Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xtremist

őstag

válasz Pityu. #226 üzenetére

Beszámítottam egy arc a750 kártyát tavasszal, nagy könyörgések után, a srác egy 6900xt-ért adta nagy ráfizetéssel, sejthettem volna előre hogy miért. Gondoltam jó lesz a gyerek gépébe, nem játszik annyira komoly grafikájú játékokkal, kivéve a ratchet&clank.

DDU, legfrissebb driver, új windows M2 ssd-n. Rögtön a 2 kedvencével használhatatlan volt, a sonic adventure olyan volt mintha éjszaka menne, full sötét volt minden textúra, sonicból semmit nem lehetett látni, csak a fény effekteket.. A Goat simulator-ban olyan kockásak voltak a textúrák, mint amikor kevés a vram és nem tölti be rendesen, pedig az a játék egy GTX 980-on is maxon elmegy, ezzel tudott játszani, csak nagyon csúnya volt. A Ratchet&clank bármilyen grafikai beállítással a legalacsonyabbat kivéve max 5 percet bírt fagyás nélkül, vagy olyan is volt hogy fekete lett a képernyő, a hang ment tovább. Elvileg ezt egy későbbi driver kijavította, de nem vártam meg.
    Mondom 3ból 3, fasza.. nem akartam senkivel kitolni hogy eladom neki a kártyát aztán nem tudja használni, egy ismerősnek aki csak WOT-t játszik odaadtam hogy nézze meg, tudja e használni rá, neki arra jó volt, jelképes áron odaadtam. Azóta annyit vett észre, hogy egy bizonyos beállítástól csíkosodik a kép, de ha alá vagy fölé állítja akkor jó.

Szóval biztos hogy sok játék (már) jól megy vele, látom a tesztekben, de ha kifogsz egy olyan játékot amit pont nem javítanak ki, vagy régebbi és már nem foglalkoznak vele, akkor semmire nem mész a kártyáddal, vagy várhatod míg méltóztatnak foglalkozni vele. Amikor jön egy ilyen hír, hogy új driver, 20-30 százalékot gyorsult vele egy bizonyos játék, akkor egyből az jut eszembe, hogy a többi ami nem került még sorra az ilyen rosszul fut, hogy ennyit lehetne javítani rajta?
    Van a családban 3 éve folyamatosan valamilyen felső polcos radeon kártya, a világon semmilyen gondom nem volt velük azon kívül hogy minden driver frissítés után újra be kell állítani RGB 4:4:4-re a driverben hogy ne legyen fakó a szín. Minek venne bárki ezek után egy ARC a750-et, olcsóbban egy 10-15%-kal erősebb radeon, ugyanannyiért egy hasonló képességű Nvidia kártya megvan, amikkel bármivel játszhatsz amit bír az erejük.
    Lehet hogy nem jó helyen nézem, de most magyar kisker áron nem kamu webáruházból a legolcsóbb ARC a750 107.000 ft, a legolcsóbb RX 6650 xt 95.000 ft, a legolcsóbb RTX 4060 117.000 ft. Ez utóbbi kettő lenyomja még az ARC a770-et is.
    Nagyon örülnék, ha lenne konkurencia és ezáltal árverseny a vga gyártók között, de azt nem az Alchemist fogja elhozni, az már biztos...

Új hozzászólás Aktív témák