Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Megnézem ezt az ASIO-t, hátha ad valami pluszt, de kezdem sejteni, hogy miről van szó. Utána olvastam angol nyelvű fórumokon (valamint a Wikipédián) és azt írják, hogy nincs olyan, hogy 24 bites audio CD, ha mégis ilyen van ráírva, akkor az eredeti felvétel bitmélységét értik alatta, ami a kereskedelmi CD masterelése során 16 bitre van téve, csak marketing okokból az eredeti felvétel bitmélységét/bitrátáját kihangsúlyozzák a lemezen.
Úgy tűnik tehát, hogy nincs nálam semmi gond, csak nem ismertem ezt a CD feliratozási gyakorlatot.
Köszönöm a türelmes tanácsokat, mindenképp tanultam belőlük.

Iscariah
Ez elég macerásnak tűnik, tudnám miért így oldották meg. Egy fekete pont nekik. Egyelőre kísérletezek a Foobarral, aztán mikor megjön végre az új fejhallgatóm, akkor lehet egy másik lejátszót véglegesítek.
-
Mackósajt
senior tag
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Ugyanazt írja ki, mint az alap ablakban, 44,1 kHz, 16 bit.
Én is csodálkoztam egy kicsit CD ügyben, nem ezek alapján, hanem a darabok szerint választottam ki, és mintegy mellékesen észleltem, hogy rájuk van nyomva a 24 bit, ill. a 24 bit/96 kHz. Klasszikus zenei CD-k, Sony Music, Urania és Naxos kiadásban, vagyis 3 különböző kiadó, a Rózsavölgyiben vettem őket egyszerre nemrég.
Egyébként a Foobar a szöveges információ (címek, stb.) kiolvasása terén valami hihetetlen bénának tűnik, még nem tudtam olyan CD-t mutatni neki, ahol ne kérdőjelek és általános "track 1" jellegű adatok jelentek volna meg. Ebből a három lemezből azonban 2-ről a Windows Media Player sem tud ilyesmit kiolvasni, a harmadikról (meglepő módon a Naxos, nem a Sony) pedig japánul jelennek meg az előadó/cím információk. Pedig a WP egyébként sokkal jobb a szöveges infók kiolvasásában.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Hangkártyám Asus Xonar Essence, és biztosan tudnia kell mind a 24 bit bitmélységet, mind a bitrátát 192 kHz-ig.
A drivere pedig a legújabb, amit találtam az Asus honlapján.
Nem akartam elsőre ide feltölteni a keret miatt, de végülis úgyis ritkán töltök fel, meg webesítettem is.

-
Mackósajt
senior tag
válasz
Mackósajt
üzenetére
Megnéztem, és lehet változtatni, de nem okoz semmi lényegeset. Lőttem egy képet is. Mindegy, hogy az elsődleges hangillesztő vagy név szerint a hangkártya van kiválasztva, ugyanúgy szürke az alsó mező. Hasonlóan a portable install átalakítása standard installra sem hoz semmi változást.
Szerk.: nem gondoltam volna, hogy ez ilyen gányul fog kinézni képfeltöltésről. Pedig ez elvileg a nagy méretű változat. Évek óta nem töltöttem fel képet oda, akkor még használható volt...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Nincs asio eszköz, az a menüpont nálam nem létezik.
Ami ki van szürkülve az a File>Preferences>Playback>Output menüben az Output data format beállítás.Mondjuk portable installal van fenn a Foobar. Lehetséges, hogy ilyenkor nem képes megfelelően azonosítani/kezelni az eszközöket? Megér egy próbát, este talán lesz időm újratelepíteni.
-
Mackósajt
senior tag
-
Mackósajt
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem vagyok tisztában valami alapvetővel, de remélhetőleg majd valaki felvilágosít.
Itt van egy zenei CD, aminek a borítójára az van írva, hogy 24bit/96kHz. elindítom a lejátszást Foobarban, és a bal alsó sarokban a tulajdonságok között azt írja, hogy sample rate: 44100 Hz, Bits per sample: 16.
Kb. három lehetőséget látok:
1. nincs ellentmondás, csak én nem tudok valamit, ami kell az értelmezéshez.
2. a CD gyártója hazudik (de akkor nincs egyedül, mert több különféle kiadó lemezeivel ugyanez a jelenség, ideértve Sony)
3. A Foobar rosszul ismeri fel a tulajdonságokat.Szerintetek melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Noctua NH-L12S L-Type
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest