- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Photon3d
csendes tag
Kedves Gazdinfósok!
Szaktársaimmal egy gazdaságinformatikai portál beindításán fáradozunk.
Jelenleg még kezdetleges stádiumban van az oldal, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy értékes tartalmat kínáljunk NEKTEK. Szívesen várunk minden javaslatot, kritikát és segítséget. Ha van ötletetek, esetleg szívesen írnátok cikket az oldalra akkor az szeretettel fogadjuk...egyébként lelkes szerkesztőket "munkatársakat" keresünk.
Jah és ha tetszik, lájkoljatok minket!
-
Gorbesz
tag
hello,
valakit felvettek a mostani keresztfeleves gazdinfo szakra a ZSKF-re?
-
VINIKOR
senior tag
Sziasztok!
Hadd kérdezzek gazdasági kérdést.
Az európai országok eladósodottsága mekkora problémát jelent? Melyik európai országok vannak a legjobban eladósodva? Meddig fog tartani amíg visszafizetik ezt az adósságot? Akár több generáción keresztül is küszködni fognak vele?Mit hallotok erről?
-
!wannabe
tag
Kellemes Karácsonyt Minden GazdInfosnak!
-
RexpecT
addikt
DE-en még nem lehet regisztrálni az MSDNAA programra
.
-
mxr576
csendes tag
Sziasztok! Most vagyok friss elsőéves és holnap lesz egy órám, aminek még nincs kiírva az időpontja.
Érettségi pontok alapján kapásból bevettek egy tehetséggondozós kurzusba (IBT103E-1 Tehetséggondozás: Programozás alapjai) és úgy hallottam, hogy erre még holnap lehet valami felmérőt írni, hogy mások is bejuthassanak. Jól gondolom, hogy azért nem írták ki még az időpontját fixen? -
RexpecT
addikt
2010 Szeptembertől DE-IK gazdinfóra jön még valaki a PH!-ról?
-
Porcupain
aktív tag
Szeretném, ha mondanátok pár szót a szakma szépségeiről!
Én a KRF-n gondolkozok, mert közel van, de semmi jót nem hallottam arról suliról.
-
lill
újonc
Hellósziaszevassz(tok)!
))
Segítségeteket szeretném kérni a szakkal kapcsolatban. Épp továbbtanulás előtt állok és igencsak megtettszett, de eddig csak google információkból értesültem. Kíváncsi lennék saját tapasztalataitokra, hova jártok, hányszázaléka info/hány százaléka gazdaság a szaknak, hogyan lehet ezzel elhelyezkedni a későbbiekben?
Előre is köszönöm szééppen!!
üdv. -
MALK
tag
Sziasztok gondolkodok majd a jelentkezésnél a gazdinfón. megosztanátok velem a tapsztalatitokat?
-
!wannabe
tag
Aggregátor, járkálsz még erre?
-
Inv1sus
addikt
*snip* Még két nap zh-ig
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Nem tudom mennyire illik ide, amit ide fogok írni, de nem akartam csak emiatt új topikot nyitni és hát végül is gazdasági feladat.Szóval:
Szte-n tanulok és van nekem egy olyan órám, hogy "vállalkozási és gazdasági alapismeretek". Na már most jövőhéten zh lesz. Ezzel az a gond, hogy a második feladatról gőzöm sincs, hogy egyáltalán hogyan kellene hozzáfogni vagy valami.Egy példafeladat:
Befektetett eszközök: 490114
Tárgy eszközök: 472643
Forgó eszközök: 455397
Követelés: 283456
Pénzeszközök: 124792
Pénztár: 1213
Eszközök össz(?): 971389
Saját tőke: 431772
Mérleg szerinti eredmény: 30331
Kötelezettség: 448064
Hosszú lejáratú(?): 87187Mennyi a rövid lejáratú?
Árbevétel: 1214354
Üzemi eredmény: 42419
Pénzügyi műv. eredmény: 12955
Pénzügyi eredmény: 10471
Szokásos eredmény: 31948
Rendkívüli eredmény: 1205Adózás előtti eredmény mennyi?
Adózott eredmény mennyi?
Szóval ezt így lediktálta jó gyorsan, néhol lehet hogy rosszul írtam le. És akkor ezt így ideadta nekünk, hogy "nesztek ez lesz". De ezzel mégis mi a túróhoz kéne kezdenem?
Szóval reménykedem benne, hogy esetleg valaki tud valami olyan dokumentumhoz linket, ahol ezeket a dolgokat meg tudom érteni, de akár itt is elmagyarázhatja. Webprogramozóként semmit nem konyítunk ehhez a témakörhöz, a tanár meg egy nagy trutyi, mert őt ez nem érdekli. Halp!Előre is köszi.
-
Jamescorn
csendes tag
Gazdinfó fóruma:
[link] -
pisces
csendes tag
válasz
whitedragon #260 üzenetére
Én oda már nem merek írni
Viccet félretéve a jó hely amúgy a levlista lenne mivel:"Ha a többi szaktárs számára is értékes információt tartalmazhat akár a levél, akár a levélben feltett
kérdésre várt válasz, akkor a levlista címe szerepeljen ott." idézet: Leveliras HOWTO in 24 minutes írta Hegyháti Máté.Szóval esélyes hogy ott is fentlesz a kérdés. Mert a legrosszabb hogy ezzel kapcsolatban nem árasztottak el minket információval egyik csoport foglalkozásán sem.
-
pisces
csendes tag
Üdv,
ProgII ből hogy működik a javítás? Úgyértem bármelyik órán be lehet pótolni a nem sikerült ZH-t? És akárhányszor megpróbálhatom?
Halász féle csoportosok olyasmit mondtak hogy mintha azt mondta volna Halász hogy akinek nem fut le a program az fel se töltse hanem majd javítson. Máté azonban azt mondta órán hogy töltse fel mindenki.
Vki tudna nekem felvilágosítst nyújtani ezekkel kapcsolatban?
Köszi
-
pisces
csendes tag
Üdv
Szgéphálóból mikor írunk ZH-t?
-
pisces
csendes tag
Üdv!
Nem tudom elérni a gazadaságtudományi kar honlapját. Próbáltam a: www.gtk.vein.hu és www.gtk.uni-pannon.hu is. Vki tudna küldeni egy működö linket?
páraknak nem megy a szt.vein.hu se. Próbálják a következő ipcímmel: 193.6.42.1
-
pisces
csendes tag
topic elején össze van foglalva legyen annyi elég. mi is beérjük annyival.
-
Hequila
őstag
Nem akarok flémet (na jó, csak egy kicsit), de ennek a szaknak mi értelme van?
-
pisces
csendes tag
Üdv,
Vki aki volt ma OS-en le tudná írni a követelményt? (ha az van akkor elég annyi is h ua. mint tavaly)
-
pisces
csendes tag
HI!
Operációs rendszerekre tényleg épül vmi tárgy? (nekem ez új)
-
pisces
csendes tag
Legyünk jók és tévedjünk helyesen. Mi lenne ha segítenétek nekem mikróba köv féléveb mer attól félek eléggé. mástól is. Mikrótól IGEN, nagyon.
-
pisces
csendes tag
Lassan mindenkinek vége a vizsgáinak. Grat hozzá... köv 7en kezdetét veheti a RegFest
-
pisces
csendes tag
Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy nemzetközi gazdaságtanért hány kreditet kapunk mert hallottam azt is, hogy 2 meg azt is hogy 3.
-
gakoska
tag
na, a mai progalapra hányan ugrottunk be?
-
pisces
csendes tag
Áltmenből egy kollektív összeülésre utolsó vizsgaalkalom előtt kinek lenne ingerenciája?
-
pisces
csendes tag
IGEN! felkerült pénzügy a NEPTUNBA
mellesleg nemzetközi is de azt hiszem rajtam kívül ez nem sok embert érint -
pisces
csendes tag
-
pisces
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #231 üzenetére
szvsz fel kell venni nektek, értem ez alatt hogy aki 05/06os tanév után kezdett. A legjobb lenne mégis ha HÖK-ösödet kérdeznéd ez ügyben.
Azt nem tudjátok hogy miért nincs még bent neptunban a filozófia jegy? Gondolom még nektek sincs.
-
Cerebellum87
csendes tag
Csá urakhölgyek! Még egy db algebra vizsgám van hátra, aztán hawaii,napsütés (aha, helyett meló)...Látom mindenkinek a Progalap a para, kitartás!!! Apropó, tudtok olyan infót, ha megvan a nyelvvizsga, fel kell attól még venni az Angolt?
-
gakoska
tag
üdv, na, kinek lett meg a progalap beugrója és/vagy vizsgája? én bebuktam a beugrót...
-
pisces
csendes tag
1ébként áltmentanuláshoz a könyvet meg a segédletet tanuljátok? vagy van vmi jó jegyzet még? Mert pl nekem füzetem használhatatlan felkészülést tekintve. Ha van vkinek szépen írott szeminárium jegyzetet az lehet hogy érdekelne.
-
barnam_
nagyúr
Nem tudom mennyien ugrottak be, mert éppen hogy 5-re odaértem az eredményhirdetésre
A beugrón egy PERT háló volt, valamint egy ábrát kellett csinálni:
4 emelet, mindegyikhez felsorolva mennyi fő elvált/házas/egyedülálló/élettársi kapcsolatban él
Ezt kellett ábrán ábrázolni, és minimum 2 mondatban megindokolni miért azt választottadKérdések (nem biztos hogy pontosan ez volt):
- csoportos módszerek mi szerint vannak megkülönböztetve
- 5M elemei
- melyik feltétel szigorúbb:
A: p=70% q=40%
B: p=75% q=45%
- mi a fő különbség az NCM és a Brainstorming közöttTöbb nem jut eszembe, pedig volt még egy-kettő
A vizsgáig nem jutottam el.(#224) tildy: Tudom... szak és évfolyam társam
-
pisces
csendes tag
ismerjük a Timcsit...
-
pisces
csendes tag
Akik holnap élve visszatérnek ált.men. vizsgáról mond6nának párszót h milyen volt. Kérdések meg csoportok,beugró meg ilyenek érdekelnének.
Előre is köszi
-
Victor-y
aktív tag
Ha valakit érdekelnek, vannak eladó (gyakorlatilag újak) könyveim, jegyzeteim (Szegedre jártam gazdinfora, de félbenhagytam):
- Diszkrét Matematika (Szendrei Ágnes) /Polygon Jegyzettár/
- Diszkrét Matematika Feladatok (Kálmárné Németh Márta..stb.) /Polygon Jegyzettár/
- Kalkulus I. (Szabó Tamás) Polygon Jegyzettár)
- Kalkulus I. Példatár (Szabó Tamás) -fénymásolt-
- Számítógép-architektúrák (Andrew S. Tanenbaum) -fénymásolt-Csekély áron eladom őket, akár külön is.
Üdv,
Viktor -
Westdob
csendes tag
Én eddig ezeket vettem fel:
Angol nyelv II. (6 óra )
Egyensúlyban az egészségért
Mesterséges intelligencia
Mikroökonómia
Operációs rendszerek
Programozás II.
Számítógép-hálózatok I.
Web-alapú rendszerek fejlesztéseÉs mpég jön mellé drszar, valszám, opkut, matprogcsomagok remélem
Te miket vettél fel? -
pisces
csendes tag
Kell!
Az egyébként tényleg úgy van hogy akárkinél vagy gyakon, vizsgaidőszakba ugyanazt írod mint a többiek?
Ti milyen tárgyakat vettetek fel?
-
Jamescorn
csendes tag
Na miaz? Megint kihalt a fórum? Vagy csak mindenki a vizsgákra koncentrál
Ha valakinek kell a mai valszám feladatsor az szóljon.
-
pisces
csendes tag
BUÉK!
Írhatnátok hogy ti milyen tárgyakat vesztek/vettetek fel, kíváncsi lennék mit hagytam le.
-
Jamescorn
csendes tag
Boldog új évet, és sikeres vizsgákban gazdag vizsgaidőszakot kívánok mindenkinek!
-
Executor_YCC
csendes tag
válasz
Executor_YCC #207 üzenetére
Jó pár hiba és tévedés van benne, amit én is csak utólag vettem észre, de a szándék a fontos, főleg ma-holnap-holnapután.. ami persze nem lesz elég a progalap-beugróhoz közel sem
.. De kit érdekel ez ilyenkor, a szeretet ünnepének előestéjén?
-
Executor_YCC
csendes tag
include# <stdio.h>
include# <karacsony.h>
int fa, ajandek, liita;void ajandekoz(){
ajandek>=0
for(ajandek!0;ajandek<=1;ajandek++) printf("ajandekot kaptal"\n);
}void szeretet(){
liita>=0
if(liita==1){ printf("Last Christmas, i give u my heart..");
}else{
printf("Love Is In The Air!");
}
}int main {
fa=1;
ajandekoz();
szeretet();
printf("Boldog, bekes es aldott Karacsonyt kivanok Nektek es Szeretteiteknek: ", fa, ajandek, liita);
}
return 0;
} -
pisces
csendes tag
Áldott Békés Karácsonyt!
-
pisces
csendes tag
Kedves érintettek!
Neptunban fent vannak a Szervtech eredmények.
-
Westdob
csendes tag
-
danesz17
csendes tag
Mi a helyzet arcok? Karácsonyra ki végzett már az ajándék vásárlásokkal? Haha, tudtam, hogy nem csak én küszködök vásárlással vasárnap délután
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged