Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz Gaborkik #6959 üzenetére

Hát gyerekek, ebből megint kisregény lesz.

Gaborkik:

Hero 8 2.7K 60fps és a 4K 60 fps minősége szinte megegyezik. a 2.7Kn van kis zajszűrés, a 4Kn nincs.
    Így néz ki 400%-os nagyításban:

A Hero 10 a 1080p 60 és 2.7K 60 módokban pixel-biningel 4 pixel átlagolással olvassa a szenzort, ezért lágyabb képet ad mint fent a Hero 8, ami 4K-ban olvassa 2.7K használata esetén is a szenzort, így úgymond "oversamplingel"
    Viszont a Hero 10 pl 1080p 24-30 fps esetén lineskippel is a binning mellé ,vagyis 4 pixeles átlagolás mellé kihagy sorokat, tovább rontva a minőséget.

Viszont, MÁS élesítést rak a felvételre felbontástól függően mindegyik gopro ha nem LOW-on használod, ezért egy medium sharpnesses 1080 máshogy fog kinézni mint egy 2.7K medium, részlet nem lesz több.

Vyndree:
    Én csak beltéri lámpa villogás miatt használnék 25/50 képkockát, egyébként a 30/60fps sokkal folytonosabb hatást ad. Minden módot stabilizálással értek. Ha nem a kamera végzi a stabilizálást hanem te utólag akkor 4K4:3 az isten.

A méret különbségek: a fileméret attól függ milyen bitratet használ a videókhoz a gopro. Ez legtöbb esetben 72Mbps tájéka normal bitrate és 120Mbps tájéka high bitrate esetén.
    Mint látod neked a kamera 2.7K-hoz h264-ben (AVC) 4K-hoz h265-ben (HEVC) rögzített. Ha bírja a számítógéped érdemes mindig h265-ben rögzíteni, jobb minőség kisebb méretben, állítsd át a menüben hogy a 2.7K-hoz is HEVC-ben menjen.

Ha megnézed a fenti példa képet, szinte nincs különbség = érdemes 2.7K-ban használni a Hero 8-cat, hiszen könnyebben szerkeszthető, azonos minőségben.

• Vyndree

őstag

válasz Gaborkik #6959 üzenetére

GoPro Hero 8-nál ezt látom én is. A 2,7 és a 4k között azt látom, hogy a kisebb jobb. Amit az előbb leírtam, hogy a 4k videó méretben kisebb mint a 2.7k, talán ebben rejlik valami.
    4k-ban nálam más codec-et használ, ami szerintem ront a képminőségen. Ezek szerint "High Efficiency Video Coding" rosszabb minőséget generál mint az "Advanced Video Codec", többet tömörít ami rontja a minőséget.
    Az eddigi tapasztalatom alapján a legszebb képet 2.7k 60fps adja 19:6 arányban.
    (Hero 8-as)

Új hozzászólás Aktív témák