Hirdetés
Aktív témák
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
A Lenovo W510et szeretném feltúrbózni egy SSD-vel de pár dolog tisztázatlan előttem:
Például:
1. Melyik SSD-t vegyem.
2. Ahogy olvasgattam a Lenovo fórumát a Crucial M4 256GB-tos SSD és a Samsung 830 256GB-tos az ami ajánlott.
Le is van írva a Specifikációk közt, hogy a max amit támogat az 256GB Jelenleg, de elméletileg már készül a "javítás" amivel képes lesz 512+GB-tot fogadni <<-- Érdemes lenne várni?
Na most én azt nem értem, hogy a Crucial honlapján miért az az SSD támogatott 100%-an amihez van egy USB kábel. Az külső SSD-nek számít nem?
Én belsőt szeretnék.
Gondolom akkor csak annyi a teendőm, hogy olyat választok amihez nincs ilyen adat kábel?
A két SSD közt 5€ az árkülönbség.3. Mennyi egy ilyen SSD átlag életkora, hogy ha a gép napi 8-9 órában megy nem csak üresjáratban.
Segítségeteket, javaslatotokat előre is köszönöm.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Tauren45
aktív tag
válasz ch003067 #30179 üzenetére
Davidsz kolléga már feltette a kérdést. Pontosan, hogy notiba szeretném de le is írtam. Amúgy példaképpen BF3-nál rohadtúl jól jön az SSD mapok töltését jelentősen megrövidíti.
adm: Pont most vadászom ezekeet az ultrabayeket mert a Lenovo amit csinált az egy gané beleteszed a gépbe azt ott tátong egy 4mm-es rés. . . És elméletileg még mindig nem javították ki. Amikor egy iylen darab 50€ agyam elszál. Van külső vinyóm munka tárolására.
[ Szerkesztve ]
-
Tauren45
aktív tag
válasz Maximum1 #30178 üzenetére
Why only Samu?
zetecR: Mondjuk a szál csiszolt alu meg a csomagolás is kicsit elitebnek tűnik mint a crucial. Csak még annyi a gond, hogy a notiban nincs az új sata csati csak az 1-el régebbi. a 3GB/sec-es. Nyilván valamennyivel lassabb lesz de gondolom azért sebesség növekedés is jelentkezni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Tauren45
aktív tag
-
Tauren45
aktív tag
Basszus és tényleg pedig pont ezzel kerestem a netet és ezek szerint két fajta van van a slim meg még 1. . . Csak akkor azt nem értem miért ugyan az a serial szám??? Oh ha minden olyan egyszerű lenne.
Köszi még 1x találtam is boltot hozzá.
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Az a nagy 5letem támadt, hogy lecserélem a Lenovo W510-ben az 500as HDD-met egy Samsung S830 128GB-os SSD-re. Ez mind szép és jó de van egy pár kérdésem.
A notimba tudok venni egy a winyó racket amit a DVD olvasó helyére tudnék betenni és máris van még 1 helyem wincseszternek. De nem tudom, hogy az a SATA csati mien sebességgel rendelkezik ahol a DVD olvasó van. Erről sajnos nem találtam információt de hátha van itt valaki aki esetleg ezt tudja.
A másik, hogy ha a DVD olvasó SATA csatija egyezik a mostani HDD SATA csatijának a sebességével akkor a HDD-t tudom használni secondary wincseszternek, nem?
Vagy ha a notinak a DVD-s sata csatija egyezik a norm HDD-vel nem jövök ki jobban sebességileg ha veszek bele még 1 ugyan olyan HDD-t mint ami jelenleg benne van és azt kötöm RAID 0-ba?
Huh, most már elbizonytalanodtam, hogy jó helyre teszem-e fel a kérdésemet.
De azért segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv, Tauren.
-
Tauren45
aktív tag
Üdv.
Huh mennyit írtatok alig 10 óra alatt
De elolvastam mindent, a GARANCIÁHOZ nem tartotta csavar a DVD-t a notihoz szóval lazán kiszedtem, a vinyót is megnéztem hol van ott se láttam semmi plombát egyebet.
Akko végső szóra nyugodtan belevághatok a Samsung S830 128Gigás SSD használatába?
Segítségeteket köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Esetleg akinek van Samsung 830 256GB-tos SSD-je az updatelte már a software-t? Ha igen hogyan miképpen??
Egyáltalán szükséges?
Mivel itt van egy az asztalomon és cserélné a HDD-t a notiban, csak addig nem akarok neki állni még nincs meg minden.
Köszi.
-
Tauren45
aktív tag
Szaisztok.
Vettem egy hete kb. egy Samsung 830 256 Gigás SSD-t a Lenovo W510-be meg kell, hogy mondjam eszméletlenül gyors, igaz nem Sata 3-re van kötve.Mindenki úgy hívja a csatit ahogy akarja. Mérésem.
Szóval aki ilyet akarna venni, nagyon tudom ajánlani, nekem eddig semmi baj nem volt vele. Alvó üzemmódból és szélsebesen áll fel a rendszer.
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy Samsung 830 256GB-tos SSD-m egy Lenovo W510-ben. Minden tökéletesen működik, eléri a gyártó által megadott sebességeket Crystal akármivel mérve.
A problémám az, hogy a napokban elkezdett ilyen magas frekvencián sípolni, a gép, nem a bios, hogy nem indul vagy valami, hanem a vinyóból hallok egy sípoló hangot. . .
SZERK: Legalábbis szerintem a vinyó adja a hangot és ne ma ventilátor. Nem tudom meghatározni, hogy honnan jön a hang mert a vinyó felett van a venti. . .
Ez mi a franctól van és mit tehetek ellene? :S
Segítségeteket köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Tauren45
aktív tag
válasz radi8tor #44990 üzenetére
Üres járatban itt sipákol. . . Mondjuk fejhallgatóval egyáltalán nem zavar, csak mikor épp olvasnék vagy valami akkor itt ciripel bele a fülembe, és az viszont idegtépően zavaró. Nem igazán akarnám gariztatni, mert nincs a kéznél másik vinyó amivel tudnám használni a notit.
-
Tauren45
aktív tag
válasz Tauren45 #44991 üzenetére
As solid state drives have no spinning platters or moving parts of any kind, they are effectively silent storage devices. It is possible that there could be a tiny bit of electronic noise (typically a high pitched squeal) being emitted, either intermittently depending on task, or continuously, but the HyperX 3K 240GB and 830 Series 128GB were both completely silent. In fact, the only SSD we've ever tested that made any audible noise was the Zalman S Series 128GB model which produced an odd high frequency squeal whenever it was accessed.
Ezzel sajnos együtt kell élni, nincs más lehetőség.
Köszi azért a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest