- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Hyperion #38540 üzenetére
@mintAdarab: "szerintem eléggé "friss találmány"
Szerintem nem a legfrissebb. Már 35-40 éve gyártotta pl. a Philips. Nagyjából a feszültségstabilizáló Zener áramstabilizáló megfelelője. Azért hívják current regulator-nak. Tulajdonképpen nem dióda, hanem egy G-S rövidrezárt JFET.
@Hyperion
Ha azonos komponenst nem találsz van erre egy hobbymegoldás is. Leggyszerűbb egy maroknyi BF244/245-ből válogatni Idss szerint. Ehhez műszer, tápfesz kell. Rövidrezárt G-S-szel az átengedett áramot kell mérni.
"Hangolható" is ez a paraméter. Rövidzár helyett ellenállást kötve G-S közé, ez az áram csökkenthető.A pontosság szükségessége az alkalmazás/kapsolás függvénye.
-
törölt tag
válasz
Hyperion #38540 üzenetére
szerintem eléggé "friss találmány". Az itthoniak meg azért nem tartják, mert nem szeretnék hónapokon át kerülgetni
Lomexre én is ránéztem kiváncsiságból, egész hasznos a helyettesítő/hasonló fícsörük. De mintha farnellnél lenne, vagy legalábbis az adatlap onnét jött le hozzá.Aki ért hozzá, az meg tudná mondani, hogy ezzel kiváltható-e mondjuk a PTC?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- weiss: Pant* rant
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Motoros topic
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő színben, újszerű állapotban, hivatalos magyar garanciával
- Apple IPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ALIENWARE Area-51 R5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest