- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
dunkel
üzenetére
Ezt így részben megértem, ugyanakkor egy teljesen kívülállónak ha linkelsz egy 5 oldalas alapismereteket, akkor valszeg leszarja, és újra megkérdezi azt is, amit azelőtt. Ilyenkor persze elhajtjuk, na de ezzel senki sem jár jól, bár nekünk végül is mindegy. Amit leírtam, szerintem követhető, jó kiindulási alap, hátha úgy dönt, ennyit érdemes tenni érte, és később utánajár jobban a dolgoknak, és kezdi átlátni az egészet, míg végül egy teljes életmód változás megy végbe nála. És ha ennek elején én segíteni tudtam, már legalább abban, hogy ezeket megfogadja és követi, szerintem már megérte.
Ez inkább amolyan löket ahhoz, hogy az elhatározás meglegyen. Régebben, ha csak annyit mondtak volna, hogy fogyjak le, vagy mozogjak, akkor hagytam volna a francba, mert ez így elég megfoghatatlan, nem tudtam, mit csináljak, mi-hogyan működik, míg nem véletlenül láttam egy linket a BB alapismeretekről, és inkább kíváncsiságból, mintsem elhatározásból, de elolvastam, és megtetszett, és ekkor kezdtem én ezzel "komolyabban" is foglalkozni. Lehet másnak is elég egy link, így lenne jó, igen. De néha nem árt egy kis segítség is talán. Nyílván nem fogok mindenkinek ennyit írni, ezentúl ezt linkelem majd![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
harry
veterán
Ha valaki jobban akar kinézni, akkor:
- edzi az izmait, hoyg azok feszesebbek, teltebbek, szebbek, stb. legyenek
- a felesleges zsírt leszedi magáról.Neki tehát valamilyen egyszerűbb diétára lenne szüksége. Ami nem igényel nagy munkát, ám szerintem fontos: vegye ki a szemét kaját, azaz minden, ami cukros, lisztes, mellőzze a tésztákat, zsíros húsokat, telített zsírt, stb (pl péksütik, üdítők, csokik, kekszek). De persze fontos, hogy egyen, ez fenntartja a gyors anyagcserét, és az izomzatot is - ha koplal, izomból fog fogyni, és a szervezet ha azt észleli, hogy nem jut kajához, csat ritkán, akkor inkább raktározni próbál, mintsem égetni. Logikus. Ezért kell sokszor, ám keveset enni - estefelé a szénhidrátosakat elhagyhatja (de persze étkezés van végig lefekvésig). Egyen sok zöldséget, de csak kevés gyümölcsöt, igyon sok vizet, fogyasszon halat/pulyka/csirke mellett, (barna)rizst, zabpelyhet, stb.
A mozgást két részre bontanám, legyen egy alacsonyabb intenzitású, monoton aerob mozgás, ekkor a szervezet tudja hasznosítani az amúgy lassan lebomló zsírkészletet, ilyen a lépcsőzés, bringázás, tempós séta. A terhelés legyen egyenletes, nem kell futni, vagy megszakadni, de azért el se aludjunk. Legyen 45-60 perc.
A másik, valami intenzívebb, keményebb, jobban megmozgató edzés, én a súlyzósat javaslom, mert remekül megmozgatja az izmokat, melyek regenerálódásához ugye tápanyag szükséges, vagyis amit megeszik, az az izomzatba fog szállítódni (nyílván nem minden). De edzhet otthon is, fekvőtámasz, felülés/hasprés/lábemelés, kitörés/guggolás (remek lábra/fenékre), vagy igazából mindegy mit, csak ne laza tingli-tangli legyen.Már gondolom kitalálhattad, de a kérdésre válaszolva: pusztán hasgyakorlatokkal nem lehet lefogyni (sehonnan, így kifejezetten hasról sem), a comb formálására a bringa jó dolog, bár nem tudom mennyit kéne hozzá tekerni, vagy mennyire intenzíven, én inkább úgy csinálnám, hogy guggolás, kitörés (több széria/sorozat), 10 perc pihi, majd 50perc bringa.
-
harry
veterán
válasz
swoody
üzenetére
Reggelire én fehérjét javasolnék a túró helyett (amiben eleve nincs zsír, jobb a felszívódása, és szerintem még olcsóbb is), edzés után meg a volumass, amiből egyelőre egy adag szerintem elég, de legalábbis kettő felesleges. Mondjuk én itt is fehérjét innék inkább + valami darát zabpelyhet hajítanék bele. Bár azt hiszem a VM pro-ban nem csak cukrok adják a ch-t, hanem van valami lassabb/összetettebb ch is.
-
harry
veterán
válasz
swoody
üzenetére
Egy adag protein kb. 100ft és 20-25g fehérjét jelent. Szerintem jobb a túrónál. Zabpehely mehet 100. Edzés után szerinetm fölösleges 2 Volumasst benyomni, inkább egyet gyorsan edzés után, és otthon egy kis csirkerízs. A lenmagolajat ugye nem a turmix ivás előtt/közben iszod? Nem hinném, hogy jót tenne az edzés után amúgy is fontos gyors felszívódásnak.
-
harry
veterán
válasz
swoody
üzenetére
Akkor is több mindentől függ, hány kiló vagy, tzs%, mennyi ch volt eddig, hányszor tudsz étkezni, stb. Példát olvashatsz a bb.hu alapismeretekben.
De pl. ha eddig voltál 5g/tskg ch-n, az pl. 80kg-nál 400, akkor legyen helyette 300, vedd ki az összes szemét kaját, hagyd el a nap végén a ch-t, kezdj el beiktatni zöldségeket. Aztán hetente csökkenthetsz mondjuk 25g ch-val, vagy mittomén. Aztán már 18h környékétől sem fogyasztanék ch-t, jöhet még zöldség és még fehérje. Cukros tömegnövelő is ugrik. Próbálj 2-2.5 óránként kajálni. Idővel jöhet aerob is, pl. tempós séta, lépcső, bringa, úgy 45-60 perc, edzés utáni turmix és pihi után, vagy reggel, este, szinte mindegy, én nem tenném sem súlyzós edzés elé, sem ch-s kaja után, bár elvileg ez utóbbi nem akkora gond.Mérleg - ja. Hogy amúgy miben különböznek, azt nem tudom.
-
harry
veterán
válasz
dunkel
üzenetére
Ananász - diéta alatt nem tudom mennyire szerencsés, cukor tartalom miatt nem gond esetleg?
Keatin - jelenleg sima monohidrátom van. Ez végül is inkább tömegelésnél kérdés, mert akkor sem szeretnék sok szőlőcukrot kajálni, ha meg a vércsoportom esetében (kiemelten) inzulinreakcióval járnak a tejtermékek, akkor miért ne. Persze reggel vagy edzés után mehetne csak magában, szóval talán csak betöltésnél kérdéses, amikor napközben is megiszok vagy 5-6 adagot. Régebben minden adaghoz dobtam dextrózt, de igazából szeretném elhagyni. -
harry
veterán
Nézegettem a vércsoportos étrendet, és ilyet láttam benne (ABnál):
Ananász - segíti az emésztést, fokozza a bélműködést.
Mennyire lenne hülyeség erre hagyatkozva ananászt enni? Persze nem a cukros lében áztatott konzervre gondolok, meg nem is este, meg napi fél kilóra, csak úgy alapvetően, érdemes-e ezzel kísérletezni, mondjuk naponta pár karika ananászt fogyasztani, vagy hogy értelmezzem ezt?Tejtermékek - fokozzák az inzulintermelést
Tehát pl. kreatint nem cukorral bevenni, hanem előtte egy joghurt/kefír...? -
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Régebben betoltam egy vödör powerproteint, azzal úgy elégedett voltam, nem is tudom miért, de olcsó volt, sok is, iható is... Remélem ebben sem kell csalódnom. Mondjuk eddigi tapasztalatok alapján (már úgy fehérje-ízek terén) a csokisat választottam.
A táblázat érdekelne, megköszönném
-
harry
veterán
válasz
penene
üzenetére
Azon gondolkodtam én is, hogy a tavaly tavasszal (?) vásárolt kreatinnal mit is csináljak
Remélem még működik. Lehet edzésekhez fogom iszogatni az Alcarral. Már most sejtem milyen gagyi íze lehet egy ilyen párosnak...
Én 1-2 héten belül szeretnék visszaállni a rendes bontott edzésre, majd eldől. És remélem a csomagom is megjön hamarosan, kíváncsi vagyok nagyon a szója fehérjére - na nem mintha csodaszerként kezelném, meg nyílván önmagában semmit sem jelent, de nem baj, most ez 'motivál' - Márk is megmondta, mindig kell szedni valamit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
harry
veterán
Nekem nem mindig, vagy max 2 napig, de ha hosszabb kihagyás után megyek edzeni (és hát nem mindig tartom a fokozatosságot...) akkor utána van, hogy 5-6 napig is érzem - ahogy most is, de nem baj, héten belül elmúlik, és ismét hozzászokok a terheléshez.
Kép - igazából nem tudom miért lenne érdemes, első ránézésre kb semmi különös, sőt... az inkább érdekes, hogy voltam nehezebb már több, mint 10 kilóval, vagy még testépítés előtt hogy néztem ki, és ahhoz képest most milyen - vagy milyen lesz 2 hónap múlva diéta végén, vagy utána tömegelésnél - de csak így egy képet felhajítani egyelőre nem látom értelmét, mivel csak én tudom milyen munka áll a jelenlegi 'alakban'. -
harry
veterán
válasz
penene
üzenetére
Bennem már szombat óta vándorol az izomláz, valami jutott minden napra (általában több izomcsoport is egyszerre) most vádli elsősorban, de érzek minden mást is még, kar, mell, hát, has... Hát igen, hosszabb kihagyás utáni átmozgatásnál ez van. Jövőhéten lehet még így lesz, és utána bontok csak, nem tudom még.
-
harry
veterán
válasz
Warriv
üzenetére
Amúgy nem tudom a testépítésről miket tudsz, de arra készülj fel, hogy ezentúl lehet kb. annyit kell enni egy napon, mint eddig a héten
Bár persze lehet, hogy eddig is sokat ettél - de most akkor is többet kell. A kaja tényleg fontos, a jó étrend és a rendszeres táplálkozás, megfelelő tápanyagok bevitele elengedhetetlen. Illetve fontos a kemény edzés, és a megfelelő idejű pihenő is. -
harry
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Még be se léptél, már innen is bannoltak

-
harry
veterán
No egy helyzetjelentés:
Nyár elején kezdtem egy diétát, ami szeptember végéig ment is jól (úgy kb. 96kg -> 86kg), már terveztem is volna csalónapok/aerob beiktatását, de ekkor jött több hét szarul lét, majd átmozgatás, aztán újabb betegség, tanulás, bénázás, és hanyagolva lett az egész (heti egy edzés azért megvolt). A kajára nagyjából figyeltem, bár mikor-hogy, fehérje eléggé minimumon volt, ch is 150-200 környékén, bár ez is változó volt. Decemberben nem is foglalkoztam az egésszel, inkább élveztem az ünnepek alatti kajákat, szerintem megérte. És végül úgy döntöttem, hogy januárban folytatom.Így is tettem, a héttől ismét diéta, jelenleg úgy 84kg vagyok. ch 150g körül, ami leginkább 150g rizsre + reggeli zabpehelyre oszlik, a fő fehérjeforrást pulykamellre, illetve fehérjére cseréltem - utóbbi egy Proform szója (csokis), tervezek reggel egy adagot, edzések után kettőt, napközben pedig ha úgy alakul, akkor még. Kiegészítő még egy ilyen Acetyl L-carnitine, ezt edzésnapokon tervezem használni, főleg edzésnél, de lehet reggel is, össz. kb 2g mennyiségben (ezt még nem tudom pontosan, majd kitalálom). Remélem pár napon belül megérkeznek.
Kajával kapcsolatban tervezem felkeresni Jóba Eleket, hogy segítsen kicsit az AB-s vércsoport étkezéssel kapcsolatban - gondolkodom, hogy esetleg átálljak valamilyen halra, mint fehérjeforrás, esetleg berakni a pulyka mellé.Edzés eddig rendben, lesz konditermes súlyzós edzés, ha nem jutok el, akkor tudok esetleg itthon is edzeni, vagy suliban - itt tesin még némi 'aerob', vagy itthon lépcsőzés, bringázás, stb. De próbálok minden nap mozogni valamit, és heti legalább 3 súlyzósat tartani.
Nagyjából ennyi.
-
harry
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Mármint erről? Bubee ajánlotta az előbb, lehet én is ilyet rendelek.
-
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Hmm ez elvileg jobb a Scitec Mega Carni izénél, és olcsóbb is? Ez 1g 5540/87,5 = 63, a scitec meg 5470/60 = 91.
Hát sok pénzem továbbra sincs, szóval szerintem én is a napi 2g körüli adagot tartom, ami ha jól látom 3 adagoló (3*700mg).
Érdemes is minden nap, vagy edzésnapokkor? Vagy pihenőn 1 adag reggel, amúgy 3?Szerinted ha csak simán felhívnám Jóba Eleket, hogy megkérjem tartson egy kis tájékoztatót, akkor tudna segíteni, vagy hivatkozzak valakire (vagy a blogjára?), vagy akkor már menjünk többen, stb...?
-
harry
veterán
válasz
grabber
üzenetére
És miért gondolod, hogy ha többet edzel, akkor jobban fejlődik? Ha rendesen megdolgoztatod, akkor kevés neki a 3 nap piheni, ami ugye heti 2 alkalomnál lenni szokott. Ha hagyod regenerálódni, akkor tud épülni, fejlődni, nem szabad túledzeni. De nem is kell feltétlenül 6 nap pihi, ahogy érzed, de túl gyakran nem biztos, hogy jó edzeni egy izmot.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Én most 84 körül, ünnepek alatt nem igazán változott, mondjuk csak egyszer edzettem. A héttől kellene megint - ilyen 80 környékére le lehetne fogynom simán. Tervezek venni proteint nemsokára, aztán majd bérlet is fog kelleni - meg persze edzeni. Na meg a kaját sem tartom már jó ideje, ezt is visszaállítom.
Melyik l-karnitint ajánljátok? Mega Carni-x, vagy mi az a szájtekes cucc? Esetleg más? Szerintem nekem egyelőre a sima karnitin is megtenné kiegészítésképp, sokaknak ez is működik, de azért ha van más tipp, azt is meghallgatom.
-
harry
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Nee, gyümölcsök, mint zsírégetők, áá

Amúgy szerintem szard le, az a legjobb megoldás. Illetve egyszer megpróbálhatod elmagyarázni, meggyőzni őket, aztán ha nem, hát nem.
-
-
harry
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
Én egyre jobban hiszek az Arnoldnak
Az a film amúgy nekem is megvan, bár még csak az elejébe néztem bele, de szerintem nagyon durva, amikor belép a terembe, és ott mindenki egy kigyúrt állat
Nem figyeltem, hogy az milyen terem, direkt versenyzőknek, vagy csak valami átlag kondi, de akkor is durva, nincs vékony, vézna vagy kövér, vagy csak kicsit izmos, mindenki nagydarab...Na, nem ezt kerestem, de kb. ugyanaz [link]
Ez meg csak vicces
[link] -
harry
veterán
válasz
d_Gabesz007
üzenetére
Érdemes kelés után (reggelé mellé) inni egy turmixot, meg edzés után, gyorsan felszívódó fehérjét fogyasztani, mint pl. a tejsavó. Én az ON-t ajánlom, mérések alapján ennek a fehérjetartalma a legmagasabb (80% körül), a sportikán vagy extreemfiten találsz 4,5kilósat 23k körül. Ha valami olcsóbbra vágysz, esetleg scitec prof. Szoktak még ajánlgatni másokat is, azokat nem ismerem. Ha nem szeretnél ennyit kiadni érte, akkor szerintem nem érdemes megvenni a gagyi tejsavót (cytogene), akkor inkább egy Proform szója fehérje [link].
-
harry
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
Na jó, de most mire várjak, most van itt az ideje. Vannak hetek, amikor a rendes kajálást jóformán semmibe veszem (nyílván nem havonta, hanem mondjuk félévente van ilyesmi), addig feljön egy kis túlsúly, hát ez van, majd a diéta 1-2 héttel tovább tart, megér annyit, hogy most viszont nem kell szenvednem az ünnepi asztal felett, meg a süti miatt (de persze nem azt jelenti, hogy cukrot kell zabálni, főleg nem kristálycukrot, ahogy bandika is mondja
) -
harry
veterán
Le kell sz@rni, annyit nem ér a diéta sem, hogy mellette minden jóról lemondjuk (főleg karácsony körül, ami egy évben egyszer van). Majd a szilveszteri sörös-virsli után azt mondom igen, de addig nincs tabu kaja (persze azért nem kell elszállni és egész nap nyomatni a sütit...). Én majd januártól folyatom, ha minden jól megy, és lesz időm (és pénzem).
-
harry
veterán
válasz
Tomate
üzenetére
Arra mindenképp, hisz hiába égetjük a zsírt, ha van utánpótlás.
Ügyelj arra is, hogy "gyakran" étkezz, tehát úgy 3 óránként, vagyis többször keveset. Ehetsz egész lefekvésig, de délután/este a szénhidrátot már hagyd el - fehérje (pl sovány túró, hús, hal, stb) mehet.
Zöldségből jóformán akármennyit ehetsz (esetleg a kukoricát nem venném ide).
A vízbevitelt tartsd magasan.
Gyümölcsből azért ne sokat, mert abban is van cukor (fruktóz), -
harry
veterán
válasz
Tomate
üzenetére
Fogj egy nagy szitát, és nyomd rá, lesz kocka bőven

Ez amúgy nem ilyen egyszerű, ehhez egy rendes étrend szükséges elsősorban (semmi liszt, cukor, csoki, péksüti, szószok, édességek, telített zsír, szóval semmi, ami mostanság az ünnepeknél alap, szóval ez kb halott ügy ilyenkor) majd megfelelő edzés (súlyzós remekül megmozgatja az izmokat, ezzel arra ösztönözve, hogy a tápanyagokat megpróbálja feldolgozni, azok elraktározása helyett, és emellett remek zsírégető is, amúgy bringa, lépcső, vagy bármi, a lényeg, hogy mozogj és sokat, de nem kell magas pulzustartomány, tehát pl. a futásnak nem a zsírégetés a célja).
A kockák akkor bukkannak elő, ha elfogy a zsír. A zsír folyamatosan fogy el mindenhonnan, hasról, fenékről, lábról, stb. Nincs ilyen "szerezzünk kockás hasat" gyakorlat, vagy bevett szokás. Ha lenne, akkor mindenki azt csinálná, és nem lennének kövér emberek.
Amúgy első hsz.Én meg szerzek még kaját

-
harry
veterán
Háhá, végre elkészült a bejgli
Természetesen a mákos az igazi 
-
harry
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Öhm szerintem nem értetted pontosan, hogy mire gondoltam.
Nyílván az van benne, ami rá van írva - csak azt mondom, hogy sokan csak azt nézik, hogy durum tészta legyen, de én úgy tudom, hogy ott sem mindegyik teljes kiőrlésű, és innen kezdve nem oly hatalmas a különbség, de lehet tévedek. -
harry
veterán
válasz
Vandit.
üzenetére
Hát az, hogy 'megéri' talán túlzás, de attól persze egy elég jó termék (talán Bubee is ezt javasolta korábban). Szerintem nem kell akkora adagot használni, ami rá van írva (mármint persze egyénfüggő, de általában nem kell), és akkor máris olcsóbb/több ideig elég.
Ha jól látom a címként ez áll: 2lbs = 7*132g, vagyis akkor 5lbs -> 17,5 adag.
Vagyis alapból 17db 132g os adag van, ami adagonként 491Ft, 46g prot, és 58g ch.
Ha 100g-al számolunk, akkor 23 adag van, 363Ft, 35g fehérje, 44ch.
Összehasonlításképp a Volumass (Prof)-ból 100g adag 351Ft, 35prot, és 45g ch. Én akkor már az előbbit venném (bár utóbbiban meg van attak meg gébomb, meg mittomén még mi). -
harry
veterán
válasz
glutamin
üzenetére
Simán lehet, mi azt csináltuk, hogy megvettünk 15 kilót, ami nagyjából egy havi adag, azt 1-3 napig még tárolhatod a sima hűtőben, de minél korábban le kell fagyasztani. Én amint volt időm nekiálltam feldolgozni, lepucolni, kis zacsikba adagokra osztani, és behajítottam a fagyasztóba, ott meg sok hónapig elvan. Előző nap este / aznap reggel leveszed, délutánra kienged, lehet sütni/pácolni/stb. Ha egy adagot levettél a fagyiból, és kiengedett, azt nem lehet visszafagyasztani. Fagyasztóból levéve szintén még 1-3 napig állhat a hűtőben, de azért inkább ne sokat.
-
harry
veterán
Áh, jó kis telefon az, enyém is van már legalább 3 éves, vigyázok is rá, bár egyszer beborultunk vele a tóba és fürdött egyet, de más trauma még nem érte, remélem bírja is még egy darabig - bajban is lennék, ha le kéne cserélnem, szerintem megint ilyet vennék, vagy max. w810, ami kb. ugyan ez +pár apróság.
-
harry
veterán
Szerintem hülyeség, most mutassanak bárkit is, akinél ez történt.
Általában kúra szerűen érdemes használni, mivel így jobb eredményt lehet elérni (tehát pl. van egy feltöltés szakasz, majd 1-2 hónap szintentartás). Ez azért jó így, mert hosszabb távon a szervezet is 'hozzászokik', és nem lesz olyan jó a hatása, így néha vannak pár hetes, vagy ~1 hónapos pihenők. Feltöltés mondjuk egy héten át 20-30g naponta, majd továbbiakban csak 5-10g-ok. Ebből is látszik, hogy eleve nem beszélünk hosszú időtartamokről.
Túl gyorsan épül rá az izom - na azt is megnézném. Első 1-2 hétben nehezebb leszel hirtelen 1-2kg-mal - ami víz. Utána meg szép fokozatosan jön a tömeg. Vagy legalábbis nem láttam még senkit, aki pár hónap alatt felkapott volna annyi izmot, hogy ne bírta volna el![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pöcsméret: ez kb olyasmi, mint amikor a mumussal riogatnak. Vagy lehet csak irigykednek. -
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Jáááá háháh áhá

...gyökér.
-
harry
veterán
válasz
acehawk
üzenetére
Na ne szívass, hogy nekiállsz végigolvasni
Inkább olvasd el az alapokat a linkelt oldalakról, ha meg valami konkrétan érdekel, akkor keress rá.
Bár persze a végigolvasás nekünk a legkényelmesebb, mert egyrészt addig sem írsz
másrészt nekünk sem kell válaszolni.
Sok szerencsét, néhol tényleg elég olvasmányos

mod - most nézem, hogy neked azért nem olyan új ez a téma, akkor csak szórakozásból?

-
harry
veterán
- Szerintem nem, de inkább rakd csak a port a sékerbe, víz azért a legtöbb helyen van (vagy max viszed külön üvegben, vagy a port viszed külön, vagy mittomén).
- Sima port fölösleges turmixolni (hacsak nem sok fajtát keversz össze, úgy talán jobb, bár végül is...), turmixolni nem a sima fehérjét szokás, hanem mondjuk egy reggelit, tehát pl. pár gyümölcs, zabpehely, adag protein, víz, lenmagolaj, stb.
- Nem tudom, ne igyál kávét![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- Bubee mondott valami olyasmit, hogy edzés közben nem szerencsés - kereső.
- Ja, ez lemaradt: [link] -
harry
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Én is kedvelem a felhúzást
Bár mostanság nem csináltam, inkább csak hiperhát volt, de szeretnék már visszatérni rá.
Meg úgy egyáltalán jó lenne ismét rendesen edzeni, mert most úgy állok, hogy beteg vagyok egy ideig, aztán gyógyulás, amikor jól vagyok, akkor simán csak lustulás, utána megint beteg leszek. Most is meg vagyok fázva a sok* vitamin ellenére is. Vicc.
[* régebben még ennyit sem szedtem, sőt, sokan nem használnak semmit, ráadásul mostanság nem is indokolt annyira, mivel nem is edzettem túl sokat - más kérdés, hogy nem is öltözködtem túl melegen az időjáráshoz képest.].
Tervem szerint megpróbálok lehetőleg tisztán simán szintentartani, vagyis kaja nagyjából rendben legyen, szemét kaja minimális (avagy nagyon ritkán), edzeni minél többször, aztán lesz ami lesz.Úgy vélem januártól tudnék ismét keményen belevágni a témába, akkorra tervezem hivatalosan a rendezett diéta folytatását.
Tervezett súly: passz. 96kg környékéről indultam, 86ig ment minden szépen, ez volt kb 2 hónapra, utána volt 1-2 komolyabb betegség, kihagyás, félrekajálás, jelenleg 83 körül vagyok, gyengébben, és punnyadtabban, mint mikor 86 voltam.
De nem baj, annyi, hogy most 83 (vagy amennyi januárban leszek) lesz a kezdősúly, és onnan még, hát legalább 5 kilót jó lenne ledobni, de majd a tükör úgyis eldönti.Tervezett étrend: szeretnék többet megtudni az AB-s vércsoport étrendjéről, és ennek megfelelően alakítani a kajámat. CH-ban is lehetne variálni, de diéta alatt talán maradjon a rizs, fehérjének viszont inkább pulykamellet fogok választani. Illetve szeretném felkeresni Jóba Eleket is pár tanácsért.
Kiegek terén Multi/CaMg/C vitamin, reggeli és edzés utáni fehérje - szerintem valami alap szója fehérjét választok, esetleg keverek bele tejsavót, mellé darált zabpehely, későbbiek folyamán talán valamilyen zsírégető.Tervezett edzés: még nem tudom, de komolyabban kéne vennem az edzéstervezért, nem csak így nagyjából csinálni, hogy akkor most ez a gyakorlat, mondjuk ennyi ismétlés/sorozat, hanem legyen valami konkrét határ, amit el kell érnem, súlyban, ismétlésben, és szabályosságban is.
Aerobot talán itthon szobabringán, majd meglátom.Nos nagyjából ennyi, viszlát!
-
harry
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Attól függ milyen szinten állsz. Teljesen kezdő / újrakezdő terv a teljes testes átmozgató edzés, hogy megtanuld a gyakorlatokat, és használni az izmaidat. Ha ez megy, akkor csinálnak egy ilyen alsótest/felsőtest bontást, bár akár ki is hagyhatod, és ráállhatsz a bontott edzéstervre, amiket itt is olvashatsz (láb nap, kar+mell, hát+váll, stb). Ahogy érzed.
-
harry
veterán
válasz
Steve(AMD)
üzenetére
A Lipo-6X elvileg nem Scitec - [link]. Amúgy mennyire gondoltatok? Jöhet priviben is.
-
harry
veterán
válasz
hummerdikk
üzenetére
Na jó, de te nem voltál elég értelmes ahhoz, hogy a szép szóból érts, ezért kellett oltogatni, de nem kéne ebből kiindulva másokkal is kapásból így bánni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
harry
veterán
válasz
grabber
üzenetére
"csak szendvicset tudok enni" Erre ki kényszerít? Fogod, megfőzöd, bedobozolod, viszed magaddal egész nap, nem lesz annak semmi baja, más szerinted hogy oldja meg a kajáját?
Nézz egy átmozgató tervet, minden testrész (vagy inkább izomcsoportra) 2 gyakorlat, kis súlyokkal (csak úgy például). Tanuld meg a gyakorlatokat, érezni az izmaidat, szabályosan dolgozni.
Edzhetsz otthon is pár kézisúllyal, megy egy kétkezessel, ott a suli is, és a saját testsúllyal végzett gyaksik is, egyelőre ezek megfelelőek, de 1-2 hónap után jó lenne egy rendesebb termet találni (illetve egy heti 3 edzés legalább tartani).
És írj egy rendes étrendet. -
harry
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Ne a kiegektől várj csodát
Megfelelően kell táplálkozni, és edzeni, de a hangsúly az előbbin van. Az meg mindegy, hogy mennyi izmot akarsz felszedni, ugyanazt kell csinálnod, mint annak, aki 50 kilót akar hízni - csak kevesebb ideig (esetleg kevesebb kieggel).
Az, hogy mennyire maradsz szálkás részben genetika, másrészt kaja kérdése. Ha tisztán kajálsz, akkor nem fogsz behízni, némi zsír lehet feljön, de nem kell aggódni.Szóval olvasd el az első hsz-t, a linkek tartalmát, ezt itt [link], majd számold ki mennyi tápanyagra van szükséged, hányszor tudsz enni egy nap (legalább 5 lesz úgyis), hányszor tudsz eljárni edzeni és milyen körülmények között.
Majd ha képben leszel, és meglesznek az alapok, segítünk a továbbiakban. Nem ajánlok kieget, mert most fölösleges.
-
harry
veterán
No szóval szerintem érdemes lenne inkább arrafelé keresni a következő lépést. Írd össze, hogy mennyi tápanyagra van szükséged. Ez egyszerű, testsúly*~1,5g fehérje, és úgy 5g/tskg ch. Legalábbis szerintem ez elég, de nyílván egyénfüggő is. Próbáld meg elérni ezeket a mennyiségeket, pl. kezdésképp számold ki, hogy jelenleg mennyit fogyasztasz, majd nézd meg, hogy mennyit kéne még, és utána lehet azon trükközni, hogy akkor miből kéne még enni, hova fér be még egy étkezés, hol kell mennyiségeket növelni, stb.
Reggelire nekem a turmixos zabpehely bevált, de a telj. kiörl. kenyér és tojás is jó kombináció (annyi, hogy itt a tojás adagot meg lehet dobni akár 6-8ra is simán - de csak a fehérjét, tekintve a sárgája zsírtartalmát. Tojásfehérjét kaphatsz külön dobozolva is a Capriovusnál). Napközben csirke, hal, pulyka, rizs, tészta, krumpli, stb. És fontosak a zöldségek is, a rostok miatt, némi vitamin is jön, valamint (ha jól van összeválogatva), akkor a bélésed ph értékét is a lúgosabb irányba tolja (tekintve, hogy az előbb felsoroltak tulajdonképp mind savasok, ami nem túl szerencsés, már csak azért sem, mert pl. lúgos étrend mellett a szervezetnek csökken a fehérje igénye -> lásd Jóba Elek írásait, és a vércsoportos kaját).
Alap kieg a multivitamin és mondjuk egy edzés utáni fehérje (én tennék bele zabpelyhet kis malto vagy dextrozzal), aztán lehet dobni egy tumixot reggelente, venni + vitamint (pl C [+esetleg vas], Ca-Mg). Ha már lesz egy megfelelő edzésmúltad, akkor mehet egy krea, addig szerintem nem érdemes. Aztán ha már tényleg tudod mit csinálsz, akkor bcaa meg gluta, de ez már tényleg odébb van. Más cuccnak meg nem is igazán látom értelmét (esetleg egy profi tömegnövelő edzés utáni turmix helyett). -
harry
veterán
Nem meggátol te suta, hanem azt mondták, hogy ha nincsenek meg egyéb feltételei valaminek (pl kreatin használatnak), akkor csak pénzkidobás lenne, míg ha meglenne a rendes kaja, a megfelelő agy-izom kapcsolat, helyes és szabályos végrehajtás, kemény edzés, akkor sokkal nagyobbat dobna, ezekhez pedig időre, gyakorlásra van szükség. Eddzél keményen (ami nem a nagy súlyokat jelenti, hanem az elhivatottságot, pontosságot, rendszerességet), kajálj rendesen (megfelelő mennyiség és minőség, gyakoriság), és ha már kiismered magad és benne leszel a témában, akkor mehetnek az extrák.
Jelenleg hogy néz ki az étrended?
-
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Jó mondjuk nálad ilyen beteges mennyiség van, én inkább olyasmire gondoltam, hogy bedobnék még egy 100-150g-os adagot napközben valamikor, ami tényleg nem sok, 60-90g ch. A zsírt csak azért írtam, mert mondtad korábban, hogy ch-t és zsírt nem kéne egyszerre fogyasztanod (ha jól emlékszem), ezért ez nálad nem tudom mennyire szerencsés megoldás.
Amúgy pufirizs, a héten többször is ettem, végül is egész jó - régebben nem nagyon bírtam - csak hát ugye ez is meglehetősen drága (egy kiló már 1000-1300ft).
A saját kenyeres megoldásra lennék kíváncsi. Mennyibe kerülne, mennyire telít, milyen ízű, egyszerre mennyit tudok megenni, mennyire nehéz elkészíteni, stb. Illetve, hogy erre mit raknék. Lehet, hogy a húshoz enném zöldséggel, tehát rendes étkezéshez 'kiegészítőnek', és nem külön szendvicsként.
Illetve akkor még ott van a saját készítésű tészta, szintén sok le tudna csúszni. Meg persze a krumpli. -
harry
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
A diétát én is cseszhetem. Az elkövetkezendő 1,5 hónapban lesz legalább 5-7 ünnep, ami nem túl szerencsés... Ilyenkor nem a karácsonyi csokikra gondolok első sorban, hanem arra, hogy nagy családi ebéd van, halom sütemény, stb. Pár dolgot nem is szívesen hagynék ki, megint másokat nem is illik. Bizonyos sütiket meg nem is lehet, lásd mákos-akármi
Szóval persze lehetne folytatni, és kemény edzéssel bizonyára haladnék is, de... Lehet jobb lenne, ha csak januárban folytatnám, és akkor lehetne figyelni rendesen... Ez persze nem kéne, hogy azt jelentse, hogy most akkor nem csinálok semmit, ugyanúgy lehet edzeni rendesen, tartani a nagyjából tiszta kaját, főzni, és fogyni, csak ez a jelenlegi inkább ilyen szintentartás jellegű szerintem, vagy ha fogyni lehet is, aránylag minimálisan. Pedig eredetileg úgy terveztem, hogy ilyenkorra már rég végzek. Egyelőre nem tudom mi legyen. -
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Mennyire rossz ötlet a ch bevitel szokásosnál nagyobb részét zabpehelyből fedezni? Abból is egy kiló ilyesmi árban van (persze alacsonyabb a ch szintje is, meg rost és kis telítetlen zsír), és akkor mondjuk nem csak reggelinél menne az, hanem délután még egy étkezésnél, vagy a reggeli után is még egy, vagy hasonló.
Én még tervezem saját készítésű rozs kenyér beiktatását is, teljes kiörl. rozs lisztből. Ez még amúgy nagyon csak 'elképzelés' fázisban van, csak abból indultam ki, hogy a vércsoportos kajánál nekem írták, illetve amúgy is szeretem. -
harry
veterán
Mi a véleményetek arról, ha valaki a napi folyadékbevitel nagyobb részét (avagy majdnem mindet, és ez mondjuk 2l) teából viszi be? Jobb/rosszabb, hosszútávon milyen, van-e ilyen, hogy mindenképp kell valamennyi tiszta víz, stb...?
-
harry
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Hmm én daily vita-mint használok... akkor egyetlen megoldás, ahogy az ngabor is írta, hogy sört fogyasztunk mellé
-
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Hi, engem érdekelnének a képek és az infók is, amint lesznek. Továbbra is A-val kapcsolatban, ugye? Mi a véleményed arról, hogy találkozzunk Döncivel, kik, hányan, mikor? Mostanság ráérne már, vagy mi is volt a versenyidőszakkal kapcsolatban? Mert akkor fel lehet itt dobni egy szavazást, hogy kiket érdekelne egy ilyen személyes beszélgetés, kiknek mikor jó, neki mikor jó, és akkor összehozni egy ilyet.
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Gondoltam, nem is úgy értettem, hogy Veled, csak úgy általánosságban mondtam.
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Fel kéne már keresni Eleket, mondjon nekünk mindenféle okosságot. Bár nem tudom, ha egyszerre faggatjuk mindegyik csoportról, az lehet eltart egy darabig. No ki kéne ezt is találni.
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Hát tavaly májusban kezdtem, de azért voltak kihagyások. Eleve nyáron diétával indítottam, de nem fejeztem be, majd ősztől tömegelés, na de sokáig csak a suliban jártunk edzeni, ami nem egy felszerelt terem (pl. hátazni meg lábazni nem is lehet igazából [combfeszítő, kis súllyal guggolni, felhúzás, fűrészelés]), és pontos tervem sem volt. Rendes terembe jártam két hónapig, bár sokszor lustaságból itt is maradt ki edzés, aztán nyár elején ki is maradt vagy 2 hónap. Utána kezdtem normálisan diétába, és jártam egy normális terembe. Ekkor úgy minden a helyén volt, egészen szeptember végéig, amikor a betegség miatt ismét abbahagytam.
Szóval úgy igazi, hosszabb ideig tartó tömegelés azért nem volt. Legalábbis nem nevezném annak. Meg a diéta is sok időt elvesz. Ráadásul még ezt szeretném folytatni, nem tudom meddig. Majd talán jövőre állok neki tömegelni rendesen, a vércsoportnak megfelelő kajával, rendes és átgondold edzéstervvel, megfelelő kiegészítőkkel, egy felszerelt teremben.
-
harry
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Döntsd el mit szeretnél: tömeget növelni, vagy fogyni, a kettőt egyszerre nem lehet, célszerű különvenni. Mindkét esetben a legfontosabb a kaja, edzés, pihenés, talán ebben a sorrendben, de mind szükséges. Szerintem először próbálj lefogyni, aztán felpakolhatsz némi izomzatot. Nem kell aggódni, nem megy az olyan könnyen, nem leszel kigyúrt nagydarab fél év alatt. Ha jól megy, akkor hetente egy kiló zsírtól (és igen, zsírtól, nem csak úgy valamilyen 'tömegtől') megszabadulhatsz. Ha már úgy szemre megfelelő, akkor lehet tömegelni. Hozzátenném ekkor vélhetően fel fog jönni némi zsír is, de ha rendben van a kaja, és nem vagy olyan magas ch-n, akkor nem sok. Ha nincsenek is nagyon komoly terveid, azért szerintem érdemes egy félévet komolyan, odafigyelve végigcsinálni, ennyit talán megér, hogy rendbe hozd magad, utána vissza lehet venni a lendületből, de persze valamit mindig érdemes sportolni, és a szemét vagy zsíros/cukros kaját is érdemes mellőzni. Legalábbis én úgy csinálnám, hogy ha már nekiálltam, akkor legyen értelme, keményen, nem csak úgy elszöszölni, hogy majd lesz valami, nekem így is jó, stb.
-
harry
veterán
válasz
hummerdikk
üzenetére
Készült erről esetleg videó vagy kép, avagy meg lett örökítve bármilyen formában?
-
harry
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Így azért én is látom magamon a változást. Azért mégis csak lement eddig 10 kiló. Most viszont már majd egy hónapja itt vergődök, mert volt az a hasfájásos vírusos izé, ami elvett két hetet, egy hét regenerálódás, majd mikor ismét belekezdtem, megfáztam... Ez tart most is, a hétvégére szerintem rendbe jövök, és akkor utána folytatom. Csak épp úgy terveztem, hogy ekkora már a diétával is végzek. Karácsony környékére mindenképp be kéne fejezni. Az kevesebb, mint két hónap. Hát egy 6 kilót le lehet dobni, esetleg többet is, ha nagyon belehúzok. Na, ez motiváló lehet, mert eddig csak úgy csináltam, hogy majd szemre, meg csinálom folyamatosan, míg jó nem lesz. Igazából most is így kéne folytatni, vagy nem is tudom. Persze voltak kisebb célok, meg láttam, hogy hetente lementek 1 kilók, az is motiváló volt. Na majd átgondolom.
-
harry
veterán
Ajj mán, hogy nem ismered
[link] Akkor gondolom ez is új [link]. Mellesleg szerintem fölösleges a kesztyű. Régebben akartam én is, de aztán inkább mégsem. Legalábbis addig fölösleges, amíg nem dolgozol nagy súllyal, ha majd igen, akkor egy csuklópántos jó lehet. Ha csak azért kell, mert dörzsöli a tenyered meg az ujjaid, az nem baj, megedzed azt is
Vagy inkább keríts két darab szivacsot, és fogj rá azzal a rúdra, sokan csinálják így.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez nem mese, hanem tapasztalat, működő tippek, gyakorlatok, stb (értsd - én [nagy vonalakban] így diétázok, és működik - meg még sokan mások is). Mi a bajod vele?

Nem figyeltem, hogy az milyen terem, direkt versenyzőknek, vagy csak valami átlag kondi, de akkor is durva, nincs vékony, vézna vagy kövér, vagy csak kicsit izmos, mindenki nagydarab...