Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adhie

csendes tag

válasz Syl #22181 üzenetére

Háháhá! Úgy birom, mindig ez a téma. Soha nem tudják megunni az emberek a a veszekedést. Én úgy látom, hogy Magyarországon igencsak kevés az az ember aki ezért veszi a laptopokat amiért azok eredetileg ki lettek találva: az üzletemberek noteszét helyettesitő ide-oda hordható gépezeteként amit általában (mivel nagy hardver igényük nem volt - ppt prezentáció esetleg képek bemutatása -). Ma az átlag magyar ember (még az 50 év körüli nők is) halomszámra veszik az itt emlegetett "hulladék" notebookokat. Miért? Mert menő?. Talán, részben. Én úgy gondolom az igazi okai a következők: egy azstali géphez késpest sokkal kisebb helyet foglal el, esztétikailag megnyerőbb, valamint sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt.
    A magyar ember nem vesz felső kategóriás gépet 250 ezer forintért, mert nem is használná ki (mivel is? az anyóséknál fényképmutogatásra?). Így aztán számomra például a mai napig nagy kérdés, hogy ezeket a gépeket ki veszi meg és mire? Talán a túl sok pénzzel rendelkező sok-sok magyar, aki már nem tudja mire költeni? Vagy talán az a grafikus aki kimagaslóan nagy teljesítményű gépekkel dolgozik otthon és a munkahelyen?(nem láttam grafikust aki a munkához laptopot használt volna) Így igazából az én véleményem még mindig változatlan: 200k fölött szerintem a mai Magyarországi gazdasági viszonyok között laptopot venni sznobság.
    A csoporttársaimmal az egyetemen nem tusom mióta tart a következő vitánk: Az APPLE az isten?! Erre mindig azt szoktam mondani, hogy miért vennék meg egy gépet amiben ugyanazok az alkatrészek vannak (még kijelzőt sem képes gyártani a hires alma márkajelzésü nagyvállalat) mint bármely más gépben csak 3x -os áron.... 1 év garanciával...
    Fogyasztói társadalomban élünk nem is értem, hogy miért is tervezne valaki huzamosabb időre egy elektronikai cikkel? 2-3 év adom el, veszem a másikat( teljesen ideálisak a garanciális időtartamok, az egész erre van kitalálva, természetesen nyugaton ilyenkor megy a kukába, de itt még bőven jó áron el is lehet adni)
    Összefoglalva szerintem felesleges annyit költeni a minőségibb laptopokra Magyarországon, mert ezeket alapvetően nem is erre a piacra tenyésztik, ide kérem a "hulladékot" csinálják és hát én magyar vagyok a fizetés is hulladék beérem én a hulladékkal is.
    De egyébként ha valaki tud mondani olyan körülményt amiben (folyamatosan) kihasználja a minőségi és drága laptopok adta előnyöket örömmel fogadnám.
    (ui.: ugyhogy egyetértek Syl -al)

• pumukli23

senior tag

válasz Syl #22181 üzenetére

6930p (p8600, 3GB RAM, 160 Gb 5400 rpm) wifivel, max fényerőn, feltöltött akkuval "kiegyensúlyozott" teljesítményprofillal 22-25 wattot eszik konnektorból mérve.
    A venti kb 900 rpm-en, CPU ~38 fok, ha indítok pl egy flessjátékot és felpörög, akkor ~45 fok, ~3000 rpm és 28-32 watt.

Új hozzászólás Aktív témák