üzenetére
igazából izre mindegyik csak mentolos mivel eu-ban nem lehet a mentolon kivul massal izesitett dohanytermeket arulni regota...
-
agoka07
senior tag
válasz
animatrix11 #633 üzenetére
Köszönöm, én beletettem a heetset, bekapcsoltam majd miután felhevült szívtam. Szünetben ki is próbálom.
-
animatrix11
őstag
válasz
nylontacsko #622 üzenetére
Igazából semmi köze nincs egymáshoz a két íznek,a green zing zöld tea ízű, a willow meg citromos és előbbi jobb
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Én is a tegnap estétől tulaja lettem egy 2.4+nak.Egy dolog nem tiszta és nem tudom, hogy ez normális vagy sem. Ambert használok túl vagyok eddig 3 szálon, de nagyon kevés, szemmel alig látható gőz(?) jön ki pédáúl a normál cigikhez képest. Én használom nem megfelelően vagy ez tényleg ilyen kell legyen?
-
N.Orsi
friss újonc
válasz
nylontacsko #630 üzenetére
Lassan 3 hónapja használom, és ilyen gondom sose volt. A férjen szerint is az enyémet nagyon erősen kell szívni. Azóta tudtam beszélni a központtal, azt mondták túlhevül a mittudoménmi, és holnap küldik is az újat
Kár, hogy a képet nem tudom betenni. -
nylontacsko
senior tag
A heets "összefonnyadása" attól van, hogy erősen szívod.
Az elején amikor el kezdtem ezt szívni én is sokszor éreztem azt, hogy "ez így gyenge" és nálam is jelentekeztek ezek a tünetek.
Aztán lassan elfogadtam, hogy ezt másként kell szívni és azóta se "fonnyadás" se egyéb tünet.
A normál cigi füstjétől is rosszul vagyok, pedig 28 évig szívtam. -
N.Orsi
friss újonc
Sziasztok!
December óta van egy 3 duó készülékem, és az alább mellékelt gondom van. Van ötlet, hogy mi a gond? A férjem ugyan abból a dobozból szívott, és neki semmi gond, nekem viszont a homlokom is Beesik, annyira kell szívni.Nem engedi becsatolni a képet.
A Heets középső része össze van fonnyadva szívás után. -
válasz
fagylalt #626 üzenetére
Köszönöm a részletes összefoglalót!
1. Jó 4 éve átálltam USB-C-re, így célszerűbb a 3.0; ugye akár egy laptopról is tölthetem, nem csak a saját töltőjéről?
2. Köszi!
3. Rámentem az sk.iqos.com/en oldalra, így tudom olvasni angolul. De amikor a shop-ba szeretnék lépni, átdob a hu.iqos-ra...
Pontosító kérdés. Ha átmegyek hétvégén Párkányba (Sturovo, Esztergommal szemben); akkor ott, a határ túloldalán valamelyik SK hálózatra csatlakozva kell regisztrálnom? (Talán lehet angolul.)
Vagy simán bemegyek a helyi cigiboltba, kiperkálok 79€-t és kapom a 3.0-t és 10 doboz bagót?Köszönöm még egyszer!
-
fagylalt
senior tag
Szia!
1. A lényegesebb különbségek 2.4 Plus és 3.0 Duo (standard 3.0 már nem kapható tudtommal) között:
- A Duo-t láncban 2-szer tudod használni, mielőtt vissza kell tenned tölteni a pen-t/tollat (ezért duo a neve).
- A 3.0 és a 3.0 Duo szélsőségesebb időjárásban is használható (0 - 50 fok között), szemben a 2.4 Plus-szal (10 - 40 fok között).
- A 3-as széria Type-C töltő csatlakozós, míg a 2.4 micro USB.
- A 3.0 pen-je (nem a töltőtok) gyorsabban töltődik fel, mint a 2.4 Plus-é (2p 30" vs. 4p 10"). A 3.0 Duo bizonyos esetekben még gyorsabb is: (0-ról 1-re töltés esetén) 1p 50".2. Itthon egyes dohányboltokban kapható a készülék, míg Heets kb. az összesben kapható hozzá. A 3.0 Duo ára azt hiszem 32-33eFt körül van, a többit nem tudom sajnos.
3. Személyes véleményem szerint a szlovák vonal a legjobb választás. Főleg, ha valahogy betudod regisztráltatni a készüléket, mert akkor jár hozzá ajándék egy karton (10db! doboz) Heets, ami azért nem elhanyagolható, ráadásul te válogathatod össze az ízeket. Itthon ez a csomag nem jár.
Egyetlen hátrány, hogy a vásárlástól számított 2 év garancia helyett csupán 1 év 3 hónap garanciát kapsz rá a gyártástól számítva.Szlovák árak:
- IQOS 2.4 Plus - 49€
- IQOS 3.0 Multi - 79€
- IQOS 3.0 Duo - 99€Ha szlovákiában vásárolsz, akkor a 2.4 bekerülési költsége (ha úgy nézzük) kb. 5.000Ft, mert kapsz mellé kb. 12-13.000Ft értékben Heets-et. Ezzel jössz ki a legolcsóbban. Itthon sajnos nem tudom mennyibe kerül. Érdemes megkérdezni egy olyan dohányboltban, ahol forgalmazzák a készüléket.
-
Sziasztok!
Kicsit olvastam vissza, de nem vagyok biztos abban, hogy aktuálisak még az infók.1. Melyiket érdemes választani, 2.4 vagy 3.0? Gondolom, az árától függ.
2. Mennyibe kerülnek? Semmi infót nem találok a neten, csak egy nem hivatalos shopot, ill. eBay, de német regisztráció kellene hozzá (Bp-en élek).
3. Ez a szlovák vonal megéri, ott mennyi?Köszönöm szépen!
-
Bozek
nagyúr
válasz
nylontacsko #622 üzenetére
Annyira nem rossz azért, de maradok a türkiznél.
Múltkor rábeszélt a dohányboltos, hogy próbáljam ki a kéket, ő azt szívja. Na, az szerintem sose fog elfogyni. Max. ha azt akarom érezni, milyen egy egész csomag rágót rágni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SztiviVander #620 üzenetére
Én is inkább a citromot érzem ki belőle. Annyira nem rossz, de nem is a legjobb.
-
Bozek
nagyúr
Új íz, elvileg citromos-mentolos. Még nem próbáltam, de este az is meglesz.
-
nylontacsko
senior tag
Kezd áttérni "Adok-veszek" topikká az egész.
-
Hetyi
friss újonc
Akit érdekel esetleg Áfonyás Heets (Purple), az csatlakozzon Telegramon a következő csatornára:
https://t.me/joinchat/AAAAAFMpRZ4QHWwTnNDS4g -
kicsi007
tag
---
-
ice9
tag
Szlovákiából hozattam egy 2.4-et és kaptam egy 10euros kupont, de az csak szlovák shopban vagy a szlovák webshopban lehet felhasználni. 7 euronak megfeleő forintért átadom. Ha érdekel, írj privátot.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Édesapám próbálna neten rendelni, egy iqos 2.4-et, párom rábeszélte, hogy ne cigizzen. Talált is az iqosnet.hu-n, de vissza se írnak levélre se válaszolnak semmi... Tudnátok adni egy linket ahonnan tudnék neki rendelni olcsóbban? Köszönöm! -
UrbanR
friss újonc
A hevített dohánytermékek használatával kapcsolatban végzünk kutatást. Szeretnénk minél alaposabban megérteni a használók tapasztalatait, szokásait, motivációit. Ezért kérjük, hogy az alábbi linken megadott kérdőív kitöltésével segítse munkánkat. Továbbá ha teheti, akkor jutassa el más hevített dohánytermék használóhoz is a megadott linket.
A kérdőív kitöltése megközelítőleg 15 percet vesz igénybe. A kutatás során személyi azonosító adatot nem kérünk, a válaszadás önkéntes és anoním.
Munkáját és a kitöltésre szánt idejét nagyon köszönjük.Hevített dohánytermék kutatás - ELTE2020 linkje:
https://elteppk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9Wt9spxplTxDZOt -
HellGreg
őstag
Ez nem így van, mert egy regisztrációval 5 készüléket lehet venni, és mind az 5-höz jár a 10-10 doboz cigi. Én ugyanarra az email címre kettőt vettem egyidejűleg (már bánom mert többet kellett volna), és az eladó azt mondta, hogy tudok még venni hármat.
A mobilnet se katasztrófa ha nincs (bár manapság már elég gáz ha nincs), mert az Aquarióban van wifi.
Ja és ha kimeríted az emailcímedet, jöhet a másik újabb 5 dobozra, csak legyen árukészlet -
zoltan6
addikt
-
ice9
tag
Nem megy valaki Párkányba akciós 2.4ért és hozna nekem is? Budapestre
-
Tizibacsi
csendes tag
Téves vásárlás miatt eladó/cserélhető 16 doboz "blue" hetes
Eladás esetén 1100Ft/ doboz
Cserével 16 doboz "türkiszt kérek és adok +2 doboz bluet ingyen.
Budapest XI k. vagy metró vonalak mentén.
Keress privátban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a hirdetés!
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest