Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Annyit jelent, hogy szükség van még egy CD-ROM driverre is.
Elképzelhetetlen, hogy valami csak pendrive-ról működik. Mindent meg lehet oldani, csak tudni kell a titkát. Ez olyan, mint amikor készítek egy CD-t, a lentebb már részletezett leírás szerint. A CD bootszektorába elhelyezek egy floppy lemezképet, ami DOS-t tartalmaz.
Ezután CD-vel elindul a gép, maga a floppy "rész" bootol (kap egy A: vagy B: betűjelet), ám meglepő módon a CD adattartalma mégsem érhető el, optikai meghajtó nem is látható, driver hiánya miatt.
Viszont ha egy olyan floppy képét építem be a CD bootszektorába, ami optikai drivert is tartalmaz (pl. Win98 bootfloppy, emlékezzünk vissza a megjelenő váasztómenüre: Számítógép indítása CD-ROM támogatással), akkor már gond nélkül elérhető -- külön betűjel alatt --, a CD tartalma is.
Hogy most CD-ről vagy DVD-ről beszélek, az már részletkérdés ilyen szempontból.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Az lehet a gondja, hogy SATA, de ezt az adott alaplap is befolyásolhatja, hogy annak SATA vezérlő hardverével nem tud együttműködni. Feltehetően ezért mondja rá, hogy "no valid".
További kellemetlenség, hogy nem CD, hanem DVD, ami a Millenium bootlemez DOS CDROM driverének nehézséget okozhat. De a Ghost.exe maga is tartalmaz drivereket, úgyhogy nem mindegy, milyen változatot használsz.
Megfelelő driver, illetve Ghost verzió kérdése gondolom, sok időt el lehet szórakozni vele, de én legalábbis ilyet nem mernék kijelenteni, hogy nem lehet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ToRR3nt3
senior tag
Köszi!
Ezzel fölvetettél egy új kérdést: hogy kell másik gépről a rendszerpatriciót vissza másolni a gyökérkönyvtárába. (mi az?)Nem először állítottam vissza win xp-t ghost-tal, de ilyennel nem emléxem h találkoztam volna.
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Na átolvastam a microsoft oldalán a dolgokat. Ott azt írják rendszerindító hajlékonylemezt kell létrehozni. Sajnos se a notimon se a "beteg" pc-n nincs flopimeghajtó...
CD-vel ezt nem lehet megoldani...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest