Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• hunnylander

őstag

válasz sh4d0w #25171 üzenetére

Szerintem a DRS pont így jó, hogy a védekezőnek is maradjon esélye!

Őszintén, gondoljuk már végig!

Azt akarjátok, hogy a védekező már soha többé ne tudjon védekezni? Abban úgy mi a párharc? Úgy mi az érdem az előzésben?

Vannak kalsszikus futamok, ahol pl. Gilles Villenueve a fél mezőnyt tartja maga mögött eyg fél futamon és ezzel nyer, mert zseniálisan védekezik!

Én csakis ennyit akartam a DRS.től, volt előzés, ha valaki merész és ügyes volt és a védekező gyeszán védekezett, ott volt az előzés. Button is előzte Massát később. Ennél több nem kell, mert az természetellenes!

A DRS arra lett hozva, hogy valamicskét kompenzáljon a követőautó aerodinamikai szenvedésein.

És az előzési készség pilótafüggő is. Button egy olyan pilóta, aki azért hibázik nagyon keveset, mert nem is kockáztat akkorákat, mint pl. egy Hamilton vagy Kobayashi- Éppezért egy Hamilton másként viselkedett volna Massa mögött. Lehet, hogy a sóderágyban vagy falban végzi nagyobb eséllyel, mint Button, de nagyobb eséllyel és hamarabb is előzött volna, ebben biztos vagyok.

Szumma szummárum; ne essünk át a ló másik oldalára. Én abban a táborba tartozom aki, elfogadja a DRS bevezetésének a technikai okait és aki számára ez nem teszi igazságtalanná a párharcot technikailag, mert a védekezőnek meg ott van a jobb aerodinamikai, hűtési és gumikezelési előnyök, tehát van előnye neki is jó néhány területre, amelyeken a támadó hiányt szenved. De én csak addig kedvelem a DRS-t, amíg semmit vagy csak keveset segít a támadónak. Ha már túl sokat segítene, ellehetetlenítené a sikeres védekezéseket, az elhúzódó párharcokat, akkor már gyűlölném! Félek is, és nem is akarom, hogy módosítgassák, még több használati területed adva; csak mert a szurkolók nyafiznak, holott pont azért nyafiztak előzetesen, hogy nem jó természetellenessé tenni az előzést. Szerencsére nem lett az; hanem továbbra is kraftot követel és szerencsére - elméletileg - most is történhetne olyan bravúros védekezés, mint amilyet Gilles-től említettem.

De felőlem most azonnal betilthatnák, de véletlenül se tegyék hasznosabbá. Aki könnyű előzéseket akarn, nézzen NASCAR-t! :D

Aktív témák