Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
Hali all !
Van egy problémám, amihez kikérném a segítségeteket. Adott egy 4x4,4m-es szoba ami a falak mentén bútorokkal van határolva. Lassan a házimozi berendezéseim is összejönnek, de a hátsó szekcióval gondjaim vannak. Egyszerűen nem tudom hogy mitévő legyek. Úgy gondolom hogy sima hátsó hangfalak nem jöhetnek szóba, mert ahonnét a vászont nézzük az a ülőgarnitúra teljesen rajta van a hátsó falon. Tehát nincs semmi tér a fal és köztem. Esetleg annyit tudnék tenni, hogy ha filmet nézzünk, akkor arra az időre előre tudom húzni az ülőgarnitúrát kb.70-80cm-rel. De gondolom az sem lenne elég egy előre sugárzó hátsó hangfalhoz. Akkor jött képbe a bipol/dipol sorround hangfalak. Az általam választott szetthez van is dipol háttér, de ennek is a elhelyezésével vannak gondjaim. Mivel ezt az oldalsón falakon kellene elhelyezni a leírás szerint. Csak hát nálam az egyik oldalon a fal előtt szekrénysor van, így ott nem tudom a falra felhelyezni. De most abba gondolkodom hogy feltenném a szekrény tetejére, ami 2 méter magas. De a hangfal manuálja szerint is kb.2m magasságba kellene felpakolni, és mivel a szekrény is 2 méter magas, gondolom hogy ez nem lehet annyira gond.
Erről kérném ki nektek a véleményeteket, hogy szerintettek jól gondolkodom-e, jó lenne-e ez a megoldás. Csináltam egy méretarányos rajzot a szobáról, hogy könnyebben átláthassátok hogy miről is van lenne szó. Illetve feltettem a hangfal manulájából is egy képet, hogy miként ajánlja a dipol hangfalak elhelyezését. A rajzon szereppel az előrébb helyezet üléspozíció (B verzió) is, mint alternatíva.
Erre várnám a javaslataitokat és véleményeiteket, persze ésszerű határok között.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz Patice #38222 üzenetére
Szia !
A frontok nem állók, pont az miatt mert a bal oldalit kitakarná a kanapé. Így a 2 front állványon lesz elhelyezve (Jamo C803), és így elvileg nem lesz takarásba. Jelenleg ez a felállás valósítható meg, de később akarunk szekrénysort is cserélni (elemes szekrényeket), és akkor hátha meg tudom majd oldani a dipolt úgy hogy a falra kerülhessen.
Egyébként pont én is azon agyaltam hogy a dipolokat egy kicsit távolabbra kellene helyezni a hátsó faltól. Újabb méregetés után, a szoba bejárati ajtó közepéig tudnám előbbre hozni a dipolokat. Akkor már kb. 1m-re lennének a hátsó faltól. De akkor minden filmezésnél előbbre kell húzni a kanapét a rajzon jelölt „B” verzió szerinti pozícióig.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
Szia,
Azzal csak az a gond hogy szerintem megöli a hátsó hangteret. Nem lesz jó átmenet hangba, ha pl egy vonat átrobog rajtad keresztül a szobán. Vagy én gondolom rosszul a dolgot ?
Egyébként egy ilyen verzió is megfordult a fejembe ami ezen a képen is látható.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Kinek mi a véleménye, tapasztalata az Anthem MRX-510-el ? Onkyo 806 helyére lenne, de csak abban az esetben vágnék bele a cserébe, ha mozin sokkal jobb lenne az Onkyom-nál. A következő szempontokat figyelembe véve: dinamika, részletesség, tér, erő és akusztikai korrekció. Nálam a sztereó csak másodlagos szempont.
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
(#130926) Tonyka 2
Én is azt hittem, de sajnos nem olyan egyértelmű mivel beszéltem már pár emberkével akiknek volt Anthem-je, és nem mindenkinek volt a véleménye egyértelműen pozitív. Azt vettem észre hogy sokan sokszor nyilvánosan nem merik őszintén leírni a véleményüket egy-egy dologgal vagy készülékkel kapcsolatban, mivel félnek a az úgynevezett "csordaszellemű" fórumtársak támadásától. Viszont privátba hajlandóak őszintében elmondani egy-egy készülékről a véleményüket akkor is ha az negatív.
Alapjába véve csak azért fordult meg a fejembe a csere lehetősége, mert nálam jelenleg nincs lehetőség sajnos az akusztika nagymértékű javítására (bár ez annyiban nem igaz, hogy pl. a szőnyeget vastagabbra cseréltem). Viszont hiába cseréltem le a sub-ot zártra továbbra is hallok bizonyos frekvenciákon bántó kiemeléseket, illetve néhol kioltásokat. És mivel olyan nagy hájpja van ennek az ARC-nak hogy menyivel jobb mint a többi kommersz gyártó hasonló bemérő rendszere, ezért úgy gondoltam hogy talán ez lenne számomra a legjobb aranyközépút a jelenlegi problémámra. De mivel számomra azért nem egy olcsó befektetésről lenne szó, így nem nagyon szeretnék vakvágányra szaladni a cserével. Tehát egy markáns javulást kellene prezentálni a mostani készülékemhez képest, főleg mozin, de hang terén semmibe nem szeretném ha kevesebb lenne. Tehát ezért érdeklődök itt is a Anthem-ről, mert az elején nekem is egyértelműnek tűnt a „felsőbbrendűsége”, de pár PÜ után már nem olyan egyértelmű a téma sajnos 4 pü-s vélemény után most olyan fifti-fifti az állás a témában. Tehát ha valakinek van tapasztalata az Anthem-ről, és úgy gondolja hogy nem szívesen osztaná meg nyilvánosan, mivel fél a többiek retorziójától, akkor kérem hogy PÜ-ben ossza már meg velem a véleményét.
Előre is köszönöm(#130927) Norbi 72
C803/C80Cent/C80 Surr/SVS sub[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz Nemir Ombe #130929 üzenetére
Most pont egy nagy összehasonlító tesztet olvasgatok ezekről a bemérőrendszerekről. Vannak benne érdekes dolgok, mivel nem szeretném elkapkodni, így próbálok minél jobban tájékozódni a lehetőségek felől.
Igen, kaptam ilyen jellegű véleményt is, hogy a dinamika és az erő elfog maradni a mostani AVR-től.
-
paler
aktív tag
válasz n3m3r3 #130931 üzenetére
Szia !
Az 5010 is képbe van, de sajnos az még kicsit drága mulatság számomra. Gondolom a Yami sem lenne rossz, de őt megelőzi nálam a Pio, valahogy jobban szimpatizálok vele mint a Yami-val.
De azért köszi hogy leírtad a véleményedetJBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz arcitec #130932 üzenetére
Mivel úgy érzem hogy akusztika gondjaim vannak, így szerintem nem utolsó az sem hogy melyik bemérő rendszer mennyire tudja ezt korrigálni. Ha olyan helységem lenne ahol az akusztika 90% feletti minőségű, akkor nem elsősorban a bemérő rendszer szerint próbálnám keresni a készülékeket.
-
paler
aktív tag
válasz Tonyka 2 #130933 üzenetére
Hát ja, úgy néz ki nem marad más választásom, de azért megpróbálok előtte valahogy a billentyűzet mögül megvilágosodni
A Malac Audyssey-vel szemben a subokat mindenképpen szépen rendbe rakta.
Na látod, pont egy hasonló véleményt kaptam PÜ-be egy fórumtárstól, hogy a sub-bal rendkívül jól bánik az Anthem. Lehet hogy nálam is csodát tudna tenni vele, de ott van az hogy többen írták azt hogy erőben és dinamikában lehet hogy el fog maradni a mostani AVR-től. Ezért is vagyok nagy dilemmába[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz Tonyka 2 #130933 üzenetére
Még annyit hogy azért az 1120 kicsit más ligába játszik mint az 510-es, ráadásul nálad végfokkal volt megtoldva, és nem a saját végfokaira volt bízva a hangfalak megszólaltatása.
-
paler
aktív tag
válasz Tonyka 2 #130943 üzenetére
Igazad van mivel olvastam a beszámolóját, de azt is írta hogy elbírt volna még egy kicsit több kraftot is. Az 5010 erőben azért erősebb mint az 1120-as, bár azt is hozzátette hogy másnál bőven elég lenne az AVR teljesítménye. Úgy gondolom hogy nálam is bőven elég lenne az a teljesítmény amit az 1120-as tud, de ahogy már korábban is írtam, az 1120-as nem a 510-es kategóriája. Az árra miatt viszont az 1120-as nálam nem jöhet szóba. De amint lesz rá lehetőségem azért megpróbálom saját környezetben is meghallgatni az MRX-510-et, hátha minden téren remekelni fog. Ha nem akkor haladok tovább a Pio majd Yami vonalon.A Pio mcacc-ról is nagyon jókat lehet olvasni.
-
paler
aktív tag
válasz Tuco78 #136921 üzenetére
Polcsugárzókon nem gondolkoztál? Én is panelba tolom, és frontoknak polcsugárzókat használok, és az ARC simán leengedi őket 40Hz-ig. Igaz 18cm hangszórók csücsülnek a dobozban. Hátsó szekció pedig a fronthoz tartozó dipolokból áll össze. Szerintem ez egy jobb alternatíva lenne, mint a Pascal szett.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz hétalvó #137877 üzenetére
Ja, majd lehet noszogatni egymást hogy igazából a haladó szinten valójában igazán jó hangot csak ilyen vagy ennél jobb (minőségibb) kábellel lehet csak kicsikarni a cuccból. És addig míg ide eljut az illető addig tulajdonképpen nem is zenét hallgatott hanem valamiféle ricsajt, alapzajt, zörejt.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz hétalvó #137880 üzenetére
A múltkor belinkelt tápkábellel nem azt akartam mondani hogy nem hozhat változást egy „jobb” minőségű tápkábel, hanem inkább arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy miként hajszoljátok egymást bele a drágábbnál-drágább kábelek világába, miközben egy 10-15eFt-os kábelnél a 20-50x drágább kábel egyáltalán nem biztos hogy jobb. Lehet bölcsebb lenne a hasonló árkategóriába próbálkozni más márkájú kábelekkel mint sem bedőlni szerintem a bullshit lehúzásnak. Szerinted van bárhol is létjogosultsága egy ilyen vagy akár negyed annyiba kerülő kábelnek?
Pont most olvastam egy überszuper hangolható basszuscsapdáról, ahol a gyártó állít valamit a specifikációjában, de valójában nem is tudja azt. De biztosra vesszem hogy aki bedől a marketing maszlagnak, az kézzel-lábbal esküszik hogy nála most már nincs gond a basszusokkal.
Az egyik előadáson megjelentek a piac elrettentő vadhajtásai, köztük az AVX fórumon sem ismeretlen Vicoustic egyik eszköze is pellengérre lett állítva. A hangolható basszuscsapdájuk konkrétan nem teszi azt, amire ajánlják, a leírással ellentétben 100 Hz alatt nincs mérhető csillapító hatása. Ezt én magam is megtapasztaltam tavaly, mikor volt szerencsém egy komoly moziszobában mérni az eszköz hatását (miközben az egyik forgalmazó reménykedve ült mellettem). Alabárdos Zsuzsa akusztikus tervező (Arató Akusztikai Kft.) igen vicces szavakkal jellemezte az eszközt, de becsületére váljon, hogy részletes mérési eredményeket is bemutatott (állítólag egy kétkedő magánember megrendelte tőlük a bemérést). Meg sem merem tippelni, a Vicoustic hány darabot adott el belőle. (forrás)
Ezt csak gondolatindítóként másoltam be ide, hogy azért nem kell mindennek bedőlni, és nem biztos hogy minden egyes árszinttel drágább kábellel egyre jobb hangot kaptok, így csillagászati összegeket elköltve kábelekre. Sőt bizonyos ár felett inkább lehúzás szagú szerintem a dolog.Na erre meg nagyon kíváncsi leszek, hogy ebből mikor lesz valami, és milyen hosszú lesz az Atmos és társai pályafutása:Elég durva része volt a programnak, mikor a virtuális térhangzás fejlesztéséről hallottunk egy előadást. Hát a házimozisoknak ismerős Atmos rendszer és az elektronikus szobakorrekciós eljárások csak aprócska csírái a technológiában rejlő lehetőségeknek. Azt hiszem, a többek között az MP3-ról ismert Fraunhofer Intézet komoly durranással fog előállni hamarosan, ami felforgathatja a szórakoztató elektronikai piacot.
-
paler
aktív tag
válasz rottenbull #138090 üzenetére
Úgy mint az életben sok minden másnak is bedőlnek sokan. Autóvásárlás előtt állunk, és tegnap a TC oldalát böngésztem, és ott találtam meg ezt a videót. Érdemes belenézni a beállított pontól hogy miknek be nem dőlnek az emberek
-
paler
aktív tag
válasz Tonyka 2 #138092 üzenetére
Tonyka, ezt én nem is állítottam hogy hasztalan, csak arra akartam utalni hogy mennyi időt hagynak neki, míg jön az újabb és természetesen "jobb-valósághűbb" hangnorma.
-
paler
aktív tag
válasz hétalvó #138095 üzenetére
Én kétkedve hiszem hogy egy 20milliós rendszerben ez a kábel többet adna, mint pl. egy 50eFt-os. De tény hogy egy 20milliós rendszerhez csak nem lehet 10,20 vagy 50ezres kábelt kínálni, ha már le lehet húzni az ügyfelet egy 800-1milliós kábellel is. És ezt nem csak én gondolom így, hanem már kereskedő szájából is hallatom ezt a kijelentést (persze kicsit burkoltabban). Tudod hogy van ez, ha bekapta a nagy hal a csalit, akkor balgaság lenne azt nem kifogni
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz Nemir Ombe #138100 üzenetére
Hát velem azért nem járnak jól a marketingesek/üzletek/cégek, mivel én nem futok folyamatosan az aktuális trend után.
Én általában minden területen kivárok 2/3 lépcsőfokot. Autót 10 évente cserélek, hm-ben is 4-5 évre tervezzek, mobilom is lassan 3 éve megvan, és még sorolhatnám tovább...JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz Nemir Ombe #138102 üzenetére
Nem, még füstjelekkel kommunikálok a családommal, ismerőseimmel és természetesen az indiánokkal Uff
-
paler
aktív tag
válasz Leslie67 #138104 üzenetére
Pedig én most fejlesztettem, és tuti hogy nem fogok legalább 4-5 évig AVR-t cserélni sem az Atmos, sem a DTSX kedvéért sem. Hátha mikor majd újra cserére adom a fejemet, addigra kitalálnak egy új hangszabványt, mellé egy új hangszóró típust, és majd nem is kell semmit sem a plafonra tenni ahhoz hogy tökéletes hangteret kapjunk. Ezért én ezt a fejlesztési lépést köszönöm de kihagyom. Projektorom idén lesz lassan 2 éves, de azt sem tervezzem még legalább 3 évig lecserélni, bár biztos hogy még most többet kapnék érte mivel még jó 1,5 évig van rá garancia. De nem..ezeket a csereberéket meghagyom a full kockáknak, és a újdonságot hajszoló huszároknak.
-
paler
aktív tag
Ha kiszeretnèm próbálni a Cavern, akkor HDMI-n keresztül is működne a kalibráció, vagy csak audio kimenetet keresztül? Ha nem, akkor marad a hangkártya. De egy hangkártya megfelelő jelerősèget fog tudni biztosítani az erősítőnek? Továbbá ha nem vègfok hanem AVR lenne az erősítő, akkor is kell a Mini DSP a subhoz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest