Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Ezek megvoltak?
-Erősítők tápellátása,
-Melyik áram merre folyik a földhálózaton,
-Parazitaeffektusok az áramkörben.A VU meter attól függ milyen, mit vár a bemenetére, stb.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
titán
A DPC Windows kernel cpuidő-foglalás szeletei. Mennyi ideig tart egyegy hardverelérés, és annak a legkisebb egysége. Minél hosszabb egy ilyen időszelet, annál nagyobb az esélye, hogy médialejátszásnál az adott pillanatban megakad a hang és/vagy a kép. Tulajdonképpen a hangminőségre is hatással van, mert alacsony dpc időknél a jelfolyam egyenletesebben jut a hardverhez, jobban tud dolgozni a jittercsökkentő puffer.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
Igen, jó értékek, a hozzáférések 0,002%-a haladta meg a 0,1ms-ot, és a leghosszabb hozzáférés is csak 0,5ms volt. A mai egész napos (a Mytek folyamatosan, nonstop mér a háttérben) adat még jobb, 0,0007%, max 0,4ms. Win8.1-en százalékos arányban is jellemző volt az 1ms (2-5%) körüli a dpc idő, itt meg egy egész nap alatt el sem ment el odáig. Pedig nem nulla kilométeres a Win10-em sem, pár hónapja megvan, de még egyszer sem néztem rá a mérőre, csak tegnap csodálkoztam rá.
Linuxot passzolom.
Itt egy Mac-es mérés (mástól):
Tehát végre a Win is elérésben összemérhető a Mac-kel, sőt ez a Mac eredmény rosszabb a 0,017% 0,1 ms fölötti értékkel.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bkercso
nagyúr
Félteljesítménynél jobban ne terhelj egy trafót sem! Nem hiszem, hogy 100mA elég neki. Én vennék egy 12V-os adaptert (jó a kapcsüzemű is), mögé tennék 1 vagy 2 cap-multit, és az utolsó bázisát leterhelném annyira, hogy 7-9V között legyen a kimenete. Ha több cap-multit használsz, tegyél közéjük egy elkót (100-1000uF)!
Jó lehet a 10k, de az 50k még jobb.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Mi a kapcsolása? Leginkább kiegyensúlyozott és/vagy gyors tápfeléledéssel lehet tenni ellene, a védelem inkább ágyúval verébre megoldás.
schawo: Ha nem volt füst, akkor nem elko. Tantálok is tudnak pukkani, nézd meg a NYÁK másik oldalát is!
-
.DLL
veterán
1.) A "fém" 330µF is elkó, csak nincs rajta műanyag köpeny. Lehet hogy nem árt később cserélni, de előbb ismerd meg a hangját, hogy utána az esetleges javulásokat észrevedd az eredeti álapothoz képest. És igen ha a panelre 470 van írva akkor valószínűleg arra tervezték, aztán a beültetésnél 330-at tettek bele.
2.) A forrasztásokat érdemes átnézni nincs-e zárlat vagy kimaradt forrpont.
3.) Amit csak találsz. Konthánál is lehet nézelődni, illetve e-balyon...
4.) Ezt Hammond jellegű sínes műszerdobozba tervezték, amibe csak be kell csúsztatni a kártyát, ezért nincs rajta rögzítőfurat. Nem is ajánlott átfúrni, mert többrétegű nyák lehet, két oldalról nem látható vezetőkkel.
Én rabasztópisztolyt ajánlok a panel négy sarkánál négy kis lábat kialakítani (akár középen is egyet alátámasztásnak, és arra rányomni a panelt, mielőtt kihűl a ragasztó. Bár ez műanyag doboznál jobban működik a fém túl hamar elvonja a hőt, lehet nem fogja meg rendesen, itt másféle (sűrűbb) ragasztó is játszhat. Lényeg, hogy a panel ne legyen nagyon ragasztós, hogy könnyen bontható legyen. A csatlakozókat érdemes leszedni és minőségibb darabokat (már amelyik kell, csak azt) venni és külön a házra csavarozni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
1) A fotón is elkok vannak, csak SMD-k. Jobb, ha furatszerelt van a panelen. Értéke nem kritikus.
2) Ne ellenőrizz minőséget, ha nyugodt szeretnél maradni. Elkokat amúgy lehet jobbra cserélni, ha viszi a pákád a ground plane-t.
3) sokkal drágábban van Hammond az SOS Electronicnál.
4) Ez egy sínbe csúsztatható panel. Az alu Hammond dobozok is fogadnak így panelt, kérdés, van-e ebben a méretben. De szerintem olcsóbb és egyszerűbb lett volna dobozost venned. Írj az eladónak esetleg, hogy ad-e dobozt, mert véletlen panel vettél...
Csavarral oldalt is rá tudsz fogni, nem kell fúrkálni. Használj távtartót (Lomex), amibe M3-as csavar megy![ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Pl. TPS61090-nel. (Az Oppa HA-2-ben találtam).
A DAC-nak mindenképp kell jó minőségű 5V, ahhoz viszont kell kb. 7V-os táp. Step-up a kulcsszó, erre keress! Tápfeszátalakításra mindenképp szükséged lesz, és inverter-IC-t is kell keresned.
Fejeserősítőnek a CompositeAmp-ot ajánlom SMD-vel felépítve. Ha hallottam volna jobb erősítőt, azt ajánlanám.
XMOS-ból meg talán ez a legkisebb.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
.DLL
veterán
A PCM5102-ből nehéz jó hangot kihozni, de könnyű elrontani (pl. táp) a kínaiak meg ugye nemannyira tudnak tervezni..., (pontosabban ez nem igaz, mert nyilván van olyan aki tud (gyáróban pl. musiland, audio-gd, Auralic, stb.) de kiadnak bármit, amit valaki megtervezett akár jól akár rosszul. Mint a dolgozat lesése/másolása az iskolában...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bukk900
őstag
Én ezt az Xduoo XD-05-öt nézegetem hordozható dac/amp-nak, van egy 4000mAh akkuja.
-
krichd1
addikt
Szerintem nem. Legalábbis az a konkrét kiskínai példány, ami nálam volt jóféle torroid trafóval, műveleti erősítővel, annak a hangját én jobban kedveltem, mint a kis Musilandekét DAC-ként. Viszont 04 MX ár/érték aránya jobb, min egy bedobozolt, rendesen megcsinált Xmos -> spdif -> DIR9001+WM8740 kombó.
Jobb, mint az ultra budget kínai Xmos U8+PCM5102 verzióban.
Taobao-n mindig is olcsóbb volt jóval a Musiland.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
Ahogy gondolod, mondjuk ha már építesz, akkor valószínűleg jobban járnál egy Xmos+DAC panellel, akkor nem kell digit koax kábel se a rendszerbe, ami megint megdobja a költségvetést. Gondolom ismeretlen panelt nem akarsz venni, például amit linkeltem fentebb, az AK-s.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
Valószínűleg (csak sejtem) hogy más bitsorozat jött ki. De jó lenne elkapni azokat a biteket (ugyan azt a számot kijátszva egy Win7-es és egy Win10-es gépről is) még a DAC puffere előtt, időzítéssel együtt, és egymásra helyezni a leletet, hogy miben rejlik a különbség.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
A szűrőket, stabilizátorokat, kondikat a céláramkörök köré kell tenni, míg a trafó mehet külön dobozba, mivel az 50Hz-es mágneses teret semmi nem árnyékolja, csak a távolság. Az árnyékolt trafó mást jelent: azt, hogy nincs kapacitív csatolás a primer és szekunde között, vagyis a zaj nem megy úgy át rajta, mint az árnyékolatlanon.
Az egyenirányító és a pufferkondik a trafó köré valók.A trafó lehet közös, amennyiben az egyes áramkörök kb. azonos fesz-t igényelnek, de a szűrés/stabilizálás olyan legyen, hogy legalább 60dB válassza el az egyes részeket (vagyis az utolsó fokozaton ne közösködjenek az áramkörök, mindenkinek legyen sajátja)!
-
.DLL
veterán
Én meghagynám a meglévő Xmos-t transzportnak, és akkor mögé később bármilyen DAC-ot tudsz kötni, pl. a KisKínainál vannak komolyabb darabok is, de ha kapsz kölcsön valakitől kipróbálásra egy DAC-ot akkor is jól jöhet a koax spdif (pl. Mytek 96 DAC nincs usb)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Rtm. Ha jó DAC-ot akarsz, akkor az XMOS-ról I2S-en mész közvetlen a DAC chipre. Az XMOS kis jitterét ugyanis félő, hogy agyonvágná egy DIR9001.
Utóbbi nagy panelnél ez a része rendben van, de annál meg adottak a - feltehetően erősen nem tökéletes, kínai módra kivitelezett - tápok, vagyis nem sok hekkelnivaló van rajta.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Szerintem ki tudod kerülni a nagy panel táphibáit, ha vannak: elvágod a tápvezetéket és ráforrasztasz egy drótot (vagy egy zsineget ).
De vehetsz I2S bemenetű DA-panelt is, mondjuk nem kínaiaktól, hanem kicsit hozzáértőbbektől. Mondjuk ezt.De egy rakás hasonló panel van különböző oldalakon. Ami Neked kell: nem kínai tervezés, I2S bemenet, tápbemenetek és/vagy analóg kimenet OPÁ-k nélkül. Ugyanis szimmetrikus kimenetű DAC-chipeknél a chip táphibái nam annyira kritikusak, ha az analóg fokozat tápja rendben van. Ha Te készíted az analóg fokozatot, eleve tudod jól táplálni.
Bár én lehet, bepróbálnám a nagy panel úgy, hogy az analóg fokozatnak K Multiplieres tápot készítenék. Ha beválik, minimális munkával megvan a DAC-od, és a mostanit eladhatod.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Nemrég lett meg az Xmos DAC-od, de már fejleszteni akarsz, ami jó, de ez bizony így megy. És helyes.
Nyilván valahol meg kell állni, legalább egy időre, nálam is már egy éve nyuggalom van, csak op-ampot cseréltem a DAC-ban, de azt is fél éve. Viszont hogy idáig eljussak megfordul pár DAC nálam, és csak ezzel érzem azt hogy igen ez így egy darabig jó lesz. Mert innen a továbblépés már nagy feladat, akár befektetett munkát vagy a financiális oldalát nézve.Bkercso ajánlata mellé ott van pl. a Twisted Pear Audio is Van náluk DAC, kimenő fokozatok, hangerőszabályzó, táp panelek, erősítők, stb. És a kapcsrajzok, leírások szabadon elérhetőek, amolyan közösségi audio. De megemlíthető a HiFiMeDIY is, igaz, ők "készebb" termékeket árulnak.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Nem csak a terhelés számít, hanem az is, hogy az mennyire komplex. Vannak alacsony impedanciás, mégis könnyen hajtható fejesek (pl. a planárok, csak azok teljesítményéhesek).
Szóval a lényeg, hogy konkrét típusokban kell gondolkodni amp+fejes terén (meg telefon terén is).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A legtöbb IEM-hez nem nagyon van szükség erősítőre, inkább egy megfelelő felbontású DAC fog kelleni. Szerintem a 20-30 ezres kategóriában nem nagyon van olyan, ami lényeges javulást hozna a telefonokhoz képest, főleg nem a márkásak közt. Házilag ha tudsz olyan méretűt építeni, akkor érdemes lehet bepróbálni, de előbb szerintem hallgasd meg, hogy a telefon magában mennyire felel meg.
-
.DLL
veterán
A Saomi Redrice 2 Pro-t* lekörözi a Sansa clip Zip, koherensebb hangképpel, mélyebb térrel. A Redmi kissé szétszedi a zenét, inkább középorientált, közben a magasak kissé túlprocesszáltnak, digitálisnak tűnnek, a mélyek pedig nem elég részletesek, de énekes-gitáros, kevés hangszeres zenére nem rossz, a lecsengése jó, hosszan követhető, de sok összetevős zenézől zavarba jön. A Clip zip egy szóval koherensebb, simább hangú, és valódi részletből többet ad. Philips SHP 5401 és Shure SRH 840-nel tesztelve, saját erősítőjükről.
*Ez persze nem mond el semmit a Redmi 3-ról, ahogy minden más új/jobb benne úgy lehet hogy az audió részleg is.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Nekem volt sokáig SRH440-em: a fejem búbját nyomta fél óra után, de nagyon. Házibarkács szivaccsal orvosolható, de pl. munkehelyen ez hülyén néz ki.
Szerintem fejes : DAC : erősítő kb. 1:1:1. Passzol a 440-hez a 100k szerintem, de az elektronikára lehet nagyobb hangsúlyt is tenni. 30k alatt nincs igazán jó DAC, onnan kezdődnek, amiknek már nincsen nagyon komoly bántó hibája. Szerintem.
A p87-ről jókat hallattam annó, hallgasd majd meg, ha már megvetted![ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Amit bkercso is említett, az 1:1:1, bár ez természetesen nem szentírás, el lehet tőle térni akár felfelé is. Sőt, sokszor ártól független valamennyire a hangminőség is. Mondjuk én nem áldoznék ennyi pénzt a 440-re. Főleg mert nem szeretem a hangját, kényelmetlen. Ráadásul drága is, igaz most éppen 1-2 helyen 22590, nem pedig 30+, mint általában. Ennyit azért megér.
(#59950) Dave™: Olcsón minden legyen, persze...
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom tervezed-e majd hordozni (kilapítható és egy korrekt tokot is kapsz hozzá), így pedig érdemes lehet mobil forrásban gondolkodni, pl. a nemrég ajánlott Teac HA-P50-nel teljesen jó párost alkotnak, de nyilván mással is működik. Asztali vonalon is van persze sok lehetőség, de akkor nem fogod tudni hordozni. Én korábban nem terveztem egyébként, de aztán rájöttem milyen jó (leginkább Bodz fenti Teac ajánlása nyomán), azóta örülök hogy nem vagyok a nappalihoz kötve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bestbuy játékok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó PlayStation 4 Pro 960 GB-os SSD-s belső tárhellyel, 2 kontrollerrel és egy töltővel
- Lenovo Y720-15ISH Desktop (Ideacentre) Type MT 90H2 Gamer első tulajdonostól
- IPHONE 11 PRO MAX 64GB FÜGGETLEN
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest