Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAM
őstag
Melyik (ghostoló program)-kel a legegyszerűbb
Bootolható DVD lemezt csinálni 6GB(elférjen egy darab 'sima' DVD-re) vagy (27 GB partíció) adatból?
- Elég csak a Pr.Files, D&S, Win mappák vagy C:\ beghostolni?
''Kighostolás'': -nál már nem kell Ghost program ugye?
Boot a bootolható ghostolt image-t tartalmazó DVD lemezről és átírja, ami van a winchesteren (C:\ -n)?
Lesz egy DVD-m, amin a jó op.rendszer lementve,
X hét múlva bootolok DVD-ről és megkapom a lementett állapotot?
[Szerkesztve]Csak tisztán
-
korn
aktív tag
Nekem kimenti. Lehet, hogy csak regisztrálni kell.
Igazából belegondolva, amit ezzel az opcióval talál az isobuster, az szerintem nem is kell a bootoláshoz. 2db tömörített fájl van benne, plusz egy mov fájl. Nem hiszem, hogy használná.
Egyébként én is úgy próbáltam a boot lemezt létrehozni, hogy a boot szektort+ az összes többi cuccot feltettem a boot lemezre, aztán mégsem ment.
Egyedül ultraisoval tudtam működőképes lemezt csinálni az acronis boot isojából. -
iwu
addikt
akkor Te boldog ember vagy
hogy mennyi idő a visszaállítás az meg csak adatmennyiség/dvdolvasási sebesség függvénye
én mondjuk alap xp-t írtam, abban semmi extra nincs, kb 30 perc, caddel adobe-kkal persze, hogy több...DE az a 10perces visszaállítás miután nem bootol be róla a hdd és el kell kezdeni matatni, már meghaladja a fél órát...sajna én már többször belefutottam...
ha minden flottul megy, akkor persze hogy jobb a ghost...de hát láttunk mi már fűben nyuszit...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
rétisün
veterán
-
as_Rock
őstag
Van boot-cd image valahol, mint annó a ghost-hoz? (Mármint egy image, amit ha kiírok és berakok a sata-íróba bebootol és rajta van az acronist amivel át tudom emelni a cuccot?
Esetleg olyat is tud, hogy megszüntetem a célvinyón a C, D-t és van egy 90GB-s E, és azt meghagyva a maradék üres, formázatlan területre átrakja a komplett forrásvinyót anélkül, hogy az E-kötetet bántaná?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
as_Rock
őstag
Újra én!
Hiren's boot CD 9.3-at betoltam a sata-meghajtóba amin rajta van az Acronis True Image 8.1.945.
Cd-ről frankón bebootol a gép, menüből program kiválaszt, az egyik cd-driver-nél elakadt a dolog, így restart és azt meg még 1-2 dolgot kihagytam (firewire-meghajtó, scsi-meghajtó)
Ezután már szépen bejött a program, forrás és célvinyó kiválaszt, (manuál opció, "as it" megcsinálja azt is amit szerettem volna, azaz 160Gb-t átemel 1:1-ben a 250-re, a maradékot pedig formázatlan particiónak otthagyja) és elindul a program, ami közli, hogy várható befejezés 1 day 3 hoursÉn szúrtam el valamit, tényleg eddig tart neki, vagy ez csak pillanatnyi becsült érték, és ahogy halad előre fokozatosan csökken és 1-2 óra alatt végez valójában?
Ja kipróbáltam sima automatikus clónozás opciót is, de ott is hasonló várható időtartamot írt ki
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
as_Rock
őstag
Nemtom, reggel otthagytam a gépet, most melózom, ha hazaértem kiderül
qwerty: Úgyérted a meglévő rendszerre? Tud olyat, hogy működő rendszeren clone-oz, miközben lényegében az amit másol folyamatason változik alatta?
-
as_Rock
őstag
Nagy gáz van, még mindig 16 óra van hátra
Azt hiszem lelövöm és indítok valami mást, de ez nagyon durva, ghost ugyanekkora p-ata vinyót kb. 1/2 óra alatt átnyomott"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
gardener
senior tag
Külön álló .par kiterjesztésű állományokat készít.
Te tudod beállítani,hogy mennyit készítsen.
Pl. egy 100megás par file bármelyik kieső 100megás rar filet pótolja.
Sztem egy 33%os beállítás ideális mondjuk 3db DVD esetén,így ha bármelyik dvd-kiesik a 3ból, pótolni tudod a par fileokból.
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok kérdésem a következő:
Adott egy céges hálózat kb 220 géppel a rendszert egy server 2003 domain rendszeren keresztül felügyeli.
Mit javasoltok melyik prograot vegyük meg?A Northon Ghost vagy a Acronis True Image-et?
Azt szeretném, ha egy gépet újra szeretnénk telepíteni akkor távolról vissza tudjam rá tenni az oprendszert anélkól, hogy ki kellene menni mivel elég nagy a terület en vagyunk. Az összes gép ugyan olyan így nagy gondot nem okozhat.
Esetleg valaki csinált már ilyet?
Javaslatokat szeretnék.
És esetleg lehetne előtelepített XP vagy Vistát is készíteni?
Miután visszamásoltam elindul az előtelepített oprendszer egyből van távoli asztali kapcsolat? Ha értitek mire gondolok. Mert volt valami keverés és hálaistennek OEM gépekhez járó oprendzsert vettek....No comment.thx
-
-
shtml
őstag
Közvetlenül mentés után, amikor vissza akartam ellenőrizni. A rejtett partíciót létrehozta (akkor épp erre a fajta mentésre volt szükségem), a kiírás szerint a mentést is elvégezte, de amikor próbaképp vissza akartam állítani róla a rendszert, kiderült, hogy nincs mentés.
Sajnos már nem emlékszem, melyik verzió volt, mert kidobtam.
Edit: Ma délután teszek egy próbát úgy, hogy a BIOS-ban változtatok a SATA beállításokon, ha ugyan ez segít.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
Siker!
Köszönöm a tippet, tényleg a SATA volt a gond. A BIOS-ban átállítottam a SATA kezelését enhanced-ről compatible-ra. Ennek hatásárára tökéletesen indult és a mentés is hibátlan lett (ellenőriztem természetesen a Ghostból).
Edit: Van esetleg ötleted, mi a kettő között a különbség? A kézikönyvből nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Relisys
senior tag
Az lehet hogy drágább, de ha nincs itthon ujrairhato csak rendes és arra nem akarok csak 10 megát kirni akkor jo egy 256-os pendrive is amit amugyse használok.
Egyébként kipróbáltam egy rendes cd-er kiirni, de nem bootolt be róla. Úgy csináltam hogy nero-ba kiválasztottam hogy rendszerindito cd készitése. Akkor bejöttek a beállítások, ott mindent ugy hagytam ahogy volt. Majd beraktam az irandó fileokhoz a ghost.exe-t és még 3 mappát (Ghost32, Ghostexp, Ghostsrv) és gy megirtam, de nem bootolt be róla.
Szóval még mindig várom a segítséget hogy-hogy kell megcsinálni pendrivera vagy cd-re.
köszi
-
-
jozsi86
tag
-
jozsi86
tag
Samsung a vinyo, de a leírásában csak a pata részes jumperelést írják le.Tettem fel rá uj win-t megy is rendesen,de mikor a régiről boot-olok be még akkor sem látja az új vinyo egyik particióját sem.Nem szenvedek vele többet, felteszek minden progit újra.Köszi a segítséget.
-
rétisün
veterán
-
-
canniball
nagyúr
Murphy...
Most nekem is sikerült bő fél óra alatt az, amivel egész nap szenvedtem. Nem kellett se fixmbr se semmit, .gho elkészít, .gho-ból új HDD-re felmásol, reboot és működik!Mindenkinek köszönöm a segítséget!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Steelmanus
addikt
Ezt valaszt elkavartad rendesen, mert Sk8erPeter kolleganal ez lett az eredmenye.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs