Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
házimozi rendszert szeretnék összerakni. Eddig 5.1-es aktív hangfalaim voltak. Logitech Z506 és most terveztem váltani z906-ra (75k) lett volna és 90k lett mára... aztán elkezdtem inkább erősítők után kutatni
Számítógépre kötném. Főleg filmezésre (Tv-vel) , zenehallgatásra. /Játszani általában fülessel szoktam, de ritkán kirakom hangfalra/
Kicsit megijedtem az árakat látván, hogy mennyiből jön ki egy "átlagos" szett. Arra gondoltam szépen apránként veszem meg a dolgokat, így pszichésen kevesebbnek tűnik .
Kinéztem használtan egy ONKYO TX-NR 609 -t 50k körül sajnos pont előttem vittek el egy 616-ost 30kért aminek HDMI hibája volt... kép volt csak hang nem, gondoltam optikai szálon hátha menne.
Mit gondoltok erről az erősítőről? keresgéltem de nem sok tapasztalatot olvastam róla itt a fórumon. Illetve mennyit kellene áldozni valamire való hangfalakért, hogy ez szépen szóljon? amíg nem lenne hangfalam óvatosan rá lehetne kötni 4ohm-os ~15w- os szateliteket? nem vagyok tisztába vele, hogy tönkre tudnám e tenni vele az erősítőt... ha a hangfal kipukkan nem számít.. Köszönöm előre is. -
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket ajánlanátok?
Yamaha RX-V4600
Denon 3805Egy Onkyo TXNR 609es váltana fel. Sajnos az megadta magát és szerelésre vár... ami talán télen lesz esedékes ausztriából, de az se biztos hogy elvállalják ha már belenyúltam.
Esetleg a kettő közül valamelyik hozná azt a hangzást mint az Onkyo?fórumon keresgéltem de nem találtam csak annyit, hogy a denonnak kissé "tompább?" a center, viszont Yamaháról nem igazán találtam semmit magyar fórumon. illetve mindkettőt kb ~50 körül tudnám beszerezni.
esetleg ha még lenne más javaslat max 50-ig az is érdekelne. köszönöm
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok! Tegnap végül meggondoltam magam, mert eléggé leharcoltnak-hiányosnak tűnt a kinézett erősítő (Yam-RXV4600).
Tegnap egész nap keresgéltem még és a következő kettő maradt végül.YAMAHA RX-V657
- erről nem igazán találtam rosszat, se jót viszont mintha több lehetőség lenne benne?
Harman/Kardon AVR 430 / erről nagyon kévés dolgot találtam és azok is az egyik véglet amikor agyon dicsérték a másik pedig, hogy kis erőltetés után kikapcsolgatott, majd egyre többször kikapcsolt?! /A kettő közül melyik lenne ideálisabb?
1-2 évre tervezem aztán valami komolyabbat szeretnék összerakni.. ez most csak ideiglenesen kell mert a halott onkyo txnr609es után a mezei logitech 5.1-el filmet nézni sincs kedvem
Hdmi hiány nem igazán zavar, optikain fogja kapni a jelet PCről.
Köszönöm előre is és bocsánat, hogy második napja ugyan azt a kérdést teszem fel, más erősítőkkel.
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Ismét elkezdett haldokolni az Onkyo txnr609-es erősítőm. Dolby-ban el-el megy a hang gondolom ismét a dts chip lesz a ludas, de már nem tervezem javíttatni, inkább használom all-ch-stereoba cseréig.
Olyan kérdésem lenne, esetleg a következők kettő egy kicsit előre lépés lenne? Dolby Atmos, és DTS:X miatt úgy gondolom mindenképp.. de inkább a teljesítmény és hangzás érdekelne.
Denon avr X2200w (250gbp)
Denon avr X4100W (350gbp)
illetve megéri az 100gbp felárat az alsó, annyival jobb lenne?
Köszönöm előre is!
szerk: 90% filmezésre használom, és nagyon kevés részt zenére ill. játékra pcről.ui:
más is érdekelne ha jobb 120k-ig(használtan) bezárólag.[ Szerkesztve ]
-
-
illes0102
aktív tag
sziasztok!
egy Onkyo tx-nr609-es erősítőt szeretnék cserélniráfér, a dts- chipet már egyszer cserélni kellett lappal együtt, és mostanában ismét kezdi elveszteni a fonalat , a következőket néztem ki amik nagyjából egy árban mozognak amazonon mindenképp innen venném,hitel-keret növelés miatt.
Filmezésre lenne használva főleg, Pcről(3d is), Ps4-ről, kevés játék is lenne ps4-ről.A kiszemeltek:
Sony STRDN1080.CEK
Denon avrx2500h
Onkyo TX-NR686
Yamaha RX-V685
Pioneer VSX-933 főleg az első kettő érdekelne, ezeket csak találtam még ebben az árfekvésben, hátha valamelyik jó lenne mégHangfalaim:
Celestion
-C2 front x2 (4ohm) bi-ampba kötve
-c4 center (4ohm)
-c5 surr x2 (6ohm)
Ezeket most vettem apróért, Panasonic 6ohmos hangfalakat váltottak, egyenlőre nem tervezek újakat venni, esetleg csak jövő nyáronMegéri a mostani Onkyo-t lecserélni valamelyikre is? Lenne érezhető különbség?
Sony elég sok mindent kínál ami tetszett, jókat is olvastam róla, viszont 6-8 ohmos hangfalakra van nekem pedig kapásból három 4ohm-os a frontok bi-amba kötve. kicsit utána olvasgattam, hogy lehet használni csak kevesebb kakaóval,(azért egy megerősítés jól esne ) ami működhetne mert Onkyo-t se hajtottam 100%on 6 ohmosokkal MAX 50-60 között, ezekkel a 4esekkel 40-50 a kellemes (79 a max)
Denon inkább akkor érdekelne, ha a Sony-t nem ajánlanátok a 4ohmosok miatt.
Köszönöm előre is a segítséget! -
illes0102
aktív tag
válasz exception #44945 üzenetére
Köszönöm, azóta még keresgélek folyamatosan bújom az angol/amerikai fórumokat is.
Onkyo-t most nem igazán választanám őszintén a 609-es után
Pioneer Lx-303 érdekelt volna még de erről is találtam érdekes dolgokat ... plusz a melegedés a "amp Diag mode" nem igazán hozta meg a kedvem hozzá és nem igazán találtam semmi véleményt/videot róla.
közben "akciós" lett a Denon x3500h ami még épp beleférne a keretbe, bár ahogy olvastam ebben csak egy kicsivel jobb audyssey-el van ellátva és pár wattal az x2500 hoz képest. (150 gbp felárral)
Jó lenne élőben hallani ezeket,plusz a fent emlitett Sony-t.. de nem igazán van rá lehetőség a környéken. -
illes0102
aktív tag
válasz zsoika #44948 üzenetére
Köszönöm, végül már megrendeltem a Denon x3500h-t. Remélem érezhető lesz a különbség az onky txnr 609hez képest és ez is kiszolgál majd pár évig.
Sony-val nagyon szemeztem, de nem támogatja hivatalosan a 4ohmos hangfalakat.. angol fórumon irták, hogy egyeseknek beállt Protect módba a 4 ohmosoktól, másoknak működött. Én még Bi-ampba is kötném a frontokat úgyhogy nem mertem belevágni. Nem volt kedvem vesződni az esetleges visszaküldéssel ( a mélyben visszafogottabbnál azért megkönnyebbültem, szeretem a mélyeket remélem Denon is )
[ Szerkesztve ]
-
illes0102
aktív tag
válasz lajbim #45074 üzenetére
nekem nincs vele gondom. Szombaton érkezett meg a denon x3500. Onkyo 609-et váltotta. Hangzásra elsőre furcsa volt aztán megszerettem. Belőttem audyssey-el kicsit utólag még adtam a mélyre azóta tetszik amit hallok. eltűnt a center "doboz" hangja, szépen hallani a párbeszédeket amit nekem Onkyoval nem sikerült összehoznom.
Kicsit játszottam a Detroittal ott is bejött a hangja plusz a zene ami nagyon tetszett még rajta már elsőre is.Talán legközelebbi erősítő vásárláskor rápróbálok az Onkyo-ra ismét vagy Pioneerrre. az Lx303/503 ról nem olvastam sok jót, onkyo oldalon meg az Rz830 volt ami egész jónak tűnt csak majd dupla annyiba fájt volna mint a denon.. igy is túlléptem a kigondolt keretet, de ahogy nézem 90kval olcsóbban jutottam hozzá mintha Mo-n vettem volna (árukereső szerint) szóval egész "bódottá" van
[ Szerkesztve ]
-
illes0102
aktív tag
Próbálkoztam régebben hasonlóval, amikor egy halott kocsis erősítőt próbáltam életre kelteni.
Egy tápegység kell ami 12v-ot szolgáltat.annó rövidre zártam egy pc-s tápegységet, hogy be lehessen kapcsolni "csak úgy" és az egyik molex csatlakozó véget levágtam és azt kötöttem rá. bekapcsolt az erősítő de a problémáját nem tudtam megoldani Túlságosan nem éri meg,mert csak egy ALL CH sztereót kapsz mit kocsiban is mert csak két bemeneted van L-R.javítsatok ki ha tévedek Személy szerint én nem merném használni hosszú távon ilyen mókolt megoldással. akkor is csak próbaképp érdekelt a dolog -
illes0102
aktív tag
Nekem is egy erősítővel indult a dolog "csak legyen valami bögreszett, meg valami multifunkciós erősítő több nem is kell" azóta már 3x cseréltem hangfalakat mert nevetségesen olcsón találok néha egy-egy hirdetést itt Skóciában. (persze nem a legjobbakat de mindig egyel jobb mint ami épp van.). Az első dolgom ahogy kiértem ide, hogy Tv-t vegyek hát helyette egy FHD 3d-s projektor lett.
"Gémerkedés" mellé pont kellett még valami amire lehet költeni... az elmúlt hónapban gondolkoztam egy cserélhető obj. fényképezőn is, hobbi-fényképezni.. tanulgatni.. aztán hamar letettem róla. majd ha már nem mozizgatok vagy játszok. (vagy mehetek munka után szoknyába skót dudálni a főtérre egy kis plusz alamizsnáért )[ Szerkesztve ]
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Külön szobába került a gép és a házimozi rendszerem és nem tudom megoldani az összekötést vezetékesen.
Ilyen wifis adaptereket nézegettem, de nem tudom mennyire használhatóak.. Ha valakinek van hasonlóval tapasztalata ossza meg velem.. Vagy alternativ megoldás is érdekelhet. Köszönöm1080p és hdmi passtrough a lenne a lényeg nekem.
Denon x3500h erősitőre menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest