- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
potter333
csendes tag
Sztem az a legnagyobb baj Magyarországon h legtöbb ember meghalja hogy ''rap'' egyből arra asszociálnak amit a tvben látnak lásd:dopeman, ganxta, stb..
De csak 1x hallgatnának bele pl: Deego, Hősök, Mc Gőz, Connections...
Vannak olyan számok amitől kiráz a hidegmert kajak elgondolkoztató, mert életszerű és beletudod élni magad nem úgy mint egyes előadók akik nyomják a taknyot.
És pl egy koncerten látni h vagy 500 bőgatyás tombol 1xerre az brutál
[Szerkesztve] -
meat grinder
csendes tag
abban az időben nem is emlékszem hogy jöttek volna ki ''gagyi'' albumok. egyszerűen más volt az egész..
emlékszem, mikor előszőr megláttam a public enemy-shut em down című klippjét, aszittem összekakálom magam, annyira isten volt az a szám.súlya volt annak a zenének. aztán a nyugati parton is beindultak a jó muzsikák.(pl. mikor ice cube kiszált az N.W.A.-ból) jöttek a jobbnál jobb albumok. szombatonkén Yo' MTV raps(amit aztán később áttettek szombat éjfélre) totál más világ volt.. ma megnézek egy előadót, és másnap már a nevére sem emlékszem, csak arra hogy mekkora csöcsök voltak a klipben.
sux az egész.
-
jigga
csendes tag
válasz
meat grinder #44 üzenetére
Hál'stennek jó irányba halad a topik. Jó különböző véleményeket hallani. Tényleg nem szabad az egész műfajt lebecsülni mer pár köcsög arcoskodó tehetségtelen ripacs is megjelenik a képernyőn.
Velük szimplán kár foglalkozni. Az a jó ha olyan számokat találsz ami vhol megérint, vagy lehet rá egy jót bulizni. Szal Qrvára nem az Ogli uccsó klipjeA rap hőskorszaka pedig tényleg faca volt. Public enemy tudott vmit. Na meg 90-es évek eleje az zsír volt. Snoop meg Dre jól nyomta a G-Funkot meg N.W.A a gangsta rappet. Aztán jött Pac meg Biggie és még sokan. Nas is jó. Csak sok a felfuttatott álgengszter-rapper. De ilyen a zeneipar. Ez is pénzről szól...
-
meat grinder
csendes tag
válasz
God Vazzeg #43 üzenetére
a DAS EFX egy isten volt. dead serious mekkora album. nagyon nagy arcok.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
meat grinder #35 üzenetére
Jól beszélsz, uez volt nekem is.
Most töltöttem le Das EFX albumokat, nagyon jók még mindig.
-
meat grinder
csendes tag
-
supercow
őstag
válasz
meat grinder #40 üzenetére
Igen, elismerem, nincs fogalmam a stílusról, nem nekem való. A gyengéket tényleg ki kéne szűrni, akkor talán javulna egy kicsit a köznép véleménye a ''stílusról''. Egyébként nem kell azonnal leszólni, megmondtam hogy szerintem szánalmas, ami néhány videoklipben megy. Lehet hogy neked ez bejön, ettől még én elmondhatom hogy szar.
Ha nem tetszik, perelj be. -
meat grinder
csendes tag
''A legtöbb rap az én ízlésem szerint nem zene, csak szánalmas erőlködés megmutatni a nagy nehéz életet.''
ebből látszik, hogy lövésed sincs a stílusról bocsi.
menj el egyszer egy operaelőadásra, és nézd meg a főhős(nő)t, hogy mennyire erölködik, ahogy előadja a nagy nehéz életét...nyílván az sem tetszene, de attl még nem szánalmas.
ez is csak egy műfaj, és itt is vannak jók, meg nagyon gyengék(akik sajnos nem mindíg hullanak ki...) -
supercow
őstag
Nemrég hallottam a szöveget, elgondolkodtató
Miféle világ az, ahol a fehérek dolgát egy fekete csinálja a legjobban (Tiger Woods - golf), a feketék dolgát meg egy fehér (Eminem - rap)?
Nem én találtam ki, de jóó
Hogy a témához is szóljak: én néha hallgatok Eminem-től összeválogatott számokat, nem mind tetszik és nem mindig. A többit sajnos nem tudom elviselni, a jó zenéhez nem elég szemöldökig behúzott sapkában vagy női harisnyával + oldalra fordított bézbolsapkában a fejen, télen-nyáron pufidzsekiben, kilós bizsuval a nyakban, kölcsön-Ferrari mellett hadonászni a fürdőruhás nagymellű csajok előtt. A legtöbb rap az én ízlésem szerint nem zene, csak szánalmas erőlködés megmutatni a nagy nehéz életet. -
Dilikutya
félisten
Az imént láttam egy Ogli klipet, amit egy másik fórumon linkeltek be, fekveröhögős klipek témában
Külföldi színvonal? Pálmafák, betonplacc?
És talán gyúrnia sem ártana még, mert így elég hülyén áll rajta a bő kosaras cucc
Amúgy miért ült a tag? A honlapon a történetből ez nem derül ki világosan, amennyire értem, valami szarházi védelmipénzszedő volt ez is.
-
meat grinder
csendes tag
érdekes a téma...
én 91-től mentem rá igazán a (dúrvább)rapzenékre. akkoriban jött ki az anthrax-public enemy: bring the noise c. száma(attack of the killer b's) nálam az indította el igazán ezt az egészet. elötte csak a zúzda zenék mentek, hc darálások, grind, ilyesmi... a 80'-as évek light'' rapzenéje sosem tetszett.leszámítva a beastie boys idétlenkedéseit. aztán 93' ban belemerültünk keményen ebbe az egészbe, fellépések meg ilyesmi, de sajna a későbbiekben nem lett az egészből semmi. abban az időben iszonyat király albumok jöttek ki(house of pain, hill, funkdoobiest, lords of the underground, eric sermon, kid frost...) és egészen 99' ig hallgattam aktívan az efféle muzsikát. onnantól kezdtem rájönni, h egyre sz*rabb zenékjönnek, és lassan visszatértem a gyökerekhez
ma már csak ritkán hallgatok rapzenét, akkor is csak a régi nagyokat, amiket hál istennek mind be tudtam szereznia hazai hip-hop kulturáról meg inkább nem mondok semmit...
-
Kain
senior tag
Mc Gőz?
-
I_Am
veterán
Alapzene:
Árral Szemben - Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy.
Kár, hogy eltüntek a képből, mert igazán jó odamondogatós szövegeik voltak. (talán pont emiatt) -
rup1u5
nagyúr
nem igazan kedvelem a kemenykedos rapet. inkabb az elmes szovegu hip-hop-ot birom. Belga vagy Sub Bass lehet merce szerintem. Underground hip-hopban nem vagyok otthon.
Ismered a Latnokokat? Na nekik van egy szerintem nagyon jo szamuk.(Tobbet nem is hallottam toluk.) Ha erdekel feltoltom valahova es csekkolhatod.
A masik meg hogy szerintem hulyeseg ez a nyugat majmolas. mi it elunk europaban. teljesen masfele hip-hop kultura van itt es megjegyzem ez nekem sokkal jobban bejon. Belgaek nagyon bejonnek mint a Magyar Beastie boys, es a francia hip-hop meg mar onmagaban nagyon jol hangzik.
Mc solaar pl. nagy kedvencem.Bővebben: link
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Nem, tudom biztos láttátok a a vivás hip-ben a freestyle versenyeket...na azok nagyon odabasznak
tiszelet nekik.
Remélem jön belőlük válogatás is
Ja a címre nem ártana figyelni HAZAI
akinek inge vegye magára...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nekem kevés ''rap'' zene tetszik, azért írtam idézőjelbe, mert a maiak közül mind nekem abszolút visszataszító, de pl.: régebben a Cypress Hillt el bírtam viselni, viszont a szövegeit nem vágom, azt sem, hogy miről szólnak. Mit értesz az alatt, hogy rap életstílus? Gondolom ez nm azt takarja, hogy a mélyülésű verdával és két cicababával végig kell döngetni a fél városon minden nap...
-
-
Kain
senior tag
A rock-rap keverékkel nekem sincs bajom,ahogy azt Kartel csinálja az nem jött be /Bloodhound Gang,és Clawfinger überalles
/.
Külföldi előadók közül Eminemet emelném ki,sztem mind zeneileg mind szövegileg nagyon jól csinálja. -
jigga
csendes tag
Nah látom vannak akik eléggé félreértenek...
Nem azt mondtam h csak a külföldi a jó meg csak a jó buxákkal,verdákkal és fuxokkal tömött klippek. Pont azt mondtam (aki figyelmesen elolvasta) h Oglival is az a baj h azt hiszi ennyi elég egy klippbe és egyáltalán nem figyel a szövegeire. Szvsz sem minden külföldi előadó jó cs én spec találtam köztük nagyon nagy lirikusokat meg nagyon jó zenészeket vagy olyat aki mind2. Csak plnek ott volt 2Pac és Biggie Smalls (R.I.P). 50Cent eléggé nagyképű viszont tagadhatatlanul jók a rímei és pörgős, ütemes a szövege. Kanye West szövegileg gyengébb de profi zenei producer. Tudnám így folytatni a sort, de sokáig tartana.
Összegzésül annyi h nem a szemfényvesztő csili-vilit tartom fontosnak. Annyit mondtam h az igényes rap az az értelmes, technikás szövegelés és a professzionális zenei produkció egyvelege számomra. Így születnek olyan számok amikre 100adszorra is ugyanúgy táncolok vagy nevetek vagy sírok. -
GombócArtúr
senior tag
Ganxstáék 3-ik albuma tényleg a legjobb, ami megjelent tőlük, de vedd figyelembe, hogy a Pokoli Leckétől kezdve átmentek raockba, már ami a zenét illeti. Rock zene, Rap szöveggel. Nekem ez a stílus nagyon nagyon tettszik, a'la Clawfinger, Bloodhound Gang.
Az első hozzászólót meg szűklátókörűnek tartom, miért kell mindíg a külföldit isteníteni? Ha valamelyk magyar (neadjisten) alkotna valami eredetit[a Belga nem rapegyüttes, hiába eredeti], neked az sem tettszene, tán mert a videóklippjében nincs elég buxa, bula, bige, gáré... -
Agostino
addikt
Üdv.
Nekem is nagyon bejön Pilu. Eredeti a srác szerintem, a szövege is nagyon jó, bár néhol ellentmond magának, de pl a Keletről jövök igen jól összegzi a dolgokat.
Rappel meg úgy vagyok, hogy mivel angolul nem nagyon tudok, a külföldi előadók kimaradnak nekem. Attól viszont herotom van amikor, amikor fekete arcok rángatják magukat a kölcsönkért kocsik meg bizsuk mellett. Az ilyen alakok, mint pl 50Cent, meg az az arc, akinek vignetta van a pofáján nagyon kitud akasztani.
Vannak persze akiket kedvelek külföldről. Mike Skinner, vagyis The Streets pl nagyon bejön.
Magyarok közül talán Sub Bass tetszik csak, bár ő régen adott ki asszem új albumot, nameg ofkorsz Pilu. -
I_Am
veterán
Nekem most Bővebben: link a kedvencem.
-
Sir Pocok
őstag
Ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt.
Bővebben: link
Rengeteg ingyenesen leszedhető szám van fent és van egy két válogatás is. Csak regelni kell és kész. Most szervezett az oldal egy hip-hop bulit kecsón ami szerintem elég jó sikerült. Van tehetség szerintem bőven csak a média nem favorizálja őket. -
mynames
senior tag
No nem tudom belefér-e a kategóriába ez a név:
Kamikaze
Nekem bejön/elmegy, régóta ismerem öket a Viva pedig most kezdte nyomni. -
jigga
csendes tag
Dilikutyának tök igaza van, a baj az emberek igényeivel van. Egyszerűen a többség manapság nem gondolkozik el h mi van a szavak mögött. Könnyebb felfogni h a k*rva *opja a f*szom amig én pezsgő kortyolok a limomba és ha kötekedsz akko szétlövöm azagyadat. Sajnos egyeseknek ennyi elég... Főleg a mai fiataloknak.
-
Dilikutya
félisten
Lehet azt jól is csinálni. Én ugyan elhatárolom magam mindenféle műfajtól, ahol nem zúz és hörög semmi, de pl a RUN DMC-t és a Beasty Boys-t meg bírom hallgatni, sőt egész jók. Az a baj, hogy ha a rap-ről beszélünk, mindenkinek mi ugrik be? Nagy darab négerek, bombanők, pénz, kilós fuxok, drága verdák, egoizmus, magamutogatás, faszacsávó-style. Ehhez manapság elég gyér, szimpla prüntyögés társul csak zenei aláfestésként, nem úgy a fentebb említett előadók esetében. De pl. a 80-as években egész jó kis alapokat pakoltak a rímek alá. Nálunk sem túl rózsás a helyzet, bár a honi rapelőadókkal még annyira sem vagyok képben, mint az amerikaiakkal. A Belga zeneileg primitív, kicsit trágár, de vannak értelmes gondolatai. Néha a Kartelnek is vannak jobb pillanatai, bár ők a zenei alapra általában mindig gondot fordítottak, néha egész pofás dalok születnek. Ha épp nem stricikről és kurvákról szövegelnek, nekik is vannak jó szövegeik. Mint minden stílusban, a rapben is lehet jót csinálni, csak nem mindig van a minőségre igény. De általában mindennel így van, hogy manapság az eredeti, egyéni ötletek kereskedelmileg nem eladhatóak, az emberek buták, sokszor nem vágynak többre.
-
fokukac
nagyúr
''igényes'', ''rap'', ''zene'' - 3 szó, ami eléggé nem illik egymáshoz...
[Szerkesztve] -
Kain
senior tag
Magam részéről nagyon rég hallgattam rap-et,mondjuk azokat még a mai napig is kivülről fújom.Sztem Ganxta 3. albuma óta meghalt a magyar közéleti rap,undergroundba meg csak kicsit folytam bele,a szövegek télleg jók,de nincs zene /Hol vannak ma már Pierrot mesés zenei aláfestései???/.Azért remélem neke dsikerül maradandót alkotnod
.
-
crab
senior tag
szerintem már nincs olyan hogy igényes rap zene. régebben szerettem ezt a stílust, de most lerugnám a tv-t vagy a rádiót mikor meghallok benne egy ilyen sz*rt. mindenki a seggről meg a pénzről ugat, valami iszonyat dedós tingli-tangli zenére borzalmas szar szövegek, amik csak úgy rímelnak ha 5 perc szünetet hagynak köztük. pff.. remélem te többre viszed
szvsz fruity loops-ot kellene kipróbálnod, szerezni hozzá jó vsti plugineket, meg egy egyszerűbb szintit hogy ne a billentyűzetet kelljen püfölni, ezzel elég komoly műveket lehet csinálni és elég nagy előny az a 6 év zongorázás
-
Dorian
félisten
Én pl. nem szeretem a rappet, de '93 körül terjedt kaziról kazira másolással a Mega Sound System Új sportok c albuma, az pl baromira tetszik most is
Nemrég sikerült megszereznem mp3ban -
jigga
csendes tag
Hola at ya!
Szal az a helyzet h a rap zene fanatikus rajongója lennék de mára már tovább szeretnék lépni. Nem kamázom ami ittho folyik. Vannak akik csipőből utálják a rappet mer h milyen 1hangú meg unalmas meg nagyképű és agresszív stb. Na ők tipikusan azok akiknek fogalma sincs hogy alakult ki az egész miről szól. Többségük 1 szót nem tud angolul és csodálkozik h neki uncsi...A hazai rap élet..Szánalmas. Próbálkoznak sokan de 1 külföldi színvonalú szám nincs manapság. Ogli G...a szövegein cs röhögni tudok. De legalább próbál klippekben külföldi minőséget produkálni. Persze átesett a ló túloldalára. Azt hiszi h vannak jó nők, verdák és ni..erek a klippjeiben akko a szöveg már lehet szar. Az underground képviselői egész jó szövegeket írnak cs instrumentálisan nagyoon gyengék a számaik. Nem egy hip-hop buliban megfordultam már és amikor jönnek a hazai ''földalatti beat''-ek, hát a lábam nem igazán mozog rájuk. Persze bárki mondhatja h nyitok 1 topicot csak h lehurrogjak mindent és mindenkit úgy hogy én nem mutatok fel semmit. Most tisztázzuk h ez a topic nem egy szokásos MAGYAR közhangulatnak megfelelő ''tapossuk-le-a-másikat-a-porba'' stílusú topic. Szeretném ha ez lenne mondjuk a Változások topicja (Changes, ha érti vki a célzást). Ebben a topicban segítsük inkább egymást azok, akik e nem csak zenei, hanem ÉLETstílusnak is a hódolói vagyunk. És attól h ezt a zenét hallgatjuk még lehetünk értelmes emberek, hisz eredetileg erről szól a dolog. Érzések, gondolatok rímekben, jó zenékkel aláfestve, hogy a mai világban ''eladható'' is legyen.
És hogy nekem mi közöm ehhez az egészhez? Az hogy szeretnék én is belefolyni a zenei életbe. A gondom az h 1 dolog eszes, jó rímeket írni és másik ez alá jó zenét is csinálni. Mert nem szeretnék megelégedni az itthoni undergroundot jellemző pár unalmas beattel. Jó, külföldi minőségű zenét kéne a szöveg alá teremteni. Ehhez lenne pár kérdésem mint amatőr-zenészjelölt vagy mifene. Szóval ha az ember jó minőséget akar produkálni de egyenlőre nincsenek százezrei-milliói akkor hogyan kezdjen hozzá? Érdemes stúdiót bérelni? Mennyire olcsó ez? Vagy inkább gépen kezdjem el valami zeneszerkesztővel? Persze utána olvastam nem egy ilyen progi után de valami olyan kéne amivel külféle hangszereken különböző hangokat egymás mellé lehet szerkeszteni, több szólamban. Zongoráztam 6 évet ennyi a zenei hátterem, de így is kéne pár jó tipp. Akinek bármi tapasztalata van ebben a témában ossza meg velem és azokkal akik hasonló cipőben járnak mint én. Sok itthon a tehetséges ember cs az a baj h nem segítik egymást eléggé. Itt ezt most megpróbálhatnánk...
''We gotta start makin' some changes. Let's change the way we eat, let's change
the way we live and let's change the way we treat each otha.
See the ol' way wasn't workin' so it's on us to do what we gotta do to survive...''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest