- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #33377 üzenetére
Ilyen kapcsolófeszültségeket vagy a vezérlőprocesszor kimenete szolgáltatja, védőellenálláson keresztül, vagy van még közben más is, de az ilyet nem "illik", nem is nagyon tudod terhelni.
Ez arra van kitalálva, hogy egy inverter IC-t kapcsoljon, erre egy példa az OZ9938 "ENA" lába, ahol a doksiban is látható egy 10 k ellenállás, azon keresztül. Nem kell mondani, hogy eszerint az IC mennyire terhelheti a jelforrást.
Tehát a korrekt megoldás ilyenkor, hogy magad is olyan áramkört építesz hozzá, ami 10 kΩ nagyságrendben terhel, illetve egy ilyen ellenállással kezdődik, szintén.
Én egyébként LED-szalagot akarnék majd rendelni, eBay-en van "pure white" néven (figyelni kell, hogy sem cool-, sem warm-white ne szerepeljen a leírásban). 5m, 300 LED, 24W, elvileg pont elég lenne egy 24 collos Gateway FPD2485 monitorba, ami 75 W fénycsöves háttérrel bír, ami fix, nem állítható. Gyári állapotában durván fűt is, 6 db U alakú fénycsővel, engem még vakít is.
Noha én már leszabályoztam az invertert kb. felére (épp a linkelt doksi segítségével), de a LED-es végső megoldáson gondolkodtam, hogy vajon beválna-e. A túlzottan leszabályzott fénycsövek ugyanis néha bevibrálnak (főleg kánikulában), illetve baloldalt hamarabb sötétedik, így egy határ alá nem lehet menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Focal Chorus 726
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest