Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bencsizy

csendes tag

válasz izomhod #13299 üzenetére

:DDD
    Eddig csak ritkán próbáltam egyszerre, állva még nem nagyon megy, mert nehéz megtalálnom azt a pozíciót, mikor rendesen tudom fújni a levegőt kifele, meg az 5 kilós leszpól kicsit húzza a hátam, azt ha nagyon kihúzom magam, akkor nem tudok annyi levegőt beszívni, és gyorsan kifutok a levegőből.
    Ülve amúgy nagyon jól megy a kettő egyszerre, szerintem egy kis gyakorlás után egyáltalán nem nehéz, olyankor mindig az énekre figyelek, és a gitárt ahhoz igazítom. A váltásokat pedig a szótagokhoz igazítom, így nem nehéz. És persze jó móka is. :)
    A gitár nagy segítség ének mellé, mert hallom, hogy mikor cseng össze a kettő hangszer, és így a "tisztásban" tudok maradni. :D

Májusban megcsinálom az angol érettségit, és utána olyan erővel fogok dolgozni mindkettőn, hogy nyár végére már mindent tudni fogok. :D
    Nem az vesz el amúgy sok időt, hogy gyakorolni kell, hanem az, hogy magadtól rágyere olyan dolgokra, amikre ugye a tanárnak kéne rávilágosítania. Meg hogy tudd, érezd, hogy mikor mit csinálsz rosszul, és mit jól. Ha jól csinálsz vmit, és előtte gyakoroltál kicsit, akkor tudod, hogy mi az, amit érezned kell a torkodban, a szádban, vagy az arcodon, a fogaidon, stb. Ha ezt még kicsit gyakorlod, akkor az válik a normálissá, és mondjuk nem azzal kell tökölnöd pár percig, hogy abba a pozícióba helyezd a dolgokat a torkodban, meg a szádban, hogy működjön, hanem automatikusan jön magától minden. Ezért kell most a mixemet gyakorolnom, mert tudok benne énekelni, csak meg kell találnom a pozíciót, van, hogy pár perc után megvan, van, hogy pár napig nem találom, mert elfelejtem, vagy egyszerűen nem megy. :D Szerintem eltelik egy kis idő, és ez is természetesen fog jönni. A többit se gyakoroltam tovább célzottan napi 10 percnél, volt, hogy heti 1-2 alkalommal csináltam csak, mégis megtanultam. Csak idő kérdése minden.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés