- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
imibogyo #56833 üzenetére
Ne ennek utána járok, köszönet a jó tanácsokért!
Mondjuk ugye nálam azért nem tűnik egyszerűnek, mert az oldallap nem sima egyenes síkban megy, de az a gondom nekem is, hogy nem elég nagy a plexi felület - azaz hogy pontosan fogalmazzak, a belátható felület, mert nekem annyi a lényeg, hogy időnként, mikor rápillantok a gépre, a tartályt lássam és abban a vízállást. Ha ott jó a szint, nincs gond a vízzel, nincs szivárgás stb...
Lehet egyszerűbb lenne máshová szerelnem a tartályt...? -
sestertius
őstag
válasz
hszilard666 #56800 üzenetére
Én most látok először ilyen házat, érdekes... kíváncsi leszek, hogy mutat majd beépítve!
-
sestertius
őstag
válasz
hszilard666 #56766 üzenetére
Nálam a jelenlegi táp az első, ami így van, hogy szintén bentről szívja a levegőt - a legfurább az volt, hogy gyárilag is így tervezték, de persze megfordítható. Ennyit az alsó porszűrőkről...
-
sestertius
őstag
válasz
SoulReaver #56743 üzenetére
-
-
sestertius
őstag
válasz
albert8 #35275 üzenetére
Nem, sima átlátszó, csak a fényviszonyok miatt sikerülhetett a kép ilyenre - egyelőre a lényeg az volt, hogy viselkedik, mit mutat.. majd aztán szépítek rajta...
Ez egy kőkemény 300 FT/méter árszabású barkács áruházi műanyag cső.... hasonló design-t képvisel a 60 FT/db áras ipari bilincs is.... -
sestertius
őstag
Igen, valóban méretes darab, és nagyon sok előnyt tudtam eddig felsorakoztatni a HAF X-el szemben, tehát eddig elégedett vagyok... majd kifejtem ezt bővebben képekkel illusztrálva.
-
sestertius
őstag
Egy gyors...
Ebben a házban végre rendet tudtam tenni - remélem. -
sestertius
őstag
válasz
Seikai #28947 üzenetére
Korrekt lett!
Anno én is próbáltam a Corsair ajánlásának megfelelően kintről befelé fújni a friss levegőt a radira, ami működött is - a proci esetében. A házban meg lett egy kisebb káosz, mert akkor már elölről nem lehetett - hülyeség lett volna szerintem - befelé nyomatni a naftát, valamint a ramokra és minden belsőségre is a cpu melegét nyomta venti. Így maradtam a hagyományos verziónál. Nálad persze lehet más a felállás, hiszen bent nagyon fűt a három vga.
A tápod megfordítását viszont én sem értettem, és még most sem: de ezt te tudod, ha így látod jobbnak, használd így. Nálam mondjuk a földön van a gép, így a HAF X aljára fel vannak fogatva a görgők, tehát tényleg magas az alja, tud elég levegőt magához venni a táp.
A benti hőség miatt gondolom meg letettél a H100-ról...
Találkoztam egyébként olyan képpel valahol /HAF X/, ahol mondjuk úgy volt össze téve a gép, hogy mindenhol befelé nyomta a levegőt /felül is/, és csak hátul ki. Ez nem tudom mennyire jó megoldás... -
sestertius
őstag
válasz
Seikai #28899 üzenetére
Ha itt lennél a "közelben", oda adnám egy próbára a H70-et, mit tudnál kihozni belőle, mivel nálam hamarosan úgyis eladó lesz ugye... Tényleg alig kapni, ami végül is bizonyítja, hogy nem egy rossz hűtő.
Egyébként a H80 radija vékonyabb lett, mint a H70-é...
Szép konfig! Az áramszolgáltató örülhet neked...
-
sestertius
őstag
válasz
Pepe78 #28608 üzenetére
Szellős, ahogy kell!
Ezért gondolkozok valami változtatáson én is - sokat számít, ha elől nem csak hdd magasságban, hanem feljebb, alaplap/cpu hűtő magasságában is biztosít hűtést a venti. Csak az a baj, hogy ami ilyen és tetszik is, azt lian li házban találtam meg. Azt megvenni meg nem tudom, volna-e értelme... -
sestertius
őstag
Hamarosan felrakok egy képet egy egyedi ram hűtőről.. még én is kíváncsi leszek, hogy sikerül!
-
sestertius
őstag
Köszönet mindenkinek!
A képhost kéznél volt...és eddig fel sem tűnt a "legnépszerűbb képek" ablak...
A vga előtti modul azért igen jó szolgálatot tesz, kell az SLI miatt az abban mocorgó 12-es venti légszállítása - több fokkal alacsonyabbak a kártyák így.
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #28208 üzenetére
A másodikba egyértelműen. De én mind a négybe ezt akarom - ergo jön egy Scythe Slim venti a hűtőre...
-
sestertius
őstag
válasz
Gerisz #28198 üzenetére
Amit írtak róla, azért az helytálló, tehát passzívan kicsit karcsú.. mondjuk nézőpont kérdése. Újra rakom a rendszert is, CMOS reset volt, aztán így alapon 40-50 között ingadozik, ami nem a világ. Tehát aki nem húzza a rendszert, annak passzívan is teljesíthet....
Tény, hogy nálam a HAF X ház hűtése is korrekt... szerintem. -
sestertius
őstag
No megjött a Noctua NH-D14 helyébe a Thermalright HR-02 hűtő. Egyelőre csak a lapról egy-két kép:
- a méretek
- a rögzítés
- szintén rögzítés - valami eszméletlen atombiztos rögzítést találtak ki! Az atomvillanás nem viszi le...
- szintén a méretek végett...Ha majd fixen mindennek megtaláltam a helyét, rakok fel képeket az egész gépről.. de az tuti nem ma lesz. Próbálom először egy Noctua NH-12-vel hűteni, de nem passzol a képbe, szóval valami más lesz helyette...
-
sestertius
őstag
válasz
Gaben01 #28167 üzenetére
Aha, így már vágom...!
Nekem a régi thermaltake házam alsó vinyó tartója volt így megcsinálva, hogy felülre is be lehetett tenni az 5,25" helyre. Nem tudtam, hogy van a cm-nél külön ilyen motyó...
szepsy: mi ez a paszta? Egy kicsit nálam is karcos a plexi! Ez eltünteti?
-
sestertius
őstag
válasz
Tothgera30 #28001 üzenetére
Én elégedett vagyok vele, hangja csak max fordulaton jön elő, amire én nem szoktam feltekerni, nincs rá szükség, mert jó a légszállítása. Ha meggyőz egy jobb, akkor majd arra cserélem...
de jelenleg 4 ilyen megy a gépben, az 5. nincs is feltéve.
Ez a ház érdekes, amit említettél... az utóbbi időben kezd szélesedni a látóköröm ilyen tekintetben is. Eszméletlen, milyen házakat lehet találni... -
sestertius
őstag
válasz
Tothgera30 #27998 üzenetére
Látom a Coolink-ben bízol... na meg a házban a harisnyázást is figyelembe véve lehet érdekesen mutatna a Noctua halvány .... nem is tudom milyen színe.
Szép darab! -
sestertius
őstag
válasz
szepsy #27988 üzenetére
Használtan azért lehet itt a ph-n kapni 2k vagy 2,5 k árban sima feketét. De valóban, felülre előre nem szükséges tenni - egyrészt nekem van benne, tehát tudom, hogy felesleges, másrészt ha ventit teszel bele, akkor nem tudod csatlakoztatni a két bal első USB kimenetet. Belül a csati nem fér el...
-
sestertius
őstag
válasz
miresz #27970 üzenetére
Jó képek! Mindig karácsony van? Az király... én ennyire nem bírom a ledet - most adtam el a ledes ventiket, cseréltem feketére. Idő kérdése, később mi tetszik meg újra...
Vacsek: jó a fényezés, de attól az iszonyat kábel kötegtől a levegő se mozdul...
De gondolom azóta rendezgetted! Nem leblamálni akartam, félre ne értsd...! -
sestertius
őstag
Nem értetted félre, nem te vagy egyedül ezen meglepődve, valóban van szűrő rajta! Egy ventinél nincs, egyedül a hátsó 14-nél. A többi mind le van porvédőzve. Ezért nem megy be a por. Nem régóta van meg nálam, vagy két hónapja, de panelban, ahol sajna olyan por van, hogy... nem kicsi, maradjunk annyiban.
A port nem kell bent tartani, annak eleve nem szabad bejutni. Valamilyen szinten csak azért lehet benne a porvédő, hogy felülről ne szállja tele a por. De láttam már olyan megoldást is, aki fentről is befelé fújatta a levegőt - neki biztosan hasznosabb a porvédő a felső ventiknél. -
sestertius
őstag
Már miért szenvedne vele? Felül van egy külső rács, alatta pedig egy nagyon sűrű drót háló/szűrő. A megragadt port kicsapja, amikor beindítja - a felső venti kifelé fúj ugye. Nekem sem porosodik.
A hang pedig alapvetően ezzel jár - ha szellős házat akarsz, mindent hallani fogsz a házból. Nem azért dicsérem, mert én is ezt a házat nyúzom - na jó, egy kicsit azért is-, de a 922-esem sem volt halkabb. Ez mind nézőpont kérdése: igazából korábbi házaimhoz képest a legszellősebb és leghűvösebb kuckó.
-
sestertius
őstag
válasz
szepsy #27782 üzenetére
Ne csak a házhoz nézd, hanem hogy mire akarod használni... az NZXT drága, de jó, ahogy én tudom. Nálam egy sima Zalman van, a ZM-MFC1 Plus. Gondolkozok egy Scythe szabályzón, amire Flashget hívta fel a figyelmemet... majd kiderül, mi lesz belőle.
zH.: jó a karikatúra...
smiti: ebből akarsz túladni az alsó NF-P12-esen? Nem elketyeg az ott benne...?
Pöpec! -
sestertius
őstag
válasz
Recon666 #27687 üzenetére
Hát akkor azt kell mondjam, előre látó voltál...!
