Hirdetés
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
De akkor miért írnak a honlapon még mindig crossovert? Mondjuk az A6t az 4-way crossover, eddig is az volt, nem?
darvinya: Ezeket elvileg eddig is kézzel gyártották, van róla videó fent neten. De nem hiszem, hogy olyan hatalmas kereslet lenne rájuk, hogy ne tudnák tartani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #1351 üzenetére
Értelek, de ezek CIEM-ek akkor is, magának az öntvénymintának az elkészítése több idő szerintem ennél jóval
A BA párosításhoz: a nagyobb cégek kvázi hallás alapján, például JH Audio ugye Jerry Harvey ízléséhez van hangolva. Az ilyen kommerszebb füleseknél gondolom inkább mérésekkel, illetve próbálnak egy arculatot kialakítani, vagy legalább szériákat, ami bizonyos hangzásra épül.
-
törölt tag
válasz Dzsozi56 #1356 üzenetére
Van elvileg két fajta id3 tag, az egyik a csökkentett elemű régebbi, a másik pedig a kiterjesztett újabb változat. Elvileg ezeket mind kellene látnod a tag szerkesztőben is. Lehet, hogy csak a régebbi van kitöltve, az új pedig üres, ezért látja ismeretlen albumként. Én az Easytag-et használom ilyesmire, ott elég könnyű csoportosan kezelni a fájlokat.
-
törölt tag
Meg, de őszintén én nem hallok szinte semmi különbséget az SBC és LDAC (990kbps) között ezen a cuccon. Ha nagyon akarom, akkor talán az LDAC tere kicsit mélyebb, de még ez is lehet csak belemagyarázás. A DAC rész hangját sokkal prominensebben hallom, és szerintem nincs olyan jó hangú, mint az XB10 (aptX-HD) az U6-tal hallgatva.
De ki kellene amúgy több embernek is próbálni, mert így azért ez csak egy vélemény, nem mérvadó.
-
törölt tag
Igen, maga a technológia az "up to", de az Android developer options alatt ki lehet választani, hogy milyen módban menjen. Van:
- best effort (ez az automata bitrate a kapcsolat függvényében)
- best performance (990kbps)
- balanced (660kbps)
- best connection (330kbps)De még a legalacsonyabb módban is az aptX minőségét hozza igazából, középsőn pedig aptX-HD körül talán.
Nyilván nem elég önmagában a kodek, de ugye mindig a leggyengébb láncszem számít, ezrét fontos, hogy próbáljuk javítani, amit lehet.Amúgy arra leszek kíváncsi, hogy mikor jelenik meg valami ilyesmi a streaming médiában, mert ha BT streamingre jó a kodek, akkor szerintem internetre is jó lehetne. Ha nagyon haldoklik a Tidal, akkor megvehetné a Sony, és csinálhatná azt, hogy a HiFi minőség az 990kbps LDAC formátumban jön le, akkor ha BT fülesen hallgatod nem kellene újrakonvertálni, ami plusz erőforrás és minőségvesztés lehet.
darvinya: A DAC chip soha nem tömörített adatfolyamot kap. Se asztali, se mobil környezetben. Ha mp3-ban van a forrás, az először átalakul PCM-re, és utána megy a DAC-nak. Ugyanez BT estén, nem SBC vagy LDAC megy egyből a DAC chipnek, hanem előbb PCM, és utána analóg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #1366 üzenetére
Igen, a PCM jel nem menne át simán vezeték nélkül, ezért tömörítik (lásd: kodekek). De ha már átjutott, onnantól nagyon nem számít a sebesség, a leggagyibb hardver is képes megbirkózni a PCM adatfolyammal szerintem úgy 20 éve simán.
Csak azt akartam mondani, hogy ennél az eszköznél szerintem erősebben befolyásol az elektronika minősége/hangja, mint a kodek.
-
törölt tag
válasz darvinya #1368 üzenetére
Azért nem a CPU végzi rajta a műveleteket, hanem egy dedikált DAC chip, ami képes ennek a kezelésére
Amúgy meg nem kell feltétlen ilyen felbontásúnak lennie a CPM-nek. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a h265 az 8K felbontású 500Mbps videófolyam. Egy 16/44.1-es CD-ből nem lesz 32/192-es PCM, vagy ha igen, akkor a maradék felbontást kitölti 0-val, is igazából tök mindegy, hogy ott van-e.
-
törölt tag
válasz #71562240 #1382 üzenetére
Az a baj, hogy azok közül a milliók közül még egy sem volt, aki felvállalta, hogy eljön, és egy szervezett vakteszten megpróbálja igazolni az elképzelését. Akikkel eddig találkoztam, azok közül senki nem tudja biztossággal megmondani, csak amikor ő maga is tudja, hogy "ennek jobban kell szólnia".
-
törölt tag
válasz #71562240 #1390 üzenetére
A második bekezdésben tehát leírtad, hogy ez az egész placebo, az agyunk hozza létre az illúziót.
Az meg, hogy mit írnak le ilyen-olyan cikkekben nem nagyon érdekel. A nyomdafesték rengeteg hülyeséget megtűr (mint a hifikavics, millióba kerülő kábelek, fizetett és kamu tesztek, stb), és itt is érvényes az egy bolond százat csinál szindróma (te hallod? akkor én is hallom, nehogy már kevesebb legyek nálad). Vannak "tudományos" írások a lapos földről is, és nem kell messzire menni, hogy milyen ordas nagy szponzorált kamu-kutatások voltak (például dohányipar által szponzorált kutatás miszerint a dohányfüst egészséges, vagy hasonló a cukoripar szerint a cukor...). Ez ráadásul egy otthon könnyen ellenőrizhető dolog, nem kell sok hozzá, hiszen az eredeti állításod szerint egyértelmű a különbség még olcsó eszközön is (amit amúgy már azóta meg is cáfoltál abban a hozzászólásban, amire most válaszolok, miszerint az agy hozhat létre nagyobb különbséget, mint ami van).És még egyszer: nem azt állítja senki, hogy nincs különbség az mp3 és flac és 24/192 között, mert van, és egy számítógép meg is mondja (hiszen számára ez csak adathalmaz, amit könnyű elemezni), de az emberi fül egyszerűen nem, mert nem erre van kitalálva. De ha ez elfogadott tény lenne, akkor senki nem adna plusz pénzt a lossless, meg MQA meg DSD anyagokért (így sem sokan adnak).
-
törölt tag
Ha út közben jó a BT, akkor szerintem felejtsd el, hogy a telefon szóljon jól. Három hónapja megvan az OP6, és még nem is próbáltam a jack dugaszt rajta, annyira nem érdekel már
monti0222w: Én is bírom amúgy a Meizut, főleg régebben még vettem is tőlük telefont, de soha semmilyen termékem nem volt tőlük, ami hibátlanul ment volna, midneig voltak szoftveres gondok, és mostanra pedig jobban értékelem azt, hogy egy telefon naprakész és hibajavított szoftvert használ, mint hogy nem szól annyira rosszul
Lásd fentebb: a quad DAC-os LG-nél szerintem jobban szól egy XB10 modul, és akkor nem kell hang alapján válogatni telefont. Amúgy is, én nem veszek többet LG-t, a hulladék gyári szoftverükkel, amit még véletlen se frissítenének normálisan -
törölt tag
Egyébként a nagy BT lázban azért megjegyezném, hogy az ilyen vezeték nélküli cuccoknál néha nagyon kritikus tud lenni a közvetlen rálátás az adó és vevő között. Ha mondjuk egy téren vagy kicsit nagyobb, nyitott helyen mászkál az ember, akkor a jel nem tud honnan visszapattanni, és ilyenkor akadozhat a hang, ha mondjuk nyakban lógó (vagy fülben levő) vevőt használunk, a telefon pedig zsebben van.
-
törölt tag
válasz gianni85 #1464 üzenetére
Általában nincs is vele gond. Mondjuk szűkebb utcán, buszon, metrón, stb. Viszont a helyzet az, hogy a zsebed és a nyakban lógó füles közötti 1 méter nem levegő, hanem rengeteg (bőr)szövet, ami nagyon hatékonyan nyeli el a BT által használt frekvenciát. A rádióhullámok pedig nem tudnak kanyarban menni, csak egyenes vonalú mozgásra képesek, így ha a közvetlen útnál a tested elnyeli az adást, akkor csak a visszapattanó működik. Na most ha mondjuk 3-4 méteren belül nincs ilyen tereptárgy, akkor az gondot jelenthet közvetlen rálátás hiányában.
Ez egyszerű fizika, és nem nagyon van mit tenni ellene, nem lehet csak úgy görbíteni a rádióhullámokat. -
törölt tag
Egyébként Amazon Prime Day kedvezmény az EarStudio cuccra: [link]
-
törölt tag
válasz papelado #1480 üzenetére
Nekem az ázsiai változat volt, quad DAC változat, arra nem jött se Oreo, se semmi más frissítés január óta. Tulku EU-s G6-ját próbáltuk összehozni BT-on több eszközzel, többnyire sikertelenül, egyedül a Bragi ment vele normálisan, ami AAC-t használ. Utána visszakapcsolni aptX-re már nem nagyon akart a telefon XB10-zel, a Shanling M0-ra meg eleinte csak SBC-vel csatlakozott, aztán már sehogy.
A quad DAC hangja szerintem nem volt különösebben jó, illetve eléggé válogatós volt, hogy milyen füleseket szeret. Audio-Technica E70 például elég gyengén szólt róla, semmi mély, csak visítottak a magasak. 64audio U6 már jobb, de az A&K XB10 szerintem szebben szól ezzel a fülessel (is), pedig az egy kis Pilóta keksz méretű valami.
Az már mondjuk szubjektív, hogy nekem az LG gyári szoftvere sem tetszik, tele van számomra felesleges appokkal, amiket nem lehet törölni, tiltani sem mindet, és van aminél még az értesítéseit sem lehet kikapcsolni. Üzemidő is elég gyenge, egyre kisebb akksit tesznek a telefonokba az LG-nél, nagy felbontású kijelző mellé, meg erős SoC mellé.
Ja és a legjobb, hogy mennyire nem ér szinte semmit a használt piacon... Februárban vettem 130-ért, 3 hónaposan akartam eladni, már 100-ért volt újonnan, tehát használtként 80-nál többet senki nem akart érte adni, pedig szinte még új volt. Amúgy is a kezdőárát nézve a 130 is már majdnem 50% csökkenés. -
törölt tag
-
törölt tag
Büszkén kell vállalni az őrültséget
Nagyon kemény projekt ez. Szerintem lassan Pjotr kérhet tőled majd tanácsokat, hogy mit hogy csináljon (btw, amúgy ha ez összejön, akkor szerintem bedobhatnád neki is, hátha ráharap, és lesz belőle plebsz számára is elérhető változat).
-
törölt tag
válasz fericske #1515 üzenetére
Hát, nekem eddig nem nagyon jön be az M0, nem is olyan nagyon olcsó, és bár sok funkciója van, de szoftveresen elég gyerekcipőben jár, nem működik stabilan, és a hangja is elég gyengus szerintem (illetve nem gyengus, csak semmi extra).
De kíváncsi vagyok mit hoznak majd össze önállóanAmúgy pedig megjött nekem is az Earstudio ES100, és eddig pozitívak az első benyomások. Szerintem nem szól rosszul az U6-tal, bár azt meg kell hagyni, hogy kicsit melegebb hangot ad, mint XB10-ről, meg hát több az ereje is elvileg.
Viszont ami nagyon brutális benne az a szoftvere. A hozzá való appal elképesztően sok beállítást lehet állítgatni tényleg, és tök korrektül működik minden elsőre. Az egyik kedvencem, hogy lehet crosstalkot is állítani, hogy mennyire szeparálja a sztereó csatonákat, ami bizonyos felvételeknél nagyon jól jön, ahol úgy keverték a stúdióban, hogy csak egyik oldalról szól egy-egy hangszer. Mert ez hangfalon ugye nem gond, ott közel 100% az áthallás, de fejesnél-fülesnél meg közel nulla, szóval máshogy kell kezelni a helyzetet. -
törölt tag
De, viszont az nem a telefon hibája volt, hanem kábelem nem volt megfelelő hozzá. Aztán rendeltem egy normálisat, és azzal minden ment (mert amúgy az LG G6 és OP3T is "hibás" volt a béna kábellel).
Ami negatívuma, hogy a kamera nem a legjobb, bár Oreo alatt állítólag sokat csiszoltak rajta. Kb a design miatt váltottam róla, mert amúgy tök szuper kis telefon
Amúgy mondanám az OP6-ot is, ebben a kamera is fasza, modernebb a design, csak az ujjlenyomat van hátul, de szerintem nem vészes ez sem, főleg hogy megy a double-tap a képernyőn és az arcfelismerés olyan gyors, hogy nem is fogod látni a zárképernyőt soha. Kivéve napszemüvegben, akkor ujjlenyomat kell sajna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem csak a színekkel volt gondom az OP5 kamerájában, nem a felbontással meg egyebekkel. Ez utóbbiban például sokkal gázabb a P20 Pro, ami kb duplájába is kerül amúgy...
A Mi8 meg hogyne tudna már arcfelismerést? Pont hogy az tud rendesen 3D-ben is elvileg, mert lemásolták az Apple megoldását. -
törölt tag
Ha valaki esetleg próbálkozó kedvében van, akkor egy ilyet esetleg?
Bár sajna a szokásos probléma, hogy ez is csak aptX-et támogat, sem aptX-HD, sem LDAC
-
törölt tag
válasz fericske #1600 üzenetére
Egyelőre jegeltem a témát. Az AK Connect semmire nem volt jó, amikor próbáltam még tavasszal, nem tudott streaminget, csak valahogy a számítógépen levő fájlokat lehetett vele beolvastatni hálózaton, amire tökre nincs szükségem.
Elvileg az ősszel jön valami fw frissítés, amitől már tudni fogják a rendes offline Tidalt, de még nem láttam a megvalósítását.Most út közben ott az ES100 az U6 alá, irodában HA2+PM3, otthonra meg az eddigi otthoni rendszer.
-
törölt tag
válasz shakedown #1605 üzenetére
Szerintem előbb hallod ki a különbséget egy jobb és rosszabb lejátszó/DAC között, mint a 320-as mp3 és lossless hangfájlok között. 50 ezer amúgy audióban még nem olyan nagy összeg, bár természetesen érthető, hogy legtöbben ennyit sem akarnának csak úgy elkölteni rá
Az a Cyrus nem tudom milyen lehet, most látom először, ellenben a linkelt oldal tesztjeivel óvatosan, mert elég sok fizetett cikk van náluk, így igazi értékelést nem nagyon fogsz ott találni.
-
törölt tag
Aki streaming szolgáltatást használ, annak érdekes lehet: [link]
-
törölt tag
Ez valóban nevetséges dolog, viszont ezt félretéve a kategóriában a legjobb hangot, a legtöbb funkciót és legjobb szoftveres támogatást nyújtja.
Amúgy ha az olcsó megkötés él, akkor persze, hogy sima aptX-es cucctól hallottad a legjobb hangot, mivel olcsón más nincs nagyon
-
törölt tag
Mondjuk azzal az Inline vevővel a nyakamban nem mászkálnék azért olyan szívesen De hordozható asztali szetthez jó lehet valóban. Remélem hamarosan majd fognak terjedni az LDAC-os megoldások is, és akkor már a kodek sem lesz olyan szűk keresztmetszet.
(#1643) vicze1: Pedig az sem rossz dolog, mert akkor tudod közben használni a telefont normálisan út közben, és nincs kábelen rákötve semmire. DAP is jó lehetne ilyenre, de streaming... Apropó, nem mostanában kellene jöjjön már az offline Tidal támogatás AK cuccokra?
(#1646) Bodz: Ritkán jársz erre? Már július óta ezt használom.
(#1649) vicze1: Hát ja, az AK70ii is sokkal jobb hangban, de egyik sem kényelmes, különféle okból. Mohó Jojóval sem mászkálnék a telefonra kötve, főleg a remek árnyékolása és melegedése miatt
(#1650) s4tch: Azért ne felejtsük, hogy a te XD05-öd nem a gyári És azzal nekem is nagyon bejött elsőre az U6, ellenben kis próbálgatás után már nem annyira győzött meg (amikor elhoztam, aztán kb másnap vissza is vittem a Bluedac ellenében).
Ugye ES100 nekem csak út közbenre kell, és arra tök jó Bár nem egyszer megfordult a fejemben már, hogy kár belém az U6, ha tényleg csak erre használom, de hát nincs más/olcsóbb megoldás APEX modullal.(#1651) vicze1: Lényegesen jobb a pre-amp kimenet beállítással az ES100, de azért fejest nem igazán hajt meg úgy sem. A PM3 bár élvezhetően szól róla úgy, de az alsó tartományban kicsit bizonytalannak érzem, nem olyan pattogós, feszes, nem elég tiszta. HA2-höz képest például.
(#1652) kemcso: AZ XD05 szerintem méretben hasonlít az AK300+amp kombóra, csak súlyban nem nagyon, az AK-ben több a vas.
(#1653) s4tch: Pioneer XDP-100R, 300R, Onkyo X1A, Acoustic Research M20, Fiio X5iii, X7, X7ii, iBasso DX150 és DX200... Nem mondom, hogy nincs náluk jobb, de azért ezek a maguk kategóriájában rendben vannak.
(#1654) s4tch: Mutattam jó telefont is, csak még nem adtad be a derekad Esetleg azon kívül Nokia 6.1 Plus? Vagy ami most jön majd 7.1 Plus vagy milyen néven (X7 EU változata).
(#1655) Bodz: Ebben a kategóriáabn (BT adapterek és vevők) az AK4376 jónak számít. Mást nem nagyon tesznek bele, általában az alap CSR van csak. Egy cuccban volt 9018, de az sem futott hosszú pályát be.
-
törölt tag
Szó szerint értettem
s4tch: Azért nekem elég speciális igényeim vannak Az AK70ii-t azért néztem ki, mert arra ígérték az offline Tidalt, és mert hangban az volt a legjobb az U6-tal, plusz méretben egész kompakt. Ellenben 200 alatt nagyon elvétve fordul elő, annyit meg nem szánok a témára.
Ha csak a hangot nézem, akkor tökéletes lett volna szint egy Plenue M2 is, de még a kis Plenue D is igen meggyőző volt.
Illetve nekem bejött mindkét Pioneer és az Onkyo is, csak engem nem varázsoltak el azért az árért. Az AK70ii igen, de hát az árban duplája ezeknek a cuccoknak. M20 hangra oké, de valami 4.x Android van rajta, ami használható, de nekem ez is eléggé kizáró ok.Szóval lehet kifogásokat találni, de ezek leginkább az én igényeimet tükrözik. GML továbbra is imádja az XDP300R-t
-
törölt tag
válasz gianni85 #1660 üzenetére
Lényeges különbség az ADEL és APEX között úgy tudom az, hogy az ADEL reflexnyílása a külső oldalán van, APEX meg egy kis vájatban, ez utóbbinál nem szed össze szélzajt (vagy azóta az ADEL-t is frissítették?).
Amúgy a hangot is módosítja, de amúgy én arra használom, hogy csökkentse a nyomást a hallójáraton és dobhártyán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest