- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
-
LOGOUT
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
Sziasztok!
A C800-as 55$-ért jó árnak számít? -
_q
addikt
Akinek van annke kamerája, sikerült ftp-n keresztül HDD-re menteni a videó felvételt annke vision-el? Nekem csak képeket ment rá, ami az adott esemény (mozgás) bekövetkezténél történik. Jó lenne ilyenkor a videót is rögzíteni de nem sikerült. SMB-t még nem próbáltam, hogy oda lementi-e, mert ahhoz kell egy másik HDD, mivel formázni akarja SMB csatlakozás után a HDD-t.
-
vacs
Topikgazda
válasz
vottokar #28194 üzenetére
Az oldal tetején az összefoglalóban az Annke résznél megtalálható a leírás Caranita által írt beszámoló!
Esetleg írj neki privátban és kérdezd meg, hogy a Hik firmware tud-e h264-et.
Vagy tegyél SD kártyát a kamerába és arra rögzítsen. -
vottokar
senior tag
Sziasztok.
Beröffenteném a tavaly tavasszal felszerelt Annke C800-as kameránkat. Anno rögzített is az annke programján keresztül az xpeno-s home nasunkra, de nyáron kaptunk egy villámcsapást és eltávozott a nas (is) az örök vadászmezőkre. Most, mondom annyira dícsérték a Surveillance Stationt több helyen is (két kamerás korlát nem gond), hogy megpróbálom azzal onvif módban. Csodák csodája sikerült is, de amikor vissza akartam nézni, reklamált a SStat, hogy H265-ös kódolást csak valami kiegészítő kodek pakk segítségével hajlandó megnyitni. Ez meg hálisten telepítéskor kéri a Syno fiók bejelentkezést, ami az xpeno miatt ugye nem megy. Mondom nem gond (csak elbaxott idő) átállítom a C800-at H264-re. Nem sikerült (és ahogy ezután itt olvastam a régi C800-asok nem is tudják, köszi annke veboldal, ahol meg szerepelt anno tavaly is). Csak az a furcsa, hogy leteszem a nagy esküt arra, hogy a tavalyi beüzemeléskor még tuti hogy be lehetett állítani a 264-et. A kamerán semmiféle firmware frissítés nem történt.
Mi lenne a megoldás számomra?
Egy rögzítőt csak ezért az egy C800-ért nem vennék.
A fentebb ajánlott "ispy" program az xpenon dockerben? De a dockerhez segghü*e vagyok, és ez még a dícséret része volt....
Nincs valamiféle firmware, amivel a C800-asom tudná a H264-et. Mind ha olvastam volna hogy felmegy rá valamiféle hikvision firm is.... -
Jim12
tag
Mivel frissítésről van szó , aki Dahua NVR-t használ Imou kamerával óvatosan frissítse az NVR-t. Lefrissítettem a NVR4116HS-EI rögzítőmet és attól kezdve már nem ismerte fel az Imou kamerákat csak ONVIF kameráknak, nem működött telefonos alkalmazásból semmi csak az élő kép. Telerakták korlátozásokkal , persze a saját Dahua kamerákra nem vonatozik. Még szerencse , hogy 1 helyen megtaláltam a régi firmwaret és ConfigTool-segítségével visszaraktam. Azóta az összes Dahua NVR le van tiltva!!! Nem ajánlom senkinek a frissítést csak ha saját kamerájával használja.
-
Dictator^
veterán
Üdv
Adott egy Hikvision DS-7616NXI-K2 NVR.
Két darabot vettem, az egyikhez ds-2cd2046g2 és ds-2cd2043g2 kamerák vannak.
Az első felvevőn, az NVR csinál mindent, így az alap mozgásérzékelés is aktív.
Az NVR timelineján szépen látható, hogy zölddel megjelöli az adott időszakokban a mozgásokat. Ez ugyancsak látható a Hik-Connect appon keresztül is.A második felvelőn DS-2CD2T46G2-ISU/SL kamerák vannak. Itt már mindent próbáltam, és sehogy nem jelenik meg zölddel az alapszintű mozgásérzékelés.
Próbáltam úgy, hogy az NVR kezelje, meg hogy a kamera kezelje a mozgásérzékelést, és egyiknél sem látszik az NVR timelineon. Hik-Connect appból látszik a 2. NVR -nél a mozgásérzékelés, viszont az NVR timelineján nem.
Ott csak a piros (asszem smart események jelennek meg).Mit rontok el? Már fáj a fejem, és nem is haladok semerre..
Lehet, hogy valami bagatel dolog, úgyhogy ha van ötletetek, akkor szóljatok.Mindkét NVR-n a legfrisebb FW van.
(Teljesen függetlenül működik a két NVR, két különálló ingatlannál).Illetve elfelejtettem, hogy mindkét NVR-nél continous recording megy, de ez alatt is külön szűrhető az NVR1-en zölddel, ha mozgást érzékelt.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #28188 üzenetére
Szia,
Appban tudnám állítani csak a távoli ember és a közeli bogár ugyan akkora. Lefrissítettem.
Ha elhúz egy bogár ami nincs 1 sec se mégis beriaszt hiába van 4-re állítva. Mozgásérzékelés 1-en meg semmire nem riaszt. -
tothjozsi96
addikt
válasz
B@ldrick #28171 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy van-e NVR a kamerák mellé, de NVR-en keresztül már lehet állítani objektumméretet, így bármire már nem fog bejelezni a kamera.
Nem szükséges, de én azt tudom ajánlani hogy érdemes lefrissíteni a kamerákon található firmware-t. RLC-810A kamerákból kétfajta revízió van, ha frissítesz mindenképp nézd meg hogy neked melyik van, mert ha rossz fájl kerül fel akkor abból még probléma is lehet.
-
_q
addikt
válasz
merqree #28184 üzenetére
Köszi értettem ezt a részét, az nem volt világos, hogy mi az ami már nem a topikba tartozik, emiatt kérdeztem csak, hogy hol kérdezzek akkor.
Közben megnéztem #28157body007 hozzászólásában említett viseron app-ot, sikerült feltennem és működni látszik, csak 85%-on pörgeti a 6 magos processzort. Egy ilyen alkalmazás lista szuper lenne az összefoglalóba.
-
_q
addikt
Annke esetén, hogyan tudom a kamerát teljesen gyári beállításra visszatenni? Sajnos a gyári tool-al nem tudok belépni, már kértem új jelszót, ezért gondolom a névvel lesz baj, de nem jövök rá, hogy mi az. Jó lenne mindent 0-ról kezdeni ahogy régen kézhez kaptam aktiválatlanul.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Van (jelenleg) 1db Annke C800-as kamerám. Később max. +1-el tervezem bővíteni, de az lehet sose fog megtörténni. Így 2 kamerára ami tudja a 4k-t kicsit erősnek érzem a külön NVR-t. Helyette jó lenne ha megoldható lenne egy meglévő NAS-ra menteni a felvételt, valamint azon futtati egy webes felületet hozzá.
Van dedikált low budget megoldás 1-2 onvif 4k kamerára vagy szoftveres app ami a fentebbi problémában tudna segíteni? Ti hogyan oldanátok meg?
-
hzsolee
őstag
válasz
kiviszem 2 #28142 üzenetére
Megjött már neked? Én is rendeltem aliról, szintén ezeröccá/db. Tök ugyanígy néz ki... Azért alis, mert a temus feedback-ek elég semmitmondóak. Alin több helyen olvastam, hogy elég kemény műanyag... tehát törik. Volt akinek úgy érkezett, hogy le volt pattanva a széle. Meg a csavarok elég ratyik...el volt törve...beletörött a műanyagba 😁 Arról sajnos nincs info mennyire uv stabil.
Na mindegy, majd kiderül... -
sabrinho
tag
Sziasztok!
Örököltem pár felszerelt IP kamerát, de az NVR-jük nincs meg. Rádugtam próbából egy switchre az egyiket, ami jelezte is, hogy kapcsolódott az eszköz. Viszont nem ismerem az IP címét (tartományát, ami más, mint a routeré). Hogy tudnék erre rákeresni és átírni a meglévő tartományomra?
-
merqree
őstag
válasz
B@ldrick #28171 üzenetére
Még a pókhálót is érzékeli (pedig még csak kb 2 hete mennek a kamerák).
A jelzést be sem kapcsoltam, lehet, ezért nem jelez nekem a bogarakra.Mivel az NVRbe (tegnap jött meg az RLN36, köszi a tippet kunberci !) nekem 2 db 4 TB WD RED van, így a hat kamera esetében nem zavar, ha felvesz mindent IS
-
B@ldrick
aktív tag
Reolinknél (RLC-810A) hogyan kellene beállítani hogy ne jelezzen bogarakra főleg sötétben?
A mozgásérzékelést levettem 34-re, intelligens érzékelés 33 mindegyik, késleltetés 3sec de hatástalan. -
-
BaLee
addikt
Gondosóra elbukott. Zavarta, hogy naponta tölteni kell és sosem volt a kezén, hanem mindig a töltőn, küzdöttünk pár hétig, majd összecsomagolta, hogy ő azt nem hordja, küldjem vissza. Nagy ötlet amúgy de el nem hiszem, hogy ne lehetett volna megoldani, hogy legalább 1 hétig bírja.
#28164 kunberci: köszi a tippet, ez ahogy nézem plafonra vagy falra szerelhetős, én csak valami egyszerűbb, talpas, forgatható kamerára gondoltam, egyrészt tudnánk kicsit mozgatni ide oda, ha nem tökéletes a wifi jel ott ahova gondoljuk ill. tudnánk olyan helyre rakni, hogy ne csak az ágyat, hanem az előszobát is lássa mondjuk ha épp kimegy wc-re ez ezzel a kamerával kivitelezhetetlen, mert nem tudjuk olyan helyre tenni, hogy ez kivitelezhető legyen. Valami olyasmire gondoltam kialakításban, mint pl. a Reolink E1 PRO
-
kunberci
senior tag
Szia!
Ez a kamera a megadott ár felett van 10eFt-al.
Lehetőségként számításba veheted.Reolink FE-W.
[link].Itthoni vétellel (alin se olcsóbb), ha nem tetszene, 14 nap elállási idő alatt vissza tudod küldeni.
De ez sajna a megadott keretedbe nem fér bele. -
[w]
őstag
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Egy elég speciális helyzetre keresek kamerát. Mamánk már elég idős és már mozgása is nagyon bizonytalan. Többször is előfordult, hogy elesett és nem tudott felkelni. Egyéb dolgokat is próbáltunk, kevés sikerrel ezért arra gondoltunk betennénk a szobába egy kamerát aminek az applikációját feltennénk a telefonjainkra így bármikor rá tudnánk nézni, hogy minden ok-e.1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? - 1
2. Később lesz-e bővítve? - nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? - nem, jó az SD kártya, de rögzítés nem is lényeg igazából, elég ha távolról elérhető
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)? - beltéri kamera egy kb. 4x8m-es szobában kellene működnie
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? - nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? - inkább hazai
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? - 20-30ezer
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)? - mindenképp WiFi-s kell, nincs net az ő lakásában csak 1 szinttel feljebb, WiFi jel van lent is, hogy mire lesz elég majd kiderül
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? - jó lenne ha tudna hangot is továbbadni pl. ha valaki látja hogy gond van akkor szólna kamerán keresztül, hogy úton vagyunk vagy ilyesmi, olyan kamera kellene aminek jó a mobilos app-ja (ios & android) mivel azon keresztül használnánk. Illetve az lenne még jó ha infra leddel éjszaka is látna valamennyire csak nem tudom ez bármennyire zavaró-e? Pl. a piros derengés a mamának zavaró lehet, létezik olyan amin nem látni sötétben, hogy működnek az infra ledek? Vagy inkább olyan kamera kellene ami minimális beszűrődő fénynél is jól lát éjszaka?Még semennyire nem néztem utána a témának szóval kíváncsi vagyok mit tudtok javasolni.
Mit tudtok javasolni?
-
sambenez
addikt
válasz
body007 #28157 üzenetére
Az iSpy-nak van egy agent dvr nevű progija, az van linuxra is próbáld ki.
-
Sziasztok!
NVR sw kérdésem lenne.
Beszereztem egy (használt) hiseeu nvr-t amire "rákötöttem" a kameráim (2db kínai vacak). Az nvr-t direktben monitoron, mobil app-on keresztül szépen elérem, web-es felületen már kevésbé mivel adobe flash player-t szeretne ami nincs a rendszeremen. Van az nvr-hez windows-os progi is, de linux-on nem szeretne futni (wine-al).Szóval az lenne a kérdésem, h van olyan nvr managment alkalmazás amit tudnék használni?
Shinobi, Zoneminder, Viseron irányában kellene elindulnom?
-
kunberci
senior tag
válasz
bogabi #28153 üzenetére
Úgy van, ahogy az előttem szóló írta.
Nem a kamerákhoz, hanem az NVR-hez kell csatlakozni.
Az NVR-nek is van UID száma.
Okosteló, vagy a tablet nem kérdezte e meg, hogy lan-on vagy UID-vel csatlakoznál?
Nálam nem fontos a külső elérés még.NVR:
Hálózat
Speciális
UID engedélyezéseEzt próbáld meg elsőre.
-
merqree
őstag
válasz
Jack72 #28151 üzenetére
Akkor kell egy VPN szerver otthonra.
Arra belépve fog működni.
Nekem legalábbis így működik a Reolink RLC810A.
Az otthoni NASon fut egy VPN szerver, arra belepek, és úgy elérem mind a hat kamera élő képét.szerk:
a routeren pedig nyitni kell egy portot a VPN részére.
de ezek már hálózati kérdések, nem ennek a topicnak a része.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest