Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Nekem ha beállitom 1.425-re akkor 1.416-on mutat, néha felmegy 1.428-ra néha lecsökken 1.404-re, és amint prime elindul máris 1.380V-ra csökken! ez ha az 1.416-hoz nézem már akkor is 0.036V esés!
Ami még érdekes ezzel a lappal, hogy ha emelek akármennyit a Vcore feszültségen és nem auto állásban van, akkor idle alatt amikor 1.4GHz-en megy a proci nem veszi vissza a feszültséget 0.888V-ra! Az asrock bárhogy emeltem, ez az energysaver funkció mindig ment.. Komolyan kezdek kiábrándulni ebből a gigabyte-ból pedig régen ez volt a kedvencem..
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Ha azh asrockkal annyira jó volt, miért kellett akkor lecserélni?
HPC módot kapcsold be. Ha APM-et találsz valahol azt meg ki (bár asszem ez a Turbóval együtt kikapcsolódik, de nem biztos). A Vdropptól meg nem kell annyira megijedni, ha stabilan tartja a processzort az adott frekvencián az csak jó ha droppol, mert a fogyasztást nem növeli feleslegesen legalább. Nekem 1.05 körülre veszi vissza idle a CnQ, de nekem még phenomom van. FX-nél tényleg 1V alá kéne esnie, valami AMD p-state checkert letölthetnél, hogy lásd működnek-e a szintek, meg nem árt monitorozni nincs-e valami ami pörgeti a processzort, így nem hagyja idle-n a legalcsonyabb p-szintre esni, pl vírus.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
1. Giga is tudja ezt, valami nem okés ott. (Csak asusnál kell offset feszültséget beállítani, ott működik picit másképp)
2. Vagy nem szereti a Patriot ramokat, vagy valami beállítást nem komázik a lap, és azért resetel indításnál, más tippem nincs. Nézd át újra a ramod paramétereit, és mindent pont olyanra állíts be a BIOS/UEFI-ben hogy azokkal stimmeljen.Nem tudom ez mennyire veszi be a bolt mint gari probléma, tőlük kéne megkérdezni. De ha nem működik a specifikációk szerint a lapon minden úgy ahogy kéne, azt elvileg igenis cserélniük kell.
No Comment
-
lee56
őstag
Persze vannak a prcesszorokból is szerencsésebb darabok, amik akár a gyári feszültség alatt is stabilan üzemelnek jókora tuninggal is, ha ilyet fogsz ki és értesz a beállításához, akkor nem biztos hogy beleütközöl a 4+1 gyengeségeibe, de nagyon a határon lehet azért. Egy 970 Asrock lapban 8350 5GHz-en már szinte hihetetlen, de ha elég jó a proci mint mondtam, akár még igaz is lehet.
A gond inkább azokkal van akik nem ennyire profik, és nem ismerik ki magukat a BIOS-ban, na most képzeld el hogy az alapból bekapcsolt turbó pl akár csak egy FX-6-on mekkora feszültésget állít be. Ha valaki úgyhagyja a gyári beállításon, már kapásból túl fogja lépni a adott olcsó! lap 4+1 fázis által biztosított teljesítményt, és ilyenkor van hogy trottlingol a processzor, az önmagát leszabályozó lap miatt.. Ez tipikus gyenge 4+1 és/vagy nem elég bordázott/rosszul hűtött VRM probléma. És FX fórumban kb minden második Asrock hozzászólás témája kb, csak úgy megjegyzem.
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest