- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Ferike81 #117 üzenetére
Jól hangzik, nálunk 2350m2 (pár fa illetve egy 28m2 alapterületű faház kivételével gazos) amit tudnia kell, nálunk ugye nem kell gyűjteni.
Elméletileg jövő héten rendelem meg, aztán meglátjuk milyen lesz.
Arra figyelj, hogy 3-5 üzemóra után erősen javasolt olajat cserélni, (első használat) GCV530-as ban szűrőt nem kell, mivel nincs.
Illetve akivel én beszélgettem, ebben a motorban (ami Nektek van) javasolt 30 üzemóránként olajat cserélni, így örök lesz, mint a nyomorúság -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Ferike81 #115 üzenetére
Gratulálok! 530 vagy a 630 motorral?
Sokat filóztam egyébként, kereskedő is kapásból azt ajánlotta, de nálunk azért akad kicsi domb is, illetve amíg nem építettem garázst neki, ismerősnél lesz tárolva, aki a domb alján lakik, szóval inkább az olajszűrősre voksoltam. Jövő hónap közepén én is (elvileg) átveszem a jószágot majd csinálok kis videót a YouTube-én róla. Pár van fent, de az inkább bemutató jellegű. -
Dr.Zoo
őstag
Hát, ravasz fogós kérdés.
Kicsit jobban belementem a gyártók "szokásaiba" és most úgy tűnik, 1MFT alatt kizárólag kínai motoros trakik vannak.
Példa, Husqvarna Loncin motorokat használ, MTD Zongseh XP motorokat, Cub Cadet ugyanaz mint az MTD. John Deere főleg Briggs, de az jelen forint árfolyamon 1,4MFT.
Maradt a Stiga, ami ugye svéd volt, de úgy 20 éve megvették át olaszok. Kutatás fejlesztés olasz, összeszerelés a 2. 3. szériában kínai. Mindenképpen hydros gép kell nekünk, (Fater azt tudja kezelni) és 12 lóerős kell. Igaz látok csuda dolgokat, miszerint 8-9 lóerős gép mindenre is elég, (2-3000m2-re javasolt) azonban egy évtized 16,5 lóerős gép használata 2350m2-en mást mutat.
Egyenlőre Stiga a befutó, ami 11 lovas és ST500-as motorral van szerelve, az jelen forintárfolyam mellett 1.050 MFT.
Semmiképp nem akarok kínai motort, mert hosszas fórum böngészés után nekem olyan érzésem van, hogy olyan q kínai motor, mint a régi Dacia. Amit szerdán raktak össze az fasza, amit pénteken az nem. Azért 1MFT körül nem szeretném ezt a tézist "kipróbálni". Illetve valami fura oknál fogva a kínai motoros gépekre legjobb esetben adnak 2 év garit. -
Dr.Zoo
őstag
Murray és Mcculloch márkákról nincs konkrét tapasztalatom, csak amit a neten olvasok róluk.
Ha Briggs motorral szereltek, akkor a motorhoz lesz alkatrész, a hajtás illetve a kések és a hozzájuk tartozó szíj az érdekes, hogy az általad kinézett típushoz tartanak-e, és mennyiért.
A John Deere emlékeim szerint szintén Briggs motorral van szerelve (!kisebb gépek!) de szvsz túlárazott.
Ettől függetlenül jó gépeket gyártanak, tartós darabok, használtban nem ritkák a 20-30 éves példányok.
A hány lovas egy érdekes kérdés, nekem mindkét gépem 10 LE feletti, a Te súlyod is számít, de lehetőség szerint a 12-16LE körülieket nézegetném, itt ugye a gép cipeli a saját súlyát, a Te súlyod, és nyíráskor a késeket is főtengelyről hajtja meg.
Ha kicsit többet szánnál rá, kereshetnél olajszivattyús, olajszűrős modelleket, azok már komoly gépek, egy felújítás után sokáig fognak normál használat mellett kiszolgálni.
Ott a Kohler, a Honda, a Wacker, illetve egyéb típusok is megtalálhatóak, a motorok terén.
Élőben nézném meg a kiszemelt "áldozatokat", mert itt könnyen pofára lehet esni.
És még élőben is bele lehet szerelmesedni valamibe, amiről használat közben derül ki, hogy a torka véres... -
Dr.Zoo
őstag
Szia!
Ami általam preferált motor, a Briggs, Honda, Kawasaki, amit nem erőltetnék az MTD (saját fejlesztésű) ThorX, és a kínai csodák.
Használt kép elég vegyes, külön iparág alakult ki, a Német O.-ból behozott, a kinti OMW kúton napi 8 órában pöfögő, vagy a kinti városgondokság által már levetett gépekre.
Az ipari felhasználású gépeket többször is fel lehet újítani, lásd Stiga, Toro, de ezeknek az ára még használtan is horror.
Amin el lehet hasalni, ha a motor már kompresszióhiányban szenved, ügyes nepperek sűrűbb olajjal, adalékokkal próbálják a nyilvánvaló felújítást a Vevő felé tolni, tehát Nálad fogja nagy valószínűség szerint kilehelni a lelkét, illetve a hajtás (ha hydrós) ami még mélyen zsebbenyúlós, nem nagyon van hozzá alkatrész.
Amire még érdemes figyelni, hogy ne legyen a vágóasztalon lévő szíjak mindegyike szétrepedve, mert elég sok van rajta, és húzós az áruk.
Gumik állapota milyen, az hogy "minta még van rajta Főnök" egy szép mondat, de ha szét van repedve, akkor az is ki fog hamarosan hasadni.
Ha egyenes talajon akarod használni, akkor tökéletes a 4 ütemű, ha domboldalas, vagy oldalra döntve is kell vele nyírni, akkor 2 ütemű a javasolt.
Ami még érdekes lehet, hidegen-melegen is pöccre kell indulnia, érdemes ezt kipróbálni, járatni 10-20 percet, leállítani, majd újra beindítani.
Ha melegen már nem indul, el kell köszönni, vagy pofátlanul alkudni.Hirtelen ennyi, az akku szinte kivétel nélkül mindbe ami használt kukás, ez boltól függően 10-18e ft.-ba fáj.
Lehetőség szerint, érdemes E.U.-ban forgalmazott trakit keresni, mert a tengerentúlról érkezett gépekhez nem fogsz alkatrészt találni, vagy marad az Ebay. Lásd az én 2.-ik Toro Wheel Horse gépem, alig van hozzá alkatrész..
Ha bedobsz pár kiszemeltet ide, megpróbálom kép alapján leírni, amit észre lehet venni.
Vagy ha Pest megyei vagy, vendégem vagy egy körre, a Toro-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest