Hirdetés

Aktív témák

• Ariadne

őstag

válasz Siku #110 üzenetére

Az nem világos, hogy az egész gépet ugyanabban az üzletben vetted-e, de úgy tűnik, igen. A táp meghibásodásánál, ha vásárlástól 1 éven belül volt vagy többéves jótállást vállalt rá a gyártó, akkor jogellenesen kértek tőleg pénzt a cseréért (új tápért).

No a procit illetően: elvileg beviteltől 3 napon belül meg kell tudniuk mondani, javítás, csere vagy ezek lehetetlensége esetén teljes vételár visszafizetése lesz a megoldás. (Ja és persze jegyzőkönyv ellenében kellene átvenniük...) Mivel egyiket sem teljesítik szemmel láthatóan, ezért kérheted a kicserélését pont ugyanolyanra (jótállás természetesen újraindul), vagy ha ez nem megy, a teljes eredeti vételárat vissza. Ezt egyrészt érdemes szóban közölni velük, majd kedvezőtlen válasz esetén rájuk borítani az asztalt, továbbá elkérni a vásárlók könyvét (kötelező tartani, bírásgolhatóak, ha nincs), beleírni a panaszodat és amit kérsz, majd elvinni egy példányt belőle. 30 napon belül kötelesek válaszolni, ilyenkor én szoktam kérni egy fénymásolatot a beírásukról. Ezekkel a példányokkal lehet menni a békéltető testülethez, akik ingyen de nem kötelező erővel döntenek az ügyben (szankciójuk a nyilvánosságra hozatal). Ezután már csak a bíróság marad...

A fogyasztóvédelem klassszul tájékoztat a jogaidról, de kb. elmondják ugyanazt, amit itt leírtam, és ennyi. Nincs már rég hatáskörük egyedi ügyekben eljárni, tehát semmit nem intéznek el helyettünk.

Aktív témák

Hirdetés