Hirdetés
Aktív témák
-
mondomén
őstag
válasz manchester85 #12149 üzenetére
Megmondom őszintén, egy olyan extra dolog sem jut eszembe most ami olyan nagyon egyedivé varázsolná az új iphone-t. Lehet ez a gyér fantáziámnak köszönhető.
Amúgy neked van valami elképzelésed, hogy mit kéne újítaniuk? Vagy van valami olyan amit a négyesből hiányolsz, mondjuk a sebességen kívül?
[ Szerkesztve ]
-
narancsnn
senior tag
Én sem írhattam volna szebben! Szerintem egyébként így is lesz...
-
vadászcsiga
félisten
válasz icecave #12111 üzenetére
Equ equalizer: tegnap este én is megvettem tényleg sokkal jobb lett ahhoz a verzióhoz képest amit pár hónapja próbáltam most már ténylegesen használható egy apró hibától eltekintve hogy nem taviranyithato headsettel sőt annyira uninteligens hogy gombnyomásra elindul szinkronban a gyári lejátszó is holott más lejátszó pl. Oplayer ilyenkor elhalkul de ez mindegy is mert ez pont egybevág azzal hogy most rendeltem egy olyan fülest amin nincs távirányító. Talán ma lesz időm tesztelni de azt már látom hogy flacot nem játszik mivel a telefonon lévő zenékre épül, feltölteni nem lehet bele.
-
manchester85
veterán
válasz mondomén #12151 üzenetére
Nem is neked kell eszedbe jutnia. A zsenialitás és innovativitás lényege pont abban rejlik, hogy olyan dolgokat alkossanak meg, amikről mi, vagy mások esetleg még elméleti szinten se tudunk semmit. Más kérdés, hogy minden évben nem lehet forradalmi újításokat kitalálni, de ez legyen az Apple feladata.
szerk: a kijelző mérete mindenképp lehetne kicsivel nagyobb, bár ez egy szubjektív dolog, hisz kényelmi szempontokat is felvet. Talán ha a készülék nem növekszik jelentősen, csak a hely lesz jobban kihasználva, akkor az ergonómia megmaradhat ugyanezen a szinten.
A safari véleményem szerint túl sok helyet fed le, elég lenne, ha csak egy vékony csík futna, nem elég helytakarékos az sem.
Az UI-n is lehetne már valamit újítani. Persze az alapkoncepció (ikonok) maradhatnak, mert néhány hónap Metro UI használat után rájöttem, hogy a több néha kevesebb. Lezárt billentyűzet mellett elkellene néhány widgetszerűség, ami képernyőfeloldás nélkül is tartalmaz információkat, nem csak értesítést...
De ezek mind szoftveres szempontok, és mint tudjuk, ezekre idén kár is várni. Hardveres téren csak a nagyobb kijelző az, amit várok, jobb hardver, stb. A formavilág, anyaghasználat egyébként számomra tökéletes, maradhat a hátlap is üveg. De ez az én szerény fantáziámnak is betudható, tehát leginkább valami olyat várok, amire nem is számítok, esetleg egy teljesen új dolog, és tetszeni is fog.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
joey04
titán
Nagy durranást talán nem kell várni, vagyis nincs rá szükség szvsz, megkapja a 2 magos procit, a nagyobb kijelzőt, esetleg több ram, aztán csókolom. Más nem is kell, a mai napig nincs a piacon olyan készülék, ami megverni az i4-et, maximum erősebb a vas benne.
ios5-be meg talán lesz pár olyan dolog, amit még nem mutattak be, és csak az 5ös szifon számára lesz elérhető, pl egy fm radio app. hw állítólag a 4ben is jelen van. mondjuk ez csak egy példa volt. Aztán hogy ezeket ki hogyan ítéli meg, hogy ez nagy előrelépés-e vagy sem, az más kérdés. Szerintem nem lesz az, de nincs is rá szükség igazán, de még lehetőség sem nagyon. -
mondomén
őstag
válasz manchester85 #12154 üzenetére
Nah, én meg a beszűkült gondolkodásmódom.
Persze ez így van, de azért azt se felejtsük el, hogy a 4-es sem hozott semmi forradalmi újítást. Lehet cégen belül igen, ugye a 3gs-hez képest... Mindegy, majd meglátjuk, már nincs messze az event.Amúgy én az IOS miatt vettem apple telefont. Maga a hardver annyira nem mozgatott meg. Nem azt mondom, szeretem meg minden, de egy samung telefonnal is ugyan így ellennék, ha IOS futna rajta. Plussz ami tetszik az a design és anyag használat, ebben mindig is jó volt az apple.
@joey20
Valahogy én is így gondolom. Bár a rádiós dolgot kétlem, hogy megcsinálják.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Valamit elnyomtam cydiába mert eltűnt a telefonról. újra JB nélkül valahogy vissza lehet tenni ?
iphone 3gs 16gb, ios 4.00 , bb : 5.13.04
-
manchester85
veterán
válasz joey04 #12155 üzenetére
"a mai napig nincs a piacon olyan készülék, ami megveri az i4-et, maximum erősebb a vas benne"
Háát, azért ezzel szerintem lehet most már vitatkozni. Rengeteg SGS 2 videót nézegettem, egyik ismerősömnek van is, és azért eléggé ott van az a telefon.
A böngészés nagyon gördülékeny, a multitouch, mint a vaj, a görgetés is sebesebb, dinamikusabb, iPhone-on a safarin belül a görgetés olyan kínlódás. Pl. miért nincs kinetic scroll a safarin belül?
A személyre szabhatóság is nézőpont kérdése, mindenesetre semmiképp sem hátrány.
Az viszont tény, hogy a SGS2 felhasználói élményben már tényleg iPhone szint, sőt, bizonyos tekintetben le is előzi. Ami az i4 mellett szól, az az anyaghasználat, a design és az iOS egyszerűsége, meg ugye majd az iCloud. Mindenesetre kezd erősen szubjektívvé válni a dolog, mert ha azt vesszük, hogy anno a 3GS-nek a HTC Hero volt az ellenfele, a 4-et meg a SGS 2-vel hasonlítjuk össze, akkor szerintem egyértelmű, hogy a Hero-SGS 2 között jóval nagyobb a fejlődés, mint mondjuk a 3GS és a 4 között. Szóval a felhasználói élményből kovácsolt előny lassan lejárni látszik a hardveres fejlődéseknek köszönhetően, sztem.
i6 Silver
-
Solar_Wind
senior tag
válasz manchester85 #12158 üzenetére
Az SGS2 szerintem a legjobb okosteló most.
-
hemaka
nagyúr
Ez pontosan így van. Eléggé ránőtt a fejére a konkurencia. de el nem tudom képzelni, hogy mit varázsolnak most almáék az új iPhone-ba. Az viszont már most szinte biztos, hogy az új iPhone nem lesz 1 évig sem a trónon, hamarabb ledöntik onnan.
-
Everman
addikt
"Háát, azért ezzel szerintem lehet most már vitatkozni. Rengeteg SGS 2 videót nézegettem, egyik ismerősömnek van is, és azért eléggé ott van az a telefon."
A hiányzó alkalmazásokat nem pótolja sem az erős hardver, sem a testreszabhatóbb OS.
Az iPhone legnagyobb ereje az App Store és a rengeteg ötletes fejlesztő, amelyik erre a platformra dolgozik. Ezzel soha nem fog versenyezni a warezközpontú Android.
-
fazr
senior tag
Anno fél órán át próbálgattam SGS II-t T-ben, kerestem miben jobb az i4-nél és csak egy valamit találtam: gyorsabban tölti be a böngésző az oldalakat.
Szóval lehet papíron jobb az SGS II, de használatban ez nem igazán mutatkozik meg.Az is fura, hogy 2,5-szer gyorsabb processzor kell bele, hogy egy lapon lehessen említeni az i4-gyel.
-
Otisz
őstag
Nem szeretnék flémet kelteni, semmi ilyen szándékom nincs.
Kettő darab vadonat új SGSII-esem volt (nem egyszerre ).
Semmiben sem éreztem jobbnak mint a 4-es szifont, pedig hardver terén a Samu jóval előrébb jár, de mit sem ér egy nem megfelelően optimalizált rendszer nélkül, és persze az anyaghasználat is kritikán aluli. értem én, hogy nagy kijelző, meg minimál súly, de akkor is.... Számomra a Safari is gördülékenyebben működött böngészéskor.Egy valamiben volt jobb az SGSII, az pedig a videozás.
Azt hiszem mindent elmond, hogy mégis i4-et használok. A feleségem is.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
manchester85
veterán
válasz Everman #12162 üzenetére
Kérdés, milyen alkalmazásokról van szó, és ki miket használ. Nálam ezek a mindennaposak: Skype, Whatsapp, Viber, Facebook, ATP live, XE, Blikk, Opera meg még 1-2 hír app. Ha jól tudom, mind van androidra...
Egyébként nem, eszem ágában sincs váltani. (Bár lehet, ki kéne próbálni a droidot is.) Viszont ha az Apple 1,5 évente akarja a modelljeit frissíteni (és hardveresen ezek is pár hónappal lemaradva az aktuális csúcsmodellekhez képest) akkor nem tudom, hogy az hogy fog még újabb 1,5 évig kitartani. Az i4 idején még a HTC desire számított a konkurenciának, ami azért még döcögött rendesen. A SGS 2. viszont már hasít...
Mondjuk anyaghasználatban illetve formatervben még mindig utcahosszal az iPhone a nyerő, meg a sikernek lehet, hogy van egy olyan pszichológiai vonzata is, hogy ha az ember 2 évente lecseréli a telefonját, akkor maximum 1 újabb készülék lesz az övénél, míg egy HTC, Samsung tulaj könnyen a szürkeség részévé válhat az újabb és újabb megjelenő modellek révén.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Ragnar95
félisten
Nekem most sajna csak egy iPod Touchom van,de mindenképpen váltani szeretnék iphone 5-re, bár 120k-nál többet nem adnék ki érte, így lehet h iphone 4 lesz a dologból
Am szerintem is az alkalmazások és a stabilitás az iphone ütőkártyája.Androidra még mindig alig van jó játék, ingyenes meg gyakorlatilag semmi nincs és nem is lesz, mivel sokkal könyebb illegálisan beszerezni az app-eket rá, amit nem néznek jó szemmel a fejlesztők.
Szerintem az iPhone 4-ben a kamera+ a kijelző volt a nagy dobás, az iPhone 5-ben viszont szerintem fölösleges lene nagyobb felbontású kamera inkább jobb optika+vaku kerülhetne bele, bár a mostanival sincs gond.A kijelző méretét és felbontását növelni kéne, hogy leelőzhessék a kokurenciát újra, a 2magos A5 proci meg eléggé alap h benne leszPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
JamesHun
addikt
nem ma kellene IOS5 nél valami béta 8 nak vagy GM nek kijönnie?
vagy talán holnap (péntek) lesz a nagy nap?SeriesX: JamesSHun
-
samgar
őstag
válasz manchester85 #12165 üzenetére
A viber milyen plusz szolgáltatásokat nyújt? Van bárminemű költsége?
Oppo Find X5 PRO
-
Ragnar95
félisten
válasz FuRiONight #12167 üzenetére
Pedig már a fejükre nőttek a konkurensek... Szerintem bőven megtudnák emelni és ha most nem emelik, akk még 1 év műlvára már nagyon le lesznek maradva felbontásban, mint a 3GS-el pl...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
manchester85
veterán
válasz samgar #12170 üzenetére
Nincs, adatforgalmi alapon működik, és ingyen beszélsz azzal, akinek szintén van vibere. Nyilván az adatforgalomért fizetni kell, annak megfelelően, amilyen csomagod van.
szerk: ha valamiben nincs lemaradva az iPhone 4, az a felbontás szerintem. (Még akkor se, ha 4"-ra növelik a kijelző méretét. ) Csak duplázni tudnák, hogy megmaradjon a kompatibilitás az alkalmazásokkal, az viszont egy eszement ötlet lenne, a technológia nem tart még ott, és talán értelme se lenne.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Ragnar95
félisten
válasz FuRiONight #12173 üzenetére
Pl. a Samsung most fogja kihozni a Note-ot 1280x800-as kijelzővel, bár az ugye már 5,3 colos, de akkor is....Szerinted akkor 1 év múlva mekkora felbontása lesz a csúcsmobiloknak? Mert tuti h jóval nagyobb, mint 960x640...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Bling95
őstag
én pl még a 4--en sem érzem hogy lasabb lenne mint egy SGS II, minden azonnal történik rajta még mindig, a kijelzővel pedig azóta se tudok betelni
-
Ragnar95
félisten
válasz Bling95 #12177 üzenetére
Nyilván a sokkal jobb optimalizáció miatt gyorsabb az iphone 4 a mindennapokban, egyedül a full hd videóknál számít a 2 mag, de szetm semmi értelme full hd vidit nézni egy telón, mivel úgyis jóval kisebb a kijelző felbontása....De mivel van már készen egy 2 magos procijuk, nyilván bele fogják rakni... És a kijelző is a(z) (egyik) legszebb a mobilkijelzők közt, de még 1 évig szerintem már nem lesz elég...
-
joey04
titán
Sajnos sokan túlértékelik az sgs2-t, csak azért, mert abban van a legerősebb hw. i4-hez viszonyítva gyengébb gép összességében, de igazából egy HTC Sensation-t is jóval hamarabb tartanék i4 konkurenciának, hiszen szebb a kijelző, a sense lemossa a tw-t, az anyagminőség is remek. De igazából a lényeg az ios. akinek ez kell, az tudja jól az előnyeit, és nem kell neki semmilyen csoda droid, legyen az 2 vagy 4 vagy akárhány magos. a samus kitérőt is csak azért írtam, hogy még Androidon belül sem tartom a legjobbnak...
A Safarinál jobb böngészőt pedig nem hazsnáltam. de ott sem egyezik a véleményünk, akkor már inkább a wp7 böngészőjét hoznám mint konkurencia, bár pár dolog még hiányzik belőle.
Meg úgy általánosan is inkább a wp7et hoznám konkurenciának. Vagy a webos-t e annak már sajna mindegy. Az android sajnos olyan lett, mint a régi WM.
[ Szerkesztve ]
-
fazr
senior tag
válasz Ragnar95 #12179 üzenetére
Hogy érted, hogy nem lesz elég a kijelző?
3,7"-ig nincs értelme növelni a felbontást, mert 300 ppi fölött marad. Azt pedig nagyon remélem, hogy a mostani méreténél nem lesz nagyobb egyik iPhone sem.Pl a 5,3"-os kijelzőn az 1280×800-as felbontás "csak" 285 ppi.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz joey04 #12180 üzenetére
Azért én a WP7-et nem tartanám túl nagy konkurenciának.Nincs 10%se a részesedése és abból is csak veszt el, azon kívül alig van rá alkalmazás, nekem a felépítése se jön be egyáltalán, az alkalmazások menü egyenesen katasztrófa, aon kívül ha az iOS zárt, akk az mi?Az egy börtön....iOS-re ott a JB, amivel bármi megoldható, de WP7-re még az sincs....
fazr: úgy értem,h a konkurenseknek sokkal jobb felbontású kijelzőik lesznek 1 év múlvára szerintem...és szerintem az Apple sem akarja,h megint az legyen, mint a 3GS-nél volt,h pl 3 colos 480x800-as kijelzők voltak az ő 3,5 colos 320x480-asuk ellen....És a kijelző mérete is mehet fel szerintem 4-4,3 colra nyugodtan, az az ideális méret, de a mostani is jó[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
válasz Ragnar95 #12182 üzenetére
Az androidnak is azért nagy a részesedése, mert minden olcsó vacakra rárakják, ha csak a felső kategóriát néznénk, messze nem ez a rangsorolás..
Ragnar: nem értem, miért kéne nagyobb kijelző, a mostani android-os telók közül egyik sem közelíti meg, egy év múlva meg itt az új iphone. Felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Ragnar95 #12182 üzenetére
részesedés egy dolog. attól még (és ezt még a legnagyobb ms fan moonman is bevallotta) a szemlélet nagyon hasonló, csak a csomagolás teljesen más. végre valaki nem csak kopizott legalább. JB meg kb 2 program miatt van fent sbsettings és infinifolders. Meglátva pl ezt a gányolást, vagy benézve ide sokszor elfog a hányinger. tényleg tiszta wm.
Persze flamevitákban nagyon szépen elő lehet húzni, hogy buhera után ios-en is minden megoldható.
de ezt az off topikban folytassuk maximum szerintem. bár a lényeges dolgokat kitárgyaltuk talán.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz FuRiONight #12183 üzenetére
Nyilván Énis mindig ezt mondom mindenkinek, aki mondja h mien jó az android...Annak kb 100 mobillal v mégtöbbel van annyi részesedése, mint az iOS-nek 3-mal+ a régi párral....De attól még a többi dolog (zártság, kevés alkalmazás,stb.) ugyanúgy fennáll a wp7-nél negatívumként...
A nagyobb méretű kijelző kényelmi szempontból lenne jó a nagyobb felbontást pedig leírtam már h miért....Am már azoknak is 540x960-as a kijelzőjük és csak azért nem növelik mondjuk 640x960-as,h 16:9 maradjon a képarány...Nyilván ez a kijelző is gyönyörű képet ad, de egy még nagyobb felbontású mégnagyobb durranás lehetne az iPhone 5...
joey20: a microsoft eléggé elkésett a wp7-tel, ha az androiddal 1 időben jelent vna meg, sokkal fejlettebb lehetne, de így tényleg alig van rá vmi alkalmazás....és lehet,h újat alkottak, de nekem nagyon nem jön be az egész felépítése az oprendszernek, bár ez eléggé szubjektív....[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
válasz Ragnar95 #12179 üzenetére
Persze ha mar van toljak csak bele a csucs hw-t de amig gyors , nem akad addig pont nemerdekelnek a mhz-k , foleg hogy jatekok is eleg durvak ra
Uez imacnel is , ketmagos core i3 nem 4-es i7 meg istentudja aztan majd egy ev alatt nem sikerult lefagyasztanom( microsoft messenger mondjuk rendszeresen kifagy) szoval ottse erdekel mivan benne , felolem p4 is lehetne ha ilyen roccenes mentes minden.
Kepernyo-t remelem kesobb se szandekozzak az egekbe novelni max 3.7 sztem eleg, 4 es felettit mar nem eri at a huvelykujj csak ha utananyulsz
[ Szerkesztve ]
-
xxman
senior tag
Üdv!
gpsPhone (GBA emulator) crashelése miatt (elvileg kernel hiba miatt) újra jbznék GreenP rc6-al csakhát a DFUba tett készüléket nem ismeri fel. (Ellenben , a PC , Az itunes , és a redsn0w felismeri)
Valami 5lete valakinek?[ Szerkesztve ]
I just wanna have some fun.
-
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy iPhone 4 4.3.5-ös rendszerre van-e olyan program, amivel aktiválni lehet (hacktiválni), jailbreak nélkül?
Geza60
-
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now