A DDR2 ramjaim még ilyenek voltak, de aztán csak azt néztem, hogy jó hűvös legyen, vegyünk nagy bordásat DDR3-ból... majd a Mugen 2-nél már pakolni kellett, aztán most a Noctua-nál...
De szerintem le fogom kapni az első ventit és annyi - ja és persze árulom a ramokat! -
sestertius
őstag
válasz
Laraxior #27673 üzenetére
Én már lassan megszokom, hogy minden kütyüt Pestrő hozatok...
Szerencsére nekem oda jár a cimborám melózni, és mindig lehozza nekem, posta költség így nuku...Tényleg, Blabcsi debreceni - de gondolom három gyerkőc mellett a saját gépére sincs ideje, nehogy a miénkre...
-
sestertius
őstag
válasz
pottyantós #27647 üzenetére
De, bejött, majd egy H70 jött helyette - aztán ez. Kicsit gyorsan változtak a proci hűtők nálam az elmúlt hetekben...
A lényeg, hogy ez nagyon megtetszett és ki akartam próbálni. Nem csalódtam benne...lalimano: egy kicsit talán jobban hűt, de igen sok mindent kell megoldani a házon, hogy a jobb eredmény elérhető legyen. A lényeg, hogy összességében panaszom nem lehet a H70-re sem, mint ahogy a H50-el is elégedett voltam.
-
sestertius
őstag
Proci hűtőt cseréltem ,vettem egy ilyen pici Noctua NH-D14 hűtőt.
De a HAF X házban szépen elfér!- egyelőre csak egy ventivel...
-
sestertius
őstag
Ja, értem, mert én csak a vezeték hosszát néztem, nem azt, hogy van-e nyílás..
Az azért fura, hogy nincs, mert sok frankó dolog van ebben a házban, ami egy igazi felső kategóriás házban van meg csak - tehát látszik, hogy nem egy utolsó...Holnap proci hűtőt cserélek, majd dobok fel képeket...!
-
sestertius
őstag
Nekem is van egy két cuccom, ami jól hangzó, látványos feliratokkal "designed by California", majd pici betűkkel a hátulján made in Taiwan... ma már ami nem kínai, az hamis...
Nagyon tuti ház, pláne, hogy az oldalsó plexi is úgy van szépen megcsinálva, hogy venti is van benne - ez lenne a normális, mert általában a plexi oldallapról elfelejtik a hűtést...
Grat hozzá!ui.: tényleg nem ér el hátul az a 12V-os szál?
-
-
sestertius
őstag
válasz
ilyennincs #27600 üzenetére
Fontos az a lakkozás, mert sok minden sérüléstől megvédi a fát... hasznos, egy asztalos ezt tudja is.
-
sestertius
őstag
válasz
viperabácsi #27591 üzenetére
Sok meló van benne, az látszik...és még lesz is!
Igen, a ventik fura, hogy nincsenek középen, de nem rossz ettől - az kifejezetten jó elgondolás, hogy kettőt tettél egymás fölé úgy, hogy a hdd-k nem vízszintesen vannak elhelyezve, így egy határozottan szellős ház jött össze az egyenes "huzat" miatt... még majd porvédőre is szükséged lehet! Szép bútor darab! -
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #27565 üzenetére
Na arra a plexire kíváncsi leszek!
Mondjuk a te gépednél "aránylag" egyszerű a dolog, mert egyenes az oldal lap. -
sestertius
őstag
Aha! Akkor ezért volt ez nekem feltűnő - anno állandóan bújtam a Zalman honlapját és csodáltam a dolgokat!
Így már tudom, ez az, amire gondoltam - a múltkor bele botlottam egy ilyenbe a vaterán, csak 84k!
De ahogy írtad, nem lehet gyenge darab! Ez egy örök élet, az tuti...Recon666: Otthonról nem tiltottak még ki az állandó festékszag miatt?
-
sestertius
őstag
válasz
monosz #27516 üzenetére
A jó kis thermaltake cuccok... Az első komolyabb házam is hasonló Thermaltake volt, de akkor még nem igazán foglalkoztam a kábel elrendezéssel...
Ez még valamikor 2009-ben volt. A tiéd azért már "enyhén szólva" igényesebben van össze rakva! -
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #27507 üzenetére
4,4? Bakker... le a kalappal...
-
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #27504 üzenetére
Mennyit agyaltam régen egy pöpec Noctua proci hűtőn - a ventiket ismerem, nincs vele gond!
Gondolom kell is az i7 880-ra...
Szép a ház! -
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #27500 üzenetére
Én még csak csavarokat festettem, matt fekete festékkel. Arra majdnem mindegy mi megy... De a házra?
Kérdezd SimonYana-t, ő nagyban űzte a ház festést! -
sestertius
őstag
válasz
B4l!nt #27491 üzenetére
Huh.. azt én is nézegetem, de nagyon, csak még iszonyat az ára!
Habár, ahogy most elkezd hullani az 1156, úgy kezd el az 1366 ára is...A piros-fekete nálam is tetszik a jelenlegi lapomnál, csak a hangkártya nem passzol bele a házba a maga kék led világításával. Ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)