Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasto
csendes tag
Ja, értem, így már kicsit más a konfig, mint amit én gondoltam !
Tehát van 4 db Win10-es VM-ed és mivel hyper-v-t írtál, alaprendszernek gondolom valamilyen Windows server.Így viszont mindenképpen a RAM növelése javasolt !
Figyelembe véve a Windows-ok RAM igényét, igencsak szűkében lehetnek a memóriának... Gondolom ezerrel swappolnak a VM-es Win10-es rendszerek, ezért lassúak. -
-
Blasto
csendes tag
Én nem biztos, hogy a RAM-al vagy a CPU-val kezdeném.
Ha üres a PCIe slot, tegyél bele egy PCIe/NVMe átalakítót, majd abba egy NVMe SSD-t és erre tedd a Windows alaprendszert ! Nagyságrenddel gyorsabb lesz a gép. Mondjuk arra számíts, hogy a bootolás folyamata csak minimálisan fog gyorsulni, mert induláskor egy csomó más folyamatot is elindít, amire nincs hatással a gyorsabb meghajtó.
A CPU beszerzése igen macerás, meg drága is. A használt Xeon E2xxx szeriás proci meg ritka mint a fehér holló, szóval vélhetően csak újat fogsz tudni beszerezni (már ha kapsz egyáltalán !). Amúgy ez biztosan gyorsítana gépen, de ez lenne a legdrágább megoldás.
Valamelyest gyorsít a sok RAM is a Windows rendszereken, de közel sem annyit mint gondolod. Igazán akkor éri meg a több RAM, ha virtualizálsz, amúgy nem mert elég drága (mint írtam nekem fél éve ~50eFt volt egy plusz 16GB-os modul).Ajánlott olvasmány: [link] Elég jók kivesézik a lehetőségeket.
És még egy gondolat. Javaslom, hogy ne Win10-et, hanem valamilyen Windows Servert használj, ha már a Microsoft vonalon mozgunk. Lehetőleg valamilyen újabb WinServer verziót (pl 2019 vagy 2022).
Ez a gép ugyebár egy szerver, még akkor is, ha kicsi. Nem igazán Win10-nek van kitalálva, a szerveres megoldások sokkal stabilabban futnak rajta. Lehet, ez a váltás is gyorsítana egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Windows 11
- Okos Otthon / Smart Home
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új DLSS4 2K Gamer PC i5-14400F/RTX 5060 Ti /24Gb DDR5 /1Tb NV3 M2/Bronz táp 2-3Év Gar
- I7-PC / I7-4960X / ASUS RAMPAGE IV / 16GB / RX560 4GB Full konfig INGYEN MPL
- I5-PC-/ I5-4590 / B85M-G / 16GB / GTX 750 2GB / 120SSD / 1TB / WIN10 Ingyen MPL
- Félkonfig? I5-8500 6mag/6szál - 16GB DDR4 3200Mhz RAM - B360M S1151 lap Ingyen FOX
- Gamer PC! RTX 2070 Super/I5-10600KF/32GB RAM
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Új pc házak! Kèszleten!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet kevés az az egy SSD neki. Samsung 980PRO NVMe vagy gyorsabb (megfelelő hűtéssel persze).