Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
A leírásban külön nem részleteztem, illetve úgy gondoltam, értelemszerű, vagy legalábbis számomra természetes. Amikor készítünk pl. egy SP2 integrált bootCD-t, annak van egy rejtett bootszektora, valamint ott vannak a gyökérben a mindenki által látható adatok.
Tehát új lemez készítésekor megadom a bootszektort, valamint felpakolom a lemezre mappákat/fájlokat is természetesen.
Hogy az Acronis lemezen elrejtették az adattartalmat, erre nem gondoltam, mivel olyat közelelről még nem láttam (hasonló trükköt máshol esetleg). De én is megvizsgáltam volna alaposabban, hiszen 2048 byte csak a bootszektor (pont mint az XP/2k CD esetében), önmagában nyilván kevés.
Gyakorlatilag úgy szoktam, hogy az IsoBusterrel kicsomagolom a többi adatot is egy külön mappába, és külön a bootszektort.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
A Hiren's boot CD-ről is ki lehet menteni az Acronis, Ghost programok DOS változatait. Ennek legalább kétféle módja van: *.uha tömörített fájlokat láthatunk a CD-n, ehhez WinUHA nevű program található a neten.
Másik lehetőség, amikor elindítunk egy programot a Hiren's CD-n, az kicsomagolódik a RAM-drive-ba. A programból kilépve ott is marad. Ezután "M" bill. (Menü), választunk egy DOS fájlkezelőt (vagy akár a MiniWin98-at) és a ramdrive-meghajtóról kimásolhatjuk a kívánt *.exe programot a vinyóra.
Utána az felhasználható DOS-ban indítva, illetve előbb egy mouse.com (DOS egérdriver) indítása célszerű, hogy legyen egér is.
A WinME DOS egyébként nem a legideálisabb, nem minden programmal kompatibilis, problémás. Win98 bootlemez sokkal jobban megfelel ilyen célokra.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest