Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rétisün
veterán
arról nem is beszélve, ha egy már nem igazán jól működő windows-t akarsz lecserélni egy korábban mentettre, nem is kell bootolható c/dvd, egyszeűen a win alól, a telepitett ghost is megcsinálja...ujraindítja gépet, és felülirja régi wint...
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
nem tudom, az én cd-m, dvd-m még IDE csatolós. de ha más lemezek bootolnak a sata dvd-ről, akkor a hiren' boot cd-nek is kellene, ha mégse, akkor ott a lemez lesz rossz (sztem) ha a többi lemez se bootol róla, akkor valami bios beállitási hiba lehet?
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Chili7
őstag
Jó, most már abbahagyom! Köszi a türelmet és a segítséget mindenkinek!
Azért voltam bizonytalan mert a google által adott találatok általában fórumokon történt leírások voltak. Ott pedig írtak feketét-fehéret.
Elég sokat szívnék egy rendszerösszeomlással. Plusszban buknám a hivatalos xp-met is. -
Chili7
őstag
Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul, de nekem nem bootol be lemezről!
Mondjuk valahol elbeszélünk egymás mellett, mert te "telepítő cd"-t, én me bootolható dvd lemezről.
Csináltam egy "back up drives"-t, kijelöltem hogy a cd/dvd-re mentsen. Ezt megtette, de hol a telepítő cd? Amit te írsz.Pill. Lehet hogy ki kell írnom a ghost progit cd-re? Ha igen, akkor most biztos hülyének néztek. Nem baj, az vagyok, csak erről szerintem még nem volt szó!
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
nekem egy iso fájlban van meg a ghost (12-es). ha azt kiirom (nero, megnyitás...) akkor egy bootolható cd lesz .
"Plusszban buknám a hivatalos xp-met is." ezt valahogy nem értem, na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Chili7
őstag
Te a "ghost" alatt magát a Norton Ghost programot érted?
Végig abban a hiszemben voltam, hogy az alatt a mentést értjük! A topikcímből kiindulva.Még mindig nem vágom! Van egy telepíthető NG mappám 6 fájllal. Ebből egy key..n, egy serial, stb. Hogy lehet ebből bootolható cd-t csinálni?
-
rétisün
veterán
magát a mentést image fájlnak szoktam írni, ettől fügetlenü most már értem, miért volt itt ilyen kavar. küldök egy e-mailt az adataidnál lévő címre....
a topikcím (ghostolás) a ghost használatára utal.sztem.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
sajna nem kompatibilis, a 12-es .v2i (vagy milyen) kiterjesztésű fájlokat csinál mentésként. az a baj, hogy a 12-essel nem tudok "recovery cd"-t csinálni, amirő lehetne indítani, maga a cd .iso meg 350 mega.....
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
Eliot
tag
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget sata dvd írom van régota használom a ghostot
2003-ast cd-röl de most nem látja a dvd írót a dos mit lehet tenni?Próbáltam flopit is
de csak homok óra van.csak dosból szeretném használni ha meg oldhatóÜdv, Eliot
-
rétisün
veterán
dehogyisnem, local-->partition-->to image. kiválsztod melyik partíciót akarod "leghostolni", kiválasztod hova tegye a mentést, aztán hadd szaladjon (még az is lehet,hogy ha dvd-t adsz meg mentésnek, akkor csinál egy bootolhó dvd-t a mentéssel, ezt még nem próbáltam)
Eliot: használj későbbi ghostot, a 2003 (még) nem boldogul a sata cuccokkal....legalábbis az én tapasztalataim alapján
[ Szerkesztve ]
-
Eliot
tag
Szia lehet nem fogalmaztam jól nem csak az a baj hogy ghoston belül nem látja a vinyókat , ha nem ki tud olyan boot lemezt csinálni amin rajta van a sata driver mert sajna most a dvd írom is satás .és hogy ne legyek telhetetlen esetleg usb driver is mert külső vinyom is van ha lehet erre mentenék.Nekem a régi rendszernél látta egyébként a ghost 2003 a satás vinyót . Szóval mivel lehet bootolni és hozzá fűzni a ghostot mindegy melyik ghost csak dosból menjen
Üdv, Eliot
-
Eliot
tag
Szia lehet nem fogalmaztam jól nem csak az a baj hogy ghoston belül nem látja a vinyókat , ha nem ki tud olyan boot lemezt csinálni amin rajta van a sata driver mert sajna most a dvd írom is satás .és hogy ne legyek telhetetlen esetleg usb driver is mert külső vinyom is van ha lehet erre mentenék.Nekem a régi rendszernél látta egyébként a ghost 2003 a satás vinyót . Szóval mivel lehet bootolni és hozzá fűzni a ghostot mindegy melyik ghost csak dosból menjen
na ez kétszer ment
[ Szerkesztve ]
Üdv, Eliot
-
Chili7
őstag
Nem, nem csinál bootolható dvd-t!
Nem baj, jó lesz ez így is, így megvan a rendszerösszeomlás esetére a backup!
Kár hogy olyan kezdetleges ez a program, legalábbis az exrta szolgáltatások tekintetében; pl nem jelzi előre, hogy melyik tömörítés várhatóan mekkora lesz, stb...Egyre azért még kiváncsi lennék: A NG 9.0 csinál egy '.v2i' image, és egy '.sv2i' kiterjesztésű "symantec recovery disk file" fájlt. Ezt valahogy gondolom ki lehetne írni bootolható cd-re, de eddig még nem sikerült.
-
rétisün
veterán
ugyebár most van egy bootolható .iso fájlod. ezt megbuherálod valamilyen iso-buheráló progival (poweriso, magiciso, isobuster, hirtelen több nem jut eszembe) ugy, hogy: megnyitod a progiban, hozzáadod az .iso-hoz a ghost image fájlját, aztán miután elmentetted, lesz egy szintén bootolható .iso-d, amiben benne van az image fájl, rajta van a ghost progi. mi kell még?
oppá! most látom, mi a baj ezzel...neked olyan bootolható cd/dcvd kéne, amin a .v2i image van, amit a 9-es ghost, ami botolható cd-n van, nem lát....
viszont ha (amint írtad) csináltál ezzel a bootolható ghosttal mentést (ami .gho) azt ois rá tudod tenni az .iso-jára, az vizsont jó lesz, nem?war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
nekem is látta a sata vinyót, mindkeTtőt, csak a mentéssel (hogy a visszaállitásról ne is beszéljek) nem boldogult. amíg egy sta-egy ide felállá volt, ment mint a karikacsapás, de két sata vinyó már kifektette...
amugy nero csinál neked bootolható cd-t, arra meg azt teszel még, amit akarsz.[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
Hali! Kérlek segits! Már lassan 1-hete szenvedek!!!
Nem tudom lementeni a rendszeremet !
Vettem egy uj lapot meg mindent: ASUS P5KC 320GB sata2 vinyot....meg egyebek.
Ghost betöltésekor kifagy ! Mi lehet a probléma? Help!!!!!
Másikat is próbáltam de ott meg hibaüzenetet kaptam: An Internal incogistency has been detected Internal error 37013 Kérlek segíts!!!! -
kissgy04
tag
meg tudná mondani nekem vki mi a különbség a norton ghost és norton save and restore progi között. Minkettő norton (symantec) termék, mindkettó backupoló progi ...?
-
rétisün
veterán
válasz kissgy04 #830 üzenetére
jó kérdés.....idézet a norton oldaláról:
ghost:
"Főbb technológiai jellemzők
A teljes rendszer biztonsági mentése és helyreállítása
Fájlok és mappák biztonsági mentése
Különbözeti biztonsági mentések
Eseményvezérelt biztonsági mentések
Speciális tömörítés és titkosítás"save & restore:
"Főbb technológiai jellemzők
Automatikus biztonsági mentés és helyreállítás
Rendszerhiba utáni visszaállítás
Biztonsági másolat készítése a teljes rendszerről vagy csak a kiválasztott fájlokról
Különbözeti biztonsági mentések
A biztonságimásolat-fájl titkosítása"[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Én jól megszívattam magam. Fél napig szerencsétlenkedtem a semmiért.
A cél az volt, hogy egy lemezen legyen a maxblast (acronis) boot, és a mentés.
A történet:
Maxblasttal -ami gyak. Acronis- lementettem a redszer partíciót a vinyóra, majd a maxblast bootolható iso fájlját is, szintén a vinyóra. Gondoltam valami iso buzerátor programmal beteszem a partíció mentését a bootolható iso-ba, és kész. Nem ilyen egyszerű. Kipróbáltam jópár iso módosító programot (poweriso, magiciso stb), de egyikkel sem működött a dolog. Az összes iso módosító, ha belemásoltam a boot iso-ba a partíció mentést, akkor elrontotta a boot image-t, vagyis nem lehetett bebootolni a kiírt lemezzel. Van egy program, az isobuster, amivel ugyan nem nagyon lehet módosítani az iso-kat, de gyönyörűen meg lehet nézni, hogy tette tönkre a boot image-et a többi iso módosító. Nem adtam fel, próbálkoztam több programmal is, mire megtaláltam a jolly-jokert. A neve ultraiso. Tökéletes, simán bele lehet másolni a bootoló iso-ba, és nem bántja a boot image-et. Király, működik minden, próba mentés, próba visszatöltés minden korrekt.
Á, mondom, ha már ennyit szenvedtem, akkor kipróbálom maxblastból közvetlenül a lemezre írni a partíció mentést, próba képpen, mi történik. Gyanús volt, hogy a mentési folyamat elején be lehetett állítani, hogy a mentés mellé fel lehet tenni a maxblast kezelő progiját. Bár azt egy szóval se írja, hogy bootolható lesz a lemez. Szóval beklikkeltem, hogy tegye fel a maxblast progit is. Felírta a lemezre a cuccokat, újraindítás, és bebootol a szemét.
Szóval nem kellett volna ennyit szerencsétlenkednem az ISO baromkodással, ha rendesen leírják a maxblastban, hogyha közvetlenül a lemezre írom a mentést, akkor abból lehet boot lemezt csinálni. Lehet, hogy ez másnak evidens lett volna, én mindenesetre jól megszívattam magam. -
japy
őstag
Ma végre sikerült le ghostolni a rendszeremet!!!
Nagy kinszenvedés árán ! Aki cd-ről akar bootolni az felejtse el csak pendrive-ról lehet,de arról
tökéletesen megy! ASUS P5KC-ről beszélek![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Fórumokon gyakran ajánlják az ISO buherátor programokat ilyen célra, épp itt a Prohardveren is van egy másik topik stb. sok helyen láttam. Egyszerűbbnek tűnik, aztán szívnak vele. Én alapból másképp közelítem meg a kérdést.
Láthattad, az IsoBuster szépen mutatja a bootimage-et. Simán jobbklikkel ki lehet menteni (akár egy kész CD/DVD lemezről is, tehát nem csak ISO fájlból).
Utána indítok egy íróprogramot, bootolható lemezt választva megadom a bootimage fájlt, ahogy illik, ennyi. Esetleg meg kell adni bizonyos szektorszámokat, de az íróprogramok manapság már default adják a szükséges beállítást. Emuláció típusa az image-fájl méretének megfelelő floppy, vagy pl. XP boot-CD esetében "No Emulation".
Szóval, szerintem ez az az eset, amikor az utólagos barkácsolás helyett sokkal célravezetőbb egy új indítható lemezt összerakni. Csak azt talán sokan komplikáltabbnak hiszik, pedig valójában egyszerű.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Annyit jelent, hogy szükség van még egy CD-ROM driverre is.
Elképzelhetetlen, hogy valami csak pendrive-ról működik. Mindent meg lehet oldani, csak tudni kell a titkát. Ez olyan, mint amikor készítek egy CD-t, a lentebb már részletezett leírás szerint. A CD bootszektorába elhelyezek egy floppy lemezképet, ami DOS-t tartalmaz.
Ezután CD-vel elindul a gép, maga a floppy "rész" bootol (kap egy A: vagy B: betűjelet), ám meglepő módon a CD adattartalma mégsem érhető el, optikai meghajtó nem is látható, driver hiánya miatt.
Viszont ha egy olyan floppy képét építem be a CD bootszektorába, ami optikai drivert is tartalmaz (pl. Win98 bootfloppy, emlékezzünk vissza a megjelenő váasztómenüre: Számítógép indítása CD-ROM támogatással), akkor már gond nélkül elérhető -- külön betűjel alatt --, a CD tartalma is.
Hogy most CD-ről vagy DVD-ről beszélek, az már részletkérdés ilyen szempontból.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Az lehet a gondja, hogy SATA, de ezt az adott alaplap is befolyásolhatja, hogy annak SATA vezérlő hardverével nem tud együttműködni. Feltehetően ezért mondja rá, hogy "no valid".
További kellemetlenség, hogy nem CD, hanem DVD, ami a Millenium bootlemez DOS CDROM driverének nehézséget okozhat. De a Ghost.exe maga is tartalmaz drivereket, úgyhogy nem mindegy, milyen változatot használsz.
Megfelelő driver, illetve Ghost verzió kérdése gondolom, sok időt el lehet szórakozni vele, de én legalábbis ilyet nem mernék kijelenteni, hogy nem lehet.
-
korn
aktív tag
Próbáltam kimenteni az acronis boot iso-jából a boot image-t isobusterrel és a többivel is, de csak egy 2048 byte-os fájlt mentett ki mindegyik, amiről szintén nem lehetett bootolni. Nero-val is próbáltam, az említett image fájlt feltenni a boot lemezre, de nem működött.
Isobusterrel ha megnéztem az eredeti acronis boot iso-t, akkor a boot image résznél valóban ott volt ez a 2048 byte-os fájl. Viszont van egy olyan opció, amivel rejtett fájlokat lehet keresni az isoban, és szépen talált kb 30MB anyagot még, ami gondolom nélkülözhetetlen a acronis kezelőfelületéhez. Szóval a többi iso buherátor ezt a 30Mb-nyi anyagot rontotta el, gyakorlatilag eltüntetett fájlokat belőle. Az említett ultraiso ezekhez nem nyúlt, ezért is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest